يک کارشناس ارشد تغذيه استراحت بعد از غذا را که به هضم غذا نيز کمک ميکند، را تشريح کرد.
روي هم خوري و پُرخوري بدترين عادتي است که افراد در حين غذا خوردن دارند. کم خوري براي کساني که هاضمه ضعيفي دارند مناسب است. از ديدگاه طب سنتي بهتر است افراد ۲ وعده غذا مصرف کنند که امروزه زياد رعايت نميشود.
امروزه سه وعده اصلي و ميان وعده هم ميخورند، فعاليت هم ندارند، در گذشته افراد زياد کار ميکردند و غذاي کافي مصرف ميکردند و بيماريهاي امروزه افراد در زندگي شهرنشيني را نداشتند.
هيچ وقت رژيم غذايي بر محور يکسري اقلام خاص نباشد
هيچ وقت رژيم غذايي بر محور يکسري اقلام خاص نباشد و تنوع غذايي را افراد رعايت کنند و حتماً اصلاح کنندههاي غذايي که در طب سنتي به مصلح معروف است را رعايت کنند مثلاً کنار غذاي چرب يک غذاي تند و تيز بخورند.
البته خوردن هم به قدر اعتدال انجام شود، سعي شود غذايي از جنسهاي مختلف در يک وعده غذايي خورده نشود چرا که اخلاطي به وجود ميآيد که مشکل زا هستند.
غذاي گرم با غذاي سرد خورده نشود
غذاي گرم با غذاي سرد خورده نشود يا غذاي دير هضم با زود هضم خورده نشود و به بياني سهل الهضم يا غذاي لطيف را با غذايي که هضم آن سخت است با هم مصرف نشود که در اينصورت فرآيند هضم در معده دچار مشکل ميشود زيرا حتي تقدم و تاخر خوردن غذا نيز مهم است.
بعد از غذا حتماً چند دقيقه استراحت صورت پذيرد
بعد غذا هم توصيه ميشود که حتماً استراحت کنند و در طب نوين اينگونه آمده است که اگر بعد از غذا افراد فعاليت داشته باشند خون وارد عضلات ميشود و در نتيجه توجه سيستم گردش خون به دستگاه گوارش کم ميشود و غذا به درستي هضم نميشود، بنابراين بهتر است که استراحت صورت پذيرد تا خون به سمت دستگاه گوارش و معده متمرکز شود تا فرآيند هضم بهتر صورت پذيرد.
صادقيان کارشناس ارشد تغذيه به خبرنگار تسنيم ميگويد: طب سنتي همين مسئله را به نحو ديگري ميگويد بطوريکه بهتر است بعد از غذا فعاليت صورت نپذيرد که حرارت در مرکز بدن که همان معده متمرکز شود چون عامل هضم در واقع همان حرارتي است که آنجا وجود دارد تا بتواند فرآيند هضم به خوبي صورت پذيرد.
بنابراين چه رو هم خوري داشته باشيم چه نجويده غذا را بخوريم و چه پُرخوري کنيم، همه مشکل ساز است و موجب ميشود، که فرد بعد از گذشت مدتي دچار بيماريهايي مانند چربي خون، درد مفاصل، سردرد، و ... شود.