رئيسجمهور با تقبيح برخي سخنان و يا رفتارها از جمله تهديد به وجود گزينه نظامي و يا بازگشت تحريمها، گفت: اين سخنان طنزآلود، شعارها و شوخيهاي نابجايي است که به روند اعتمادسازي، آسيب ميرساند.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از پايگاه اطلاعرساني رياستجمهوري، حسن روحاني رئيسجمهور کشورمان روز دوشنبه در ديدار فيليپ هاموند وزير امور خارجه انگلستان، توافق هستهاي را مقدمهاي براي ايجاد حرکت بهتر در روابط دانست و تصريح کرد: ما اين توافق را به عنوان آغاز حرکت براي ايجاد شرايطي بهتر در روابط بينالملل و منطقه ميدانيم.
رئيسجمهور با اشاره به بازگشايي مجدد سفارتخانههاي ايران و انگلستان در تهران و لندن و ضرورت ارتقاء روابط سياسي و توسعه همکاريها ميان دو کشور اظهارداشت: در شرايط فعلي مسئولان دو کشور وظيفه بزرگتري بر دوش دارند تا روابط في مابين را بر مبناي اعتماد متقابل بازسازي و به سطح قابل قبولي برسانند.
وي روحاني با بيان اينکه مردم ايران ذهنيتهاي تاريخي نسبت به دخالت هاي بيگانگان دارند، اظهار داشت: اگرچه قضاوتهاي تاريخي يک ملت را نميتوان در مدت زماني کوتاه به سرعت تغيير داد ولي در عين حال معتقديم که نبايد در گذشته هاي تاريخي هم باقي ماند، بايد با نگاه به آينده حرکت خود را تنظيم کنيم.
رئيسجمهور تصريحکرد: بايد به گونهاي حرکت شود که علاوه بر توسعه روابط ، به تدريج قضاوت تاريخي مردم نيز تغيير کند.
روحاني فضاي جديد به وجود آمده حاصل از توافق هستهاي را بسيار مغتنم برشمرد و خاطرنشان کرد: نحوه اجراي توافق، رفتارها و گفتارها بايد به گونهاي باشد تا افکار عمومي بر مفيد بودن اين تحولات صحه بگذارد.
رئيسجمهور با تاکيد بر لزوم اهتمام طرف مقابل به اجراي دقيق تعهدات، گفت: جمهوري اسلامي ايران به کليه تعهدات داوطلبانهاي که در «برجام» عنوان شده، پايبند خواهد بود چرا که تصميم قاطع ما اين بوده است که به دنبال سلاح نيستيم و تاسيسات ما نيز تحت نظارت آژانس ميباشد. در اين راستا طرفهاي مذاکرات، در آينده خواهند ديد که انتخاب تعامل با ايران به جاي تقابل راه صحيحي بوده است.
روحاني با تقبيح برخي از سخنان و يا رفتارها از جمله تهديد به وجود گزينه نظامي و يا بازگشت تحريمها ، خاطرنشان ساخت: اين سخنان طنزآلود، شعارها و شوخيهاي نابجايي است که به روند اعتمادسازي، آسيب مي رساند.
رئيس جمهور بهترين تضمين براي دستيابي به اهداف دو جانبه را توسعه روابط اقتصادي و تجاري ميان دو کشور دانست و گفت: معتقدم با حرکت رو به جلو در مسائل گوناگون سياسي، اقتصادي و منطقهاي ميتوانيم تضميني براي اعتماد بلندمدت ايجاد کنيم.
روحاني اضافه کرد: ايران و انگلستان بايد به منافع مشترک دو ملت و منطقه بيانديشند و با توجه به توانمنديهاي صنعتي و اقتصادي انگلستان و نيز توانمنديهايي که در ايران وجود دارد، روابط تجاري خود را به روابط اقتصادي پرثمر و دو جانبه تبديل کنند.
رييس جمهوري اظهار داشت: در کنار همکاريهاي اقتصادي ، بايد به دنبال ارتقاي سطح روابط علمي، دانشگاهي، مراکز تحقيقاتي و ساير زمينههاي فرهنگي باشيم.
وي در بخش ديگري از اين ديدار به مبارزه با تروريسم و افراطيگري به عنوان يکي از مسائل ضروري در دنياي امروز اشاره و تصريح کرد: جمهوري اسلامي ايران مخالف کشتار انسانهاي بيگناه در جهان بوده و خواستار جلوگيري از اين روند است.
رئيس جمهور افزود: هدف ما جلوگيري از کشتار، خونريزي، تفرقه، خشونت و افراطيگري در همه نقاط جهان است و اين نکته که در جهت دستيابي به اهداف عالي انساني با ديگران مشارکت داشته باشيم براي ما بسيار حائز اهميت است.
روحاني در خصوص مسائل مختلف بين المللي و منطقه اي، تصريح کرد: امروز مسائل بسيار مهمي در منطقه ما از جمله در سوريه، عراق، افغانستان، لبنان، بحرين و يمن وجود دارد که ميتوانيم در جهت حل اين مشکلات با تعامل و گفتوگو اقدامات مشترکي براي رسيدن به راه حل هاي سياسي داشته باشيم.
وي افزود: توقف خونريزيها، مبارزه با تروريسم، بازگشت آوارگان به کشورهاي خود، کمکهاي انساندوستانه به مردم و استقرار دمکراسي در منطقه از جمله اقداماتي است که ميتوان برمبناي آنها در زمينه مسائل منطقهاي با يکديگر همکاري کنيم.
رئيس جمهور با تاکيد بر ضرورت توسعه و گسترش همکاريهاي همه جانبه ميان تهران و لندن خاطرنشان ساخت: طرحهاي فراواني در زمينههاي گوناگون انرژي،راه، نوسازي ناوگان هوايي، محيط زيست و صنايع و معادن در ايران وجود دارد که شرکتهاي انگليسي نيز ميتوانند در اين خصوص مشارکت و حضور داشته باشند.
فيليپ هاموند وزير امور خارجه انگلستان نيز در اين ديدار ضمن ابراز خرسندي از ملاقات با رييس جمهوري کشورمان و تقدير از ميزباني گرم جمهوري اسلامي ايران گفت: روابط دو کشور در دوره اخير به طور با ثباتي رو به بهبود بوده و توافق اخير نيز اجازه ميدهد تا در اين جهت گامي رو به جلو برداريم.
هاموند با بيان اينکه توافق ايران و 1+5 ميتواند روابط فرهنگي و تاريخي ميان مردم ايران و انگليس را بازسازي کرده و همکاريهاي ميان دو کشور را عملياتيتر کند، ادامه داد: بازگشايي سفارتخانهها در تهران و لندن يک اقدام نمادين مهم و در عين حال باعث ايجاد گفتوگوهاي موثر و اعتمادساز ميان دو کشور بوده و فرصتي براي درک بهتر دو کشور از مواضع يکديگر به وجود خواهد آورد.
وي با تاکيد بر ضرورت رفع بياعتماديها و سوابق تاريخي از اذهان عمومي اظهار داشت: اطمينان ميدهم که دولت انگلستان نسبت به انجام تعهدات خود در توافق هستهاي پايبند خواهد بود.
وزير امور خارجه انگلستان با اشاره به ضرورت تعميق روابط اقتصادي دو کشور گفت: انگليس به دنبال گسترش مناسبات همه جانبه با ايران است و معتقديم براي برقراري اين روابط نيازمند روابط سياسي با ثباتي هستيم.
هاموند همچنين به توسعه روابط آکادميک، انجام همکاريهاي مطالعاتي و توسعه روابط فرهنگي در جهت نزديکي مردم دو کشور و رفع خلاءهاي به وجود آمده در روابط اشاره و تصريح کرد: دولت انگلستان آمادگي دارد تا در اين راستا روابط خود را با جمهوري اسلامي ايران از سطح کاردار به سفيرارتقا دهد.
وي در خصوص مسائل منطقهاي ضمن ابراز نگراني از کشتار و خونريزيها در نقاط مختلف منطقه خاطرنشان ساخت: جلوگيري از کشتار بيگناهان در منطقه ميتواند نقطه آغازي براي همکاريها در جهت رسيدن به راهحل مناسب براي حل مشکلات باشد.