|
کد مطلب: 182559
دستگيري جاعلان ۲۰ ميليارد توماني
تاریخ انتشار : 1394/05/24 18:38:38 نمایش : 1225
گروه ۷ نفرهاي از جاعلان حرفهاي و سابقهدار که با جعل صدها فقره چک بانکي در استانهاي مختلف کشور اقدام به کلاهبرداري به ارزش بيش از ۲۰ ميليارد تومان کرده بودند با تلاش مأموران پليس آگاهي به دام افتادند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، در پي طرح شکايت هاي متعدد و مشابه مبني بر برداشت غير مجاز از حساب هاي جاري متعلق به دهها شرکت و سازمان خصوصي و دولتي، پرونده در پليس آگاهي تهران بزرگ تشکيل و با توجه به اهميت موضوع، حسب دستور شعبه ششم بازپرسي دادسراي ناحيه ۳۳ تهران، پرونده در اختيار اداره سيزدهم پليس آگاهي تهران بزرگ قرار گرفت.
تحقيقات اوليه:
در تحقيقات اوليه مشخص شد که افرادي پس از جعل چک هاي بانکي متعلق به سازمان ها و شرکت هاي مختلف با استفاده از اسناد و مدارک شناسايي داراي سابقه سرقت اقدام به برداشت صدها ميليون تومان از حساب هاي بانکي در شعبات مختلف بانکي کرده اند.
نکته مشترک در تمامي برداشت از حساب ها نيز در آن بود که اصل چک هاي بانکي مجعول ارائه شده به شعبات بانک، همگي در دسته چک صاحبان چک ها قرار داشته و هنوز از آنها استفاده نشده بود.
در ادامه تحقيقات و با شناسايي دهها مالباخته حقيقي و حقوقي که حساب هاي بانکي همگي آنها به اين شيوه و شگرد مورد برداشت غيرمجاز قرار گرفته بود، کارآگاهان اطلاع پيدا کردند که اين گروه از جاعلين در شعبات بانک مختلف به ويژه شعبات معتبر در مرکز شهر تهران که داراي مشتريان ويژه مانند سازمان ها يا شرکت هاي معتبر ايراني و خارجي هستند حاضر و با بدست آوردن ارکان چک هاي متعلق به مالباختگان اقدام به برداشت از حساب هاي بانکي آنها کرده اند.
شناسايي و دستگيري اعضاي گروه جاعلان حرفهاي:
با توجه به گستردگي اقدامات صورت گرفته از سوي اين گروه از جاعلين حرفه اي، اقدامات ويژه پليسي جهت شناسايي آنها از سوي کارآگاهان اداره سيزدهم آغاز و در چندين ماه تلاش شبانه روزي، سرانجام يکي از مجرمين سابقه دار و حرفه اي بنام «علي اکبر . ج» در شهر بابل شناسايي و دستگير شد.
با دستگيري علي اکبر و اعتراف متهم به سرکردگي گروهي از جاعلين حرفه اي و سابقه دار، ديگر اعضاي گروه -مجموعاً شش نفر- نيز در طي چندين مرحله اقدامات پليسي، در شهر بابل دستگير و به اداره سيزدهم پليس آگاهي منتقل شدند.
با دستگيري متهمين و بررسي مستندات ارائه شده از سوي شعبات بانک ها مشخص شد که اين گروه از متهمين با دهها هويت مجعول اقدام به افتتاح حساب در شعبات مختلف بانکي و در ادامه وصول چک هاي مجعول کرده اند.
به عنوان مثال تنها يکي از متهمين بنام «بهادر» با هويت هاي مختلف آرش زيادي، سيامک پورنعمت، خدابخش علي پور، جمشيد ديندار، بهرام بهرامي، محمد نوروزي، حمزه دارابي، حسين سلطاني، عليرضا رهبري، حسين هاشمي و اکبر نوروزي اقدام به دهها فقره افتتاح حسابهاي مختلف بانکي و وصول دهها فقره چکها بانکي تماما مجعول کرده بود؛ ديگر اعضاي گروه اين به همين شيوه و شگرد اقدام به افتتاح دهها حساب بانکي در شعبات مختلف بانکي کرده بودند.
مختصري از شيوه و شگرد متهمان:
با اعترافات بدست آمده از متهمان مشخص شد که متهمان در شعبات مختلف بانکي به ويژه در مناطق مرکزي شهر تهران حاضر شده و افرادي را که قصد وصول چک داشتند را شناسايي کرده و بدون آنکه اين افراد متوجه شوند با استفاده از گوشي هاي تلفن همراه، اقدام به فيلمبرداري از روي چک هاي آنها کرده و بدين صورت از اطلاعات اوليه حساب هاي جاري، موضوع نگارش چک، مهر امضاء مورد نظر و ... مطلع شده و در ادامه با اطمينان از موجودي حساب هاي جاري متعلق به شکات اقدام به جعل چک هاي اصيل و نهايتا اقدام به وصول چک هاي مجعول با استفاده از مدارک هويتي سرقتي مي کردند.
سرهنگ کارآگاه محمدرضا ذاکراستقامتي، معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداري پليس آگاهي تهران بزرگ با اعلام اين خبر گفت: با توجه به گستردگي اقدامات مجرمانه اين گروه از متهمين سابقه دار و حرفه اي در سراسر کشور، تحقيقات در خصوص شناسايي جرايم ارتکابي در سراسر کشور آغاز شده که تاکنون بيش از ۳۰۰ شاکي در استان هاي مختلف کشور از جمله تهران، البرز، خوزستان، قم، اصفهان، همدان، گيلان، سمنان، گلستان، کهگيلويه و بويراحمد، فارس، اراک، مازندران و ... شناسايي شدند که با جمع بندي صورت گرفته و شناسايي اين تعداد از شکات، تاکنون ارزش پرونده به بيش از بيست ميليارد تومان رسيده و تحقيقات جهت شناسايي ديگر شکات و مالباختگان همچنان در دستور کار اداره سيزدهم پليس آگاهي تهران بزرگ قرار دارد.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|