نماينده مقام معظم رهبري در شورايعالي امنيت ملي با اشاره به سند استراتژي امنيت ملي آمريکا گفت: مقدمه اين سند توسط اوباما نگاشته شده است که در اين مقدمه به طور علني اعلام ميکند که کدخدايي جهان در اختيار آمريکا بوده و آمريکا بايد مناسبات سياسي،اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و ... در دنيا را مشخص کند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا، سعيد جليلي نماينده مقام معظم رهبري در شورايعالي امنيت ملي در همايش « خرمشهر را خدا آزاد کرد نه کدخدا» که بعدازظهر امروز به مناسبت سالروز آزادسازي خرمشهر در دانشگاه صنعتي اميرکبير برگزار شد اظهار داشت: يکي از ضرورت هاي حرکت هاي دانشجويي اين است که توجه خود را به مسائل اصلي معطوف کرده و از مسائل حاشيهاي که فايدهاي براي انقلاب و کشور ندارد پرهيز کند.
وي با بيان اين که بحث خدا و کدخدا يک مبحث تاريخي است خاطرنشان کرد: بايد درک صحيحي از اين موضوع به دست بياوريم تا بفهميم که ريشه اين نزاع ها چه بوده و چه نکتهاي موجب بروز چنين اختلافاتي ميشود که قطعاً اين اختلافات ناشي از خلقت نبوده و نشأت گرفته از بحث ربوبيت است.
نماينده مقام معظم رهبري در شورايعالي امنيت ملي با توضيح مفهوم ربوبيت افزود: مفهوم ربوبيت يکي از سياسي ترين مفاهيم قرآن بوده و رب يعني کسي که سياست مي کند؛ که البته نظر جاهليت مدرن بر اين است که کدخدا به جاي خداوند ربوبيت و سياست را در دست بگيرد.
جليلي ضمن تأکيد بر اين موضوع که امروز هم دعواي جهان بر سر کدخدايي است نه خدا خاطرنشان کرد: ادعاي کدخدايي جهان نه تنها مربوط به گذشته بوده، بلکه در همين سال 2015 عده اي خود را در جايگاه ربوبيت دنيا دانسته و کدخدايي ميکنند.
وي با اشاره به سند استراتژي امنيت ملي آمريکا گفت: مقدمه اين سند توسط اوباما نگاشته شده است که در اين مقدمه به طور علني اعلام ميکند که کدخدايي جهان در اختيار آمريکا بوده و آمريکا بايد مناسبات سياسي،اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و ... در دنيا را مشخص کند.
عضو شوراي راهبردي روابط خارجي کشور با اشاره به اينکه کشور هاي مستکبر مانند آمريکا مخالفت با اين کدخدايي را از کشوري نميپذيرند، گفت: آمريکا در سند استراتژي ملي خود مدعي شده است که براي جهان نبايد اين سوال مطرح باشد که آمريکا جهان را رهبري کند يا خير، بلکه تنها سوال اين است که رهبري آمريکا بر جهان چگونه بايد باشد.
جليلي در ادامه افزود: خود اوباما به صراحت گفته است که اگرچه برخي سياستمداران آمريکا در درون اختلافاتي با يکديگر دارند اما آنچه که آمريکا را متحد کرده است اين است که همه معتقدند رهبري دنيا از آن آمريکاست.
وي با اشاره به اين موضوع که آمريکا اين مفهوم را به دنيا القا کرده است که اگر کسي مقابل اين کشور بايستد، محکوم به بر هم زدن مناسبات دنيا ميشود و همه ملت ها را مجبور به مقابله با آن کشور ميکند يادآور شد: در اين سند آمريکايي مطرح شده است که اگر لازم باشد، آمريکا در برابر تهديداتي که منافع آمريکا را به خطر مياندازد،به صورت يک جانبه ايستاده و با آنها مقابله مي کند.
عضو شوراي راهبردي روابط خارجي کشور با انتقاد از اين موضوع که عده اي تفکرات آمريکايي را در دانشگاه ها به عنوان انديشه هاي آزادي جهان مطرح ميکنند، يادآور شد: جان لاک که يکي از نظريه پردازان آمريکايي در زمينه آزادي معرفي شده، يکي از سهامداران شرکت هاي برده داري در اين کشور است.
سعيد جليلي با بيان اينکه به جاهليت مدرن تزوير، زور و اسلحه اضافه شده است، گفت: کدخدا امروز به قول پروين اعتصامي هر کسي که در مقابلش بايستد را مست عنوان ميکند. اينکه سه سانتريفيوژ را بدهيد باج دادن نيست اين حقوق ملت است و اين گونه نيست که استکبار حقوق ما را تعريف کند، نگاهي وجود دارد که ميگويد اين حق من است و من از آن دفاع ميکنم.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه کساني که پادويي کدخدا را ميکردند امروز ادعاي آزادي دارند، گفت: آزادي براي کساني است که چنين مناسباتي را برنميتابند. خرمشهر بدين خاطر آزاد شد که منتظر کدخدا نبود. آيا آزادي با کدخدايي که از صدام حمايت ميکرد به دست ميآمد! اگر مناسبات کدخدا ادامه پيدا ميکرد همان شاه سرکار بود و امروز قسمتهايي از سرزمين ما جدا شده بود.
وي به راه افتادن فتنه 88 را نشات گرفته از همين نگاه عنوان کرد و گفت: اگر اين مناسبات را بپذيريم استکبار ميگويد من بايد از دانشمند شما هم بازجويي کنم. درس آزادسازي خرمشهر اين بود که کساني پيدا شدند و در برابر جاهليت مدرن ايستادند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام تمام اهرم کدخدا را ترساندن عنوان کرد و گفت: باطل و سحر آن نترسيدن و مقاومت کردن است.
جليلي با تاکيد بر اين موضوع که حق ملت صدقه نيست که کدخدا بخواهد آنرا بدهد، گفت: آزادسازي خرمشهر نشان داد که ميشود مقاومت کرد و در دهان کدخدا زد آيا امروز نگراني استکبار به دليل چند سانتريفيوژ ما است؟ خير نگراني آنان به اين خاطر است که ميبينند قدرتي پيدا شده است که در مقابل آنان ايستاده و به دنيا نشان داده که ميتوان مقاومت و در عين حال پيشرفت کرد.
جليلي در ادامه اظهار داشت: مناسبات دنيا بر پايه باجخواهي نيست که شما اعلام کنيد اين 4 امتياز را بگير و اين دو سانتريفيوژ را از بين ببر؛ بايد حقوق ملتها قابل توجه قرار گيرد و اينگونه نيست که مناسباتي تعريف شود و بگويند حقوق ملت همين چيزي است که ما تعريف ميکنيم.
وي با اشاره به اينکه دشمن متوجه شده است که قدرتي که ملت ايران دارد از جنس ديگري است، ادامه داد: وقتي آنها اراده ميکنند که شاه بماند ملت ايران ميگويد که شاه بايد برود و شاه ميرود و وقتي ملت اراده ميکند که بايد هستهاي انجام شود، هستهاي ميشود و در اين مسير شهداي بزرگواري مانند شهرياري، عليمحمدي، رضايينژاد و احمدي روشن به شهادت ميرسند.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به سرگذشت کساني که با کدخدا ساختند، گفت: همين شوروي را ببينيد که تمام خواستههاي غرب را انجام داد اما اولين کاري که غرب با آن کرد تجزيه کردن شوروي بود. اين که مقام معظم رهبري ميفرمايند به آمريکا بي اعتماديم به همين خاطر است.
وي در ادامه سخنان خود گفت: گزاره برگ آمريکايي ترجمان مصداقي نگاه آمريکا به جهان است. اين نگاه بدين صورت است که امريکا ميگويد اگر شما ميخواهيد خريدي را انجام دهيد بايد آمريکا آنرا تائيد کند آنهم نه در حوزه هستهاي بلکه در هر موضوعي که کاربرد دو گانه دارد. بايد اين نظمي که مبتني بر عدالت نيست بر هم بخورد چرا که اين جاهليت مدرن است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه استکبار در هر صحنه مبارزه در 36 سال گذشته از ملت ايران شکست خورده است، گفت: شکست استکبار اين بوده است که نتوانسته اراده خود را بر ديگري تحميل کند، تمام تلاش استکبار اين است که ما را از اصل مبارزه منصرف کند.
جليلي با بيان اينکه اولين گزينه استکبار گزينه نظامي بوده است، گفت: استکبار فهميده است که با گزينه نظامي نميتواند کارش را پيش ببرد. امروز نيز آخرين اهرم استکبار اهرم اقتصادي است. جو بايدن گفت هر آنچه داشتيم عليه ايران اعمال کرديم اما موفق نشديم.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي در ادامه اين مراسم در پاسخ به سوال دانشجويي پيرامون فوايد پيمان دو جانبه پولي گفت: ما با اين وضعيت مواجهايم که افرادي به عنوان کدخدا حاکميت ارز خودشان را مبناي مناسبات جهاني قرار دادند تا حاکميت خود را اعمال کنند.
وي ادامه داد: ما از سال 90 مطالعات خود را درباره پيمان دو جانبه پولي شروع کرديم و اين موضوع را نيز با برخي کشورها مطرح کرديم، امروز خيلي از کشورها حذف ارز واسط را در برنامههاي خود قرار دادند چرا که اين يکي از گامهاي مهم در اقتصاد مقاومتي است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در جواب سوال ديگري پيرامون بازرسي از مراکز نظامي به بهانه مذاکرات هستهاي، گفت: مقام معظم رهبري خطوط قرمزي را مشخص کردند. هر کشوري اصول و چارچوبي در سياست خارجي خود دارد و دولتها وظيفه تامين منافع کشور را در اين چارچوب دارند.
جليلي در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: در 6 سال مذاکره ما با طرف مقابل تقريبا يک دور مسئولان آنان عوض شد و حزب رقيب آنان سر کار آمد از جمله اوباما جاي بوش آمد که با شعار تغيير نيز فعاليتهاي خود را آغاز کرد اما اينان در تمام اين 6 سال يک موضع را در مقابل ما داشتند.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به 6 خواسته رهبر معظم انقلاب پيرامون مذاکرات هستهاي گفت: از جمله اين خواستهها حفظ دستاوردهاي هستهاي، عدم تحقق پيشرفت هستهاي و عدم بازرسي از مراکز نظامي است.
جليلي در ادامه خاطر نشان کرد: امروز اگر نظام ايستادگي ميکند و هزينه ميدهد در دفاع از حق تحقيق و توسعه دانشگاه است و ميگويد من اجازه نميدهم دشمن اساتيد و دانشمندان من را بازجويي کند.
وي افزود: اصل مترقي ولايت فقيه اين است که اجازه نميدهد کسي به حقوق ملت تعرض کند و يا آراء مردم را وتو کند. دفاع از امنيت نيز در همين حوزه است. اين که مقام معظم رهبري ميفرمايند اجازه بازرسي از مراکز نظامي را نميدهيم به خاطر دفاع از امنيت کشور است. امروز امنيت ايران يک امنيت ستودني و مثال زدني است.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي در ادامه تصريح کرد: ما بايد بدانيم کدام بخش از مشکلاتمان به خاطر آرمانهايمان است و کدام بخش از آن به خاطر ضعفهاي مان است. اکثر موفقيتهاي ما در 36 سال گذشته به خاطر ايستادگي ما بر آرمانهايمان بوده است. ما هر چه از آرمانهايمان فاصله گرفتيم مشکلاتي برايمان به وجود آمد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: امثال شهيد شهرياريها با آرمان بزرگي که داشتند، توانستند ما را به سوخت 20 درصد برسانند.
جليلي با طرح اين سوال که آيا ميشود حق ملت را ديگري تعريف کند، گفت: غرب اينگونه عنوان ميکند که ما بايد بياييم صحبت کنيم تا بخشي از سهم ما را به ما بدهند.
وي با بيان اينکه دفاع از حق هستهاي دفاع از تمامي حقوق ملت است، گفت: دشمن اگر بتواند در يک حق ما اختلال ايجاد کند به همان بهانه وارد ساير حقوق ما ميشود.
عضو سابق تيم مذاکرهکننده هستهاي در ادامه گفت: موضوعي که در دوره آقاي لاريجاني در مذاکرات هستهاي مطرح بود، اين بود که اصلا طرف مقابل چه کاره است که بايد ما در موضوع هستهاي با آنان گفتوگو کنيم. در آن زمان گفتيم ما عضو NPT هستيم و اين عضويت يک سري حقوق و تکاليف دارد. تمام بحث ما اين بود که ما قبول نميکنيم يک استثنا باشيم و تکاليف بيشتري بر ما تحميل شود.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح کرد: ما در آن زمان عنوان کرديم که ما ميتوانيم مشکلاتمان را با آژانس در قالب NPT حل کنيم که اين موضوع به آن مداليته نوشته شده رسيد. آژانس عنوان کرد مسائل باقي مانده 6 تا است. برخي که ميخواستند در اين موارد کارشکني کنند عنوان کردند ايران ميخواهد وقت بخرد به همين خاطر در 18 ماه بايد اين موضوع را حل کند، که ما نيز در جواب گفتيم مسائلتان را مطرح کنيد تا ما يک بار براي هميشه حل کنيم.
جليلي ادامه داد: ما اين 6 مسئله را در عرض 6 ماه حل کرديم و آژانس نيز نامه داد که اين مسائل از نظر ما حل شده است اين در حالي است که ميگويند در آن زمان تنها بيانيه خوانده شد. 4 روز بعد از اين موضوع قطعنامهاي عليه ما صادر کردند به همين خاطر است که مقام معظم رهبري ميفرمايند آنان قابل اعتماد نيستند.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي گفت: که ما در جواب آنان که خواستار گفتوگو شدند، گفتيم ديگر درباره اين موضوع گفتوگو معنا ندارد. در ادامه ما به آنان بسته پيشنهادي داديم و اعلام کرديم شما بايد در اين چارچوب مسائلتان را مطرح کنيد.
وي ادامه داد: اخيرا نيز برخي درباره اين بسته پيشنهادي گفتند که چرا مسائل منطقي نيز در آن مطرح شده است. آن زمان ما گفتيم موضوع هستهاي ميتواند يکي از مسائل مشترک ما با 7 کشور مقابلمان باشد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه گفت: طرف مقابل عنوان ميکرد که ميخواهد جلوي اشاعه سلاح هستهاي را بگيرد ما نيز گفتيم بياييد اين موضوع را به بحث بگذاريم که چه کسي اسرائيل را مسلح به سلاح هستهاي کرد.
عضو سابق تيم مذاکرهکننده هستهاي با بيان اينکه طرف مقابل هنگام روبرو شدن با بسته پيشنهادي ايران در موضع انفعال قرار گرفت، گفت: به همين خاطر سولانا بسته پيشنهادي ديگر ارائه داد. ما اعلام کرديم ميتوانيم بر سر مشترکات دو بسته گفتوگو کنيم که بر همين اساس گفتوگوها را آغاز کرديم.
وي ادامه داد: آمريکا نيز که در گذشته گفته بود تا زماني که ايران قطعنامههاي ما را اجرا نکند در مذاکرات شرکت نميکنيم با سراسيمگي در اين مذاکرات شرکت کرد. طرف مقابل بعد از سه دور گفتوگو قبول کرد که براي همکاري پيرامون مسائل مشترک گفتوگو کند نه اينکه بخواهد براي ما تعيين تکليف کند.در همين دور از گفتوگوها اعلام کرديم که تبادل سوخت ميتواند در ذيل اين همکاري باشد.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي در ادامه سخنان خود گفت: ما در سال 88 سوخت 20 درصد نداشتيم و به طرف مقابل گفتيم در ذيل اين همکاري به ما اين سوخت را بدهيد. اين در حالي بود که آنان عنوان ميکردند ما غنيسازي 3.5 درصد را تعليق کنيم.
جليلي ادامه داد: وقتي ما به آنان گفتيم سوخت 20 درصد را به ما بدهيد، احساس کردند که اهرم فشاري به دست آوردند و شروع به زيادهخواهي کردند. ما به آنان گفتيم اگر ما 20 درصد را خود تهيه کرديم مقصر شما هستيد. آنان نيز گفتند اگر ميتوانيد به دست آوريد.
عضو سابق تيم مذاکرهکننده هستهاي تصريح کرد: نتيجه اين شد که ما سوخت 20 درصدي که طرف مقابل فکر ميکرد اهرم فشار آنان است، به دست آورديم و سطح چانهزني را از 3.5 درصد به 20 درصد رسانديم. در استانبول 2 ما به آنان گفتيم از شما 20 درصد را خواستيم نداديد حال نميتوانيد به ما بگوييد که نبايد 20 درصد داشته باشيم.
وي گفت: ما به طرف مقابل گفتيم اين که غنيسازي 20 درصد را ادامه ندهيم ميتواند موضوع همکاري باشد اما نميتواند تکليفي از جانب شما بر ما باشد. در مناظرات انتخابات رياست جمهوري مطلب غلطي بود که آن آقا مطرح کرد. همکاري يعني گامهاي متقابل، طرف مقابل در ازاء غنيسازي 20 درصد، گفت تحريم صادرات پتروشيمي ايران به اروپا را برميدارد.
عضو مجمع تشخيص مصلح نظام در ادامه گفت: وقتي ما اين موضوع را با صاحبان و کارشناسان پتروشيمي به بحث گذاشتيم آنان خنديدند و گفتند مشکل ما اين نيست. ما در منطقه خودمان به اندازه کافي مشتري داريم. در توافق ژنو همين را به عنوان ما به ازاء مطرح کردند طوري که هنوز يک مشتري اروپايي نيامده است.
جليلي در پايان با تاکيد بر اين موضوع که حق هستهاي ما قابل گفتوگو نيست، گفت: آنچه که در موضوع هستهاي ما اهميت دارد اين است که دشمن بفهمد ما در دفاع از حقمان جدي هستيم همانطور که در دفاع از تماميت ارضيمان نشان داديم جدي هستيم.