پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 151320
اما و اگر هاي استاني شدن انتخابات/
دور شدن نمايندگان از وظايف خود/قاضي پور: با اين طرح محرومان هر روز محروم‌تر مي‌شوند/ نمايندگاني که براي ماندگار شدن تلاش مي‌کنند
تاریخ انتشار : 1394/02/13 11:59:28
نمایش : 830
تصويب طرح عدم نياز به تاييد صلاحيت نمايندگان فعلي مجلس درصورتي که بخواهند مجددا کانديدا شوند که در هفته اخير اتفاق افتاد نشان داد که عزيزان نماينده بيشتر از آنکه بخواهند با يک برنامه ريزي صحيح و همت جهادي هم به وظايف نظارتي خود برسند و هم براي امور تقنيني و لوايح مختلف وقت بگذارند مي خواهند با دادن يک راي به چنين طرح هايي مشکل را حل کنند !!

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا، کليات طرح استاني شدن انتخابات مجلس شوراي اسلامي در ابتداي ارديبهشت ماه جاري با توجيهاتي چون رفع نگاه هاي محلي و منطقه اي در ميان نمايندگان مجلس و تمرکز نمايندگان بر لوايح و قوانين مطروحه در ساختمان بهارستان به تصويب رسيد.

رفع نزاع هاي قومي و منطقه اي و تبديل آن به رقابت هاي ناسالم ميان شهرستان هاي يک استان يکي از احتمالاتي است که موافقان طرح جهت تکميل طرح بايد بدان توجه داشته باشند.

هرچند که فتح اله حسيني با اشاره به وظيفه نمايندگان درقانونگذاري خاطرنشان کرد: نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بايد بهترين قوانين را وضع کنند که ازاهداف اين طرح کمک به اين روند است.

اين عضوکميسيون امنيت ملي وسياست خارجي مجلس شوراي اسلامي افزود : اين طرح سبب مي شود که نمايندگان مجلس شوراي اسلامي تدابير لازم را براي امر قانونگذاري ونظارت انديشيده و با فراغ بال بيشتري به امورات مجلس بپردازند.

وي اين طرح را به ضرر مناطق محروم دانست وخاطرنشان کرد : نگاه مردم مناطق محروم به شخص نماينده اين است که نماينده بايد تمام امورومشکلات آنها راحل نمايد ولذا دائما درصدد ارتباط با نماينده هستند تا مشکلات خودرا انعکاس دهند.

وي ضمن بيان اينکه بسياري از مناطق درکشور جزمناطق محروم هستند اذعان داشت : تنها پل ارتباطي مردم مناطق محروم بامسئولين دستگاههاي دولتي، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي هستند که بااين طرح اين ارتباط قطع خواهدشد.

 

70 درصد نمايندگان در تصويب قوانين نقشي ندارند

نماينده مردم لنگرود در مجلس شوراي اسلامي به عنوان موافق طرح استاني شدن انتخابات با بيان اينکه وظيفه اصلي نمايندگان مجلس قانونگذاري و نظارت است، گفت: 60 درصد از قوانين مجلس اصلاح قانون است و 70 درصد نمايندگان در تصويب قوانين نقشي ندارند.

مهرداد لاهوتي همچنين افزود: بر اساس اصل 84 قانون اساسي نماينده هر شهرستان نماينده همه ملت ايران است و همه مردم ايران از اين قانون بهره مند مي شوند؛ اما در حال حاضر نمايندگان به جهت نگاه محلي که انتخاب مي شوند وقت خود را بيشتر به امتياز گرفتن حوزه انتخاباتي خود صرف مي کند.

لاهوتي با بيان اينکه در هر حوزه انتخابيه، نماينده حوزه انتخابيه نماينده همان حوزه نيز است و علاوه بر آن از استان نيز مي تواند راي بگيرد و چه بسا مردم شهر خود فرد در ديگر شهرستانهاي استان نيز حضور داشته باشند.

 

مردم بومي اولويت را بر بومي بودن نماينده مي‌گذارند نه ارجحيت آن/ افزايش شکاف و رقابت در يک استان

در اين زمينه بايد توجه داشت که مردم يک شهرستان با توجه به تصورات و انتظاراتي که از نماينده مجلس وجود دارد، بومي بودن نماينده را بر اصلح بودن آن ترجيح مي دهند و احتمالا هيچ فردي از شهرستان الف به نامزدي از شهرستان ب راي نخواهد داد.

اين مسائل منجر به شکاف بيشتر و رقابتهايي با حجم بالاتر از چيزي که اکنون در شهرستانها وجود دارد در موضوعات رديف بودجه، تقسيم اعتبارات استاني و ... رخ داده که –درصورت وقوع- از تبعات ضدامنيتي طرح استاني شدن انتخابات قلمداد مي شود.

 

در تاکيد و اولويت بر جنبه هاي تقنيني مجلس شوراي اسلامي ترديدي وجود ندارد؛ اما اين مهم نافي وظيفه ديگر نماينده يعني وظيفه نظارتي وي نيست.

در حال حاضر مخصوصا در شهرستانهاي کوچک، نماينده پل ارتباطي و صداي رساي مردم روستاها و قبايل مختلف در سازمانها و نهادهاي دولتي و مسئولين کشوري است. توجه به نقش قانونگذاري نماينده در مجلس نبايد مزاحم نقش نظارتي و ارتباط مردمي وي باشد؛ چيزي که متاسفانه امروزه خلاف آن مشاهده مي شود.

برخي از نمايندگان به خاطر ناتواني در مديريت برنامه هاي خود و يا دنبال گيري منافع شخصي و گروهي خود بيشتر وقت خود را در حوزه هاي انتخابيه به سر مي برند و به نقش خود در قانونگذاري و امور ملي مجلس بي توجهي مي کنند.

اسماعيل جليلي نماينده مجلس شوراي اسلامي گفت: طرح استاني شدن انتخابات مجلس ابهامات و ايرادات جدي دارد و انتخابات همواره مورد تاکيد مردم و جناح هاي سياسي بوده و مردم در تمام انتخابات هاي گذشته مانند انتخابات رياست جمهوري، شوراها و ساير انتخابات ها همواره حضور داشته اند ولي در اين طرح، ايرادات و ابهامات جدي وجود دارد که يکي از آنها اين است که ارتباط مردم را با وکلاي خودش دچار اختلال جدي خواهد کرد.

وي افزود: اين طرح رويکرد انتخابات را با فاصله حضور گروه هاي ميانجي در قالب ائتلاف ها و گروه هاي جناحي و سياسي مواجه خواهد کرد.



30 ايراد در طرح استاني شدن انتخابات

جليلي با اشاره به ابهامات طرح استاني شدن انتخابات مجلس گفت: تاکنون 30 ايراد از سوي کميسيون مربوطه در مجلس به اين طرح وارد شده است؛ به اعتقاد جليلي دليل عقب ماندگي برخي طرح هاي عمراني و نيمه تمام مرتبط با بحث استاني شدن انتخابات نيست.
 

علاوه بر اين موارد، کم رنگ شدن حضور نمايندگان در حوزه هاي انتخابي و کاهش التفات و توجه آنها به حل مسائل و مشکلات منطقه و به احتمال زياد پايين آمدن سطح مشارکت در انتخابات را در پي خواهد داشت.

در همين راستا محمد ابراهيم محبي، نماينده مردم سنقر گفت: طرح مدل جديدي از انتخابات مجلس خالي از نقص نيست و نقدهاي جدي به اين مدل وارد است زيرا در وضعيت کنوني جامعه ما و همچنين در شرايط بلندمدت مشارکتهاي مردمي کاهش مي يابد و وارد مرحله خطا و آزمون و عوارض ناشي از آن مي شويم.

محبي خاطر نشان کرد: نمايندگان مجلس با انگيزه رفع مشکلات مردم به اين عرصه آمده اند اما بازهم حل تمامي مشکلات مردم امکان پذير نيست چه برسد به استاني شدن که در نهايت سبب دلسردي و کاهش مشارکتهاي مردمي است.

هرچند بايد به اين موضوع هم اشاره کرد که تقويت احزاب در کنار بالا بودن هزينه هاي مالي عضويت در حزب نيز از عوامل کاهش مشارکت خواهد بود امروزه احزاب بيشتر از اهداف و منافع مردم و جامعه به دنبال منافع حزبي و گروهي خود و حاميان خويش هستند.

در چنين شرايطي تقويت حزبگرايي در موضوع انتخابات مجلس پيامدهايي از قبيل کاهش نمايندگان مستقل در مجلس، فداشدن حقيقت در برابر تصميمات حزبي، حرکت استانها به سمت اداره فدرالي و ... در بر خواهد داشت.

نادر قاضي پور نماينده مردم اروميه هم با بيان اينکه با استاني شدن انتخابات نقاط محروم محروم تر و صاحبان زر و زور به مجلس راه مي يابند، افزود: اين طرح اگر اجرا شود به نفع نظام جمهوري اسلامي ايران نيست.

 

قاضي پور: با استاني شدن انتخابات نقاط محروم محروم تر و صاحبان زر و زور به مجلس راه مي يابند

وي با تاکيد بر اينکه نماينده مجلس رابط بين مردم و دولت و نظام است، ادامه داد: برخي ها مي خواهند اين رابط را از بين ببرند که در اين صورت کشور متضرر مي شود و به نظرم اين طرح باعث مي شود افراد داراي پول و ثروت به آساني به مجلس و خانه ملت راه يابند.

به هر حال تصويب طرح عدم نياز به تاييد صلاحيت نمايندگان فعلي مجلس درصورتي که بخواهند مجددا کانديدا شوند که در هفته اخير اتفاق افتاد نشان داد که عزيزان نماينده بيشتر از آنکه بخواهند با يک برنامه ريزي صحيح و همت جهادي هم به  وظايف نظارتي خود برسند و هم براي امور تقنيني و لوايح مختلف وقت بگذارند مي خواهند با دادن يک راي به چنين طرح هايي مشکل را حل کنند!!

گزارش از احسان عليزاده

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html