|
کد مطلب: 171532
حذف۳ميليون آماده به کار از گردونه رقابت
تاریخ انتشار : 1394/02/30 12:19:32 نمایش : 1318
نتايج يک تحقيق نشان مي دهد جمعيت زير ۳۰ سال کشور تنها تا سال آينده ۳ ميليون نفر و تا سال ۱۴۰۰به تعداد ۵.۸ ميليون نفر کاهش مي يابد که در صورت ادامه بحران بيکاري، به معناي افزايش سن بيکاري در ايران است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، طبق آخرين سرشماري انجام گرفته، ايران داراي حدود ۲۳ ميليون و ۷۰۰ هزار نفر جمعيت در سن کار است. به بيان ديگر، ۲۳.۷ ميليون نفر از جمعيت کشور هم اکنون در شرايطي قرار دارند که به آنها نيروي فعال اقتصادي گفته مي شود؛ يعني مي توانند در جريان پيشرفت کشور نقش داشته باشند و صرفا نيروي مصرف کننده نباشند.
کارشناسان عقيده دارند، اين ميزان از جمعيت آماده به کار مي تواند فرصت مناسبي براي کشور ۷۸ ميليون نفري ايران باشد که بتواند طبق يک برنامه دقيق، از نيروي کار خود بهترين استفاده را در جريان پيشرفت داشته باشد و اين ظرفيت بالقوه را به سمت فعاليت هاي اقتصادي و توليدي و در نتيجه ارتقاء سطح رشد اقتصادي و رونق هدايت کند.
بازار کار منتظر تصميمات فوري اشتغالي
اما آماده نبودن زيرساخت هاي لازم در بازار کار ايران و ناتواني بنگاه ها در بکارگيري اين ظرفيت عظيم، وجود مسائل مربوط به تحريم هاي ظالمانه، واردات بي رويه انواع کالاهاي غيرضروري و لوکس به کشور، تغيير مداوم مقررات مربوط به کسب و کار، دست و پاگير بودن قوانين مربوط به فعاليت هاي اقتصادي و مسائلي از اين دست باعث شده تا امروز نه تنها نيروي جوان کشور باعث پيشرفت نشده بلکه کشور را با نوعي بحران بيکاري و لزوم اتخاذ سياست هاي فوري اشتغال زايي نيز مواجه کرده است؛ جواناني که عمدتا داراي تحصيلات دانشگاهي بوده و با کسب آمادگي نسبي در صدد ورود به بازار کار هستند.
بيکاري جوانان شرايطي را به وجود آورده که خانواده ها از آن به عنوان مهم ترين دغدغه خود ياد مي کنند. برخي کارشناسان بازار کار مي گويند وضعيت بيکاري به نحوي است که اغلب خانواده ها دستکم با بيکاري يکي از فرزندان خود مواجه هستند و از اين ناحيه درخواست هاي فراواني به مسئولان کشور توسط جويندگان شغل ارائه مي شود.
طبق آمارهاي موجود، تعداد جمعيت فعال اقتصادي کشور در فاصله سال هاي ۶۵ تا ۹۰ بيش از ۱۰ ميليون نفر افزايش يافته، اما شرايط بازار کار به نحوي بوده که امکان استفاده از اين ظرفيت بزرگ فراهم نشده است.
هرچند در طي اين سال ها ۵ ميليون و ۷۰۰ هزار نفر از تحصيل کرده هاي دانشگاهي تصميم به خانه نشيني گرفتند و وارد بازار کار نشدند، اما کارشناسان مي گويند دليل اصلي تصميم عجيب نيمي از کل جمعيت تحصيل کرده کشور به خانه نشيني، مي تواند دشواري در ورود به بازار کار و نبود عرصه اشتغال در کشور باشد؛ از اينرو بخشي از جمعيت فعال اتفاقا تحصيل کرده کشور تصميم مي گيرند تنها مصرف کننده باشند و هيچ نقشي در جريان پيشرفت اقتصادي کشور نداشته باشند.
۲۵ ساله جمعيت آماده به کار ۱۰ ميليون نفر بيشتر شد
آمارها مي گويند جمعيت بيکار مطلق کشور هم اکنون ۲ ميليون و ۵۰۰ هزار نفر است ولي آمارهاي غيررسمي اين تعداد را ۲ برابر مي داند و برخي مقامات ارشد دولتي نيز نويد افزايش آمار بيکاران کشور را تا ۱۰ ميليون نفر مي دهند!
وزارت کار در گزارشي اعلام کرده پيش بيني مي شود جمعيت فعال کشور (۱۵ تا ۲۹ سال) که در واقع گروه اصلي متقاضي کار هر کشوري محسوب مي شوند تنها تا سال آينده يعني ۱۳۹۵ به ۲۰ ميليون و ۶۴۰ هزارنفر کاهش يابد. اين يعني در فاصله ۵ سال ۹۰ تا ۹۵، از تعداد جمعيت در سن کار کشور ۳ ميليون و ۵۳۲ هزارنفر کاسته خواهد شد.
همچنين نتايج اين پيش بيني نشان مي دهد که جمعيت فعال کشور در سال ۱۴۰۰ به ۱۷ ميليون و ۸۵۹ هزار نفر کاهش مي يابد که نشان دهنده افت دوباره جمعيت در سن کار کشور به تعداد ۵ ميليون و ۸۳۴ هزار نفر تنها تا ۶ سال آينده است.
از سويي اعلام شده جمعيت بين سنين ۳۰ تا ۶۴ ساله کشور که در سال ۹۰ به ميزان ۲۹ ميليون و ۵۵۰ هزار نفر بوده در سال ۹۵ به ۳۵ ميليون و ۸۳۲ هزار نفر بالغ مي شود که اين مسئله ضمن نشان دادن حرکت سريع جمعيت به سمت پيري، نشان دهنده لزوم تعيين تکليف مسئله اشتغال صدها هزار نفر تا يکي دو سال پيش رو است.
پيش تر در گزارشي اعلام شده دوره انتظار براي ورود به بازار کار در ايران به ۱۹ ماه و بيشتر از آن رسيده که ادامه روند بيکاري و باقي ماندن شرايط نابسامان بازار کار بر افزايش دوره انتظار براي دريافت يک پيشنهاد شغلي بيشتر مي شود. اين مسئله به معناي هدر رفتن نيروي کار سرمايه هاي جوان کشور و بدون استفاده ماندن صدها هزار توان کار در جريان توسعه و پيشرفت است.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|