|
کد مطلب: 151126
سامانهاي مشابه اس-۳۰۰ را تا پايان سال جاري آزمايش مي کنيم
تاریخ انتشار : 1394/02/03 22:05:03 نمایش : 859
وزير دفاع ايران در مصاحبه با شبکه راشا تودي به موضوعاتي از قبيل سامانه اس ۳۰۰، بحران يمن،مسائل منطقه خاورميانه و روابط تهران و مسکو پرداخت.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار وزير دفاع ايران در مصاحبه با شبکه راشا تودي به سوالات مختلف مجري اين شبکه روسي پاسخ داد.
سردار حسين دهقان که اخيرا در سفري به مسکو با مقامات روسيه ديدار داشت، در يک مصاحبه با شيکه راشا تودي هم شرکت کرد.
وزير دفاع ايران در مصاحبه با برنامه world apart شبکه راشا تودي درباره رفع ممنوعيت تحويل اس-۳۰۰ توسط روسيه گفت: موضوع سامانه اس-۳۰۰ مسالهاي قديمي ميان روسيه و ايران است. ما قرارداد خريداري اين سامانه را با روسيه امضا کرديم اما شش سال پيش، رييسجمهور روسيه اين قرارداد را تعليق کرد. طبعاً از آن زمان تاکنون ما خواهان اجراي اين قرارداد بودهايم».
سردار حسين دهقان همچنين گفت: «در دوران رياست جمهوري آقاي حسن روحاني، چندين دور کارشناسان دو کشور رايزنيهاي داشتند و چندين ملاقات بين رؤساي جمهور دو کشور برگزار شد و سرانجام دو طرف به توافق رسيدند که اين قرارداد را به اجرا گذارند».
خبرنگار روس پرسيد که به نظر شما دليل و انگيزهاي که سبب لغو ممنوعيت تحويل سامانه اس-۳۰۰ شد چه بوده است. آيا جداي از تلاشهاي دولت جديد ايران مسائلي چون دلايل استراتژيک پشت اين قضيه بوده است؟
دهقان گفت: ابتدا ديدارهايي بين هياتهاي دو کشور برگزار شد و همچنين ديدار روساي جمهور برگزار شد. طرف روسي اعلام ميکرد که اين قرارداد با اختيار رئيسجمهور روسيه تعليق شده است. در نهايت به دنبال رايزنيها و مذاکراتي که انجام شد طرف مقابل به اين نتيجه رسيد که همانطور که رئيسجمهور روسيه اين قرارداد را تعليق کرده ميتواند لغو تحويل آن را بردارد».
وزير دفاع ايران همچنين بيان کرد که در جريان ديدار با آقاي سرگئي شويگو وزير دفاع روسيه من درباره لزوم برداشته شدن اين ممنوعيت و اجراي قرارداد تحويل سامانه اس-۳۰۰ گفتگو کردم و همچنين در جريان سفر او به تهران قرار شد تا پيش از آنکه مقدمات بحث تحويل سامانه اس-۳۰۰ عملي نشده، من به مسکو سفر نکنم.
سردار دهقان با اشاره به سوال خبرنگار که علت و انگيزه روسيه براي لغو ممنوعيت تحويل اين سامانه دفاعي هم گفت که «درباره اين موضوع که ايا عوامل خارجي از قبيل مذاکرات ايران و گروه ۱+۵ سبب اين اقدام شده،اينها موضوعاتي است که بايد بررسي و تحليل درباره آن صورت گيرد. از نظر ما اين به اين خاطر صورت گرفت که شرايط و محيط جديدي از همکاري بين دو کشور در همه زمينهها صورت گرفته و همچنين ناشي از عزم و اراده سياسي هر دو طرف براي گسترش روابط در همه زمينهها بوده است».
خبرنگار شبکه تلويزيوني روسيه از وزير دفاع ايران پرسيد که برخي حداقل در مسکو معتقدند که اين اقدام براي ممانعت از اقدام يکجانبه اسرائيليها براي حمله به تاسيسات هستهاي ايران صورت گرفته است. از نظر شما آيا خريداري سامانه اس-۳۰۰ بازدارنده حمله اسرائيل ميشود و يا باعث تجديدنظر آن در انجام چنين کاري خواهد شد؟
سردار دهقان در پاسخ گفت: بحمدالله ما در داخل کشورمان ظرفيت انساني، فني و صنعتي کافي براي تضمين امنيت فضاي هوايي کشور را در اختيار داريم. ما حتي سامانهاي مشابه اس-۳۰۰ را در ايران طراحي کرده و اکنون در حال ساخت آن هستيم و انتظار داريم تا پايان سال جاري آن را آزمايش کنيم».
مقام ارشد دفاعي دولت ايران همچنين افزود: «من خطاب به هيأت روس نيز بارها و به کرات تأکيد کردم که آنچه براي ما مهم بوده و هنوز هم هست، عمل به تعهدات و قراردادي است که قبلاً امضا شده است. امروز، ما پذيرش اجرايي کردن اين قرارداد توسط روسيه را تصميم روسيه مبني بر عمل به تعهداتش بر اساس قرارداد اس-۳۰۰ در قبال ايران تلقي ميکنيم».
آقاي دهقان همچنين گفت: «درباره اين سوال که آيا خريد اين سامانه براي ممانعت از حمله اسرائيل و تامين امنيت تاسيسات هستهاي ايران صورت گرفته را بايد اينطور درنظر گرفت که ايران براي تأمين امنيت هوايي و تأسيسات هستهاي خود، مانند هر کشور ديگر به دنبال انواع سامانههاي دفاعي است و براي حفاظت از خود هيچ نيازي به اخذ مجوز از ساير کشورها و اجازه هيچ مرجعي ندارد. ايران تصميماتش را خودش گرفته و خود آن را به اجرا ميگذارد».
خبرنگار روس گفت که ولاديمير پوتين اخيرا درباره سامانه اس-۳۰۰ اينطور گفت که اين اقدام ميتواند اقدامي بازدارنده براي تحولات و اتفاقات يمن هم باشد. آيا شما فکر ميکنيد که رئيسجمهور روسيه از احتمال خطر حمله يکجانبه توسط عربستان سعودي به ايران صحبت کرده و همچنين سرايت حمله به يمن به ايران. آيا شما اين احتمال را به عنوان تهديد درنظر ميگيريد؟
سردار دهقان گفت: «نه هيچ ربطي بين اين دو مساله وجود ندارد چون تصميم براي اجرايي کردن قرارداد امضا شده اس-۳۰۰ مدتها قبل از اتفات اخير در جنوب خليج فارس گرفته شد به ويژه حمله عربستان سعودي ومتحدانش به يمن. اينکه آيا اکنون اسرائيل با توجه به دستيابي ايران به اين سامانه به ايران حمله ميکند يا نه اينها جنبههاي سياسي قضيه است».
وزير دفاع دولت حسن روحاني تاکيد کرد: «به نظر من موضوع اصلي اجراي توافقات و قرارداد امضا شده است و دادن طعم و مزه سياسي به اين موضوع خارج کردن موضوع از اصل آن است. حالا اينکه آمريکا چه ميگويد و يا اسرائيل چه کار ي ميکند و يا برخي کشورها از قبيل عربستان سعودي اين موضوع ديگري است. تحليلگران سياسي هر کدام از زاويه نگاه خودشان به قضيه نگاه ميکنند اما از نظر ما موضوع ساده است يک قراردادي امضا شده و اکنون تحت شرايط جديد و به واسطه عزم سياسي دو طرف قرار بر اجراي آن شده است».
خبرنگار روس درباره سابقه مواضع خصمانه آمريکا در قبال ايران پرسيد و اينکه پيشتر ادبيات و لفاظيهاي تندي از ايران توسط آمريکا شنيده ميشد اما اکنون اين اسرائيل و عربستان سعودي هستند که لفاظي تندتري دارند. به نظر شما تهديد اصلي ايران اکنون آمريکا است يا شايد متحدان آن؟
وزير دفاع ايران اينطور پاسخ داد: «ما در ميان کشورهاي همسايهمان احساس تهديد نميکنيم و ما هيچ يک از همسايگانمان را تهديد نميکنيم. ما به ساختار سياسي،حاکميت و تماميت ارضي همسايگانمان احترام ميگذاريم و ما معتقديم که ايران قدرتمند عاملي براي ثبات و امنيت منطقه است. ما توانايي و توانمندي خود در منطقه را اعتبار و سرمايهاي براي جهان اسلام ميدانيم. اگر آمريکا و اسرائيل خواهان ترسيم ايران به عنوان تهديد منطقه هستند آنها قطعا شکست خواهند خورد چرا که ما هرگز در تاريخمان به هيچ يک از کشورهاي همسايه حمله نکرديم بلکه برعکس ما قاطعانه در برابر تهاجم به کشورمان ايستادهايم».
دهقان افزود: «نمونه آنها حمله عراق به ايران بود. در آن زمان غرب و شرق شامل اتحاد جماهير شوروي به طرق مختلف در کنار صدام حسين و تهاجم آن به ايران قرار گرفتند. البته کشور ما بدون حمايت هيچ کشور خارجي در نهايت متجاوز را شکست داد. ايران برنده جنگ شد. ما تهديدي براي همسايگانمان نيستيم و آنها را هم براي خود تهديد نميدانيم. ما معتقديم که نه آمريکا و نه اسرائيل جرات حمله به ايران را ندارند. اگر آنها معتقد بودند که توان مديريت حمله به ما را داشتند، تاکنون بدون شک حمله ميکردند. در پاسخ به سوال شما که عربستان سعودي و ديگر کشورهاي همسايه که با آمريکا توافق امنيتي دارند، توان اقدام عليه ما را دارند يا نه، بايد بگويم که آنها توان اين کار را ندارند. آنها توانمندي و حمايت سياسي براي ايجاد ائتلاف جهت اقدام عليه ما را ندارند».
مقام ارشد ايراني گفت: «اين يک نوع نگاه سنتي غلط به رابطه ما با روسيه، چين و آمريکا است. اساسا امروز تغييرات زيادي در جهان صورت گرفته است. امروز جمهوري اسلامي ايران با آنچه که در زمان شاه بود، متفاوت است. اولا اگر شما خبرها را دنبال کرده باشيد ديدهايد که رئيسجمهور آمريکا تصريح کرده که اين کشور انواع ممکن اقدامات را در قبال ايران امتحان کرده اما تنها اقدامي که ما داريم آن است که موضوع هستهاي را با مذاکره با ايران حل کنيم».
دهقان همچنين ادامه داد: « «ما در مذاکرات درباره هيچ موضوعي به غير از هستهاي با آمريکا مذاکره نميکنيم. رسما گفتهايم که در مذاکرات با گروه ۵+۱ به ويژه آمريکا تنها درباره موضوع هستهاي مذاکره ميکنيم. در نتيجه من نميتوانم بگويم که رابطه ما از قبل مذاکرات هستهاي با آمريکا به سمت رابطهاي عالي مبتني بر همکاري توسعه مييابد. البته اگر آمريکا به عنوان يک کشور شروع به اقدامات سازندهاي در قبال ديگر کشورها از قبيل ايران اتخاذ کند ما مشکلي با داشتن رابطه عادي با آنها نخواهيم داشت. البته آمريکاييها با ايران اختلافات اساسي فکري و فلسفي با جمهوري اسلامي ايران دارد. آمريکاييها به دنبال توسعه هژموني خود بر منطقه و جهان هستند به دنبال توسعه منافع خود و همچنين گسترش فرهنگ خودشان هستند. لذا ما به طور اسساي با اين موضوعات مخالف هستيم در نتيجه اين يک حقيقت است که ما نميتوانيم با آمريکاييها همکاري کنيم».
وزير دفاع ايران ادامه داد: «چين و روسيه در موضع دقيقا برعکس(از آمريکا) هستند. ايران، روسيه و چين تهديدات مشابهي از منظر منطقهاي مواجهند و اهداف يکساني از منظر بينالمللي دارند. با توجه به اين تهديدات و اهداف مشترک ما ميتوانيم همکاري استراتژيک داشته باشيم. ايجاد اتحاد بين ايران،روسيه و چين يک ايده است که در تئوري مفهوم و اساس درستي دارد اما اين مضوع بايد به گفتمان تبديل شده و سپس براي عملي شدن روي آن کار شود».
خبرنگار به موضوع حمله عربستان سعودي به يمن پرداخت و از ميهمان خود پرسيد از نظر شما چه کساني حامي اين حمله بودهاند و اينکه چه کسي ميتواند «رياض را کنترل و مهار کند؟»
دهقان جواب داد: «اولا ما به عربستان سعودي و همراهانش توصيه ميکنيم و ميگوييم که حمله به يمن هيچ نتيجه مثبتي براي آنها نخواهد داشت. به جاي آنکه از توانايي و داراييهاي يک کشور اسلامي براي تهاجم در ميان کشورهاي اسلامي استفاده شود اين موضوع بسيار بهتر خواهد بود که از اين داراييها عليه دشمنان اصلي جهان اسلام استفاده شود که همان اسرائيل است. درباره تشويق عربستان سعودي به حمله به يمن از سوي آمريکا بايد گفت که اين مشخص است چنين کاري از نقطه نظرات استراتژيک خاص از مسائل منطقه برآمده است چون خليج عدن و تنگه باب المندب نقش استراتژيک مهمي ايفا ميکند و همچنين از منظر موضوعات مربوط به نقل و انتقالات انرژي در اقتصاد بينالملل بسيار اهميت دارد. در نتيجه اين منطقه براي آمريکا حياتي است».
مقام ارشد ايراني درباره يمنيها گفت: «آنها(آمريکاييها) فکر ميکنند آنچه مردم يمن ميخواهند که همان داشتن دولت مستقل و نماينده يمنيها است، با منافع آمريکا در اين منطقه حساس سازگار نيست در نتيجه آمريکا در مقابل خواست مردم يمن قرار گرفت و به تهديد آنها اقدام کرده است. اين يک اعتقاد غلط است و همچنين يک اشتباه استراتژيک. نه آمريکا و نه عربستان سعودي تصور و درک درستي از شرايط يمن ندارند».
وزير دفاع گفت: «در ابتدا کشورهايي اعلام کردند که حاضر به پيوستن به ائتلاف عربستان سعودي هستند اما وقتي با واقعيات آشنا شدند از اقدام عملي سرباز زدند و از ائتلاف خارج شدند. عربستان سعودي در حال بمباران زيربناها و زيرساختهاي يمن است و مانع ارسال کمکها به مردم يمن شده است مردمي که با حملات جنايتکارانه مواجه هستند. عربستان سعودي و متحدانش از هيچ قيد و بندي در حمله به زيرساختهاي يمن متعهد نيستند. اينکه ايا بمياران مردم يمن و حمله به زيرساختها سبب تسليم آنها خواهد شد بايد گفت که پاسخ اين سوال منفي است. عربستان سعودي قبلا هم ۴ بار به يمن حمله کرده است در همه اين حملات ملت يمن پيروز و عربستان سعودي مغلوب شد. اگر عربستان سعودي حملات خود به يمن را متوقف نکند و اين موضوع را نپذيرد که مردم يمن خودشان با راده خود و بدون دخالت کشوري خارجي سرنوشت خود را تعيين کنند، اين موضوع نتايج و عواقب شديدي بر عربستان خواهد داشت».
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|