پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 182139
ترفندهاي مهار گرمازدگي در ماه رمضان
تاریخ انتشار : 1394/04/21 08:50:53
نمایش : 1045
چند سالي است که ماه مبارک رمضان با فصل گرم تابستان مصادف شده، گرمايي که روز به روز بيشتر مي‌شود، به طوري که در فاصله کمتر از يک دقيقه پس از قرار گرفتن در فضاي بيرون، به دليل افزايش شدت تابش نور خورشيد و رطوبت، کل بدن خيس عرق مي شود.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، روزه‌داران با انجام راهکارهاي ساده و عملي، گرمازدگي را مغلوب خود کنند.

چند سالي است که ماه مبارک رمضان با فصل گرم تابستان مصادف شده، گرمايي که روز به روز بيشتر مي‌شود، به طوري که در فاصله کمتر از يک دقيقه پس از قرار گرفتن در فضاي بيرون، به دليل افزايش شدت تابش نور خورشيد و رطوبت، کل بدن خيس عرق مي شود و تداوم اين حضور، آب بدن را تعريق مي کند.

حالا تصور کنيد روزه گرفتن در چنين روزهايي به ويژه براي افرادي که بايد ساعاتي از روز را بيرون از منازل سپري کنند تا چه اندازه سخت و طاقت فرسا خواهد بود به طوري که در برخي موارد موجب گرمازدگي ميشود و از آنجا که يکي از مهمترين عوامل گرمازدگي کاهش آب بدن است توصيه مي شود روزهداران با انجام راهکارهاي ساده و عملي، تمهيدات لازم را براي جلوگيري از عرق بالا و تبديل روزهاي گرم تابستان به روزهاي خوب و خاطرهانگيز داشته باشند.

به همين منظور کارشناس تغذيه دانشگاه علوم پزشکي مازندران با بيان اين که در حالت عادي درجه حرارت بدن بين ۳۶ تا ۳۸ درجه است گفت: گرمازدگي به حالتي گفته ميشود که دماي بدن به مدت طولاني و به دلايل محيطي و استعداد فردي به بيش از ۴۰ درجه افزايش مي يابد و علائمي چون ضعف و خستگي، کشيدگي و درد عضلات، استفراغ و تهوع، پوست رنگ پريده و چسبناک، گرفتگي عضلات، سرگيجه، ضعف و غش، ادرار زرد تيره يا نارنجي، سردرد و اسهال در شخص ايجاد مي شود.

انتظاري با تاکيد به اينکه اولين اقدام براي بهبود فرد گرمازده، قرار دادن بيمار در سايه و محيط خنک و شست و شوي او با آب ولرم و در صورت بروز اسهال، ضعف و بي حالي مراجعه به پزشک است، مصادف شدن ماه مبارک رمضان با فصل تابستان و رعايت اصول پيشگيرانه از کاهش آب و الکتروليت بدن را به روزده داران متذکر شد و براي در امان بودن از تشنگي افزود: در طول روز بدن از راه تعريق مواد مغذي و معدني زيادي را از دست مي دهد که ادامه اين روند در ماه رمضان سبب تضعيف بدن خواهد شد و تنها با وعده هاي افطاري و سحري سالم و اصولي مي توان آن را جبران کرد.

وي با بيان اينکه جايگزين مواد مغذي از دست رفته از طريق نوشيدن آبميوهها و مصرف سبزيجات و ميوه هاي آبکي بسيار مفيد است تصريح کرد: ميوههايي چون مرکبات و توت فرنگي که ميتوانند علاوه بر آب مواد ضروري چون کلسيم و فيبر، آهن، پتاسيم و ديگر مواد معدني را تأمين کنند به همراه ميوههاي آبدار مانند هندوانه و خربزه که نقش مهمي در تأمين مايعات بدن دارند، نيز توصيه ميشود در فاصله افطار و سحر مصرف شوند.

اين کارشناس تغديه، به شربت آبليمو به عنوان يکي از نوشيدني هاي سنتي رايج اشاره کرد و با تاکيد بر اينکه شربت آبليمو کم شيرين سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگي را در روزه داران برطرف مي کند افزود: شربت خاکشير و تخم شربتي نيز خنک کننده و ضد عطش هستند و مي توانند آب را درون دانه هاي خود نگه دارند و به تدريج آن را به بدن برسانند و نياز بدن را به مدت طولاني تر نسبت به آب تامين کنند.

انتظاري دم کرده ليمو عماني با گل گاو زبان و نبات، مخلوط زردآلوي تازه همراه با عسل، دم کرده برگ خشک نعناع و يا مخلوط آن با عسل بين افطار تا سحر را از ديگر نوشيدني هاي رافع تشنگي عنوان و توصيه کرد: شربت سکنجبين به تنهايي يا با اضافه کردن سکنجبين به خاکشير نيز مي تواند به رفع عطش و کاهش تشنگي در ايام روزه داري کمک کند.

وي به پرهيز روزه داران از نوشيدن آب يخ هنگام افطار تاکيد کرد و افزود: مصرف آب خنک همراه با يخ، دماي بدن را براي مدت کوتاهي پايين مي آورد و از آنجا که در دراز مدت رفع عطش نمي کند، هنگام افطار بايد از نوشيدن آن به طور ناگهاني پرهيز و از نوشيدني هاي ولرم استفاده کرد.

اين کارشناس تغذيه دانشگاه علوم پزشکي مازندران همچنين سر کشيدن آب زياد بين غذاي سحري، به اميد جلوگيري از تشنگي در طول روز را اشتباه اعلام کرد و با اشاره به اينکه اين عمل موجب رقيق شدن شيره معده و در نتيجه نفخ و اختلال در هضم مي شود، نوشيدن دست کم شش ليوان آب را حدود يک ساعت بعد از افطار تا نيم ساعت قبل از سحر، جهت تامين آب مورد نياز بدن، توصيه کرد.

انتظاري به پرهيز روزه داران از مصرف بيش از حد گوشت، مواد غذايى سرخ شده، پرچرب، شيرين، ادويه جات و غذاهايى مثل کله پاچه، سيرابى و همچنين نوشيدن چاي پر رنگ در وعده هاي افطار و سحر تاکيد کرد.

به گفته وي روزه داران براي پيشگيري از عوارض هواي گرم و کاهش شديد آب بدن تنها در صورت ضرورت از منزل خارج شوند و با فاصله گرفتن از نور خورشيد در طول روز و حرکت در مناطق سايه دار و خنک، استفاده از پوشش کلاه، عينک آفتابي مناسب و دستکش و همچنين کاهش فعاليتهاي بدني را از آنها خواستار شد.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html