کد مطلب: 181637
گزارش دانا از 2 ماه تنفس براي نابودي سرخابي ها/
دبه کردن دولت در واگذاري استقلال و پرسپوليس به بخش خصوصي/ آيا وزارت ورزش اهليت دارد؟
تاریخ انتشار : 1394/03/10 17:44:11
نمایش : 1401
هنگامي که سازمان خصوصي سازي تدبير 2 ماه تنفس را انديشيد و با يک تصميم مدبرانه اختيار دو تيم را در اين مدت به وزارت ورزش داد شايد نمي دانست که اين دو ماه ميتواند سرانجام يک فصل را براي سرخابي ها رقم بزند.در اين 2 ماه که مرحله پيش فصل، نقل و انتقالات و آماده سازي است تيم ها بايد با پشتوانه مالي قوي و داشتن سرمربي،تيم را آماده و روانه مسابقات کنند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، يکي ازاتفاقات فوتبالي که اين روزها همه پيگير نتيجه آن بودند و در تيتر يک رسانه هاي ورزشي  قرار داشت موضوع واگذاري سرخابي هاي پايتخت به بخش خصوصي بود که در نهايت با يک نتيجه عجيب و به تبع آن تصميمات عجيب تر،باعث شد تا بار ديگر کليدي از کليدهاي دولت تدبير و اميد در قفل مشکلات شکسته شود.

ابتدا قرار بود نتيجه مزايده مرحله چهارم دو تيم استقلال و پرسپوليس روز دوشنبه چهارم خرداد اعلام گردد،سپس با بهانه نرسيدن نظر نهايي اعضاي هيأت واگذاري به اين سازمان در خصوص اهليت خريداران سرخابي اعلام نتيجه را به روز سه شنبه موکول کردند اما در اين روز هم به دليل برگزاري بازي حساس پرسپوليس و الهلال در ليگ قهرمانان آسيا و از بيم اينکه با اعلام نتيجه مزايده مبادا به پرسپوليس شوک وارد شود و اين تيم نتواند مثل هميشه خوب بازي کند و بازي هاي درخشانش را ارائه دهد،اعلام نتيجه را به روز چهارشنبه ششم خرداد ساعت 15 موکول کردند.

روز موعود فرا رسيد و پرسپوليس هم که در شب گذشته با شکست برابر الهلال از گردونه مسابقات کنار رفته بود همانند همتاي تهراني خود منتظر بود تا حداقل واگذاري به بخش خصوصي مرهمي باشد بر دردهاي بي شمار اين فصل و پايان ناکامي ها، در حالي که همگان منتظر بودند تا مالکان دو تيم سرخابي را بشناسند حوالي ظهر خبري عجيب رسانه ها را پر کرد.از اين نظر عجيب که به گفته مسئولين خصوصي سازي دور چهارم مزايده به احتمال زياد برنده دارد.

 

يک خبر غافلگير کننده

 

"مزايده چهارم سرخابي ها برنده نداشت 2 ماه تنفس براي واگذاري سرخابي ها"؛اين خبري بود که ظهر روز چهارشنبه ،پورحسيني رئيس سازمان خصوصي سازي در جمع خبرنگاران اعلام کرد.خبري که باعث شد تا علامت سوال هاي زيادي براي اهالي ورزش ايجاد شود.

اما کار به همين جا ختم نشد و پورحسيني از يک تصميم عجيب هم خبر داد:"به جهت آنکه اين دو تيم آسيب نبينند و سازمان خصوصي سازي متهم به بلاتکليف گذاشتن اين تيم ها نشود،استقلال و پرسپوليس را در اختيار وزارت ورزش و جوانان قرارمي دهيم و اين باشگاه‌ها مي توانند نقل و انتقالات را با همين شکل در اين فصل انجام دهند."

به هر حال بايد گفت از اينکه اين سازمان و مسئولينش تا اين حد نگران اين دو تيم پرطرفدار هستند و تصميمات بعضا سخت و مدبرانه اي را اتخاذ ميکنند نهايت تشکر را داريم اما به نظر ميرسد اين دو ماه تنفس و استراحت بيشتر براي خود سازمان خصوصي سازي در نظرگرفته شده تا خستگي اين يکسال و 4 دوره برگزاري مزايده از تنشان به در شود تا دوباره با برگزاري دور جديدي از مزايده ها به ميادين بازگردند و اهالي ورزش دوباره سرگرم شوند.

 

 فرهنگ دبه کردن

 

اين روزها هر توافق و قراردادي که در جايي در حال به ثمر نشستن است با بهانه تراشي و به قول معروف "دبه کردن" يکي از طرفين،از هدف اصلي خود دور شده و کم کم رو به عدم توافق مي رود.   در همين راستا واگذاري استقلال و پرسپوليس به بخش خصوصي هم در اين چهار مرحله مزايده اي که برگزار شده به جاي پيشرفت و نزديک شدن به خصوصي سازي بيشتر از آن دور شده است.

شرکت استيل آذين ايرانيان که در مرحله سوم داراي مشکلات اساسي بود در مرحله چهارم با رفع نواقص خود در مزايده شرکت کرد اما به گفته مسئولين سازمان خصوصي سازي باز هم  دچار مشکلات ديگري بود و به همين دليل اهليت اين شرکت مورد تأييد قرار نگرفت؛همين امر باعث شد تاحسين هدايتي مالک شرکت استيل آذين به زبان بيايد و اعلام کند که "در کوه و کمر به دنبال اهلي شدن است و ديگر دور و بر ورزش پيدايش نميشود"؛در همين راستا براي ايشان آرزوي موفقيت ميکنيم.

شرکت بهنام پيشرو کيش هم که از طرف سازمان خصوصي سازي در مرحله واگذاري پاکت مشکل خاصي نداشت و فقط از لحاظ توان مالي در سايه شرکت استيل آذين قرار داشت در هر دو مرحله سوم و چهارم به دلايل نامشخص اهليتش تأييد نشد؛ناگفته نماند که اين شرکت زماني گزينه مورد حمايت وزارت ورزش هم بود.

اما عجيب ترين خودزني را دولت انجام داد.دو شرکت خودرو سازي وابسته به سايپا و ايران خودرو که با زور وارد مزايده شد و در آخر با عدم تأييد اهليت از رقابت کنار رفت.شرکت نيوان ابتکار و سمند که با اهرم فشار وزير صنعت وارد مزايده شده بودند و به دليل مشکلات عديده و وضع اقتصادي نابسامان از سوي سازمان خصوصي سازي از رقابت کنار گذاشته شدند و مشخص نشد که دليل وارد شدن اين دو شرکت در مزايده چه بود..!

 

 آيا وزارت ورزش اهليت دارد؟!    

 

همانطور که رئيس سازمان خصوصي سازي اعلام کرد اختيار سرخابي ها تا مرحله بعدي برگزاري مزايده و به مدت 2 ماه بار ديگر به وزارت ورزش سپرده شد.اما سوال اينجاست که مگر اين دو تيم تحت اختيار اين وزارت در سال هاي اخير چه موفقيتي کسب کرده اند جز اينکه هميشه با کادر مديريتي سياسي يا غير فوتبالي رو به رو بوده و هميشه از تصميمات نادرست اين وزارت ضربه خورده اند؛جز اينکه هواداران پرشمار دو تيم روياي يک سال آرام و موفق را در ذهن خود مي پرورانند.

نمونه بارز ناکامي هاي دو تيم پايتخت درهمين ليگ چهاردم مشهود بود.استقلال که ابتداي فصل اميد به قهرماني داشت در نهايت موفق به کسب سهميه آسيا نشد و در جام حذفي هم ناکام بود.پرسپوليس هم که در ابتداي ليگ،به لطف انتصابات سياسي وزارت ورزش روزگار خوشي نداشت کار خود را در رتبه نهم ليگ تمام کرد؛در جام حذفي ناکام بود و فقط در آسيا توانست به لطف هواداران پرشور خود تا مرحله حذفي پيشروي کند و در نهايت توسط الهلال عربستان حذف شد.

 

 2 ماه سرنوشت ساز

 

هنگامي که سازمان خصوصي سازي تدبير 2 ماه تنفس را انديشيد و با يک تصميم مدبرانه اختيار دو تيم را در اين مدت به وزارت ورزش داد شايد نمي دانست که اين دو ماه ميتواند سرانجام يک فصل را براي سرخابي ها رقم بزند.در اين 2 ماه که مرحله پيش فصل، نقل و انتقالات و آماده سازي است تيم ها بايد با پشتوانه مالي قوي و داشتن سرمربي،تيم را آماده و روانه مسابقات کنند.

اما با بررسي شرايط دو تيم استقلال و پرسپوليس،چيزي غير از اين روند به چشم مي خورد؛از يک سو اين دو تيم هيچ اسپانسر و منبع مالي براي جذب بازيکن ندارند و از سويي استقلال هنوز سرمربي خود را نشناخته است.

 

 بسته پيشنهادي

 

با همه اين تفاسير آنطور که از شواهد و قرائن پيداست دولت هيچگونه تمايلي براي خصوصي کردن اين دو باشگاه ندارد و حاضر نيست از اين دو باشگاه و منافع آن به اين راحتي دست بکشد و فقط به برگزاري مزايده هاي نمادين رضايت مي دهد.

اما باشگاه هايي هستند که به صورت نيمه خصوصي و به صورت اسپانسرينگ اداره ميشوند و هميشه روندي صعودي و موفق را طي کرده اند.به عنوان مثال باشگاه هايي نظير سپاهان،ذوب آهن،فولاد که در طي سال هاي اخير روند رو به رشدي را داشته اند.

در اين شرايط و در حالي که دولت حاضر به واگذاري به بخش خصوصي نيست مي شود اين دو تيم را به  صورت اجاره اي در اختيار شرکت هاي نيمه خصوصي قرار داد تا اين دو باشگاه هم از تغييرهاي مديريتي  و فني زياد و هم از دخالت هاي سياسي در امان باشند؛لازم بذکر است که دولت با اجاره دادن دو باشگاه هم مي تواند از سودهاي مالي دو باشگاه هم بهره مند گردد.

حال بايد ديد وزارت ورزش مي تواند در اين دو ماه تدبيري بينديشد و اميد را در دل هواداران دو تيم پايتخت نشين زنده کند يا طبق معمول اهليتش زيرسوال ميرود؟!

انتهاي پيام/م

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html