علي رغم اينکه بيشتر از شش ماه تا انتخابات مجلس دهم زمان باقي مانده است اما رقابت تبليغاتي نامزدها در فضاي رسانه اي و مجازي کشور گرم شده است. در اين ميان نامزدها تلاش مي کنند از شبکه هاي اجتماعي موبايل نهايت بهره را ببرند.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از ائل پرس، با نزديکتر شدن به ايام انتخابات مجلس همانطور که فضاي سياسي کشور شرايط ويژه اي به خود مي گيرد و روز به روز بر تعداد جلسات و همايش هاي سياسي و جناحي افزوده مي شود؛ فضاي رسانه اي و مجازي نيز از اين شرايط متاثر مي شود.
فضاي رسانه هاي مکتوب با نزديکتر شدن به انتخابات رونقي مجدد گرفته و به خصوص در مورد مطبوعات محلي که مسائل مالي عمده مشکل آنها است؛ با ورود نامزدهاي احتمالي به صحنه ارتباط با رسانه ها روزنامه جات برنامه هاي خود را براي انتخابات کامل مي کنند.
عده اي ديگر از نامزدهاي احتمالي هم از هم اکنون به فکر ارتباط گرفتن با رسانه هاي مجازي هستند و با استفاده از دو استراتژي تاسيس رسانه جديد براي خود يا برقراري ارتباط با ديگر رسانه ها براي رقابت در اين ميدان مهيا مي شوند.
اگرچه هنوز چند ماهي به ايام تبليغات قانوني انتخابات مجلس دهم باقي است اما رقابت در فضاي رسانه اي آغاز شده است و حوزه هاي انتخابيه مختلف شاهد ماراتن طرح نام و مواضع کانديداهاي نمايندگي است.
يکي از عرصه هاي نسبتا نو هم به که نظر مي رسد يک ميدان رقابت جديد براي نامزدهاي انتخابات اسفندماه ۹۴ خواهد بود؛ شبکه هاي اجتماعي و به خصوص شبکه هاي اجتماعي تلفن همراه است. اگرچه همچنان برخي سياسيون مصر به استفاده از شبکه هاي اجتماعي فيلتر شده هستند اما همگاني شدن تلفن هاي همراه هوشمند ريزشي محسوس در کاربران آن شبکه هاي اجتماعي ايجاد کرده است. رايگان بودن اين دست فعاليت ها نقطه تمايز اين نوع تبليغات نوين محسوب مي شود.
اگرچه تب وايبر در ايران فروکش کرده است اما برخي نامزدها همچنان اين شبکه اجتماعي را براي تمرکز فعاليت هاي تبليغاتي خود انتخاب کرده اند. اما تلگرام را مي توان نقطه تمرکز و رقابت کانديداها ناميد. نامزدهاي متعددي با تشکيل گروه هواداران و يا تشکيل گروه هايي با محتواهاي متفاوت اما با هدف تبليغاتي و شبکه سازي کار را در تلگرام شروع کرده اند. تعدادي نيز با ايجاد ربات مخصوص اخبار و مواضع خود در اين شبکه اجتماعي کار را جدي تر گرفته اند.
در اينستاگرام رقابت جدي تر هم شده است. نامزدهاي احتمالي پرشماري با ساخت صفحه اي براي خود در اين شبکه اجتماعي چندرسانه اي با انتشار تصاوير و فيلم هايي، سوابق خود را يادآوري کرده و يا مواضع خود را در مسائل ريز و درشت مطرح مي کنند. تلاش براي بيشتر شدن تعداد دنبال کنندگان صفحه نامزد مورد نظر توسط اعضاي ستاد تبليغات مجازي وي که معمولا شامل نزديکان و اعضاي دفتر آنها مي شود دنبال مي شود.
اگرچه طبق قانون تبليغات زودتر از موعد تخلف انتخاباتي محسوب شده و نهادهاي اجرا و نظارت بر انتخابات در اين خصوص هشدار داده اند اما وسعت و تنوع فعاليت ها در فضاي مجازي باعث شده است خيلي قبل از موعد قانوني تبليغات انتخاباتي کليد بخورد.
برخي کارشناسان استفاده از فرصت فضاي مجازي براي تبليغات انتخاباتي را يک مزيت در جهت کاهش هزينه هاي تبليغاتي و افزايش مشارکت عمومي در انتخابات مي دانند اما همگان اذعان دارند که اين امر بايد در حيطه قانون و البته با رعايت اعتدال انجام گيرد تا نهايتا آسيب هايي به بار نياورد. آسيب هايي که با توجه به ويژگي هاي فضاي مجازي رفتارهاي تخريبي و منافي با اخلاق سياسي مي تواند يکي از آنها باشد.