به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حجت الاسلام حسن روحاني دردر مراسم بيست و ششمين جشنواره ملي امتنان از جامعه کار و توليد که روز سه شنبه در سالن ۱۲ هزار نفري مجموعه ورزشي آزادي برگزار شد، با تاکيد بر اينکه بدون رشد مثبت اقتصادي ، اشتغال براي بيکاران ميسر نيست، گفت: کارآفرين، کارگر و دولت بايد در يک صف واحد قرار بگيرند تا کشور مسير توسعه پايدار را سريعتر طي کند.
رييس جمهوري، صيانت از اشتغال کارگران و ايجاد فرصت هاي جديد اشتغال را دو هدف عمده ذکر کرد و اظهارداشت: بايد اقتصاد نفتي به سمت اقتصاد مقاومتي حرکت کند و روي پاي خود بايستيم و فناوري نوين در اين سرزمين بتواند به برند تجاري تبديل شود.
روحاني با تاکيد براينکه "همه بايد براي تحقق اهداف متعالي کشور ، دست به دست هم بدهيم و با شعار نمي توانيم در اين کشور توسعه بوجود بياوريم" ، گفت: دولت و ملت بايد همدلانه ودر کنار يکديگر فضاي کار ، توسعه و توليد را گسترش دهند.
رييس جمهوري با اشاره به اينکه "رشد توليد در گرو اخلاق کار است" ، افزود: بايد فضايي را درست کنيم که در اين کشور سرمايه و فناوري جذب شود.
رييس جمهوري در ادامه با اشاره به موضوع مذاکرات هسته اي، هدف اصلي مذاکرات هسته اي را رفع اتهامات دروغين و حل مشکلات ناشي از توطئه ها دانست و اظهارداشت: پرونده هستهاي و حل آن، اولين گام براي حل معضلات اساسي است، زيرا دشمن دو معضل را براي ملت ما به ناروا ايجاد کرده است.
روحاني اظهارداشت: بدخواهان اين ملت در مرحله نخست، ايران را متهم کردند که به دنبال تسليحات مخرب اتمي است و برپايه اين اتهام دروغين، ساز و کار غلطي را ايجاد کردند تا در سيستم بانکي و صادرات و در مجموع در مسير توسعه ايران اسلامي، خلل ايجاد کنند.
رييس جمهوري به رفع اتهامات به عنوان يکي از اهداف ايران از مذاکرات اشاره کرد و گفت: ما ميخواهيم به دنيا ثابت کنيم که بدخواهان ، به جهان دروغ گفتهاند که ايران دنبال ساخت تسليحات مخرب اتمي است؛ تسليحاتي که طبق فتواي مقام معظم رهبري، بر ما حرام و ممنوع است. ايران اسلامي دنبال فناوري صلحآميز هسته اي بوده و هست . هدف بعدي ما نيز رفع مشکلات و معضلاتي است که بدخواهان پيش پاي ملت ما بوجود آوردند.
روحاني با تاکيد بر اينکه اگر طرف مقابل اراده جدي داشته باشد، رسيدن به توافق نهايي در ماه هاي پيش رو امکان پذير است، گفت: ۱+۵ بداند که ملت و دولت ايران در کنار يکديگر و پشتيبان هم هستند و کسي در دنيا نمي تواند فشار بر ايران را در ماه ها و سال هاي آينده ادامه دهد .
رييس جمهوري تاکيد کرد: " سازمان تحريم در حال فروريزي کامل است" و ما با هدايت مقام معظم رهبري و حمايت مردم، راه تعامل سازنده با جهان را ادامه خواهيم داد و دلالان تحريم به فکر شغل ديگري باشند.
روحاني در ابتداي سخنان خود نيز با اشاره به اينکه اميرالمومنين علي (ع) بزرگترين آموزگار جهاد و کار است ، گفت: حضرت علي(ع) با آن عظمت و مقامش که هيچ انساني در روي زمين بعد از پيامبر عظيمالشأن اسلام(ص) به مقام و منزلت او نميرسيد، همواره کار، تلاش و کوشش را فخر زندگي خود ميدانست.
رييس جمهوري با خطاب قراردادن کارگران به عنوان "عزيزان، بزرگواران و افتخارآفرينان" ، گفت: ما نياز به توسعه داريم و توسعه يک هدف بسيار بلند و والا براي همه کشورهاست. ما ايران توسعه يافته را ميخواهيم و چشمانداز سند ۲۰ ساله ابلاغي مقام معظم رهبري، در ۱۱ سال پيش به ما ميگويد، ايران ظرف ۲۰ سال بايد کشور توسعه يافته باشد. اين هدف بلندي است که همه بايد آن را دنبال کنيم.
روحاني با طرح اين پرسش ها که "چگونه توسعه حاصل ميشود؟ و چگونه ما ميتوانيم پرچم عزت ايران و اسلام را در جهان بالا ببريم؟"، اظهارداشت: آن روزي که در اين کشور بيکار و فقير نباشد، آن روز روز عزت ايران و عزت اسلام در ايران است و عزت ايران و عزت اسلام، با همبستگي، تلاش و کوشش کارآفرينان ، کارگران و دولت امکان پذير است.
روحاني به رکود حاکم بر اقتصاد کشور طي سالهاي ۹۰ و ۹۱ اشاره کرد و گفت: تداوم رکود و رشد تورم در آن سال ها به معناي قفل زدن در مسير کار ، تلاش و توسعه کشور بود اما با همت شما کارگران و با حمايت و ايثار مردم و حمايت مقام معظم رهبري، اکنون افتخار داريم که به دنيا بگوييم بعد از دو سال رشد منفي، اقتصاد ايران در سال ۹۳ داراي رشد مثبت شده است و اين رشد ادامه مي يابد.
رييس جمهوري با اشاره به اينکه براي توسعه و توليد نياز به اخلاق ، فرهنگ و وجدان کار ، فناوري نو، مديريت کارآمد، سرمايهگذاري و حضور کارآفرينان داريم ، گفت: در طول ۲۰ ماه گذشته دولت تلاش کرده تا قدرت خريد مردم کاهش نيابد و لذا مهار تورم در دستور کار دولت بوده است.
روحاني با دستور به وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي براي توجه بيشتر به وضعيت بازنشستگان گفت: آنان در تنگدستي هستند و براي حل معضلات کارگران، قدمهاي جديتر بايد برداريم. ما در عين حال از اين وزارتخانه که توانست برنامه دولت را در سال ۹۳ اجرايي و عملياتي کند و براي اولين بار ۸.۵ ميليون نفر داراي دفترچه بيمه درماني شدند، قدرداني مي کنيم.
رييس جمهوري تصريح کرد: بيمه درماني اين افراد سال به سال تمديد خواهد شد و نبايد از اين بابت نگران باشند.
روحاني در بخش ديگري از سخنان خود به اهميت فرصت هاي شغلي برابر ميان زنان و مردان در ايران اسلامي اشاره کرد و گفت: ميخواهم تأکيد کنم که نبايد بين زنان و مردان تبعيض باشد و بايد فرصتهاي شغلي برابر را بوجود بياوريم. همچنين آناني که در محيط بسيار سخت و زيانآور کار ميکنند ، بايد از امکان بازنشستگي زودهنگام برخوردار شوند.