پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 151414
ذکرهايي براي رفع فقر و تنگدستي
تاریخ انتشار : 1394/02/17 08:25:06
نمایش : 1582
گاهي نمي دانيم و از تو دور مي شويم. گاهي ندانسته آتش به خرمن زندگي‌مان مي زنيم. گاهي گرفتار مي شويم و آنگاه جز تو کيست دادرس؟ تسکين درد؟ خدايا جز تو نيست آنکه دست ياري اش را مي طلبيم به وقت گرفتاري،ما را به خودمان وامگذار.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، راز و رمزهايي الهي هست که جز بندگان خالص خدا کسي از آنها آگاهي ندارد. آنچه در ادامه مي‌خوانيد ذکرهايي براي دفع مشکلات دنيايي از قول عرفاي اسلام و ايران است.

در آيات و روايات در باره رزق و روزي و علل و عوامل تنگ شدن آن و راه‌هاي گسترش آن زياد سخن گفته شده است، به طوري که قرآن کريم مي‌فرمايد " و هر کس از ياد من روي گرداند، پس همانا براي او زندگي تنگ و سختي خواهد بود(سوره طه، ۱۲۴ )"

مجازات براي کساني که روي گرداندن از خدا: کساني که از ياد خدا روي مي‌گردانند دو مجازات در آيه فوق تعيين شده:

۱ـ يکي تنگي معيشت در اين جهان، ۲ـ ديگري نابينايي در جهان ديگر.

غفلت از ياد حق و پي‌آمدهاي آن
گاه مي شود درهاي زندگي به روي انسان به کلّي بسته مي‌شود، و دست به هر کاري مي‌زند با درهاي بسته روبه‌رو مي‌گردد، و گاهي به عکس به هر جا روي مي‌آورد خود را در برابر درهاي گشوده مي‌بيند، مقدّمات هر کار فراهم است و بن‌بست و گرهي در برابر او نيست، از اين حال تعبير به وسعت زندگي و از اولي به ضيق يا تنگي معيشت تعبير مي‌شود، منظور از (معيشت ضنک) که در آيات بالا آمده نيز همين است.[ «ضنک» به معني سختي و تنگي است، اين کلمه هميشه به صورت مفرد به کار مي‌رود و تثنيه و جمع و مۆنت ندارد]

گاهي تنگي معيشت به خاطر اين نيست که درآمد کمي دارد، اي بسا پول و درآمدش هنگفت است، ولي بخل و حرص و آز زندگي را بر او تنگ مي‌کند نه تنها ميل ندارد در خانه‌اش باز باشد و ديگران از زندگي او استفاده کنند، بلکه گويي نمي‌خواهد آن را به روي خويش بگشايد، به فرموده علي ـ عليه السّلام همچون فقيران زندگي مي‌کند و همانند اغنياء و ثروتمندان حساب پس مي‌دهد.

تنگي زندگي؛ نتيجه فقدان معنويت
هنگامي که انسان مسۆوليت هايش را به دنبال فراموش کردن ياد خدا به فراموشي بسپارد، غرق در شهوات و حرص و طمع مي‌گردد، پيداست، که نصيب او معيشت ضنک خواهد بود، نه قناعتي که جان او را پر کند، نه توجّه به معنويت که به او غناي روحي دهد، و نه اخلاقي که او را در برابر طغيان شهوات باز دارد.

اصولاً تنگي زندگي بيشتر به خاطر کمبودهاي معنوي و نبودن غناي روحي است، به خاطر عدم اطمينان به آينده و ترس از نابودن شدن امکانات موجود، و وابستگي بيش از حدّ به جهان مادّه است، و آن کس که ايمان به خدا دارد و دل به ذات پاک او بسته، از همه‌ اين نگرانيها در امان است.

در کلام معصومين(عليهم السلام) يک سري سفارشات در خصوص رفع تنگي معيشت و فراواني رزق و روزي شده است که اگر انساني با عمق ايمان و اعتقاد به آنها عمل کند آثار و برکاتش را در زندگي خود خواهد ديد، البته گفتن اين ذکرها و عمل به اين سفارشات زماني موثر و منتج به نتيجه خواهد شد که انسان زندگي پاکي داشته باشد و حلال و حرام برايش مهم باشد.

پيامبر خدا (صلي الله عليه وآله) درباره اين ‌که چه ذکرهايي براي رفع تنگي معيشت خوب است، فرمودند: "هر که خداوند متعال به او نعمتي ارزاني دارد، بايد خداوند متعال را حمد و سپاس گويد و هر که روزيش به تأخير افتد از خداوند آمرزش بخواهد.(عيون أخبار الرِّضا عليه‌‏السلام: ۲ / ۴۶ / ۱۷۱ منتخب ميزان‌الحکمة: ۲۳۴ )"

ايشان همچنين مي‌فرمايند: "کسي که در روزي خود تأخير و تنگي بيند، بايد زياد تکبير بگويد و کسي که اندوهش زياد شود، بسيار استغفار کند.(کنزالعمّال: ۹۳۲۵ منتخب ميزان‌الحکمة: ۲۳۴ )"
همچنين به رسول خدا(صلي الله عليه و آله) عرض شد: دوست دارم روزيم زياد شود؛ فرمود: "پيوسته در حال طهارت و پاکيزگي باش، روزيت افزايش مي‏‌يابد.(کنزالعمّال: ۴۴۱۵۴ منتخب ميزان‌الحکمة: ۲۳۴ )"

آن حضرت همچنين فرمودند: "صدقه زياد بدهيد، تا خداوند به شما روزي بدهد.(بحارالأنوار: ۷۷ / ۱۷۶ / ۱۰ منتخب ميزان‌الحکمة: ۲۳۴ )"

صدقه و وسعت رزق

اخبار و روايات وارده در فضيلت صدقه بسيار است و فوايد زيادي براي آن بيان شده است؛ مانند اين که صدقه سبب زيادي رزق و روزي، شفاي بيماري ها، دوري آتش جهنم، دفع هفتاد بلا و مصيبت در دنيا، طولاني شدن عمر و … مي شود.[ حر عاملي، وسائل الشيعة، ج ۹، ص ۳۶۷، ابواب صدقه، مۆسسه آل البيت]

صدقه دادن حتي به مقدار بسيار اندک، مي تواند موجب جلب رحمت خداوند گردد. امام صادق(عليه السلام) مي فرمايد: بيماران خود را با صدقه درمان نماييد و با دعاي خود بلايا را دور گردانيد و رزق و روزي خود را نيز با صدقه دادن از خداوند درخواست نماييد.[ همان، ج ۹، ص ۳۷۴و۳۷۵، ح ۱۲۲۷۶] به عبارتي، صدقه نوعي تجارت با خدا به شمار مي آيد. در اين زمينه، امام صادق(عليه السلام) به فرزندشان فرمودند که فلان مقدار صدقه بده و در پاسخ فرزندشان که اظهار داشتند: اگر اين مبلغ را به عنوان صدقه پرداخت نماييم، ديگر چيزي برايمان باقي نمي ماند، فرمودند که خدا عوض آن را به ما مي دهد چون صدقه کليد روزي است.[ همان، ج ۹، ص ۳۶۹]
وسعت رزق در اطاعت پدر و مادر

در عيون اخبارالرضا از بزنطى نقل مى کند که گفت از حضرت رضا (عليه السلام ) شنيدم فرمود مردى از بنى اسرائيل يکى از بستگان خود را کشت و کشته او را بر سر راه مردى از بهترين بازماندگان يعقوب (اسباط بنى اسرائيل ) گذاشت ، بعد مطالبه خون او را کرد. حضرت موسى (عليه السلام ) گفت گاوى بياوريد تا کشف حقيقت کنم . حضرت موسى (عليه السلام ) هر نوع گاوى مى آوردند کافى در اطاعت و پيروى امر بود ولى سخت گرفتند چون توضيح خواستند خداوند هم بر آنها سخت گرفت . پرسيدند چگونه گاوى باشد؟ گفت : بقرة لافارض و لابکر عوان بين ذلک نه کوچک و نه بزرگ بلکه مابين اين دو باشد. باز پرسيدند چه رنگ داشته باشد؟

حضرت موسى گفت : « زرد رنگ نه مايل به سفيدى و نه پررنگ مايل به سياهى . باز بر خود دشوار گرفتند خداوند هم بر آنها سخت گرفت . گفتند اى موسى گاو بر ما مشتبه شده واضح تر از اى توصيف کن . موسى گفت : گاوى که به شخم زدن آرام و نرم نشده و براى زراعت آبکشى نکرده باشد بدون عيب و غير از رنگ اصليش رنگ ديگرى در آن وجود نداشته باشد. بالاخره آن گاو منحصر شد به يکى و آن هم در نزد جوانى از بنى اسرائيل بود. وقتى که براى خريد به او مراجعه کردند گفت نمى فروشم مگر اينکه پوست اين گاو را پر از طلا نمائيد!»

به حضرت موسى اطلاع دادند گفت چاره اى نيست بايد بخريد. به همان قيمت خريدند و آن را کشتند.

دم گاو را بر مرد مقتول زدند زنده شد و گفت يا رسول الله پسر عمويم مرا کشته نه آن کسى که بر او دعا مى کنند؛ بدين وسيله بنى اسرائيل قاتل را شناختند.

يکى از پيروان و اصحاب موسى گفت يا نبى الله اين گاو را قصه شيرينى است. حضرت موسى فرمود آن قصه چيست ؟

مرد گفت جوانى که صاحب اين گاو بود خيلى نسبت به پدر خويش ‍ مهربانى مى کرد. روزى آن جوان جنسى خريد و براى پرداختن پول پيش ‍ پدر آمد، او را در خواب يافت و کليدها را در زير سرش ديد چون نخواست پدر را از خواب شيرين بيدار کند لذا از معامله صرف نظر کرد. هنگامى که پدرش بيدار شد جريان را به او عرض کرد. پدر گفت نيکو کارى کردى اين گاو را به جاى سود آن معامله به تو بخشيدم. حضرت موسى گفت نگاه کنيد نيکى به پدر و مادر چه فوائدى دارد.(بحارالانوار ، ج ۱۶، ص ۲۱ )

امام صادق(عليه السلام) به فرزندشان فرمودند که فلان مقدار صدقه بده و در پاسخ فرزندشان که اظهار داشتند: اگر اين مبلغ را به عنوان صدقه پرداخت نماييم، ديگر چيزي برايمان باقي نمي ماند، فرمودند که خدا عوض آن را به ما مي دهد چون صدقه کليد روزي است

براي اداي قرض "سوره قدر" بخوانيد
از مرحوم آيت الله کشميري سوال شد کدام دعا براي اداي قرض خوب است خوانده شود؟ فرمودند اين دعا تأثير دارد: «يا قاضِيَ الدُّيونِ مِن خَزائِنِکَ المَکنونِ الَّتي بينَ الکافِ والنّونِ اِقضِ دِيني و دَينَ کلِّ مَديونٍ»

رفع فقر و اداي قرض / ملا محسن فيض کاشاني

مرحوم فيض کاشاني (ره) در کتاب «اللئالي المخزونه» فرموده است که: هر کس سوره مبارکه ي «قدر» را سيصد و شصت مرتبه بخواند براي هر حاجت و مطلبي، ان شاء الله برآورده مي شود و اين تعداد خواندن سوره ي قدر براي توسعه ي رزق و رفع فقر و اداي قرض از مجربات است.

اداي قرض و رفع تنگي معيشت / آيت الله کوهستاني
مرحوم آيت الله کوهستاني براي ادا کردن قرض و تنگي معيشت سوره هاي مبارکه «قارعه» و «عاديات» را سفارش مي فرمودند که زياد بخوانيد.

اداي قرض / شيخ عباس قمي
ايشان نقل مي کنند که روايت شده شخصي به خدمت امام محمدتقي نوشت که قرض بسيار دارد؛ حضرت نوشتند که استغفار بسيار کنيد و سوره «قدر» را بسيار بخوانيد.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html