رئيس انستيتو تغذيه ايران گفت: تنقلات شور و غذاهاي کنسرو بايد از برنامه غذايي کودکان حذف شود. نمکدان سر سفره نياوريد و از سبزي هاي خشک به جاي نمک سفره استفاده کنيد.
مجيد حاجي فرجي توصيه هايي در مورد کاهش مصرف نمک به شهروندان داشت.
وي در توصيههايي براي کاهش مصرف نمک در کودکان بالاتر از يکسال گفت: بهتر است تا غذاي خانواده با نمک کم تهيه شود.
رئيس انستيتو تغذيه ايران با بيان اينکه از گذاشتن نمکدان در سفره خودداري شود افزود: براي بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک از سبزيهاي معطر تازه يا خشک مانند نعناع، مرزه، ترخون و ريحان، يا اقلامي همچون سير، پياز و آب ليموترش يا نارنج تازه استفاده شود.
وي نسبت به مصرف سوپهاي آماده، سسها و محصولات فرآوري شدهاي همچون فست فودها (پيتزاها، همبگر، سوسيس، کالباس و ...) هشدار داد و تأکيد کرد: مصرف اين گونه غذاها بايد در برنامه غذايي کودکان به حداقل برسد.
حاجي فرجي همچنين خاطرنشان کرد: از غذاهاي کنسرو شده مانند کنسرو ماهي در برنامه غذايي روزانه نبايد استفاده شود و مصرف انواع شورها و ترشيها در برنامه غذايي روزانه کاهش يابد.
وي به حذف تنقلات شور مانند فرآوردههاي غلات حجيم شده، چيپس، چوبشور و ساير تنقلات کم ارزش و شور از برنامه غذايي کودکان اشاره کرد و گفت: از ذرت و جبوبات بوداده خانگي کم نمک مانند عدس برشته شده کمنمک و مغزهايي مانند گردو، فندق و بادام (خام و بدون نمک) به عنوان ميان وعده در برنامه غذايي روزانه استفاده کنيد.
رئيس انستيتو تغذيه ايران يادآور شد: از پنير و دوغ کم نمک در برنامه غذايي روزانه کودکان استفاده کنيد.
وي در مورد اينکه چگونه مي توان ميزان نمک مصرفي را کنترل کرد افزود: هنگام طبخ غذا مقدار نمک کمتري اضافه کنيد و سر سفره از نمکدان استفاده نکنيد.
حاجي فرجي ادامه داد: غذاهاي کنسرو شده و بسياري از مواد غذايي بستهبندي شده و آماده داراي مقادير زيادي نمک هستند و به همين دليل بهتر است مصرف اينگونه مواد غذايي را محدود کنيد.
وي بار ديگر تاکيد کرد: براي بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهيه غذاها، به جاي نمک از سبزيهاي تازه، سير، آب ليموترش، آب نارنج، آويشن، شويد و ... استفاده کنيد.