|
کد مطلب: 182179
دهه ۷۰ اي ها پاي ثابت طلاق هاي توافقي
تاریخ انتشار : 1394/04/23 08:45:12 نمایش : 1343
طلاق اين روزها آسان است.به راحتي يک آب خوردن.ديگر در بسياري از دادگاه هاي خانواده خبري از اشک و آه زنان و فريادهاي مردان نيست.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، طلاق اين روزها آسان است.به راحتي يک آب خوردن.ديگر در بسياري از دادگاه هاي خانواده خبري از اشک و آه زنان و فريادهاي مردان نيست.ديگر جوانان از واژه طلاق وحشتي ندارند و خيلي راحت در مقابل بزرگتر ها از طلاق سخن مي گويند.دادگاه هاي خانواده نيز اين روزها شاهد حضور زوج هاي جواني است که با آرامش کنار هم نشسته اند و حتي دست در دست هم به دادگاه مي آيند تا براي طلاق توافقي اقدام کنند.
بهانه هاي طلاق هم اما به همان اندازه ساده است.از خرخر کردن همسر در خواب تا بوي بد دهان گرفته تا بهانه هاي فلسفي مانند نداشتن تفاهم و عدم درک متقابل که وقتي قاضي مي پرسد در چه تفاهم نداريد، هيچ کدام از زن و مرد جواب درست و درماني برايش ندارند.
شايد بتوان گفت طلاق توافقي نيز مي رود تا به پزي براي روشنفکري و آزاد انديشي تبديل شود و اين در حالي است که اين امر تنها نشان از سست بودن پايه هاي زندگي مشترکي است که بدون فکر و با عشق هاي طوفاني و زودگذر آغاز شده است چرا که از قديم الايام گفته اند تب تند زود سرد مي شود.
کار به جايي رسيده است که حالا رئيس اداره مددکاري معاونت فرهنگي قوه قضائيه با اشاره به اينکه طلاق توافقي بدون مراجعه به مشاوره ديگر امکان ثبت ندارد، اعلام کرده: «در سال ۹۵ مشاوران واقعي بعد از برگزاري آزمون در دادگاههاي خانواده مستقر ميشوند»، تا شايد به اين طريق جلوي طلاق هاي توافقي که مثل آب خوردن صورت مي گيرند، سدي گذاشته شود.
آمارها چه مي گويند؟
سال ۹۳ بود مديرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعيتي و مهاجرت سازمان ثبت و احوال با بيان اينکه امسال حدود ۷۵۰ هزار ازدواج داشتهايم، اعلام کرد: اين رقم نسبت به سال گذشته داراي رشد منفي است.
علي اکبر محزون اظهار کرد: آمار ثبت طلاق در سالهاي اخير با نوساناتي داراي رشد صعودي بوده، بهطوريکه از سال ۱۳۹۰ با رشد ۱/۴ درصد، سال ۱۳۹۱ با رشد ۲/۵ درصد، در سال ۱۳۹۲ با رشد ۴/۳ درصد و در ۹ ماهه سال جاري با رشد ۲/۸ درصدي نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه بوده است.
نکته اما اينجا بود که اکثر اين طلاقها که در سال اول زندگي و حتي ماههاي اول رخ ميداد با موافقت هر دو زوج و با عنوان طلاق توافقي در موردشان پرونده تشکيل ميشد که همين توافقي بودن عاملي براي سهولت و افزايش نرخ طلاق تلقي ميشد.
امسال اما همزمان با ارائه آمارهايي در مورد افزايش طلاق و کاهش ازدواج، موضوع طلاق توافقي و نگراني در مورد افزايش تعداد اين طلاقها در کشور هم مطرح شد.
در مهمترين اين اظهارنظرها، ماه گذشته مقام معظم رهبري با تاکيد بر تلاش براي تسهيل ازدواج جوانان به برخي مشکلات دادگاههاي خانواده از جمله «طلاق توافقي» اشاره کردند و فرمودند: «قضات محترم با کمک بزرگان خانوادهها، اينگونه مسائل را تقليل دهند».
طلاق تنها در ۱۵ دقيقه!
اين اشاره دقيق از سوي رهبر معظم انقلاب در شرايطي است که بررسيها نشان ميدهد برخي از موارد طلاق توافقي بعضا در ۱۵ دقيقه صادر ميشود و بسيار روند سهل و آساني دارد.
اين سادهترين تصوير از سادهترين شکل طلاق در کشور است. علاوه بر اين محمد موحد، رئيس دادگاههاي عمومي و انقلاب تهران در هفته گذشته اعلام کرد: «طلاق توافقي با ۲۷ هزارو ۳۲۰ فقره پرونده، در صدر دعاوي مجتمعهاي خانواده شهر تهران در سال ۹۳ قرار داشته است».
اين آمار زماني معنادار ميشود که آن را با تمامي پروندههاي طلاق در تهران مقايسه شود.
براساس آمار رسمي سازمان ثبتاحوال استان تهران سالانه بيش از ٣٠ هزار نفر در تهران از يکديگر جدا ميشوند که بر پايه اين آمار و ٢٧ هزار طلاق توافقي در اين کلانشهر، ميتوان گفت ٩٠ درصد طلاقها در تهران توافقي است و اين يعني زنگ هشدار افزايش طلاق توافقي در تهران به صدا در آمده است و به همين دليل قوه قضاييه به فکر راهکار افتاده و به دنبال حل مشکل با استقرار مشاور است.
دهه ۷۰ اي ها پاي ثابت طلاق هاي توافقي
از سوي ديگر آمارها مي گويند، در بسياري از پرونده هاي طلاق بيشتر متولدين دهه ۷۰ و سال هاي ۶۸ و ۶۹ اقدام به طلاق توافقي مي کنند. دراين پرونده ها موضوع بر اساس غرور و لجبازي يا لوس بازي رخ مي دهد. جواناني که روش همسرداري و زندگي مشترک را نمي دانند اما ازدواج مي کنند و با کوچکترين دعوا اقدام به طلاق مي کنند.
گفتني است، بر اساس قوانين و موازين کشور وقوع امر طلاق از چند راه امکانپذير است: اول اينکه زن و شوهر بر مسئله طلاق توافق داشته و ديگر مايل به ادامه زندگي با هم نباشند که به اين نوع طلاق توافقي مي گويند که از اختيار مرد در طلاق ناشي مي شود. دوم بر اساس قوانين، طلاق به خواست و اراده مرد انجام مي شود که بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدني مرد مي تواند با رعايت شرايط مقرر در اين قانون با مراجعه به دادگاه تقاضاي طلاق همسرش را کند.
البته در بخش ديگر قانون آمده است زن هم مي تواند با وجود شرايط مقرر در مواد (۱۱۱۹)، (۱۱۲۹) و (۱۱۳۰) اين قانون، از دادگاه تقاضاي طلاق نمايد .
در هر حال نکته اينجاست که ازدواج غلط طلاق غلط را هم به همراه دارد.ازدواجي که شناخت و ديد باز و آگاهانه صورت نگرفته باشد، با گذشت چند ماه به سردي مي گرايد و جوان امروز هم طاقت سختي و سردي را ندارد و بايد به هشدارها در خصوص طلاق توافقي توجه ويژه اي کرد.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|