پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 151412
بخشنامه دانشگاه آزاد براي "محدودسازي بسيج"!
تاریخ انتشار : 1394/02/17 07:54:29
نمایش : 1480
دانشگاه آزاد در اقدامي عجيب با صدور بخشنامه‌اي جديد تلاش دارد تا محدوديت‌هايي را براي فعاليت‌هاي بسيج دانشجويي در اين دانشگاه ايجاد کند.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، دانشگاه آزاد در ادامه فعاليت‌هاي حاشيه‌ساز خود در اقدامي عجيب با صدور بخشنامه جديدي تلاش دارد تا محدوديت‌هايي را براي فعاليت‌هاي بسيج دانشجويي در اين دانشگاه ايجاد کند.

مسئولان دانشگاه آزاد در بخشنامه‌اي ۱۴ صفحه‌اي با عنوان "تسهيل فعاليت‌هاي تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي و تقويت رويکرد فرهنگي و همچنين فعاليت نمايندگان رئيس دانشگاه در هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي، دانشجويي و استادان" به نمايندگان تام‌الاختيار رياست دانشگاه در هيئت‌امناي استان‌ها، معاونين هماهنگي، دبيران هيئت‌امناي استان‌ها، واحدها و مراکز آموزشي دانشگاه آزاد دستور جديدي را درباره نحوه فعاليت تشکل‌هاي دانشجويي و بسيج دانشجويي اعلام کرده‌اند.

در ماده ۷ اين بخشنامه آمده است: براساس مواد ۹ و ۱۰ آئين‌نامه اجرايي قانون تشکيل، تقويت و توسعه بسيج دانشجويي مصوب چهارصد و هفتاد و دومين جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي و همچنين بند يک ماده دو آئين نامه تشکل‌هاي اسلامي دانشگاهيان مصوب چهار صد و چهل و هشتمين جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي و نيز ماده سه دستورالعمل اجرايي آئين‌نامه تشکل‌هاي اسلامي دانشگاهيان مصوب هيئت‌هاي نظارت مرکزي وزارتخانه‌هاي علوم، تحقيقات و فناوري، بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و دانشگاه آزاد اسلامي و نيز مصوبه بيست و پنجمين جلسه هيئت نظارت مرکزي بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشگاه آزاد اسلامي بسيج دانشجويي و استادان فعاليت‌هاي فرهنگي و اجتماعي خويش را با رياست واحد دانشگاهي هماهنگ خواهند نمود و در اين خصوص اعلام نظر و موافقت روساي واحدهاي دانشگاهي درباره فعاليت‌هاي فرهنگي و اجتماعي بسيج دانشجويي و استادان منوط به مصوبه هيئت نظارت بر تشکل‌هاي دانشجويي و استادان واحد دانشگاهي مربوطه مي‌باشد و کليه فعاليت‌هاي سياسي بسيج دانشجويي و استادان نظير برگزاري سخنراني، تشکيل ميزگرد، تريبون آزاد، کرسي‌هاي نقد و مناظره و نظريه‌پردازي، نصب تابلوي اعلانات، تجمع و راهپيمايي‌ بايستي حسب مورد به تصويب هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي و استادان برسد.

تبصره: چنانچه در موارد فوق بسيج دانشجويي و استادان درخواست حمايت مالي از واحد دانشگاهي را داشته باشند، پس از اخذ مصوبه هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي با رعايت شرط برابري در تخصيص بودجه و امکانات مابين تشکل‌هاي اسلامي سياسي و بسيج دانشجويي و استادان، شوراي فرهنگي واحد دانشگاهي مرجع تصميم‌گيري مي‌باشد.

اين در حالي است که در ماده ۹ بخشنامه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ۱۳ دي‌ماه سال ۱۳۷۹ درباره قانون تشکيل، تقويت و توسعه بسيج دانشجويي آمده است: بسيج دانشجويي، فعاليت‌هاي فرهنگي و علمي خود را با رياست دانشگاه هماهنگ خواهد نمود و در مواردي‌که فعاليت‌هاي بسيج دانشجويي با حمايت مالي دانشگاه انجام مي‌پذيرد اخذ مجوز از شوراي فرهنگي دانشگاه‌ ضروري است.

در ماده ۱۰ همين بخشنامه نيز آمده است: بسيج دانشجويي ضمن پرهيز از ورود به جناح‌بندي‌هاي حزبي و سياسي، با حفظ شأن و منزلت بسيج در‌ خصوص راهپيمايي و تجمعات دانشجويي از هيئت نظارت دانشگاه مجوز خواهد گرفت.

اما در بخشنامه اخير دانشگاه آزاد در اين باره عنوان شده است: تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشگاه آزاد اسلامي، بسيج دانشجويي و استادان فعاليت‌هاي فرهنگي و اجتماعي خويش را با رياست واحد دانشگاهي هماهنگ خواهند نمود و در اين خصوص اعلام نظر و موافقت روساي واحدهاي دانشگاهي درباره فعاليت‌هاي فرهنگي و اجتماعي بسيج دانشجويي و استادان منوط به مصوبه هيئت نظارت بر تشکل‌هاي دانشجويي و استادان واحد دانشگاهي مربوطه مي‌باشد و کليه فعاليت‌هاي سياسي بسيج دانشجويي و استادان نظير برگزاري سخنراني، تشکيل ميزگرد، تريبون آزاد، کرسي‌هاي نقد و مناظره و نظريه پردازي، نصب تابلوي اعلانات، تجمع و راهپيمايي‌ بايستي حسب مورد به تصويب هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي و استادان برسد.

به گزارش تسنيم، در بخشنامه شوراي عالي انقلاب فرهنگي که به تصويب مجلس شوراي اسلامي هم رسيده، تاکيد شده که بسيج دانشجويي تنها "فعاليت‌هاي فرهنگي و علمي" خود را با رياست دانشگاه "هماهنگ" خواهد نمود، اما دانشگاه آزاد در بخشنامه اخير خود بسيج دانشجويي را ملزم کرده در برگزاري تمامي فعاليت‌هاي خود اعم از "فعاليت‌هاي سياسي، برگزاري سخنراني، تشکيل ميزگرد، تريبون آزاد، کرسي‌هاي نقد و مناظره و نظريه‌پردازي، نصب تابلوي اعلانات، تجمع و راهپيمايي‌" از هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي و استادان مجوز اخذ کند.

اين نکته مشخص است که شوراي عالي انقلاب فرهنگي بسيج دانشجويي را براي انجام فعاليت‌هاي فرهنگي و علمي تنها موظف به هماهنگي با رئيس دانشگاه کرده، اما دانشگاه آزاد با گذاشتن قيدي در کنار اين مصوبه اعلام‌نظر روساي واحدها را منوط به مصوبه هيئت نظارت بر تشکل‌هاي دانشجويي کرده است.

به اين ترتيب دانشگاه آزاد با اين مصوبه تلاش دارد فعاليت‌هاي بسيج دانشجويي اين دانشگاه را محدود سازد، در حالي که در آخرين مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي که اتفاقا در دوران اصلاحات تصويب شده، چنين قيدي را براي فعاليت بسيج دانشجويي تنها در برگزاري برنامه‌هايي که با حمايت مالي دانشگاه صورت مي‌گيرد قرار داده است.

بخشنامه اخير دانشگاه آزاد واکنش مسئولان بسيج دانشجويي و سازمان بسيج دانشجويي را در پي داشته تا جايي که اين سازمان دلايل مستدل و قانوني خود را به مسئولان دانشگاه آزاد منتقل کرده و پس از چندين ماه پيگيري و عدم پاسخگويي مسئولان اين دانشگاه در نامه‌اي به دبير و برخي از اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي خواستار ابطال و يا اصلاح بخشنامه مذکور شده است.

برخي کارشناسان مي‌گويند: با اين بخشنامه صادر شده از سوي دانشگاه آزاد و با توجه به ايجاد و راه‌اندازي گسترده تشکل‌هاي دانشجويي اصلاح‌طلب در اين دانشگاه همانند راه‌اندازي مجدد انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب، به نظر مي‌رسد مسئولان دانشگاه آزاد با توجه به در آستانه بودن انتخابات مجلس تلاش دارند با محدودسازي فعاليت‌هاي دانشجويي، راه را براي فعاليت‌هاي سياسي خود باز کنند.

خبرگزاري تسنيم متن کامل بخشنامه ۱۶ صفحه‌اي و ۲۸ ماده‌اي دانشگاه آزاد مبني بر محدودسازي فعاليت‌هاي بسيج دانشجويي در اين دانشگاه را به‌شرح ذيل منتشر مي‌کند.

صفحه ۱

بخشنامه به نمايندگان تام‌الاختيار رياست دانشگاه در هيئت‌امناي استان‌ها، معاونين هماهنگي، دبيران هيئت‌امناي استان‌ها، واحدها و مراکز آموزشي دانشگاه آزاد اسلامي

موضوع: تسهيل فعاليت تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي با تقويت رويکرد فرهنگي و همچنين فعاليت نمايندگان رئيس دانشگاه در هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي استادان

به منظور حمايت، فعال‌سازي تشکل‌هاي اسلامي سياسي و تسهيل اجرا و تشريح جزئيات ماده واحده قانون تشکيل، تقويت و توسعه بسيج دانشجويي مصوب مجلس شوراي اسلامي مورخ ۱۳۷۷.۰۹.۱۲ و مواد سه، چهار، پنج، هفت، نه و ده آئين‌نامه اجرايي قانون تشکيل، تقويت و توسعه بسيج دانشجويي مصوب چهار صد و هفتاد و دومين جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مورخ ۱۳۷۹.۱۰.۱۳ و بخش چهارم از ماده دوازده آئين‌نامه جامع مديريت دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي پژوهشي و فناوري مصوب ششصد و هشتاد و چهارمين جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مورخ ۱۳۸۹.۱۲.۱۰ و مواد يک، دو، سه، چهار، هفت، نه و ده دستورالعمل اجرايي آئين‌نامه تشکل‌هاي اسلامي دانشگاهيان مصوب هيئت‌هاي نظارت مرکزي وزارتخانه‌هاي علوم، تحقيقات و فناوري، بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و دانشگاه آزاد اسلامي مورخ ۱۳۸۲.۰۲.۲۳ و همچنين ماده دو دستورالعمل اجرايي ضوابط ناظر بر فعاليت نشريات دانشگاهي مصوب شوراهاي مرکزي ناظر بر نشريات دانشگاهي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و دانشگاه آزاد اسلامي، بخشنامه زير به کليه واحدها و مراکز آموزشي ابلاغ مي‌گردد.

صفحه ۲

بخش اول: تسهيل فعاليت تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي

ماده۱:

۱-۱- تشکل‌هاي اسلامي سياسي مستقيماً تحت نظارت هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي مي‌باشند، فلذا هيچ يک از نهادهاي دانشگاهي يا غيردانشگاهي حق دخالت در امور داخلي و اجرايي تشکل‌ها را نخواهند داشت.

۱-۲- هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي مرکب است از:

الف)رياست واحد دانشگاهي(عضو و رئيس هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي واحد دانشگاهي)

ب)مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در واحد دانشگاهي(عضو هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي واحد دانشگاهي)

ج)نماينده رئيس دانشگاه آزاد اسلامي در تشکل‌هاي اسلامي سياسي واحد دانشگاهي(عضو و دبير هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي واحد دانشگاهي)

تبصره۱: دبير هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي واحد دانشگاهي مکلف است کليه درخواست‌ها و نامه‌ها کتبي تشکل‌هاي اسلامي سياسي را ثبت نمايد و کتباً و با ذکر شماره و تاريخ رسيد تحويل نماينده تشکل اسلامي سياسي واحد دانشگاهي مربوطه دهد.

صفحه ۳

همچنين رونوشت کليه درخواست‌هاي تشکل‌هاي اسلامي بايستي در همان روز با ذکر شماره و تاريخ رسيد درخواست براي رئيس واحد دانشگاهي(رئيس هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي) ارسال شود تا رئيس واحد دانشگاهي در مهلت مقرر بتواند از اعضا هيئت نظارت جهت تشکيل جلسه دعوت نمايد.

تبصره۲: صرفاً حضور معاون فرهنگي و اجتماعي يا رئيس دفتر فرهنگ اسلامي و نماينده تشکل اسلامي سياسي (حسب مورد) در جلسات بدون حق رأي و با موافقت رئيس واحد دانشگاهي بلامانع است.

۱/۳: هيئت نظارت واحد دانشگاهي جهت رسيدگي به موقع، به درخواست کتبي تشکل‌ها و يا صدور مجوز فعاليت‌هاي مختلف اجتماعي، سياسي، فرهنگي تشکل‌هاي اسلامي سياسي و انجام ساير وظايف محوله حداقل هر دو هفته يکبار و يا به صورت فوق العاده تشکيل جلسه مي‌دهد.

تبصره۱: هيئت نظارت واحد دانشگاهي مکلف است در طي مهلت‌هاي قانوني به درخواست‌هاي تشکل‌هاي اسلامي سياسي رسيدگي و به‌صورت کتبي اعلام نظر نمايد، مسئوليت دعوت از اعضا و تشکيل جلسات هيئت نظارت واحد دانشگاهي در مهلت‌ها و مواعد قانوني با رئيس واحد دانشگاهي است.

تبصره۲: جلسات هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي با حضور رئيس واحد دانشگاهي(رئيس هيئت) و حداقل يک عضو ديگر رسميت مي‌يابد.

تبصره۳: چنانچه به هر دليل امکان تشکيل جلسات و جمع شدن اعضاي هيئت نظارت واحد دانشگاهي با اکثريت فوق الذکر در مهلت‌هاي قانوني نباشد، رئيس واحد دانشگاهي مکلف است با توسل به روش‌هاي مجازي، مکاتبه‌اي و يا تلفني نسبت به انعقاد جلسه، اتخاذ تصميم و اعلام نظر هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي واحد دانشگاهي مربوطه ظرف مهلت قانوني اقدام نمايد.

صفحه ۴

تبصره ۴: لازم به ذکر است به کارگيري افراد تحت عناويني نظير مشاور در امور تشکل‌ها، پيگيري کننده و رابط در امور تشکل‌ها توسط روساي واحد‌هاي دانشگاهي غير قانوني مي باشد.

در اين صورت رئيس واحد دانشگاهي مي بايست جهات صورت جلسه مصوبات، امضاي عضو يا اعضايي که در تصميم گيري و لو به صورت مکاتبه‌‌اي و يا تلفني شرکت نموده‌اند در مهلت قانوني اخذ نمايد.

ماده ۲:

مرجع تصميم گيري در خصوص احراز صلاحيت متقاضيان تاسيس تشکل يا نامزدهاي شوراي مرکزي تشکل‌ها، صرفا هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي ئاحد‌هاي دانشگاهي مي باشد و هيئت نظارت الزاما در خصوص احراز حسن شهرت و رعايت اخلاق اسلامي راي موثر و قطعي کميته انضباطي واحد دانشگاهي را مد نظر قرار داده و در خصوص احراز وضعيت اموزشي از طريق معاونت اموزشي استعلام مي‌نمايد. (فرم شماره ۱ و ۲)

ماده ۳:

۳/۱ - در صورت تاييد صلاحيت موسسين تشکل، هيئت نظارت مي‌بايست ظرف مدت پانزده روز کاري نسبت به صدو ريا عدم صدور موافقت اصولي به متقاضيان تاسيس به صورت کتبي اعلام نظر نمايد.

۳/۲- پاسخگويي به درخواست مجوز فعاليت تشکل‌ها اعم از همايش ها، سخنراني و مناظره ها بايد طي هفت روز کاري به صورت کتبي انجام پذيرد.

۳/۳- بررسي صلاحيت‌هاي متقاضيان تاسيس تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي بايستي ظرف يکماه و بررسي صلاحيت نامزدهاي شوراي مرکزي تشکل‌هاي اسلامي سياسي مي بايست ظرف مدت دو هفته انجام پذيرد.

صفحه ۵

۳/۴-پاسخگويي در تمامي موارد فوق بايد از سوي رئيس واحد دانشگاهي بصورت کتبي به متقاضيان اعلام گردد و عدم پاسخگويي در مهلت‌هاي مقرر فوق الذکر و کليه مواعد و مهلت‌هاي مقرر شده قانوني به منزله تأييد در خواست تشکل اسلامي سياسي تلقي خواهد شد.

ماده۴:

حراست و کميته انضباطي موظف هستند تخلفات احتمالي تشکل‌ها را به هيئت نظارت واحد دانشگاهي گزارش دهند و صرفاً هيئت نظارت واحد دانشگاهي در خصوص نحوه برخورد، تصميم مقتضي را اتخاذ خواهد نمود.

ماده ۵:

نماينده بزرگترين تشکل اسلامي سياسي دانشجويي با تشخيص هيئت نظارت واحد مربوطه عضو شوراي فرهنگي واحد دانشگاهي محسوب مي‌شود و دبير شوراي فرهنگي مکلف به دعوت کتبي از وي مي‌باشد.

تبصره۱: در آغاز هر ترم تحصيلي هيئت نظارت واحد دانشگاهي مکلف است با توجه به معيارهاي تعداد شرکت‌کنندگان در مجامع عمومي و يا تعداد اعضا، نسبت به انتخاب بزرگترين تشکل اسلامي و معرفي به شوراي فرهنگي واحد دانشگاهي اقدام نمايد.

تبصره۲: چنانچه دستور جلسه شوراي فرهنگي در خصوص يکي از تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي باشد ولو بزرگترين تشکل نباشد، حضور نماينده تشکل مورد اشاره با حق رأي در جلسه شوراي فرهنگي الزامي است.

ماده ۶:

تشکل‌هاي اسلامي سياسي صاحب امتياز ارگان خويش محسوب مي‌شوند و در صورتي که مدير مسئول و سردبير پيشنهادي صاحب امتياز از اعضاي شوراي مرکزي تشکل اسلامي سياسي مربوطه باشند و در موردشان استعلام‌هاي قانوني معمول گرديده باشد، به منظور تصدي مديريت مسئول و سردبيري نشريه دانشجويي تشکل مورد نظر نيازي به استعلام مجدد جهت احراز صلاحيتشان نمي‌باشد.

تبصره: چنانچه مديرمسئول و سردبير پيشنهادي از بين غيراعضاي شوراي مرکزي تشکل اسلامي باشند مي‌بايست استعلام‌هاي قانوني در موردشان انجام پذيرد.

صفحه ۶

ماده ۷:

براساس مواد ۹ و ۱۰ آيين نامه اجرايي قانون تشکيل، تقويت و توسعه بسيج دانشجويي مصوب چهارصد و هفتاد و دومين جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي و همچنين بند يک ماده دو آيين نامه تشکل‌هاي اسلامي دانشگاهيان مصوب چهارصد و چهل و هشتمين جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي و نيز ماده سه دستورالعمل اجرايي آيين نامه تشکل‌هاي اسلامي دانشگاهيان مصوب هيئت‌هاي نظارت مرکزي وزارتخانه‌هاي علوم، تحقيقات و فناوري، بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و دانشگاه آزاد اسلامي و نيز مصوبه بيست و پنجمين جلسه هيئت نظارت مرکزي بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشگاه آزاد اسلامي بسيج دانشجويي و استادان فعاليت‌هاي فرهنگي و اجتماعي خويش را با رياست واحد دانشگاهي هماهنگ خواهند نمود و در اين خصوص اعلام نظر و موافقت روساي واحدهاي دانشگاهي درباره فعاليت‌هاي فرهنگي و اجتماعي بسيج دانشجويي و استادان منوط به مصوبه هيئت نظارت بر تشکل‌هاي دانشجويي و استادان واحد دانشگاهي مربوطه مي‌باشد و کليه فعاليت‌هاي سياسي بسيج دانشجويي و استادان نظير: برگزاري سخنراني، تشکيل ميزگرد، تريبون آزاد، کرسي‌هاي نقد و مناظره و نظريه پردازي، نصب تابلوي اعلانات، تجمع و راهپيمايي‌ بايستي حسب مورد به تصويب هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي و استادان برسد. (فرم شماره ۵ و ۶) تبصره: چنانچه در موارد فوق بسيج دانشجويي و استادان درخواست حمايت مالي از واحد دانشگاهي را داشته باشند، پس از اخذ مصوبه هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي، با رعايت شرط برابري در تخصيص بودجه و امکانات مابين تشکل‌هاي اسلامي سياسي و بسيج دانشجويي و استادان، شوراي فرهنگي واحد دانشگاهي مرجع تصميم‌گيري مي‌باشد.

ماده ۸:

با توجه به برخي اسامي غيرمرسوم تشکل‌هاي اسلامي سياسي ونيز به منظور رقابت‌پذيري و هويت‌يابي تشکل‌هاي دانشگاه آزاد اسلامي بنابر فکر و مشي سياسي، هيئت‌هاي واحدهاي دانشگاهي موظفند در اجراي بند سه ماده سه آيين‌نامه تشکل‌هاي اسلامي دانشگاهيان موضوع تأييد نام پيشنهادي تشکل اسلامي سياسي، با توجه به اسامي ذيل: گرايش و سليقه سياسي تشکل را مدنظر قرار دهند. به نحوي که نام انتخابي با مرامنامه و اهداف و گرايش سياسي تشکل سنخيت داشته باشند و از نام تشکل، مرام سياسي‌اش به ذهن متبادر گردد.

صفحه ۷

انجمن اسلامي دانشجويان

انجام اسلامي دانشجويي

مجمع اسلامي دانشجويان

کانون اسلامي دانشجويان

جمعيت اسلامي دانشجويان

انجمن اسلامي دانشجويان مستقل

جامعه اسلامي دانشجويان

تبصره: کليه تشکل‌هاي اسلامي سياسي که اسامي‌شان غيرمرتبط با گرايش يا قيد سياسي بودن مي‌باشد، مي‌توانند درخواست تغيير اسامي خويش را که به تصويب شوراي مرکزي تشکل رسيده است، به شرح فوق، تقديم هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي نمايند. در اين موارد هيئت نظارت موظف است ظرف پانزده روز نسبت به تصويب تغيير نام و صدور پروانه اصلاحي اعلام نظر نمايد.

صفحه ۸



بخش دوم: نحوه اعطاي تسهيلات و يارانه به تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي

ماده ۹:

واحدهاي دانشگاهي موظف مي‌باشند نسبت به اختصاص اتاق يا اتاق‌هاي مناسب و مستقل با توجه به پراکندگي جغرافيايي واحد مربوطه و تخصيص کليه ملزمامت اداري از قبيل رايانه و چاپگر، خط تلفن داخلي، اينترنت پرسرعت، ميز و صندلي و غيره از محل بودجه جاري واحدهاي دانشگاهي جهت استفاده تشکل‌هاي اسلامي سياسي داشجويي اقدام نمايند.

ماده ۱۰:

ساليانه حداکثر تا سقف سي ميليون ريال به عنوان يارانه به تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي و ششصد ميليون ريال به اتحاديه‌هاي تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي در سه قسط بصورت تنخواه حسب مورد براساس تأييد برنامه‌هاي تشکل‌ها يا اتحاديه‌ها در هيئت نظارت واحد دانشگاهي و رعايت ضوابط مالي دانشگاه با ارائه اسناد مثبته توسط اداره کل تشکل‌ها اسلامي سياسي از محل بودجه تشکل‌ها پرداخت مي‌گردد.

ماده ۱۱:

تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي مي‌توانند علاوه بر يارانه اداره کل تشکل‌ها، برنامه‌هاي فرهنگي اجتماعي خود را که به تصويب هيئت نظارت واحد رسيده است، به شوراي فرهنگي واحدهاي دانشگاهي جهت تخصيص و بهره مندي از بودجه فرهنگي و اجتماعي واحدهاي دانشگاهي در چارچوب محورهاي مصوب و قالب‌هاي اجرايي معاونت فرهنگي و اجتماعي ارائه نمايند.

ماده ۱۲:

همچنين تشکل‌هاي اسلامي سياسي، اتحاديه‌هاي دانشجويي، مي‌توانند پس از تأييد اداره کل تشکل‌هاي اسلامي سياسي در جهت توسعه و تقويت برنامه‌هاي فرهنگي، هنري و اجتماعي خويش، برنامه‌هاي ملي خود

صفحه ۹



ظير برگزاري اردوهاي آموزشي و تشکيلاتي ملي و منطقه‌اي، اردوهاي دانشجويان جديدالورود، جشنواره‌ها و نمايشگاه‌هاي ملي و غيره را جهت بهره‌مندي از بودجه فرهنگي و اجتماعي دانشگاه آزاد اسلامي به شوراي عالي راهبردي فرهنگي و اجتماعي از طريق اداره کل تشکل‌هاي اسلامي سياسي ارائه نمايند.(فرم شماره ۷و۸)

ماده ۱۳:

واحدهاي دانشگاهي موظف مي‌باشد بمنظور تأمين وسيله اياب و ذهاب بين شهري اعضاي تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي(ترجيحاً هواپيما يا قطار درجه يک)جهت شرکت اعضاي تشکل‌ها در همايش‌ها مجامع و نشست‌ها و غيره، پس از تأييد اداره کل تشکل‌هاي اسلامي سياسي از محل بودجه جاري واحد دانشگاهي اقدام نمايند.

تبصره: همچنين واحدهاي دانشگاهي مکلفند نسبت به تأمين وسيله اياب و ذهاب مناسب و در شأن سخنرانان و اساتيد مدعو تشکل‌هاي اسلامي سياسي جهت برنامه‌هاي مصوب هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي واحد مربوطه از محل بودجه جاري واحد دانشگاهي اقدام نمايند.

ماده ۱۴:

واحدهاي دانشگاهي جهت اسکان و پذيرايي دانشجويان(اردوها و همايش‌ها) با تأييد و هماهنگي اداره کل تشکل‌هاي اسلامي سياسي و با استفاد از مکان‌هاي موجود و مناسب از محل بودجه واحدهاي دانشگاهي موظف به همکاري مي‌باشند.

ماده ۱۵:

طبق ماده هفتم آيين نامه تشکل‌هاي اسلامي دانشگاهيان مصوب جلسه چهارصد و چهل و هشتم شوراي عالي انقلاب فرهنگي، مسئوليت هماهنگي و توزيع عادلانه و برابر بودجه فرهنگي و امکانات و کمک‌هاي واحدهاي دانشگاهي و دفاتر اختصاص يافته مابين تشکل‌ها اعم از تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي و بسيج دانشجويي برعهده هيئت نظارت واحدهاي دانشگاهي مي‌باشد و روئساي واحدهاي دانشگاهي موظفند ارديبهشت ماه هر سال گزارشي از عملکرد سال گذشته خويش در خصوص اين بند را به اداره تشکل‌هاي اسلامي سياسي ارائه نمايند.(فرم شماره ۹ و ۱۰)

صفحه ۱۰

همچنين روئساي واحدهاي دانشگاهي موظفند ظرف سه ماه از صدور اين بخشنامه گزارشي از تسهيلات، امکانات و دفاتر اختصاص يافته موجود تشکل‌هاي اسلامي سياسي و بسيج دانشجويي به اداره کل تشکل‌هاي اسلامي سياسي ارائه نمايند.

ماده ۱۶:

واحدهاي دانشگاهي موظف مي‌باشند روزانه حداقل دو نسخه روزنامه فرهيختگان و دو نسخه از يکي از روزنامه‌هاي کثيرالانتشار بنا به درخواست و گرايش سياسي تشکل اسلامي دانشجويي از محل بودجه جاري واحدهاي دانشگاهي تهيه و به دفتر تشکل اسلامي سياسي دانشجويي مربوطه تخصيص دهند.

ماده ۱۷:

اردوي ساليانه آموزشي تشکيلاتي تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشگاه آزاد اسلامي هرساله به مدت چهار روز تا سقف صدنفر از اعضاي فعال(خواهران و برادران) پس از اخذ مجوز از هيئت نظارت واحد دانشگاهي مربوطه برگزار مي‌گردد. در مورد فوق و ساير موارد چنانچه تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي بخواهند اردوهاي دانشجويي يک تا چند روزه زيارتي-مذهبي، سياحتي-فرهنگي و اجتماعي موضوع دو ماده آيين نامه برگزاري ادوهاي دانشجويي، اساتيد و کارکنان دانشگاه را برگزار نمايند، مي‌بايست ضمن اخذ مجوز از هيئت نظارت واحد دانشگاهي جهت بهره‌مندي از بودجه فرهنگي و اجتماعي درخواست خويش را به شوراي فرهنگي واحد دانشگاهي مربوطه نيز ارائه نمايند. سهم مشارکت شرکت‌کنندگان پنجاه درصد هزينه کل، سهم مشارکت واحد دانشگاهي سي درصد از محل بودجه فرهنگي و اجتماعي واحدهاي دانشگاهي و سهم مشارکت سازمان مرکزي بيست درصد هزينه کل از محل بودجه فرهنگي و اجتماعي ستادي مي‌باشد.

ماده ۱۸:

در صورت تصويب هيئت نظارت واحد دانشگاهي تشکل‌هاي اسلامي سياسي نيز مي‌توانند در صدوبيست دقيقه ساعت فرهنگي موضوع بخشنامه معاونت فرهنگي و اجتماعي نسبت به برگزاري کرسي آزادانديشي، نقد و مناظره، سخنراني، ميزگرد، تريبون آزاد در قالب موضوعات سياسي، اجتماعي و فرهنگي اقدام نمايند. از اين حيث بودجه لازم جهت برگزاري در چارچوب محورها و قالب‌هاي مصوب معاونت فرهنگي، اجتماعي از محل بودجه فرهنگي و اجتماعي واحد دانشگاهي در صورت اخذ مجوز از شوراي فرهنگي واحد دانشگاهي تخصيص خواهد يافت.

صفحه ۱۱

ماده ۱۹:

واحدهاي دانشگاهي موظفند هر ساله براساس بخشنامه معاونت فرهنگي و اجتماعي موضوع هفته آفتاب مهر ضمن اختصاص غرفه به تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي در اردوي جديد الورودها، جهت تهيه بروشور و جزوات و نشريات دانشجويي که تشکل‌هاي اسلامي سياسي به منظور معرفي مرام سياسي و فعاليت‌هاي خويش تهيه مي‌نمايند تا سقف ۵ ميليون ريال به تشکل‌هاي اسلامي سياسي مربوط در صورت درخواست از محل بودجه جاري واحدهاي دانشگاهي تخصيص دهند. همچنين در مراسم معارفه اردوي جديدالورودها به تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي موجود در دانشگاه وقت مقتضي جهت معرفي خويش تخصيص يابد.

تبصره: تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي مي‌توانند هرساله مهرماه، مستقلاً جهت معرفي خويش به دانشجويان جديدالورود پس از کسب مجوز از هيئت نظارت واحد دانشگاهي در واحد دانشگاهي مربوطه يا دانشکده‌هاي تابعه آن برنامه برگزار نمايند.

ماده ۲۰:

به منظور توانمندسازي و دانش‌افزايي سياسي اعضاي تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي پس از تصويب هيئت نظارت واحد دانشگاهي و تصويب شوراي فرهنگي واحد دانشگاهي ساليانه تا سقف سي ميليون ريال در چهارچوب محورهاي مصوب و قالب‌هاي اجرايي معاونت فرهنگي اجتماعي جهت خريد اقدام آموزشي(اعم از کتب، لوح فشرده، نرم افزارهاي آموزشي و کتابچه‌هاي آموزشي) از محل بودجه فرهنگي و اجتماعي واحدهاي دانشگاهي تأمين مي‌گردد.

ماده ۲۱:

واحدهاي دانشگاهي موظف مي‌باشند کليه برنامه‌هاي تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي يا اتحاديه‌ها را که حسب مورد به تأييد هيئت نظارت واحد دانشگاهي رسيده است و جهت عموم دانشجويان واحد دانشگاهي تدارک ديده شده است از طريق سامانه پيام کوتاه و همچنين پرتال اطلاع رساني واحد به کليه دانشجويان واحد دانشگاهي مربوطه اطلاع‌رساني نمايند.

صفحه ۱۲

تبصره۱: هزينه‌هاي متعلقه جهت ارسال پيامک از سامانه پيام کوتاه از محل بودجه جاري واحدهاي دانشگاهي تأمين مي‌گردد.

تبصره۲: واحدهاي دانشگاهي موظفند جهت کليه برنامه‌هاي تشکل‌هاي اسلامي سياسي و اتحاديه‌ها که به تصويب هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي واحد مربوطه رسيده است، تا سقف سه ميليون ريال به منظور تبليغات محيطي اعم از چاپ و نصب بنر، پوستر، بروشور، پلات و ساير اقلام تبليغاتي از محل بودجه جاري واحد دانشگاهي تخصيص دهند.

صفحه ۱۳

بخش سوم: تسهيل فعاليت نمايندگان رئيس دانشگاه در هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويان و استادان

در راستاي انجام وظايف محوله به نمايندگان رئيس دانشگاه در هيئت‌هاي نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي استان‌ها در خصوص موارد ذيل اقدام لازم معمول مي‌گردد.

ماده ۲۲:

اختصاص دفتر کار در دبيرخانه ستاد هماهنگي استان يا واحد مرکز استان به انتخاب نماينده و تخصيص لوازم اداري مورد نياز(يک خط تلفن، فکس، ميز و صندلي و رايانه و چاپگر و اينترنت پرسرعت) از محل بودجه جاري واحد دانشگاهي مرکز استان.

ماده ۲۳:

سرويس جهت اياب و ذهاب يا اختصاص هزينه اياب و ذهاب، براي مسافرت‌هاي کاري به تهران و واحدهاي دانشگاهي حوزه مأموريت به منظور انجام وظايف محوله از سوي واحد مرکز استان و از محل بودجه جاري واحد دانشگاهي مرکز استان اختصاص مي‌يابد.

تبصره: در خصوص مسافرت‌هاي کاري به تهران، دعوت نامه رسمي اداره کل تشکل‌هاي اسلامي سياسي جهت ارائه سرويس اياب و ذهاب يا اختصاص هزينه اياب و ذهاب هواپيما از محل بودجه از محل بودجه جاري واحد دانشگاهي مرکز استان لازم مي‌باشد.

ماده ۲۴:

حق مأموريت، پس از تأييد اداره کل تشکل‌هاي اسلامي سياسي، از طريق اداره کل منابع انساني و رفاهي سازمان مرکزي، طبق قرارداد منعقده به نمايندگان پرداخت مي‌گردد.

ماده ۲۵:

سالانه مبلغ بيست ميليون ريال ويژه امور دفتري و اداري نماينده، با گردش چهار ميليون ريال به‌عنوان تنخواه‌گردان از محل بودجه جاري واحد مرکز استان اختصاص مي‌يابد.

ماده ۲۶:

به کارگيري يک نفر از کارمندان واحد دانشگاهي يا يک نفر همکار ساعتي به پيشنهاد و انتخاب نماينده(به عنوان مسئول دفتر نماينده) که حقوق و مزاياي وي از محل بودجه جاري واحد مرکز استان تأمين مي‌شود.

صفحه ۱۴

تبصره: با توجه به اينکه نمايندگان رئيس دانشگاه در هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي دانشجويي و استادان، دبير هيئت نظارت واحد دانشگاهي نيز محسوب مي‌شوند. در کليه واحدها حوزه مأموريت، يک نفر از کارمندان واحد يا مرکز دانشگاهي به پيشنهاد و انتخاب نماينده رئيس دانشگاه با حفظ پست سازماني تحت نظارت وي، امور اداري و دفتري دبيرخانه هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي واحد مربوطه را انجام مي‌دهد.

ماده ۲۷:

در خصوص آن دسته از نمايندگاني که در يک يا چند واحد يا مرکز دانشگاهي نمايندگي دارند حسب مورد هزينه‌هاي فوق الذکر از محل بودجه جاري واحد دانشگاهي مربوطه پرداخت مي‌گردد.

ماده ۲۸:

به منظور هماهنگي و همکاري مستمر در جهت رفع موانع و مشکلات تشکل‌هاي اسلامي سياسي مقتضي است از نمايندگان اين جانب در هيئت نظارت بر تشکل اسلامي سياسي دانشجويي و استادان استان‌ها در جلسات و نشست‌هاي شوراي روساي واحدهاي استان و هيئت امناي استان مربوطه توسط ستاد هماهنگي استان دعوت به عمل آيد.

مسئوليت اجراي اين بخشنامه برعهده رياست واحد دانشگاهي به عنوان رئيس هيئت نظارت بر تشکل‌هاي اسلامي سياسي خواهد بود و مسئوليت نظارت بر حسن اجراي آن برعهده معاون هماهنگي استان و اداره کل تشکل‌هاي اسلامي سياسي مي‌باشد.

حميد ميرزاده رئيس دانشگاه آزاد اسلامي

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html