انتشار تصاوير ديدار هيات پارلماني اروپايي با علي لاريجاني در خبرگزاريهاي فارس، تسنيم و ايسنا باعث ممنوعيت ورود خبرنگاران پارلماني خبرگزاريهاي مذکور به مجلس شد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، جلسه علني مجلس شوراي اسلامي در حالي از صبح امروز (سهشنبه) آغاز شد که روابط عمومي مجلس اقدام به حذف اسامي خبرنگاران پارلماني خبرگزاريهاي فارس، تسنيم و ايسنا کرد.
پيش از اين و طي سالهاي گذشته از خبرگزاريهاي اصلي کشور (فارس، ايسنا، ايرنا، تسنيم، مهر، باشگاه خبرنگاران جوان و ايلنا) ۳ خبرنگار به مجلس ميرفتند اما امروز روابط عمومي مجلس اسامي ۹ خبرنگار خبرگزاريهاي فارس، تسنيم و ايسنا را حذف و مانع از ورود خبرنگاران اين رسانهها به پارلمان شدند.
براساس اين گزارش، اداره اخبار مجلس روز شنبه ۱۶ خردادماه آفيش برنامه ديدار علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي با رئيس کميسيون سياست خارجي پارلمان اروپا و هيأت همراه را براي اعزام عکاس و تصويربردار به تمامي خبرگزاريها و رسانهها ارسال کرد.
رسانهها نيز به دليل اهميت اين ديدار، عکاسان خبري خود را براي پوشش تصويري به پارلمان اعزام کردند.
در ميان عکسهاي منتشرشده در گزارش تصويري اين ديدار، عکسي به چشم ميخورد که خانم نماينده پارلمان اروپا با پوشش نامناسب در ديدار با علي لاريجاني حضور يافته است.
در پي انتشار عکسهاي فوق در خبرگزاريهاي ذکر شده، مجلس اعلام کرد که خبرنگاران اين رسانهها از ۳ خبرنگار به يک خبرنگار تقليل يابند، آن هم با اين شرط که خبرنگار معرفي شده حق حضور در راهروي پارلمان را ندارد و فقط ميتواند براي پوشش صحن به مجلس بيايد.
براين اساس و همانطوري که علي مطهري نماينده مردم تهران در مجلس در اينستاگرام خود نوشت، تشريفات مجلس شوراي اسلامي موظف به اجراي پروتکل است و بايد نکات لازم را به هيأتهاي خارجي که در ايران حضور مييابند، براي رعايت پوشش اسلامي متذکر شوند. در واقع طبق اعلام يکي از وکلاي ملت کوتاهي در اين زمينه متوجه تشريفات مجلس است.
در عين حال انتشار اين عکسها در خبرگزاريهاي فارس، تسنيم و ايسنا کاملاً بر اساس وظيفه حرفهاي اين رسانهها انجام شده اما باز هم پس از بروز مشکلي توپ انتقادات به زمين رسانهها افتاده و مقامات به جاي پاسخگويي درباره عملکرد خود رسانهها را متهم ميکنند.
مسئولان نهاد قانونگذاري کشورمان در اين زمينه به جاي آنکه با تشريفات مجلس برخورد کنند رسانهها را محدود و امروز از ورود خبرنگاران پارلماني فارس، ايسنا و تسنيم به مجلس ممانعت به عمل آوردند.
به نظر ميرسد بايد پوشش نامناسب اين خانم در ديدار هيأت پارلماني اروپا با رئيس مجلس موجب ناراحتي و تأسف نمايندگان مجلس و ساير مسئولان کشور و رئيس پارلمان شود، نه انتشار عکس ديدار!
گويا مسئولان به جاي اينکه حضور يک نماينده پارلمان اروپا در ديداري کاملاً ديپلماتيک با پوشش نامناسب و حتي حضور برخي اعضاي اين هيأت پارلماني با «کولهپشتي» موجب ناراحتيشان شود انتشار عکسهاي اين ديدار موجب ناراحتيشان شده است.
همانطوري که پيشتر هم اشاره شد، علي مطهري نماينده تهران در مجلس در مطلبي در پاسخ به مهدي کوچکزاده که خواستار اظهارنظر وي در اين باره شده بود، در صفحه اينستاگرامش نوشت:
قطعاً در اين قضيه «تشريفات مجلس» مقصر بوده است و بهتر بود «روابط عمومي مجلس» در اطلاعيهاي از مردم «عذرخواهي» ميکرد و هنوز هم دير نشده است.
آن طور که من تحقيق کردم خانم مورد نظر در ملاقات هيأت با آقاي بروجردي روسري داشته و در نتيجه، آن قسمتهايي از بدن او که در ملاقات بعدي آشکار است پوشيده بوده است. بعد از اين جلسه به سرويس بهداشتي ميرود و هنگام خروج، روسري نداشته و کلاه مانندي بر سر داشته است. افراد تشريفات بايد به او تذکر ميدادهاند که اين کار را نکردهاند. اين که کار اين خانم خصوصاً با توجه به اينکه اساساً لباس او هم مناسب جلسه ملاقات رسمي نبوده و ساک و کيفي هم بر دوش و دست دارد، عمدي بوده يا سهوي، روشن نيست ولي به هر حال لازم است مسئولان سياست خارجي کشور تذکر لازم را به هيأت مذکور بدهند.
مهمانان زن خارجي بايد مسئله پوشش اسلامي را به عنوان يک قانون در کشور ما رعايت کنند و اتفاقاً آنها احترام زيادي براي قانون قائل هستند و از طرف آنها مانعي نيست، فقط برخي مسئولان تشريفات ما که موظف به اجراي پروتکل هستند گاهي روشنفکر يا دچار رودربايستي ميشوند.
پيش از اين نير مجلس شوراي اسلامي از چند هيأت پارلماني براي حضور در کشورمان دعوت کرده بود که برخي از اين سفرها حاشيههاي را در پي داشت.
آذرماه سال ۹۲ بود که هيأت پارلماني از اتحاديه اروپا به رياست خانم «تاريا کرونبرگ» به دعوت مجلس شوراي اسلامي وارد کشور شد و پس از ديدارهايي با مقامات کشورمان در ديداري خارج از برنامهريزي و بدون اطلاع وزارت امور خارجه و البته مجلس، با نسرين ستوده و جعفر پناهي از محکومان فتنه ۸۸ در محل سفارت يونان در تهران ديدار کردند.
در اين ديدار که عملاً اختيار سرزميني جمهوري اسلامي ايران در آن زير سؤال رفته است، جايزه «ساخاروف» که در سال ۲۰۱۲ به جعفر پناهي و نسرين ستوده از سوي پارلمان اروپا به خاطر تلاشهاي آنان در راه اعتلاي حقوقبشر! اعطا شده، به اين ۲ نفر تحويل داده شد.
البته اين تنها نتيجه اين ديدار دو جانبه نبود، بلکه نسرين ستوده نيز هديهاي را به رئيس هيئت اعزامي پارلمان اروپا (تاريا کرونبرگ) اهدا کرد که وي در نشست خبري خود پس از پايان سفر، آن را با افتخار به خبرنگاران نشان داد و گفت: «اين را ستوده در زندان اوين با دستان خود ساخته است.»
نکتهاي که خانم کرونبرگ در اين نشست به آن اذعان کرد، اين بود که اين ديدار، خارج از برنامهريزي رسمي اين هيأت انجام شده است
مدتي بعد يعني بهمنماه ۹۳ بود که هيأت پارلماني آلمان به دعوت مجلس براي سفري پنج روزه وارد تهران شدند و باز هم همان ماجراي ديدارهاي خارج از برنامهريزي و بدون اطلاع مجلس و وزارت خارجه انجام شد.
اين هيأت در هنگام ديدار در تهران، علاوه بر مقامات مجلس، از جمله علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي، با محمدرضا عارف رئيس بنياد باران نيز ديدار کردند. بنياد باران وابسته به محمد خاتمي است.
همان زمان اين ملاقات و برخي اظهارات بعدي خانم «روت» با واکنش رسانهها و نمايندگان مجلس از جمله ابوترابيفرد نايب رئيس اول مجلس مواجه شد و اينگونه ديدارها را دخالت در امور داخلي ايران عنوان کردند.
سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس همان زمان تأييد کرده بود مسئوليت سفرهاي پارلماني به عهده مجلس شوراي اسلامي است و بقيه ارگانها موظف به همکاري با مجلس هستند.
خانم «روت» در آن ديدار از حصر خانگي ۲ کانديداي ناکام انتخابات رياستجمهوري سال ۸۸ ابراز تأسف کرده و گفته بود که «به عقيده من، حصر خانگي بايد برداشته شود و اگر چنين شود، فکر ميکنم مردم رضايت بيشتري خواهند داشت و من اميدوار بودم که اين حصر برداشته شود.»