نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه شهرکرد، در جمع متوليان مساجد شهرستان فارسان، از اينکه کار فرهنگي و ديني در آموزش و پرورش و دانشگاهها و ديگر مراکز فرهنگي در حاشيه قرار گرفته است،انتقاد کرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حجت الاسلام والمسلمين محمدعلي نکونام، در سفر به شهرستان فارسان ابتدا در جمع دستاندرکاران و متوليان مساجد اين شهرستان حضور يافت.
نماينده ولي فقيه در چهارمحال و بختياري و امام جمعه شهرکرد در گردهمايي دستاندرکاران، متوليان و ائمه جماعات مساجد شهرستان فارسان با تاکيد بر اينکه مساجد بايد آباد و مرکز تربيت باشند، اظهارکرد: اگر جوانان ما از مساجد دور بشوند به طور قطع طعمه گرگهاي درنده امروز جامعه خواهند شد.
نماينده ولي فقيه در استان با بيان اينکه مساجد تنها تکيهگاه اصلي جوانان براي مصون ماندن از گرگهاي امروز جامعه هستند، افزود: در اين ترديد نداشته باشيد که گرگهاي درنده به اشکال متفاوت و در عرصههاي مختلف همچون فضايمجازي ، ماهواره ، ايجاد فرقههاي جديد و نوظهور و شبههافکنيها براي منحرف کردن ذهن جوانان از مسير دين و ارزشهاي ناب اسلامي کمين کردهاند و ميکوشند آنان را طعمه خود کنند.
حجت الاسلام و المسلمين نکونام، با تاکيد بر اينکه تنها مکاني که بايد کار فرهنگي و ديني در متن باشد مسجد است، تصريح کرد: در شرايطي که متأسفانه کار فرهنگي و ديني در آموزش و پرورش و دانشگاهها و ديگر مراکز فرهنگي در حاشيه قرار گرفته است، مساجد بايد پويا و با انگيزه و دغدغهمند کار فرهنگي و ديني را در متن فعاليتهاي خود قرار بدهند و هر چه ميتوانند در آباداني ديني و فرهنگي مساجد کوشا باشند.
امام جمعه شهرکرد با اشاره به در حاشيه قرار گرفتن کار ديني و فرهنگي در دستگاه هاي فرهنگي، مدارس و دانشگاهها، گفت: تا زماني که فعاليتهاي ديني و فرهنگي در مدارس و دانشگاه در حاشيه باشد نميتوان انتظار داشت که يک ديپلم متدين از آموزش و پرورش و در ديگر مقاطع از دانشگاهها خروجي داشته باشيم.
حجت الاسلام و المسلمين نکونام ضرورت توجه جدي به کار فرهنگي و تبليغي در مساجد را به روحانيون خاطرنشان کردو گفت: مسجد مرکز و مبدأ حرکت فرهنگي است که بايد ارتقاء فکر، فرهنگ و تربيت انسان ملکوتي و جوان ربّاني به صورت جدي در مساجد صورت بگيرد که تنها متولي و مربي اين امر روحانيت هستند.
رئيس شوراي فرهنگ عمومي استان خطاب به طلاب و ائمه جماعات، اظهارکرد: طلاب لباس طلبگي به تن کردهاند که مربي و راهنماي مردم باشند و با موعظه، تذکر و نصحيت رسالت و نقش تربيتي در جامعه ايفا کنند بر همين اساس روحانيون بايد منبر، تبليغ و تبيين معارف ديني را به عنوان يک کار اصلي و ضروري خود در مساجد بدانند.
حجت الاسلام و المسلمين نکونام در ادامه امام جماعت را مدير و اداره کننده اصلي مسجد دانست و گفت: مسجد کارکرد اصلياش کار فرهنگي و تربيتي است بنابراين مديريت مسجد هم بايد با کسي باشد که کار فرهنگي انجام ميدهد بر همين اساس مسئوليت اين امر مهم بر عهده امام جماعت مسجد است.
نماينده ولي فقيه در استان با تاکيد بر اينکه ديگر ارکان مسجد همچون هيئت امنا، پايگاه هاي بسيج و کانون فرهنگي بايد حول محور امام جماعت نقش خودشان را به صورت ويژه ايفا کنند افزود: به يقيين مديريت فرهنگي مسجد توسط امام جماعت هيچ گونه تداخل و کمبودي در وظايف اَرکان ديگر مسجد ايجاد نخواهد کرد بنابراين همگان بايد نقش خودشان را در آباداني و مهيا کردن مسجد براي حضور نمازگزاران به خوبي ايفا کنند.
رئيس ستاد زکات استان ضرورت افزايش روز به روز تعداد نماز گزاران و اکتفا نکردن به حداقل نمازگزار موجود در مساجد را مورد تاکيد ويژه قرار داد و گفت: يکي از آرزوهاي من اين است که روزي را ببينم که در مساجد شهرکرد و شهرستانهاي ديگر استان يک نفر نباشد که با مسجد ارتباط نداشته باشد بلکه همه بايد با مسجد گره بخورند و ارتباط مستمر داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمين نکونام تحقق اين آرزوي مهم را در گرو تلاش و همت امام جماعت، هيئت امنا و ديگر ارکان مسجد عنوان و تصريح کرد: هيئت امنا بايد مسجد را از نظر تأمين امکانات، نيازها و لوازم اوليه مهيا کنند و امام جماعت و ديگر اَرکان نيز به اندازه خودشان بايد نقش تربيتي و ديني را ايفا کنند که در سايه چنين همراهي و تعاملي نمازگزاران مسجد افزايش پيدا ميکنند.
حطيب جمعه شهرکرد در ادامه سخنان، آغاز هر گونه کار تربيتي و ديني در جامعه را از مساجد دانست چرا که هيچ دستگاهي نميتواند نقش و تأثيرگذاري مسجد را داشته باشد برهمين اساس تنها و تنها مسجد ميتواند اثرگذارترين و موثرترين کار فرهنگي و تربيتي را انجام بدهد.
نماينده ولي فقيه در استان بر لزوم ايجاد يک ارتباط پيوسته بين فرزندان با مساجد تاکيدکرد و گفت: بيايم فرزندانمان را به واسطه ارتباط با مسجد بيمه کنيم چرا که در سايه اين ارتباط آنان از بسيار از آفات و بلايا مصون خواهند ماند.
رئيس ستاد اقامه نماز استان مردم را متوليان اصلي مسجد دانست و گفت: يکي از افتخارات و بالندگيهاي شيعه آن است که هيچگاه در طول تاريخ تشييع مساجد ، حوزههاي علميه و روحانيت به دولتها وابسته نبوده و نخواهند بود؛ البته دولتها در مواقعي کمکهايي داشته و گوشهاي از کار را گرفتهاند که اين کمکها در حاشيه بوده و نه متن.
وي، افزود: مساجد بايد با يک نگاه خودباورانه، خود اتکا به ظرفيتها و امکانات مردمي و دروني و جذب خيران و کمکهاي مردمي نيازهاي مالي خود را تامين کنند.