|
کد مطلب: 151293
برخي ميگفتند مذاکره نکنيم چون طرف مقابل خطرناک است
تاریخ انتشار : 1394/02/10 11:26:29 نمایش : 922
رئيس جمهوري در جمع علما، ايثارگران و برگزيدگان استان فارس تصريح کرد: اگر ميخواهيم به پيشرفت برسيم و نزاعهاي بنيانکن وحدت جامعه را به مخاطره نيندازد، بايد فضا را باز کرده و آستانه تحمل خود را بالا ببريم.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حجتالاسلام والمسلمين حسن روحاني رئيس جمهوري روز چهارشنبه در جمع علما، ايثارگران و برگزيدگان استان فارس تصريح کرد: اگر ميخواهيم به پيشرفت برسيم و نزاعهاي بنيانکن وحدت جامعه را به مخاطره نيندازد، بايد فضا را باز کرده و آستانه تحمل خود را بالا ببريم.
وي گفت: بسياري از مشکلات ما ريشه در بينش، جهانبيني و فرهنگ حاکم بر اذهان و افکار ما دارد و اگر بتوانيم در ديدمان نسبت به مسايل اجتماعي، فرهنگي و سياسي نوعي همدلي بوجود آوريم، مشکلاتمان، مرتفع خواهد شد.
رييس جمهوري با اشاره به اينکه همه مناصب سياسي در کشور ما از طريق صندوق آرا به شکل مستقيم و غيرمستقيم به افراد واگذار شده است، اظهار داشت: از دستاوردهاي بزرگ انقلاب اسلامي، آزادي و حاکميت ملي است که در صندوق آرا متجلي شده و باعث شده تا روح زندگي در جامعه ما جاري شود. البته بايد از اين فضاي آزاد خوب بهرهمند شويم و در برابر اين ديدگاه که معتقد است تنها با ديکتاتوري ميتوان در کشورهاي در حال توسعه نظم را مستقر کرد، بايستيم.
روحاني با تأکيد بر اينکه هيچگاه نظرات گروهها و اقشار مختلف در خصوصمسايل سياسي، اقتصادي و فرهنگي منطبق بر يکديگر نخواهد شد، گفت: گاهي اختلافنظرها مايه برکت است که نمونه آن را ميتوان در تفاوت ديدگاه دو مرجع بزرگ تقليد در مباحث فقهي ديد و بايد از اين فضاي آزادانديشي دفاع کرد.
رئيس شوراي عالي امنيت ملي سپس به حوادث اخير شيراز اشاره کرد و گفت: اگر کسي ميخواهد بيايد، سخنراني کند و بحثي انجام دهد، مشکلي ندارد و نبايد از اين اتفاق ترسيد، بلکه بايد به طور مستدل به بحثها پاسخ داد، لذا بايد يکديگر را تحمل کنيم.
رئيس جمهوري با بيان اينکه روزگاري گفته ميشد، علم و دين با هم نميسازد، يا دانشگاه و حوزه در کنار هم نميتوانند قرار بگيرند، گفت: خدا شهيد مفتح ها را و شهيد بهشتيها را رحمت کند که به دانشگاهها رفتند و فضاها را به يکديگر نزديک کردند، زيرا اين مشکلات به عدم آگاهي و اطلاعات کم بازميگردد.
روحاني با بيان اينکه بايد از لحاظ سياسي، اجتماعي، سياست خارجي و داخلي به يکديگر نزديک شويم و با وجود اختلافنظر همديگر را تحمل کنيم، افزود: در همين مذاکرات هستهاي عدهاي با حسن نيت ميگفتند مذاکره نکنيم، زيرا طرف مقابل خطرناک است. اين عده فکر ميکنند که ايران در حال توسعه نميتواند، با کشورهاي بزرگ مذاکره کند. ميترسند که سرمان کلاه برود، اما ما ترسي از مذاکره نداريم و قدرت تيم ديپلماتيک کشور در برابر قدرتهاي بزرگ ، نماد اراده و اعتماد به نفس ملي است.
رييس شوراي عالي امنيت ملي گفت: امروز تيم مذاکره کننده ما در برابر شش قدرت بزرگ حرف خود را ميزند و آنها نيز اعتراف ميکنند که در ايران دانشگاهيان، ديپلماتها و روزنامهنگاران حرف براي گفتن دارند و ما اعتماد به نفس داريم.
رييس جمهوري گفت: در مذاکرات هستهاي تا امروز گامهاي بسيار مهمي برداشته شده است، زماني کسي فکر نميکرد که دنيا اصل غنيسازي در ايران را بپذيرد يا نطنز، مرکز غنيسازي باشد، اما امروز بحثي درباره اينکه اراک رآکتور آب سنگين نداشته باشد و يا تحقيق و توسعه براي سانتريفيوژهاي پيشرفته انجام نشود، پذيرفته شده نيست،
دکتر روحاني گفت: اعتماد به نفس داشته باشيم. ايران کشور بزرگي است و داراي استعداد و ظرفيتهاي فراوان. آستانه تحملما را بالا ببريم و از سخنان و آثار بزرگان استفاده کنيم و ترديد نداشته باشيم که ميتوانيم مشکلات را حل کنيم.
رييس جمهوري ادامه داد: بياييد به معني واقعي کلمه آشتي کنيم، در پي انسجام و وحدت باشيم. فضا را آرام کنيم و با تلاش، عقبماندگيهاي ناشي از جنگ تحميلي را جبران کنيم.
روحاني در بخش ديگري از سخنانش گفت: وقتي حرف دفاع مقدس به ميان ميآيد، نميتوان از شهيد خلبان عباس دوران سخن به ميان نياورد، خلباني که همچون ساير خلبانان داوطلب با وجود ۹۵ درصد احتمال عدم بازگشت از مأموريت، داوطلب برهم ريختن امنيت بغداد به عنوان ميزبان کنفرانس عدم تعهد شد و با شهادت اين کار را به سرانجام رساند.
رييس جمهوري گفت: اين کشور، کشور فداکاري و ايثار است و در همه زمينهها ميتواند به توفيقات بزرگي دست يابد، چنانچه در چند ماه گذشته دو مجموعه از آثار گرانبهاي تاريخي را در دو مبارزه حقوقي پيروز شديم و آنها را از بلژيک و آمريکا به داخل کشور آورديم. اين کار، کاري کمسابقه بود.
روحاني در ادامه با تأکيد بر اينکه براي حل مشکلات بايد دست به دست يکديگر بدهيم، گفت: همه گروهها و اقشار از عشاير، معلمان و دانشگاهيان مشکلات، توقعات و مطالباتي دارند که سخنانشان به حق است و بايد قدم به قدم مشکلات آنها را حل کنيم. آنچه در اين جلسه مطرح شد را پيگيري خواهيم کرد .
رييس جمهوري گفت: الحمدالله نسبت به جامعه ايثارگري گامهاي خوبي برداشتيم و توانستيم قانون جامع خدمات ايثارگري را با وجود مشکلات اقتصادي خاکزدايي کنيم و معتقديم که دعاي يک خانواده ايثارگر ميتواند دولتي را زنده کند. البته ايثارگران کار بزرگي انجام دادند و اجر آنها نزد خداوند محفوظ است و ما هميشه در برابر آنها شرمندهايم. کساني که براي کشور و ملت عزت، آفريدند.
روحاني در ابتداي سخنان خود با اشاره به اينکه استان فارس به لحاظ قدمت تمدني، علمي و فرهنگي و نيز استعدادها و ظرفيتها منطقه ويژه است، گفت: در اين استان توان و ظرفيت لازم براي توسعه کشور نيز وجود دارد.
رييس جمهوري به شخصيت والاي ميرزاي شيرازي و نقش او در تحولات سياسي ايران و حتي عراق و ليبي و نيز ملاصدرا در فلسفه اشاره کرد و گفت: حافظ و سعدي پس از قرنها هنوز با ما سخن ميگويند، کتب سعدي و غزليات حافظ دانشگاه است و بايد از خود پرسيد کدام عالم و فيلسوف ميتواند چنين سخن بگويد.
روحاني گفت: فارس سرزمين نخبهپرور است. پارسي روزگاري زبان علم بوده است و اين به معناي آن است که در آن دوران، پيشرفت و علم و دانش در اين منطقه رخ ميداده و امروز نيز براي ما دفاع از فرهنگ، اسلام و ايمانمان حائز اهميت است.
پيش از سخنان رييس جمهوري آيتالله ايماني امام جمعه فارس از همدلي و همزباني اقشار مختلف با مسئولان در استان فارس سخن به ميان آورد و با اشاره به سابقه مردم فارس در دفاع مقدس و ظرفيتها در حوزههاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و گردشگري خواستار زمينهسازي لازم براي حضور بخش خصوصي در عرصههاي مختلف شد.
سپس ۵ تن از برگزيدگان استان نظرات و ديدگاههاي خود را در خصوص حفظ اقتدار ملي در مذاکرات هستهاي، مبارزه با مفاسد در ابعاد گوناگون، قدرداني از دولت در کنترل نرخ تورم و ايجاد فضاي اميد در جامعه ،تقويت احزاب در آستانه انتخابات مجلس، ارتقاء جايگاه آموزش و پرورش، تشکيل کارگروه بررسي مشکلات عشاير و حفظ استقلال دانشگاهها بيان کردند.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|