|
کد مطلب: 150459
توانستيم برنامه هستهاي ايران را متوقف کنيم!
تاریخ انتشار : 1393/11/21 13:30:04 نمایش : 1169
رئيس جمهور آمريکا در مصاحبهاي گفت که واشنگتن در مذاکرات هستهاي با ايران قافيه را نميبازد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا در مصاحبه با سايت خبري «وُکس» از ديپلماسي با ايران دفاع کرد. آمريکا در مذاکرات هستهاي با ايران قافيه را نميبازد.
وي افزود: ما به اقدامات خود براي جلوگيري ايران از دستيابي به سلاح هستهاي ادامه داديم و از ابزار تحريمها استفاده ميکنيم تا ببينيم آيا ميتوانيم پيشرفتي ديپلماتيک در اين بخش داشته باشيم.
اوباما در ادامه ايران را به حمايت از تروريسم متهم کرد و گفت: مردم حق دارند به ايران مظنون باشند. تهران از تروريسم دولتي حمايت کرده است. ايران به طور مداوم در بالاترين سطوح، اظهارات ضداسرائيلي تاسفبار مطرح کرده است. اين کشور مردم خود را سرکوب ميکند و شواهد روشن و اجتنابناپذيري وجود دارد که ايران در گذشته سعي در توسعه برنامه تسليحات [هستهاي] داشته است و تلاش کرده است تا اين برنامه را پنهان کند. بنا بر اين، اين موضوعي آشکار است. و اين امر قابل درک است که چرا مردم نگرانند، هم آنجا و هم در سراسر جهان.
رئيس جمهور آمريکا افزود: اما همانطور که من گفتم توافقي را که ما حاصل کرديم، اين توافق بر اساس رژيم تحريمهاي سختي بوده که با يکديگر آن را اعمال کرديم و بهترين فرصت را براي ما بوجود آورد که چالش برنامه هستهاي ايران را بدون استفاده از گزينه نظامي حل کنيم. ايران براي نخستين بار است که جدي در حال مذاکره بوده و آنها تا کنون امتيازدهي واقعي انجام دادهاند.
اوباما در ادامه اين مصاحبه گفت: ما براي نخستين بار توانستيم که برنامه هستهاي ايران را متوقف کنيم و در واقع برخي از بخشهاي اين برنامه را نظير ذخاير اورانيوم با غناي بالاي اين کشور را به عقب بازگردانيم. بنابراين براي ما دو يا سه ماه زمان دادن براي دستيابي به راه حل ديپلماتيک در حالي که آژانسهاي اطلاعاتي ما و موساد و ديگران نيز اين موضوع را رد نکردهاند که ايران هم اکنون شرايط توافقنامه ما را نقض نکردهاند، باختن قافيه به شمار نميآيد.
وي افزود: در حال حاضر هيچگونه برنامه محرمانه توسعه تسليحات وجود ندارد و براي ما مهلت دو يا سه ماهه منطقي به نظر ميرسد.
اوباما درباره توافق نهايي با ايران گفت: پيام من اين است که ما بايد پيشنهادات را آزمايش کنيم و در واقع اين توافقي خواهد بود که همه در سرتاسر جهان قادر خواهند بود که آن را ببينند و هر کسي قادر خواهد بود تعيين کند که آيا اين توافق، ايران را از دستيابي به سلاح هستهاي باز خواهد داشت؟ و اگر پاسخ مثبت بود در آن صورت توافق خوبي است و در صورتي که جواب خير باشد در آن صورت اين توافقي نخواهد بود که من براي حاصل شدن آن تمايل داشته باشم. شايد تعدادي استدلال فني وجود داشته باشد چون برخي فقط به تغيير رژيم در ايران تمايل داشته باشند. آنها حتي دوست ندارند که ايران هيچگونه فناوري هستهاي يا دانش هستهاي داشته باشد.
رئيس جمهور آمريکا گفت: خوب ما مذاکرات مستقيمي داشتيم. اين همان چيزي است که ما بايد واقعا انجام دهيم. ما هم اکنون در حال آزمايش کردن پيشنهادات هستيم و سوال اين است که آيا ايران ميتواند به جامعه جهاني بگويد که مصصم است يا خير. اين شيوه عادلانهاي است که به ايران اين توانايي را ميدهد که مجددا وارد جامعه جهاني شده و راستي آزمايي کند که به دنبال سلاح اتمي نيست.
وي اضافه کرد: اينگونه ميتوانيم خلاصه سازي کنيم: ما نميتوانيم ضمانت کنيم که نيروها داخل ايران قادر باشند آن چيزي که براي يک توافق خوب براي ايران نياز است اتخاذ کنند.
ما نميتوانيم ضمانت کنيم که آنها تصميم منطقي اتخاذ ميکنند همانطور که نميتوانيم ضمانت کنيم که روسيه و آقاي پوتين تصميم منطقي درباره چيزي شبيه اوکراين اتخاذ کند.
اوباما در ادامه اين مصاحبه گفت: ما بزرگترين و قدرتمندترين کشور در زمين هستيم. همانطور که من پيشتر در سخنرانيهايي گفته بودم، زماني که مشکلاتي اتفاق ميافتد، آنها از پکن يا مسکو درخواست کمک نميکنند. آنها ما را صدا ميکنند. ما اين مسئوليت پذيري را قبول کردهايم. من فکر ميکنم سوال اين است که چگونه ميتوان اين رهبري را آزمود.
وي افزود: دولت من در تلاش براي حل چالشها رو به جلو است. زماني که موضوع محدوديتها مطرح ميشود منابعي که براي حل اين چالشها بايد وقف کنيم مطرح ميشود.
در عراق زماني که داعش رشد کرد شما فکر کنيد که من هيچگونه قيد و محدوديت نداشته و به عنوان فرمانده کل قوا اختيار بازگرداندن ۲۰۰ هزار نظامي به عراق براي اشغال مجدد آن را داشته باشم، من فکر ميکنم که انتخاب اين گزينه براي کشور وحشتناک است و فکر نميکنم که براي عراق مفيد باشد.
رئيس جمهور آمريکا گفت: همانطور که من گفتهام عراقيها بايد به ما نشان دهند که با يکديگر آماده تشکيل دولت عملگرايي هستند که اکثريت شيعه نشان دادند که آماده تعامل با کردها و سنيها بوده و تمايل معتبري وجود داشته که آنها آماده مبارزه زميني هستند. اگر آنها اين چيزها را انجام دهند آنگاه ما ميتونيم به آنها کمک کنيم و ما ائتلافي متشکل از ۶۰ کشور داريم که اين کار را انجام ميدهند. بنابراين اگر شما به استراتژي نگاه کنيد متوجه محدوديتها ميشويد. اين ايده بدي است که ۱۳ سال پس از جنگ، بار ديگر اين کشور را اشغال کنيم اما اين بدان معنا نيست که ما درگير نميشويم و اين بدان معنا نيست که ما رهبري انجام نميدهيم.
من معتقدم که چالش واقعي براي کشور نه تنها در دوران رياست جمهوري من بلکه براي دورههاي آتي نيز، برسميت شناختن اين موضوع است که رهبري هميشه به معناي اشغالگري نيست.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|