|
کد مطلب: 182470
سه درخواست ايران از بهداشت جهاني
تاریخ انتشار : 1394/05/17 19:58:07 نمایش : 1238
وزير بهداشت سه درخواست وزارت بهداشت ايران از سازمان بهداشت جهاني که پذيرفته شد را تشريح کرد.
 به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، چندي قبل مارگارت فونگ فوچان رئيس سازمان بهداشت جهاني پس از يک دهه به عنوان عاليترين مدير اين سازمان جهاني به ايران سفر کرد و طي ديدار با وزير بهداشت کشورمان در جريان فعاليتهاي طرحهاي بهداشتي، درماني و علي الخصوص طرح تحول سلامت قرار گرفت که بسيار نيز از اجراي اين طرح ملي در ايران ابراز رضايت داشت.
در اين رابطه سيد حسن هاشمي وزير بهداشت در پاسخ به اين پرسش که در پايان ديدارتان با فوچان رئيس سازمان بهداشت جهاني چه درخواست و توافقهاي داشتيد؟ به تسنيم عنوان کرد: ما يک رابطه مستندي در طول اين سالها در دولتهاي مختلف بين سازمان بهداشت جهاني و وزارت بهداشت شاهد بوديم که برآيندش خيلي مفيد بوده است، هم در ارتقاي دانش، هم در خدمات بهداشتي ايران؛ بنابراين اين ارتباط ادامه پيدا ميکند تا استفاده از راهنماييهاي فني آنان همچنان ادامه يابد.
وي ادامه داد: دو - سه درخواست از آنها داشتيم که يکي ديده باني طرح تحول سلامت بود؛ آنها تجربه بين المللي دارند. نظامات سلامت مختلفي را رصد کرده و ميکنند، بنابراين ما علاقمند هستيم که اگر اشتباه داريم ببينند و کمک کنند، حال چه در داخل و چه در خارج؛ اين نگاه بين المللي خيلي ميتواند کمک کند تا ما از همه دانش بشري امروز کمک بگيريم براي رفع کاستيها؛ بنابراين تيمي از بهترينها شامل هشت نفر را خانم فوچان مامور کرده بود که گزارش اوليه از فاز نخست در مورد طرح تحول سلامت را ارائه کردند و ما از آنها خواهش کرديم که هر ۶ ماه يکبار اين افراد را بفرستند تا ارزيابي مجدد کنند که رئيس سازمان بهداشت جهاني نيز علاقمند بود. چون ميخواهد طرح تحول سلامت را به عنوان الگوي منطقه اي معرفي کند. بنابراين علاقمند است پايداريش را هم ببيند.
هاشمي در ادامه تصريح کرد: بنابراين از رئيس سازمان بهداشت جهاني، دو - سه چيز را خواستيم. يک مورد هم درباره بيوتروريزم بود، که بيمار هاي نوترکيب هم جزو همينها حساب مي شود. به هر حال در منطقه آشوب زده اي که ما به نوعي در آن زندگي ميکنيم حتماً در اين جهت استفاده از دانش بشري و تجربه اي که سازمان بهداشت جهاني دارند کمک کننده خواهد بود. بيماريهايي مانند ساس، ابولا در همين حوزه تلقي ميشود. تجهيز آزمايشگاهها و آموزش افرادي که بايد در اين فضا تربيت شوند نخستين درخواست ما بود.
وزير بهداشت ادامه داد: دومين درخواست و توافق نيز اين بود که جزيره کيش اين استعداد را دارد که يکي از قطبهاي مهم آموزشي تلقي شود، بهخصوص در منطقه اي که ما زندگي ميکنيم؛ خودشان هم قبول دارند که سهم جوانان ايراني خيلي بيشتر از اينهاست. بسياري از اقدامات آنها از مسير برخي کشورهاي عربي دارد انجام ميشود، در حاليکه در طول اين دو سه دهه گذشته برخي مسئولان اين کشورها با مردم ما دشمني داشتند، بنابراين از رئيس سازمان بهداشت جهاني چنين درخواستي داشتيم. قرار شد تا يک هيئتي را بفرستند و يک همايشي را در کيش برگزار کنند و تصميم نهايي گرفته شود.
هاشمي خاطرنشان کرد: در عين حال خواستههاي ديگري هم بود که شايد مهمترين آنها واکسن سازي و صادرات آن از ايران به خارج از کشور است؛ ساخت واکسنهاي جديد که سازمان بهداشت جهاني تجربه دارد و ميتواند حلقه وصل ما با بعضي از کشورهايي که در اين زمينه سرآمد هستند باشد که به ما کمک کنند.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|