|
کد مطلب: 161493
۵.۷ ميليون تحصيلکرده در کُنج خانه
تاریخ انتشار : 1394/02/28 09:19:52 نمایش : 1214
عدم استقبال از کارجويان فارغ التحصيل دانشگاهي و پاسخ سرد بازار کار ايران به جوانان درس خوانده، باعث شده تا ۵۰ درصد کل تحصيل کردههاي کشور خانه نشين شوند و نرخ بيکاري زنان در اين بخش به ۳۱.۳ درصد برسد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، بيکاري فارغ التحصيلان دانشگاهي و جوانان درس خوانده به معضلي براي کشور تبديل شده و بازار کار ايران ساليان متمادي است که روي خوشي به اين گروه از جويندگان کار نشان نمي دهد و درخواستهاي شغلي آنها با بي ميلي و پاسخ سرد کارفرمايان مواجه مي شود.
پيش تر و در دهه هاي گذشته تصور خانواده ها بر اين بود که اگر شرايط تحصيلات دانشگاهي جوانانشان را فراهم کنند، آنها در آينده فرصتهاي بهتري براي ورود به بازار کار خواهند داشت و علاوه بر اين، مي توانند صاحب کرسي هاي بهتري در اين بازار شوند.
از اين رو در مقطعي نوعي موج ورود به دانشگاه اتفاق افتاد. تاسيس دانشگاهي غيردولتي و تلاش براي پُر کردن صندلي هاي آن نيز از سوي سياستگذاران اين بخش به ايجاد جو تحصيلات دانشگاهي در کشور دامن زد.
پاسخ سرد بازار کار به فارغ التحصيلان دانشگاهي
در واقع آنچه که باعث شده تا امروز درس خواندن جوانان به معضلي براي خانواده ها تبديل شود، بي توجهي دولتها و سياستگذاران به اين نکته بود که اگر امروز جوانان را براي ورود به دانشگاهها تشويق مي کنند، فردا بايد پاسخگوي تقاضاهاي شغلي آنها نيز باشند.
غفلت از اين امر مهم در طول ساليان متمادي باعث انباشته شدن تقاضاهاي جوانان فارغ التحصيل دانشگاهي براي کار از يکسو و ادامه پذيرش هزارارن نفر ديگر در دانشگاهها شد؛ در نتيجه امروز کشور به جايي رسيده که نمي داند با انبوهي از جوانان فارغ التحصيل دانشگاهي با درخواستهاي متفاوت شغلي چه بايد بکند.
کارشناسان بازار کار عقيده دارند مهمترين ضعف کارجويان فارغ التحصيل دانشگاهي ناتواني در پذيرش تصديهاي بازار کار است. به بيان ساده تر، آنها با نداشتن مهارت و تخصص در انجام امور، قادر به تامين نظر کارفرمايان براي دريافت پذيرش شغلي و ورود به بازار کار نيستند.
کورش پرند معاون وزير تعاون، کار و رفاه در تازه ترين گزارش از وضعيت بازار کار و همچنين بيکاري فارغ التحصيلان دانشگاهي گفت: هم اکنون ۵ ميليون و ۷۰۰ هزار دانشجو و فارغالتحصيل در کشور داريم که هيچ نقشي در توليد و ارزش افزوده اقتصادي ندارند.
چرا ۵.۷ ميليون درس خوانده غيرفعال شدند؟
معاون وزير کار با اشاره به نرخ بيکاري فارغ التحصيلان 'گفته است: طبق آخرين آمار، نرخ بيکاري فارغ التحصيلان کشور هم اکنون ۱۸.۹ درصد است که از اين تعداد ۱۲.۹ درصد مرد و ۳۱.۳ درصد زن هستند، همچنين از ۱۱ ميليون و ۲۰۰ هزار دانشجو و فارغ التحصيل کشور، ۵ ميليون و ۷۰۰ هزار نفر غيرفعال بوده و هيچ نقشي در توليد و ارزش افزوده اقتصادي ندارند.
به گفته کوروش پرند، بيشترين نرخ بيکاري در رشته هاي کامپيوتر، شيلات، جنگلداري و محيط زيست است که در رشته کامپيوتر اين نرخ ۲۷.۲ درصد و کمترين نرخ در خدمات حمل و نقل به ميزان ۱.۷ درصد است. پرند با اعلام اينکه ۴.۵ ميليون دانشجوي در حال تحصيل نيز در کشور داريم افزوده است: از اين تعداد ۶۶ درصد در مقطع کارشناسي تحصيل مي کنند که در آينده اي نزديک براي اشتغال اين فارغ التحصيلان با مشکل بزرگي مواجه مي شويم.
اين مقام مسئول در وزارت کار گفته است: طرح ارتقاء شايستگي حرفه اي دانشجويان و دانش آموختگان با رويکرد رفع نياز بازار کار از طرح هاي مهمي است که در آخرين نشست شوراي اشتغال به تصويب رسيده که مي تواند بسياري از معضلات بيکاري فارغ التحصيلان را برطرف کند.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|