سرپرست کميته امداد امام خميني (ره) ضمن تأييد اختلاس ۱۲ ميليارد ريالي کميته امداد تويسرکان گفت: اين اختلاس در سطوح کارشناسان بوده و هماکنون پرونده آنها از طريق مراجع قضايي در حال رسيدگي است.

حسين انواري در نشست خبري خود با اشاره به فرا رسيدن چهاردهم اسفند سالروز تأسيس کميته امداد امام خميني (ره) اظهار داشت: ۳۵ سال است از فعاليت اين مجموعه ميگذرد و شاهد آثار و برکات اين نهاد مقدس در صحنه رسيدگي به امور محرومان و نيازمندان هستيم.
وي گفت:در سالهاي اخير کارهاي ارزشمند در دوران مختلف از سوي کميته امداد عرضه شده است که اين فعاليت با رويکرد توانمندسازي رشد و همچنين شناسايي استعدادها بوده است.
سرپرست کميته امداد امام خميني با اشاره به برگزاري مراسم شور و نيکوکاري در روزهاي پاياني اسفند گفت: اين مراسم هر ساله با نام جشن نيکوکاري برگزار ميشد که امسال با توجه به تقارن اين مراسم با ايام فاطمي نام اين مراسم شور و نيکوکاري شده است.
وي افزود: مراسم شور و نيکوکاري با شعار اکرام فاطمي به مدت ۳ روز (۱۳،۱۴ و ۱۵ اسفند) در سطح کشور برگزار خواهد شد که تدارک وسيعي در مدارس، مساجد، پايگاههاي بسيج و دفاتر امداد ديده شده است.
انواري اظهار اميدواري کرد مجموعه امداد بتواند کارهاي ارزشمندي را در حوزه محرومان و نيازمندان انجام دهد در اين زمينه از ظرفيت خيرين و نيکوکاران استفاد کند.
سرپرست کميته امداد امام خميني خاطرنشان کرد:براي تأمين رفاه و آسايش محرومان از ظرفيت خيرين و نيکوکاران و مشارکت آنها استفاده شده است به طوري که ميزان مشارکتهاي مردمي در سالهاي اخير افزايش يافته است.
وي افزود: در حوزه مشارکتهاي مردمي تلاش ميشود که مردم به صحنه بيايند و اعتمادسازي در ارتباط با دولت، مسئولان و قبول مسئوليت کنند که اين يکي از اهداف مجموعه امدادمحسوب ميشود.
عضو شوراي مرکزي کميته امداد امام خميني (ره) بيان داشت: تشکيل و راهاندازي شبکه مردمي در محلات با محوريت مساجد يکي از برنامههاي مجموعه امداد و با هدف استفاده از ظرفيتهاي مردمي جهت خدمت به محرومان و نيازمندان بوده است.
سرپرست کميته امداد امام خميني (ره) تصريح کرد: در مجموعه امداد سه موضوع اساسي در حال پيگيري و انجام است که از آن جمله ميتوان سرمايهگذاري در امور محرومان و شناسايي استعدادها و شکوفايي آن و به کارگيري افراد نخبه اشاره کرد که اين کار مهم و اساسي در حوزههاي مختلف نيازمندان اعم از دانشجويان، دانشآموزان و زنان سرپرست خانوار انجام ميشود.
وي ادامه داد: سرمايهگذاري و جلب اعتمادسازي و ايجاد شبکههاي خيرين با حمايت نيکوکاران يکي ديگر از سياستهاي مجموعه امداد محسوب ميشود.
انواري خاطرنشان کرد: سرمايهگذاري و بهروز کردن ساختارها و توانمندي نيروهاي امداد يکي ديگر از برنامههاي اين نهاد محسوب ميشود که در اين بخش مجموعهايي از آييننامههاي کميته امداد مورد بازنگري قرار گرفته است.
سرپرست کميته امداد امام خميني (ره) افزود: در بخش بهروز کردن ساختارها و توانمنديهاي نيروهاي امداد تقريباً تمامي مديران اين مجموعه داراي مدرک کارشناسي به بالا هستند ضمن اينکه در يک سال گذشته ۹۰ درصد از مديران جابهجا و مديران کارآمد منصوب شدهاند ضمن اينکه از مديران با تجربه نيز به عنوان مشاوران و ناظران مجموعه امداد استفاده ميشود.
انواري خاطرنشان کرد: خدمات امداد به نيازمندان و مددجويان به دو شکل مختلف ارائه ميشود گروهي که به صورت مستمر تحت پوشش امداد قرار دارند و گروهي که با توجه به شرايط زندگيشان نيازمند به خدمات فوري دارند که در اين زمينه مجموعه امداد خدمات موردي به خانوادهها ارائه ميکند.
وي تصريح کرد: تعداد خانوادههايي که در طول سال به صورت موردي از مجموعه امداد خدمات دريافت ميکنند ۳ الي ۴ ميليون نفر است.
انواري در ادامه نشست خبري خود با اشاره به توانمندسازي و خودکفايي خانوادههاي تحت پوشش کميته امداد گفت: براساس قانون سالانه ۱۰ درصد از مددجويان توانمند شده از چرخه حمايتي خارج ميشوند که در سال ۹۲، ۱۰۰ هزار خانوار از چرخه حمايتي خارج شدند و هم اينک نيز ۷۰ هزار خانوار آماده خروج از چرخه حمايتي هستند که تا پايان سال تعداد اين افراد به ۱۰۰ هزار خانوار خواهد رسيد.
سرپرست کميته امداد امام خميني (ره) گفت: در ابتداي سال شوراي اشتغال مصوبهاي را به تصويب رساند که ۲ هزار ميليارد تومان از منابع بانکها به صورت قرضالحسنه در بخش اشتغال در اختيار مجموعه امداد قرار گيرد که از اين رقم، بانک مرکزي يک هزار ميليارد تومان جهت پرداخت به بانکهاي عامل ابلاغ کرد در نهايت نيز از اين يک هزار ميليارد تومان ابلاغ شده ۷۵ درصد به مجموعه امداد پرداخت شده است.
عضو شوراي مرکزي کميته امام خميني (ره) ادامه داد: هماکنون نيز تمامي پروندههاي مددجويان در بخش اشتغال به بانکهاي عامل ارجاع داده شده است که ما همچنان منتظر پرداخت وامهاي قرضالحسنه در اين بخش هستيم.
انواري در ادامه نشست خبري خود با اشاره به اينکه هماکنون ميزان پرداختي وامهاي قرضالحسنه به مددجويان در بخش اشتغال ۱۵ ميليون تومان است، گفت: پيشنهاد ما براي سال جاري افزايش اين رقم به ۲۰ تا ۲۵ ميليون تومان بود که البته شوراي اشتغال با اين موضوع موافقت نکرد و همچنان رقم ۱۵ ميليون تومان به خانوادهها پرداخت ميشود.
سرپرست کميته امداد امام خميني (ره) همچنين با اشاره به تعامل اين مجموعه با خيريهها و مؤسسات نيکوکاري گفت: ما با مراکزي که مجوز رسمي دارند آمادگي همکاري و همراهي داريم و اين آمادگي وجود دارد که از منابع آنها براي اشتغال نيازمندان و محرومان استفاده شود.
وي در ادامه نشست خبري ضمن تأييد خبر اختلاس ۱۲ ميليارد ريالي کميته امداد شهرستان تويسرکان از توابع استان همدان گفت: ما نيز اين موضوع را تأييد ميکنيم که البته پيگيريهاي لازم نيز از طريق کميته امداد، دستگاه نظارتي، قوه قضاييه، دستگاه اطلاعاتي صورت گرفته است.
انواري تصريح کرد: در يک فضاي خدماتي گسترده همانند کميته امداد که کارهاي زيادي را انجام ميدهد احتمال خطا و سواستفاده نيز وجود دارد اما دستگاههاي نظارتي، حراستي و همچنين استفاد از شبکههاي مردمي ناظر بر فعاليتهاي کميته امداد هستند و در اين زمينه نيز از ظرفيت دستگاههاي بازرسي و اطلاعاتي استان نيز استفاده ميشود.
سرپرست کميته امداد امام خميني (ره) گفت: قطعاً خطاهايي که در اين مجموعه رخ ميدهد نازل بوده اما به طور قطع با هرگونه خطا برخورد ميشود.
عضو شوراي مرکزي کميته امداد خميني (ره) تصريح کرد: اختلاسي که در کميته امداد شهرستان تويسرکان صورت گرفته است در سطوح کارشناسان بوده ضمن اينکه افراد خاطي هماکنون بازداشت و پرونده آنها مراحل قضايي خود را پيگيري ميکند.
انواري گفت:خوشبختانه با پيگيريهاي صورت گرفته رقم اختلاس شده توسط خاطيان به خزانه کميته امداد برگشته است.
وي افزود: علاوه بر حسابرسيهايي که از سوي دستگاههاي مختلف نظارتي ميشود، حسابرس اصلي ما دفتر مقام معظم رهبري بوده که در سه سال اخير حسابهاي ما مقبول بوده و امسال نيز اين موضوع تأييد شده است.
انواري در ادامه با اشاره به آخرين رايزنيهاي صورت گرفته از سوي مسئولان اين نهاد با مسئولان دولتي در خصوص تأمين اعتبارات عيدي مددجويان گفت: با توجه به پيگيريهاي صورت گرفته تا هفته آينده مستمري مددجويان به همراه عيدي پرداخت خواهد شد که عيدي در نظر گرفته شده براي خانوادهها ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان خواهد بود.
سرپرست کميته امداد امام خميني (ره) در ادامه با اشاره به ظرفيت و آمادگي مجموعه امداد جهت ايجاد اشتغالهاي خرد، کوچک و زودبازده گفت: ما سالانه آمادگي ۳۵۰ هزار فرصت شغلي براي اشتغالهاي خانگي، خرد و کوچک و به خصوص در روستاها را داريم و چنانچه اعتبارات تأمين شود اين تعداد فرصت شغلي ايجاد ميشود.
وي از پيشنهاد کميته امداد به مسئولان دولتي در خصوص ايجاد ۷۰۰ هزار فرصت شغلي خبر داد و گفت:ما به مسئولان دولتي پيشنهاد داديم که ۵ هزار ميليارد تومان طي يک زمان ۵ ساله در اختيار امداد قرار دهند که ما طي ۵ سال ۷۰۰ هزار فرصت شغلي را ايجاد کنيم.
انواري افزود: مجموعه امداد در حوزه اشتغالهاي خرد و کوچک جزو دستگاههاي پيشتاز محسوب ميشود و جزو سازمانها و دستگاههايي است که مورد تشويق قرار گرفته است.
سرپرست کميته امداد امام خميني (ره) بيان داشت: در بخش سلامت و درمان نيز مجموعه امداد اقدامات گستردهاي را در حوزه بيمههاي اجتماعي انجام داده است.
وي اضافه کرد: در بحث ارائه خدمات به سالمندان نيز اقدامات قابل توجهي از سوي مجموعه امداد صورت گرفته و ما به سالمندان بيبضاعت و کمدرآمد که در خانوادهها نگهداري ميشوند کمکهايي را ارائه ميکنيم.
عضو شوراي کميته امداد امام خميني (ره) همچنين با اشاره به اينکه کميته امداد مسئول مستقيم بيماران صعبالعلاج و سرطاني نيست، گفت: در اين بخش نيز چنانچه با شرايط خاص مواجه شويم از مددجويان و نيازمندان حمايت ميکنيم.
انواري در ارتباط با فعاليت کميته امداد در خارج از کشور گفت: هماکنون ما در چند نقطه از کشورها دفتر داريم که البته دفتر جديدي راهاندازي نخواهد شد و ما با توجه به ارتباط با هستههاي مردمي آموزشهاي لازم را جهت استفاده از الگوهاي کميته امداد در بخشهاي مختلف انجام خواهيم داد.
سرپرست کميته امداد امام خميني (ره) در پايان در خصوص صدقات جمعآوري شده در کشور گفت: اين صدقات بههيچ وجه به ساير کشورها منتقل نميشود و تمامي مبالغ جمعآوري شده صرف امور محرومان و نيازمندان ميشود.