اگرچه تاکنون اصلاح طلبان دل خوشي از وزير کشور نداشته و از ابتداي روي کار آمدن دولت يازدهم اين وزارت خانه را سهم خود مي دانستند، اما اکنون با کليد خوردن پروژه عبور از روحاني مي خواهند از طريق استانداران به اهداف انتخاباتي خود دست پيدا کنند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا، روزنامه آرمان صبح امروز با انتشار خبري از تغييرات حتمي در پاستور گفته و نوشته است: فروزنده و مجيد انصاري گزينه هايي براي وزارت کشور هستند.
اين روزنامه در ادامه همچنين مدعي شده است که مهرعليزاده نيز گزينه دولت براي وزير ورزش و جوانان در دولت است.
هرچند اصلاح طلبان براي ورود به مجلس هنوز به يک اجماع نرسيده اند، اما با نزديک شدن زمان انتخابات مجلس شوراي اسلامي، فعاليتهاي اصلاح طلبان براي ورود به مجلس آينده بيشتر شده و جلسات هماهنگي اين جبهه هم به فراخور موقعيت افزايش داشته است.
يکي از نيازهاي اصلي ورود اصلاح طلبان به انتخابات نفوذ در استانداري و فرمانداري هاي سراسر کشور براي گسترش فعاليتهاي انتخاباتي خود و استفاده از فضاهاي استاني براي تصاحب کرسي هاي نمايندگي هستند.
سخنراني رئيس جمهور سابق در شهر بابل بهانه خوبي براي اصلاح طلبان فراهم کرد تا با تحت فشار قرار دادن وزارت کشور، پروژه تغيير برخي از استانداران و فرمانداران را در آستانه انتخابات کليد بزنند.
پيش از اين هم لقمانيان در يکي از جلسات خصوصي با اصلاح طلبان اظهار کرده بود که «فرصت هميشه براي تشکيلات پيش نميآيد، اگر يک فرصت خوبي پيدا شد بايد از اولين فرصت به نحو احسن استفاده کرد».
وي همچنين به ديدار هاي مکرر با يکي از سران فتنه اشاره کرده است و بدون در نظر گرفتن ارتباطات ظاهري نسبتاً خوب خود با استاندار و کارشکنيهاي پشت پرده اعتراف کرد: « آقاي خاتمي بنده را مخاطب قرار داد و گفت: حتماً برو با استاندار تعامل کن، اگر فکر مي کني ان را بر مي دارند و فرد بهتري مي گذارند، اشتباه مي کني... خودم هم فکر مي کنم چارهاي جز نزديک شدن به آنها نداريم.»
با اين حال رسانه هاي اصلاح طلب فرصت به دست آمده را غنيمت شمرده و با سلسله گزارشات خود سعي کردند تا دولت يازدهم مجاب به تغيير استانداران در آستانه انتخابات شود.
روزنامه اصلاح طلب ابتکار در شماره سه شنبه 22 ارديبهشت خود با اشاره به تعلل و وقت کشي وزير کشور در تغيير مديران ارشد آن را گل به خودي ارزيابي کرده است و بر تاثيرگذاري تغييرات بر انتخابات نيز اذعان داشت: اين روزها اصلاحطلبان براي انتخابات مجلس حساب ويژهاي روي استانداران و فرمانداران دولتهاي اصلاحات و سازندگي باز کردهاند و از سوي ديگر احمدينژاد نيز در روزهاي گذشته با استانداران دوران رياست جمهورياش جلسهاي را در دفتر ولنجک برگزار کرد. اين جلسه قرار است به جلسه احمدينژاد با فرمانداران دوران دولتهاي نهم و دهم هم بيانجامد. همين موارد نشان ميدهد که نقش اين مديران استاني نه در حال حاضر و اجراي برنامههاي دولتي که بر سر کار است، بلکه در معادلات سياسي آينده نيز پررنگ است و همين موضوع لزوم افزايش حساسيتها در زمينه انتخاب صحيح اين مديران را الزامي ميکند.
حسام الدين آشنا، مشاور پر حاشيه روحاني هم در تکميل اين پازل طي گفت و گويي با يکي از نشريات اصلاح طلب گفت: برخي از سفرهاي استاني براي تيم رئيسجمهور روشن کرد که بر خلاف تصور اوليه بعضي از استانداران توانايي کافي براي اداره استان را ندارند لذا تغييرات در دولت هم در سطح وزرا و هم در سطح استانداران اتفاق خواهد افتاد.
اما رحمانيفضلي درباره اظهارات مشاور رئيسجمهور در مورد تغيير استانداران، واکنش نشان داد و گفت: آشنا نظر شخصي خود را درباره تغيير استانداران گفته است، متولي اين کار، بنده و شخص رئيسجمهور هستند که متناسب با شاخصها کار تغييرات را انجام ميدهيم.
اظهارات رحماني فضلي موچب شد تا مسير هجمه روزنامه هاي زنجيره اي تغيير کرده و پروژه تغيير وزير کشور را در آستانه انتخابات کليد بزنند.
روزنامه آرمان امروز در همين راستا نوشت: رحماني فضلي در شرايطي متصدي مديريت وزارت کشور شد که تا پيش از اين سابقه درخشاني از خود بر جاي گذاشته بود. او از مديران اصولگراي باسابقه کشور است که سابقه فعاليتهاي مديريتي و اجرايي متعددي دارد؛ اما در وزارت کشور نتوانست آنچنان که انتظار ميرفت به تمام تعهدات عمل کند هرچند فعاليتهاي مديريتي او قابل تحسين است؛ اما در انتصاب استانداران شروطي گذاشت که دست دولت را کمي بست.
اين روزنامه با انتقادات گسترده از عملکرد وزارت کشور نوشته است: استانداراني در برخي استانها منصوب کرد که نسبتي با اعتدال و شعارهاي رئيسجمهور نداشتند و يا فضا براي استانداران همسو بهگونهاي ترسيم شد که آنها احساس کردند حمايتي در مرکز از آنها نخواهد شد و ناچار از تن دادن به خواست تندروها شدند.
روزنامه آرمان تعبير خود از واکنش رحماني فضلي به اظهارات آشنا را اينگونه منتشر کرده است که اين اظهارات ممکن است نشانهاي از حضور نام او در ليست خداحافظي با هيات دولت باشد.
اگرچه پيش از اين نيز اصلاح طلبان دل خوشي از وزير کشور نداشته و از ابتداي روي کار آمدن دولت يازدهم اين وزارت خانه را سهم خود مي دانستند، اما اکنون با کليد خوردن پروژه عبور از روحاني مي خواهند از طريق استانداران اين پروژه را به پيش ببرند.
با اين حال روزنامه آرمان همچنان تمام تلاش خود را براي تغييرات گسترده در هيئت دولت آماده کرده و گزينه هايي براي اين وزارتخانه مهم معرفي مي کند، اما شرط اساسي اين تغييرات گسترده توافق مجلس با گزينه هاي پيشنهاي دولت است.