|
کد مطلب: 150804
رقص دختر و پسر بالغ روي سن در منطقه آزاد
تاریخ انتشار : 1393/12/25 08:58:47 نمایش : 1848
رقصيدن دختر و پسر بالغ با هم، به کارگيري الفاظ رکيک و حرکات زننده همه در شوهاي شبانه يکي از مناطق آزاد کشور رخ ميدهد که در سايه نظارت اندک مسئولان براي اعتقادات مردم مشکل ايجاد ميکند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، منطقه آزاد چيست؟ بنا به تعاريف بينالمللي، منطقه آزاد محدوده حراست شده بندري و غير بندري است که از شمول برخي از مقررات جاري کشور متبوع خارج بوده و با بهرهگيري از مزايايي نظير معافيتهاي مالياتي، بخشودگي سود و عوارض گمرکي، عدم وجود تشريفات زايد ارزي، اداري و مقررات دست و پاگير و همچنين سهولت و تسريع در فرآيندهاي صادرات و واردات با جذب سرمايه گذاري خارجي و انتقال فناوري به توسعه سرزمين اصلي کمک مينمايد.
از تمام اين تعريف که يک تعريف بينالمللي محسوب ميشود استنباطي غير از آزادي تجاري و اقتصادي برداشت نميشود. به عبارت ديگر اگر به مکاني منطقه آزاد تجاري يا منطقه ويژه اقتصادي اطلاق شود به اين معنا نيست که در آن منطقه کلا قوانين حاکم بر کشور بايد زيرپا گذاشته شود.
ما در کشورمان بنا به دستور دين و شريعت عامه مردم يعني تشيع قوانين متعددي داريم که همگي بايد به آنها پايبند باشيم. به عنوان مثال از تخلف قانوني و حرام بودن شرعي عبور از چراغ قرمز به فتواي امام راحل گرفته تا رعايت حجاب و شئونات اسلامي در جمهوري اسلامي ايران.
۷۴ ضربه شلاق براي تظاهر به عمل حرام در اماکن عمومي
در ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامي آمده است: «هرگاه کسي علناً در انظار و اماکن عمومي و معابر تظاهر به عمل حرامي نمايد، علاوه بر کيفر عمل به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه يا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد و در صورتي که مرتکب عملي شود که نفس آن عمل داراي کيفر نباشد؛ اما عفت عمومي را جريحهدار نمايد، تنها به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه يا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
تبصره- زناني که بدون حجاب شرعي در معابر و انظار عمومي ظاهر ميشوند، به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه و يا ۵۰ تا ۵۰۰ هزار ريال جزاي نقدي محکوم خواهند شد.»
اما متاسفانه بعضي از افراد و گروهها فکر کردند منطقه آزاد به اين معناست که انجام هر کاري در آن منطقه آزاد است و آنجا مکاني براي عقدهگشاييهايشان است.
ما هماکنون بيش از ۳۰ منطقه آزاد و ويژه اقتصادي در کشور داريم که بعضا بدون مشکل فعاليت ميکنند ولي بين همه آنها يکي از مناطق آزاد متاسفانه از لحاظ فرهنگي و پايبندي به آداب و رسوم و قوانين ملي به سمتوسويي غير از سمتوسوي نظام جمهوري اسلامي ميرود.
برگزاري شوهاي زننده در يکي از مناطق آزاد
اين منطقه آزاد که خيلي مورد استقبال مردم و مقصد مسافران و توريستها قرار گرفته است با برگزاري شوهاي مختلف و اشاعه بيبندوباريهاي بسيار زننده تيشهاي برداشته و به ريشه نظام جمهوري اسلامي ميزند که متاسفانه از نگاه مسئولين ذيربط پنهان مانده يا برخي سياست تغافل را برگزيدهاند.
در برنامه شبانهاي که در اين جزيره برگزار ميشود، مجري دخترها و پسرهاي نوجوان را به روي صحنه ميآورد و از آنها ميخواهد که به صورت آزادانه با موزيکي که پخش مي شود، برقصند.
از سويي اين مجري با به کار بردن الفاظ بسيار زننده و حرکات شنيع و همچنين شوخيهاي بد با مجري خانم اين برنامه و رقصيدن خود هنگام پخش موسيقي اقدام به انجام فعل حرام و ترويج آن در يک مکان عمومي ميکند.
به همين دليل با رئيس پليس نظارت بر اماکن کل کشور اين موضوع را در ميان گذاشتيم تا ببينيم اقدام پليس در اين زمينه چيست؟
سرهنگ خليل هلالي درباره اجراي اينگونه برنامههاي گفت: اگر در تالارها و مکانهاي عمومي که ثبت شده است برگزار شود بايد مجوز اخذ کنند و بايد تعهداتي هم بدهند و اينچنين اتفاقاتي معمولا رخ نميدهد.
وي ادامه داد: اگر اين تالارها و آمفي تئاترها در واحدهاي صنفي و بخش خصوصي باشد پليس نظارت بر اماکن نظارت دارد و اگر در اماکن عمومي و غيرخصوصي باشد پليس امنيت اخلاقي ناجا نظارت دارد.
سرهنگ هلالي معتقد است اماکني که خصوصي هستند کاملا تحت نظارت پليس اماکن هستند و در اماکن خصوصي به هيچ وجه چنين اتفاقاتي رخ نمي دهد.
برخورد قاطع پليس با شکنندگان حريم اسلامي جامعه
رئيس پليس نظارت بر اماکن کل کشور در مورد نحوه برخورد با اماکن متخلف گفت: برخوردهاي ما معمولا بازدارنده است و مکاني هم که بيش از ۱۰ روز بسته شود درآمد فرد کاملا قطع ميشود. برگزاري اينگونه مراسمات داراي شرايطي است و اگر آن شرايط رعايت نشود آن مکان پلمپ خواهد شد و مجوز آن نيز باطل ميشود.
وي درباره نحوه برخورد با مجريان متخلف گفت: مجري نيز بايد داراي مجوز از وزارت ارشاد باشد و اگر ضوابط را رعايت نکند ما از وزارت ارشاد درخواست ميکنيم که مجوز وي را لغو کنند. اگر اعمال اين مجري مصداق مجرمانه داشته باشد پيگيري قضايي نيز ميشود.
اينکه پليس نظارت بر اماکن کل کشور در حال انجام وظايفش است شکي نيست اما دغدغهداشتن تمام مردم در پاسداري از حريم دين و شرع مقدس انگارهاي غيرقابل اغماض است که اهتمام همگاني را ميطلبد.
لذا بايد همه مردم نسبت به مشاهده رفتار شنيع و غيرقانوني و غيرشرعي حساس باشند و آن را به مسئولين ذيربط خبر بدهند که اين خود يکي از مصاديق نهي از منکر است.
يکي ديگر از نکاتي که انسان را به فکر فرو ميبرد اين است که مجري اين برنامه با صراحت تمام ميگويد امشب فکر و قوه تعقل را تعطيل کنيد و فقط خوش بگذرانيد. آيا اين سخن شما را به ياد يک زندگي حيواني نمياندازد؟ به نوعي اين سخنان توهين به مخاطبان نيست؟ آيا روشهاي بهتري براي خنداندن و شاد کردن مردم وجود ندارد؟
طبق تمام ضوابط شرعي و قانوني نظام مقدس جمهوري اسلامي اينگونه حرکات و برگزاري اينگونه مراسمات خلاف است و بايد از انجام آن ممانعت صورت بگيرد.
از اينگونه تئاترها و برنامهها نه تنها در مناطق آزاد بلکه در پايتخت ايران اسلامي نيز اجرا ميشود و متاسفانه هيچگونه نظارت اسلامي يا برخورد قاطعي با آنها نميشود.
اسلام هيچگاه با شادي کردن و خنديدن مردم مشکلي نداشته و حتي در بين مسلمانترين افراد که اهلبيت عصمت و طهارت هستند شوخي و مزاح وجود داشته است. به نمونههايي زير توجه کنيد:
۱. نعيمان، مرد شوخ طبعي بود. روزي عربي را با يک خيک عسل ديد. آن را خريد و به خانه عايشه برد. رسول خدا(ص) پنداشت که به عنوان هديه آورده است. نعيمان رفت و اعرابي بر در خانه پيامبر(ص) ايستاده بود. چون انتظارش طولاني شد، صدا زد: اي صاحب خانه! اگر پول نداريد، عسل را برگردانيد. رسول خدا(ص) جريان را دريافت و قيمت عسل را به آن شخص پرداخت. پيامبر چون زماني ديگر، نعميان را ديد، فرمود: چرا چنين کردي؟ گفت: ديدم رسول خدا(ص) عسل را دوست دارد و اعرابي هم يک خيک عسل داشت. پيامبر(ص) خدا از کار نعيمان خنديد و به او هيچ گونه درشتي نکرد.
۲. امام موسي بن جعفر(ع) فرموند: عربي بدوي نزد پيامبر(ص) آمد و هديه و سوغاتي به پيامبر اهدا کرد. بعد همان ساعت گفت: پول هديه و سوغات ما را بدهيد. رسول خدا(ص) نيز خنديدند. پس از آن جريان هر وقت غمگين ميشدند، ميفرمودند: آن اعرابي کجاست. کاش پيش ما بيايد. (اصول کافي، ج ۲)
۳. روزي پيامبراکرم(ص) به پيرزني از طايفه اشجع فرمود: اي اشجعيه! بدان هرگز پير زن داخل بهشت نميشود.
پير زن از شنيدن اين حرف اندوهگين شد. بلال از راه رسيد و با مشاهده آن صحنه، وضعيت زن را براي پيامبر نقل کرد. حضرت به بلال فرمود: سياه چهرهگان هم به بهشت نميروند. بلال نيز مانند پير زن اندوهگين گشت. عباس، عموي پيامبر(ص)، بر آنها گذشت و پس از آگاهي از حالشان، ماجرا را براي پيامبر(ص) بازگفت. پيامبر(ص) فرمود: پيرمردها هم به بهشت گام نمينهند. آنگاه رسول خدا(ص) هر سه را طلبيد و فرمود: خداوند اينان را با بهترين شکل ظاهري داخل بهشت ميکند. سپس فرمود: خداوند آنهارا در قالب جواناني نوراني وارد بهشت ميسازد.
۴. روزي پيامبر(ص)، به همراه بلال، از کوچه اي ميگذشتند. بچهها مشغول بازي بودند. بچهها تا پيامبر(ص) را ديدند، دور او حلقه زدند و دامنش را گرفتند و گفتند: همان طور که حسن و حسين را بر شانهتان سوار ميکنيد، ما را هم بر شانه خود سوار کنيد. بچهها هر يک گوشهاي از دامن پيامبر(ص) را گرفته بودند و با شور و اشتياق، همين جمله را تکرار ميکردند. پيامبر(ص) با ديدن اين همه شور و شوق، به بلال فرمودند: اي بلال! به منزل برو و هر چه پيدا کردي، بياور تا خود را از اين بچه ها بخرم.
بلال، با عجله رفت و با هشت گردو برگشت. پيامبر، هشت گردو را بين بچهها تقسيم کرد و بدين ترتيب، خود را از دست بچهها رها کردند و به همراه بلال، به راهشان ادامه دادند. در راه، پيامبر(ص) رو به بلال کردند و به مزاح گفتند: خدا برادرم، يوسف صديق را رحمت کند. او را به مقداري پول بي ارزش فروختند و مرا نيز به هشت گردو معامله کردند.
۵. اميرالمؤمنين(ع) فرمودند: پيامبر اسلام(ص)هرگاه مردي از اصحابش را غمگين مييافت او را با شوخي خرسند ميساخت و ميفرمود: خداوند دشمن دارد کسي را که در روي برادرش چهره درهم کشد. سنن النبي(ص)ص۱۲۸
اينها چند نمونه از شوخيهاي بسيار شيرين و زيبايي است که پيامبر مهربانيها انجام ميدادند و بيانگر اين است که دين مبين اسلام با شوخي و خنده و شادي مخالف نيست اما به هر نوع شادي کردني تن نميدهد.
توصيه اسلام به مزاح و پرهيز از خشونت
پيامبر اکرم(ص) فرمودند: تفريح کنيد و سرگرمي داشته باشيد زيرا دوست ندارم که در دين شما خشونتي ديده شود.
شخصي به نام يونس شيباني ميگويد: امام صادق(ع) از من پرسيد: مزاح شما با يکديگر چگونه است؟ عرض کردم: بسيار اندک! حضرت فرمود: اين گونه نباشيد؛ زيرا مزاح کردن، [نشانه] حسنخلق است و تو ميتواني به وسيله آن، برادر دينيات را شادمان کني. پيامبر(ص) نيز با افراد شوخي ميکرد و منظورش، شاد کردن دل آنان بود.
اما از چه شوخيهايي در اسلام منع شده است.
پيامبر اسلام(ص) فرمودند: «اِنّي لَاَ مْزَحُ وَ لا اَقُولُ اِلاّ حَقّاً؛ من شوخي ميکنم؛ ولي جز سخن حق نميگويم».
همچنين از ايشان نقل شده که فرمودند: «خداوند، انسان شوخ طبعي را که در شوخي خود راستگو باشد، مؤاخذه نميکند».
به مقتضاي آداب و تعاليم جامع اسلام و سنت گرامي پيامبراکرم(ص) مزاح و شوخي تا زماني که با گناه ديگري مانند تحقير، تمسخر، افترا و... همراه نباشد، بلکه صرفاً جهت مسرور نمودن برادر ديني باشد کاري است پسنديده و مطلوب.
نکتهاي که چه مسئولان و چه مردم بايد به آن توجه کنند اين است که هماکنون در آستانه نوروز و تعطيلات نوروزي که زمان خوبي براي مسافرت است، هستيم.
قطعا شهرستانها و اماکن تفريحي گوناگون مانند جزيره کيش برنامههاي متعددي براي جذب گردشگر تهيه ديدهاند (که متاسفانه برخي از مسئولين فقط جذب گردشگر برايشان مهم است و بدون رعايت هيچ ضابطهاي اقدام به اجراي آن برنامهها ميکنند) که با توجه به اين موضوع ضرورت نظارت بيشازپيش مسئولين روشن ميشود و همچنين مردم نيز وظيفه دارند که هرگونه تخلفات شرعي و قانوني را اطلاع دهند.
اميد است با جديت نيروي انتظامي و ايجاد دغدغه شرعي براي مردم هم حرمت ايام فاطميه که مقارن با نوروز شده است حفظ شود وهم شاهد شاديهاي بدون گناه باشيم.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|