پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 181759
هرکس اين سوره را بخواند،فقير نخواهد شد
تاریخ انتشار : 1394/03/21 08:29:41
نمایش : 1582
در فضيلت تلاوت اين سوره، روايات زيادى در منابع اسلامى ذکر شده است، از جمله در حديثى از رسول خدا (ص) مى خوانيم...
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، در فضيلت تلاوت سوره واقعه، روايات زيادى در منابع اسلامى ذکر شده است، از جمله در حديثى از رسول خدا(عليه السلام) مى خوانيم: مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الْواقِعَةِ کُتِبَ لَيْسَ مِنَ الْغافِلِيْنَ: «کسى که سوره واقعه را بخواند، نوشته مى شود که اين فرد از غافلان نيست».
سوره «واقعه» چنان که از نامش پيدا است، از قيامت و ويژگي هاى آن سخن مى گويد، و اين معنى در تمام آيات ۹۶ گانه سوره، مسأله اصلى است .

محتواى سوره واقعه

در «تاريخ القرآن» از «ابن نديم» نقل شده: سوره «واقعه» چهل و چهارمين سوره اى است که بر پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) نازل شد، قبل از آن سوره «طه»، و بعد از آن «شعراء» بوده است.

اين سوره، همان گونه که از لحن آن پيدا است، و مفسران نيز تصريح کرده اند، در «مکّه» نازل شده است، هر چند بعضى گفته اند آيات ۸۱ و ۸۲ در «مدينه» نازل گرديده، ولى، دليلى براى اين گفته در دست نيست، و نشانه اى در آيات مزبور بر اين ادعا وجود ندارد.

سوره «واقعه» چنان که از نامش پيدا است، از قيامت و ويژگي هاى آن سخن مى گويد، و اين معنى در تمام آيات ۹۶ گانه سوره، مسأله اصلى است، اما از يک نظر مى توان محتواى سوره را در هشت بخش خلاصه کرد:

۱ ـ آغاز ظهور قيامت و حوادث سخت و وحشتناک مقارن آن.

۲ ـ گروه بندى انسانها در آن روز، و تقسيمشان به «اصحاب اليمين» و «اصحاب الشمال» و «مقرّبين».

۳ ـ بحث مشروحى از «مقامات مقربين» و انواع پاداشهاى آنها در بهشت.

۴- بحث مشروحى درباره گروه دوم، يعنى «اصحاب اليمين» و انواع مواهب الهى بر آنها.

۵ ـ بحث قابل ملاحظه اى درباره «اصحاب الشمال» و مجازاتهاى دردناک آنها در دوزخ.

۶ ـ ذکر دلائل مختلفى پيرامون مسأله معاد از طريق بيان قدرت خداوند، و خلقت انسان از نطفه ناچيز، و تجلّى حيات در گياهان، و نزول باران، و فروغ آتش، که در ضمن نشانه هائى از توحيد نيز محسوب مى شود.

۷ ـ ترسيمى از حالت احتضار و انتقال از اين جهان به جهان ديگر که، آن خود نيز از مقدمات رستاخيز است.

۸ ـ نظر اجمالى ديگرى روى پاداش و کيفر مۆمنان و کافران، و سرانجام سوره را با نام پروردگار عظيم پايان مى دهد.(تفسير نمونه، ج ۲۳، ص ۲۰۵)

فضيلت تلاوت سوره واقعه

در فضيلت تلاوت سوره واقعه، روايات زيادى در منابع اسلامى ذکر شده است، از جمله در حديثى از رسول خدا(عليه السلام) مى خوانيم: مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الْواقِعَةِ کُتِبَ لَيْسَ مِنَ الْغافِلِيْنَ: «کسى که سوره واقعه را بخواند، نوشته مى شود که اين فرد از غافلان نيست».

چرا که آيات سوره، آنقدر تکان دهنده و بيدارکننده است که، جائى براى غفلت انسان باقى نمى گذارد.

به همين دليل در حديث ديگرى از پيامبر(صلى الله عليه وآله)مى خوانيم: وقتى از آن حضرت سۆال کردند: چرا با اين سرعت آثار پيرى در چهره مبارک شما ظاهر شده است؟

در پاسخ فرمود: شَيَّبَتْنِي هُودُ، وَ الْواقِعَةُ، وَ الْمُرْسَلاتُ، وَ عَمَّ يَتَسائَلُونَ: «سوره هاى هود، و واقعه، و مرسلات و عمّ مرا پير کرد»! (;چرا که در اين سوره ها اخبار تکان دهنده اى از قيامت و رستاخيز و حوادث هولناک و مجازات مجرمان آمده، همچنين داستانهاى تکان دهنده اى از سرگذشت اقوام پيشين و بلاهائى که بر آنها نازل شد و نيز دستور به استقامت و پايدارى).

در حديث ديگرى از امام صادق(عليه السلام) مى خوانيم: مَنْ قَرَأَ فِي کُلِّ لَيلَةِ جُمْعَة الْواقِعَةَ أَحَبَّهُ اللّهُ، وَ أَحَبَّهُ إِلَى النّاسِ أَجْمَعِيْنَ، وَ لَمْ يَرَ فِى الدُّنْيا بُۆْساً أَبَداً، وَ لافَقْراً وَ لافاقَةً وَ لاآفَةً مِنْ آفاتِ الدُّنْيا، وَ کانَ مِنْ رُفَقاءِ أَمِيْرِ الْمُۆْمِنِينَ(عليه السلام):

هر کس سوره واقعه را در هر شب جمعه بخواند، خداوند او را دوست دارد، و نزد همه مردم محبوبش مى کند، هرگز در دنيا ناراحتى نمى بيند، فقر و فاقه و آفتى از آفات دنيا دامنگيرش نمى شود، و از دوستان امير مۆمنان على(عليه السلام) خواهد بود».

در حديث ديگرى آمده است: «عثمان بن عفان» به عنوان عيادت وارد بر «عبد الله بن مسعود» شد، ـ در همان بيمارى که با آن از دنيا رفت ـ

پرسيد: از چه ناراحتى؟

گفت: از «گناهانم».

گفت: چه ميل دارى؟

گفت: رحمت پروردگارم!

گفت: اگر موافق باشى طبيب براى تو بياوريم؟

گفت: طبيب بيمارم کرده.

گفت: اگر مايل باشى، دستور دهم عطاى تو را از بيت المال بياورند.

گفت: آن روز که نيازمند بودم به من ندادى و امروز که بى نيازم به من مى دهى؟!

گفت: مانعى ندارد براى دخترانت باشد.

گفت: آنها هم نيازى ندارند; چرا که من سفارش کردم سوره «واقعه» را بخوانند، من از رسول خدا(صلى الله عليه وآله) شنيدم مى فرمود: مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الْواقِعَةِ کُلَّ لَيْلة لَمْ تُصِبْهُ فاقَةٌ أَبَداً: «هر کس سوره واقعه را هر شب بخواند، هرگز فقير نخواهد شد».

و به همين دليل، در روايت ديگرى سوره «واقعه» سوره «غنى» ناميده شده است.

روشن است، تنها نمى توان با لقلقه زبان، اين همه برکات را در اختيار گرفت، بلکه بايد به دنبال تلاوت، فکر و انديشه، و به دنبال آن، حرکت و عمل باشد.( تفسير نمونه، جلد ۲۳، صفحه ۲۰۶)

قيامت و سوره واقعه از رسول گرامي اسلام صلي الله عليه وآله وسلم روايت شده: هر کس اين سوره را قرائت نمايد نوشته مي شود که او از گروه غافلان نيست.

از امام باقر عليه السلام روايت شده: هر کس هر شب پيش از خواب سوره واقعه را قرائت کند در حالي خداوند را ديدار مي کند که چهره اش مانند ماه شب چهاردهم مي درخشد. امام صادق عليه السلام فرمودند: هر کس به بهشت و ويژگي هاي آن مشتاق است سوره واقعه را قرائت کند.

امام صادق عليه السلام فرمودند: هر کس در هر شب جمعه سوره واقعه را بخواند خداوند وي را دوست بدارد و نيز دوستي او را در دل همه مردم اندازد و در طول عمرش در اين دنيا بدبختي و تنگ دستي نبيند و آسيبي از آسيبهاي دنيا به او نرسد و از همدمان اميرالمۆمنين عليه السلام باشد و اين سوره خصوصيتي نسبت به اميرالمۆمنين عليه السلام دارد که ديگران با وي در آن شريک نيستند.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html