|
کد مطلب: 181973
۱۰۰ هزار خانواده زنداني نيازمند کمک خيرين
تاریخ انتشار : 1394/04/06 10:38:31 نمایش : 1106
مديرعامل انجمن حمايت از زندانيان مرکز، از تغيير ساختار اين انجمن خبر داد و گفت: مي خواهيم انجمن را مردمي کنيم.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مسئولان خبر از ۲۵۰ هزار زنداني در زندان هاي کشور مي دهند و رئيس سازمان زندان ها گفته است که بيش از ۸۰ درصد اين زندانيان مرتبط با مواد مخدر هستند. اما آمار ديگري از سوي مسئولان خبر از نيازمند بودن بيش از نيمي از زندانيان مي دهد که اين نگران کننده است. حالا چه کسي بايد از خانواه زندانيان نگهداري يا حمايت کند؟ آيا نگهداري از خانواده يک زنداني قاچاقچي؛ مواد مخدر؛ اعتياد؛ سرقت و قتل با خانواده يک زنداني مهريه و ديه تفاوت دارد؟ چه نهادهايي موظف به نگهداري و حمايت از خانواده زندانيان هستيند؟
نام انجمن حمايت زندانيان را بارها شنيده ايد. هدف از تشكيل اين انجمن و تصويب اساسنامه آن در سال ۱۳۲۰، كمک مادى و معنوى به خانواده هاى بى بضاعت زندانيان كه قادر به اداره زندگى خود نيستند و كمك به زندانيان در مورد اشتغال بعد از خروج از زندان بود. اما اين اساسنامه ۱۵ سال بعد يعني در تاريخ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۳۶ دوباره دستخوش تغيير شد و باز هم اين تغييرات در سال ۱۳۴۳ تکرار شد تا اينکه پس از پيروي انقلاب اسلامي در سال ۱۳۶۰ اساسنامه اي جامع و کامل مورد تصويب شوراي عالي قضايي قرار گرفت و نام بنگاه حذف و به انجمن حمايت زندانيان (انجمني عام المنفعه) تغيير نام گرفت و به زير مجموعه اي از اداره کل اقدامات تاميني و تربيتي سازمان زندان ها رفت و در سال ۱۳۶۸ تغييرات کوچک ديگري اعمال شد که هنوز بر اساس همان اساسنامه در حال فعاليت است اما اين انجمن ديگر زير مجموعه اداره کل تاميني و تربيتي نبوده و زير نظر رئيس سازمان زندان ها فعاليت مي کند.
حالا پس از ۷۴ سال فعاليت اين انجمن آيا توانسته است در اجراي اساسنامه و فعاليت هايش موفق باشد؟ آنچه خانواده زندانيان مي گويند مثبت نيست و انجمن نتوانسته نيازهاي اين خانواده را تامين کند در اين خصوص همزمان با هفته قوه قضائيه محسن نصيري مديرعامل انجمن حمايت از خانواده زندانيان مرکز همراه با محمد سالارکيا بازرس انجمن ميهمان خبرگزاري مهر بودند تا در مورد عملکرد اين انجمن و چالش هاي موجود گپ و گفتي داشته باشيم.
۱۰۰ هزار خانواده زنداني نيازمند کمک خيرين هستند
در ابتداي اين گفتگو در مورد آمار خانواده زندانيان در کشور صحبت شد که آمارها نشان مي دهد حدود ۱۰۰ هزار خانواده زنداني نيازمند داريم که از اين تعداد تنها ۲۲ هزار خانواده تحت پوشش انجمن هاي حمايت در شهرستان هاي کشور بوده و ۲۶ هزار خانواده تحت پوشش کميته امداد هستند. البته پرويز فتاح رئيس کميته امداد امام خميني اين آمار را ۲ برابر اعلام کرده و گفته است که ۵۰ هزار خانواده زنداني را تحت پوشش خود داريم! اما در جمع مسئولان حمايت از زندانيان مي گويند ۴۰ هزار خانواده زنداني تحت پوشش هيچ نهادي نيستند. در اين ميان سالارکيا بعنوان بازرس انجمن که روزي معاون دادستان تهران بود از مشکلات انجمن سخن گفت و اينکه کميته امداد چند سالي مي شود که حمايت از خانواده زندانيان را پذيرفته و پيش از آن اين خدمات به درستي ارائه نمي شد.
بعدها بودجه حمايتي خانواده زندانيان در رديف بودجه هاي حمايتي قرار گرفت و ديگر به نوعي سازمان زندان ها دستي بر اين بودجه نداشت تا اينکه درخواستي به سازمان بازرسي شد تا بتوان اين بودجه را دوباره به سازمان زندان ها باز گرداند. اما اين اتفاق رخ نداد و در سال ۱۳۹۰ طي تفاهم نامه اي ميان سازمان زندان ها و کميته امداد رسما کميته امداد ملزم به حمايت از خانواده زندانيان شد.
مستمري ۳۶ هزار توماني
نصيري در پاسخ به اينکه کميته امداد هم با تزريق قطره اي مستمري در اين حمايت نتوانسته موفق عمل کند، گفت: مستمري کميته امداد براي يک نفر ماهانه ۳۶ هزار تومان و تا ۵ نفر حدود ۹۰ هزار تومان است که خدمات درماني و رفاهي هم ارائه مي دهد. قطعا اين کمک هاي نمي توان بسياري از نيازهاي اين خانواده ها را تامين کند.
گفته هاي نصيري بعنوان مدير ارشد اين انجمن در حالي است که برخي از خانواده زندانيان در گفتگو با خبرنگار مهر حتي اطلاعي از آدرس و نوع خدمات انجمن و تعهدات کميته امداد در مورد حمايت از خانواده زندانيان ندارند و اگر هم دارند گاها به دليل آبرو داري سراغي از انجمن نمي گيرند. اين در حالي است که در برخي از کشورها فرد پس از ورود به زندان خانواده اش به سرعت تحت پوشش بيمه ها و نهادهاي حمايتي قرار گرفته تا دچار آسيب نشوند.
انجمن هاي حمايت متمرکز نيستند
به گفته مديرعامل انجمن حمايت از خانواده زندانيان مرکز اعضاي هيئت مديره انجمن را رئيس سازمان زندان ها، نماينده دادستان کل کشور، دادستان تهران و ۳ نفر از معتمدين شهر به انتخاب رئيس سازمان زندان ها تشکيل مي دهند که با تعداد ۲ بازرس جمعا ۸ نفر هستند. اما نصيري مشکل اصلي را عدم تمرکز انجمن هاي حمايت از خانواده زندانيان در کشور عنوان کرد و گفت: هر شهرستان يک انجمن دارد يعني اينکه در کشور ۲۰۰ انجمن حمايت از خانواده زندانيان داريم که هيچ ارتباط و تمرکزي براي مديريت يکپارچه آنها همانند ستادهاي ديه بين آنها وجود ندارد.
خبرنگار در مورد بانک جامع اطلاعاتي سئوال کرد که نصيري در پاسخ گفت: وقتي متمرکز نيستيم پس بانک اطلاعات جامع هم نخواهيم داشت.
گفتگو با مديرعامل انجمن حمايت از زندانيان مرکز در حالي است که ۳۶ هزار زنداني در زندان هاي پايتخت محبوس هستند و بيشتر اين زندانيان را نيازمندان تشکيل مي دهند. براي همين انجمن حمايت از زندانيان مرکز در تمامي سالن هاي زندان ها دفتر ايجاد کرده تا با اين زندانيان ارتباط داشته باشند. پس از درخواست زنداني براي رسيدگي به احوال خانواده ۷ روز مراحل تحقيق طول مي کشد و بعد پرونده حمايتي تشکيل مي شود. اما با توجه به محدوديت هاي کمک هاي کميته امداد و تورم و مشکلات اقتصادي جامعه انجمن حمايت مي تواند حداقل خواسته هاي خانواده هاي نيازمند زنداني را برطرف کند؟ جواب کاملا منفي است چرا که منابع تامين مالي انجمن محدود است.
آغاز تغيير ساختار انجمن حمايت از خانواده زندانيان
نصيري افزود: تنها منابع ما کمک هاي مردمي و مشارکت در طرح تعويض خودروهاي فرسوده است و حتي ديگر عوارضي به ما پرداخت نمي شود. اين در حالي است که پيش از اين و در سال هاي دور حتي براي دريافت گواهينامه مبلغي براي کمک به انجمن کسب مي شد. البته اين تنها مشکل انجمن نيست چرا که در کل تشکيلات انجمن هم ايراد دارد. وقتي انجمن مردمي نباشد قطعا بايد متکي به دولت و برخي کمک ها بماند و اگر انجمن از اين وضعيت رها شده و تبديل به انجمن مردمي شود، وضعيت کمي بهتر خواهد شد.
اين گفته ها در حالي است که استارت اين تغييرات زده شده و مديرعامل انجمن حمايت از خانواده زندانيان مرکز، گفت: در اين مورد دو جلسه با رئيس سازمان زندان هاي کشور برگزار کرديم و اين تغييرات را در چشم انداز سال ۹۴ انجمن ديديم تا ساختار انجمن را تغير دهيم. دکتر علي اصغر جهانگير رئيس سازمان زندان ها هم دستور تشکيل کميته اي را داد تا در اين کارگروه موارد بررسي شود.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|