|
کد مطلب: 150391
جزئيات انهدام باند فساد توسط سپاه
تاریخ انتشار : 1393/11/13 10:27:38 نمایش : 1236
کارشناس ويژه فضاي سايبري سپاه با تاکيد بر اشراف اطلاعاتي کامل بر فعاليتهاي شبکههاي اجتماعي، به بيان جزئيات جديدي از فعاليتهاي باند فساد در شبکههاي اجتماعي که اخيرا دستگير شدند پرداخت.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، در برنامه گفتگوي ويژه خبري مورخ ۱۲ بهمن ماه با حضور "علي رضا شاه ميرزايي" عضو حقيقي شوراي عالي شبکه هاي مجازي به آسيب ها و فرصت هاي شبکه هاي اجتماعي پرداخته شد.
* متاسفانه هنوز شوراي عالي مجازي در جايگاه خود قرار نگرفته است
شاه ميرزايي ضمن تبريک ايام الله دهه فجر در خصوص جايگاه اين شورا در کشور اظهار داشت: شوراي عالي فضاي مجازي بايد در جايگاه خود قرار داده شود تا اهداف مورد نظر را پياده کند؛از همين رو با توجه به اين که يک ماه ديگر به سومين سالگرد تاسيس اين شوراي نزديک مي شويم متاسفانه هنوز در جايگاه خود قرار نگرفته ايم.
وي تصريح کرد: با توجه به برکات وجود مقام معظم رهبري در کشور اين شورا تاسيس شد و بهترين ساختاري که با توجه به مطالعات مي توانست طراحي شود براي اين شورا ايجاد شد؛اما اقدامات شورا مشروط به اين است که اين شورا درست فهميده شود و مورد استفاده قرار گيرد که متاسفانه هنوز در جايگاه خود قرار نگرفته است که به اميد خدا جايگاه خودش را پيدا کند.
عضو حقيقي شوراي عالي شبکه هاي مجازي در پاسخ به سوالي مبني بر اين که کم کاري از سوي چه ارگاني صورت گرفته تا اين شورا جايگاه اصلي خود را در عرصه فضاي مجازي نداشته باشد،گفت: هدف اصلي شوراي عالي فضاي مجازي نظارت بر اين فضا است تا آسيب ها و فرصت هاي شبکه هاي مجازي را به دقت رصد کنيم ،اما با موازي کاري هايي که صورت گرفته اين شورا به خوبي جايگاه خود را در اين عرصه پيدا نکرده است.
شاه ميرزايي افزود: دستگاه هاي مرتبط همچون وزارت ارتباطات نيز عضو شورا است از همين رو همه اعضاي شورا بايد جايگاه مدنظر شوراي عالي فضاي مجازي را باور داشته باشند و از آن استفاده کنند؛به همين ترتيب بايد ورودي شورا از سوي دستگاه ها و وزارتخانه صورت گيرد تا به مسائل مهمي که مطرح مي کنند رسيدگي شود به همين منظور اگر اين ورودي ها به شورا اعمال نشود و اعضا حضور فعالي در شورا نداشته باشند قطعاً خروجي هم اين شورا نخواهد داشت.
وي در پاسخ به اين سوال که چرا اين اتفاق نمي افتد؛بيان داشت: دليل اصلي آن اين است که شوراهاي موازي وجود دارد که در آن شوراها تصميم گيري هايي اتخاذ مي شود و با توجه به اين که آن شوراها از نظر سوابق سني از ما بيشتر هستند شوراي عالي فضاي مجازي نتوانسته به جايگاه اصلي خود برسد تا خروجي مهمي داشته باشد.
عضو حقيقي شوراي عالي شبکه هاي مجازي در پاسخ به سوالي مبني بر اين که هدف اصلي اين شورا چيست و چه فعاليت هايي را دنبال مي کند گفت: در چند سال اخير در بسياري از کشورها اين اتفاق افتاده است که سطح کميسيون هايي که در اين باره تنظيم مقررات مي کنند به نحوي تصميم گيري مي کردند که با توجه به ارتقاي حوزه فضاي مجازي بتوانند اهداف خود را دنبال کنند که دليل ارتقاي تکنولوژي در جهان و ترکيب آن با حوزه فضاي مجازي و مقررات بوده است
شاه ميرزايي افزود: زماني مخابرات عمدتاً تلفن و صرفاً به مکالمات تلفني و يا پيامک محدود مي شد؛ اما امروزه خدمات وسيع و زيادي بر روي اين بستر ارائه مي شود که قابل مقايسه با قبل نيست و با توجه به اين حوزه فضاي مجازي خود نيز رسانه شده است .تمامي بخش هاي امنيتي وزارتخانه ها را درگير کرده؛لذا طبيعي است که کميسيون هايي که قبلاً تصميم گيري مي کردند با توجه به اين ارتقاي تکنولوژي تغيير ساختار دهند اما متاسفانه تا اکنون نگاه اين بوده که شوراي عالي فضاي مجازي در جمع محدودتري تصميم گيري کند.
وي بيان داشت: هدف اصلي اين شورا با توجه به هزينه هاي فرهنگي غلط کشورمان شناخت فرصت ها و آسيب ها است،اما نگاه اصلي ما بيشتر بر روي شناخت فرصت ها است اما با توجه به اين که تهديدات هم در اين زمينه زياد بوده است نتوانستيم از فرصت ها استفاده شايسته اي کنيم.
* کشور ما با توجه به عقبه فرهنگي نتوانسته به خوبي از فرصت هاي فضاي مجازي استفاده کند
عضو حقيقي شوراي عالي شبکه هاي مجازي ادامه داد: کشورهاي ديگر از فضاي مجازي استفاده هاي خوبي مي کنند که يک مورد آن استفاده از فرصت اشتغال زايي است؛زيرا فضاي مجازي حوزه ايي است که بسيار سريع و با سرعت وارد بازار مي شود و اشتغال زايي بسيار خوبي براي جوانان دارد و با توجه به اين که امروزه اقتصاد کشورها با کشاورزي و بعضي صنايع توليدي رشد نمي کند به اين موضوع فضاي مجازي بيشتر پرداخته شده است زيرا در کشاورزي و صنايع درصد کمي از جامعه مشغول به کار مي شوند اما در فضاي سطح گسترده اي از مردم و جوانان وارد اين عرصه خواهند شد.
شاه ميرزايي تصريح کرد: کشور ما با توجه به اين که داراي عقبه فرهنگي است اما نتوانسته به خوبي از فرصت هاي فضاي مجازي استفاده کند و همچون در بحث دولت الکترونيک نيز شاخصه خوبي نداريم.
وي تاکيد کرد: اکنون ما نه از فرصت ها استفاده کرديم و نه توانسته ايم در مقابل تهديدات به صورت جدي مقابله اي داشته باشيم زيرا در بسياري از زمينه ها نگاه ها به سمت شوراي فضاي مجازي سطح پاييني دارد.
عضو حقيقي شوراي عالي شبکه هاي مجازي اظهار داشت: ما در بسياري از زمينه ها انتظارمان از مسئولين آن است که نگاه حداقلي داشته باشند که همچون کشورهاي غربي بتوانيم در اين موضوع رفتار کنيم که اين بدان معناست که حداقل امنيت فضاي مجازي که در کشورهاي غربي وجود دارد در همان حد داشته باشيم زيرا در آن حد نيز ما در اين فضا امنيت نداريم.
شاه ميرزايي ادامه داد: براي بررسي اقدامات شورا نياز به کار کارشناسي،شبانه روزي و همان گونه مقام معظم رهبري فرموده اند که مديريت جهادي داريم تا اين شورا بتواند خروجي داشته باشد، زيرا اکنون نه بحث هاي جدي در شورا مطرح مي شود نه شورا ورودي خاصي دارد.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا جلسات شوراي عالي فضاي مجازي برگزار مي شود و يا چه تعداد از اين جلسات برگزار شده است يادآور شد: اطلاعات داخل جلسه را بايد دبير شورا پاسخ دهد و اين در حيطه اختيارات بنده نيست
عضو حقيقي شوراي عالي شبکه هاي مجازي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه چه آسيب ها و تهديدهايي شبکه هاي مجازي، خانواده هاي ما را مورد هجمه قرار مي دهد،گفت:کشورهاي دنيا مقررات گسترده اي در اين مورد اتخاذ کرده اند؛ زيرا ساعت هاي زيادي از وقت کاربران صرف شبکه هاي مجازي مي شود و با توجه به اين اطلاعات محرمانه از قبيل مکان يابي،عکس هاي خصوصي، خاطرات، يادداشت هاي روزانه و غيره در اين وسيله جمع شده است از همين رو از سوي شبکه هاي مجازي کاربران تشويق مي شوند که اين اطلاعات را بر روي اين شبکه ها قرار دهند.
شاه ميرزايي افزود:با توجه به اين که ارزش اين شرکت هاي مخابراتي و شبکه هاي مجازي مرتبط با ميزان کاربران و اطلاعات گذاشته شده است که يک شبکه اجتماعي موبايلي که سال پيش سهامش به فروش رفت معادل ۱۹ ميليارد دلار بود،اما تمام مرکز مخابرات ما روي ۶ ميليارد دلار مي شود که اين نشان دهنده اهميت اطلاعات جا به جا شده است که انسان ها را تشويق به حضور در اين شبکه ها مي کند.
وي گفت: فرآيند شغل يابي بهترين فرصتي است که شبکه هاي مجازي براي ما ايجاد کرده اند،زيرا مي توانيم به وسيله اين شبکه ها بهترين حرفه ها را انتخاب کنيم اما متاسفانه با توجه به اين که کشور ما دچار کم باوري نسبت به توان داخل است نتوانستيم به اين مهم دست پيدا کنيم اما اين را بايد بگويم که کشور ما مشکلي از لحاظ فني تا کنون نداشته است،زيرا دانشجويان و افراد فني که در اين موضوع فعاليت مي کنند در اين حيطه به صورت کامل مسلط هستند.
* تغيير سبک زندگي هدف اصلي برخي از صفحات ايجاد شده در فضاهاي مجازي
مصطفي عليزاده در خصوص جزئيات دستگيري افرادي که در فضاي مجازي به ترويج فساد مي پرداختند اظهار داشت: همان طور که در بيانيه ملاحظه شد در نيمه دوم سال جاري بررسي ها نشان داد يک سري از صفحات ايجاد شده در فيس بوک ماموريت ويژه اي را در دستور کار خود قرار دادند و آن هم تغيير سبک زندگي و نهاد خانواده ها بود در مجموع از صفحاتي که قرار بود که اين ماموريت را انجام دهند ۳۵۰ صفحه شناسايي شد که اين صفحات توسط ۳۶ نفر اداره مي شد .
کارشناس ويژه فضاي سايبري سپاه با بيان دستور کار اين صفحات ادامه داد: دستور کار اصلي اين صفحات در ۳ حوزه مستهجن و غير اخلاقي، شکل دهي به مسائل ابتذال به وسيله مدلينگ و در نهايت قبح شکني از مقدسات دين بود.
مصطفي عليزاده اضافه کرد: هم اکنون از ۳۵۰ صفحه ۱۳۰ صفحه به طور کلي حذف شد و متهماني که در اين فضا فعاليت داشتند از استان هاي تهران، البرز، مازندران و گيلان بودند.
کارشناس ويژه فضاي سايبري سپاه ضمن بيان اين که ۱۲ نفر متهم دستگير و ۲۴ نفر بنا به حکم قضايي براي پاسخگويي دعوت شدند يادآور شد: البته ما بنايي بر بازداشت افراد نداريم.
وي اضافه کرد: متهمان اين پرونده همگي آقا هستند و متوسط سن آن ها ۲۵ سال است و همه سابقه قضايي دارند.
مصطفي عليزاده با بيان اين که مديران صفحات اجتماعي فيسبوک معضلات گوناگون از جمله مصرف روان گردان دارند اظهار داشت: اين افراد يا از مصرف کنندگان روان گردان هستند و يا از خانواده هاي طلاق اند و در صدد کسب موقعيت اجتماعي به اين وسيله بودند.
کارشناس ويژه فضاي سايبري سپاه ادامه داد:از آنجا که اين افراد در جامعه فضاي رشد مناسب نداشتند با ورود به شبکه هاي اجتماعي به دنبال کسب موقعيت اجتماعي بودند.
وي ضمن بيان اين که مخاطبين اين صفحات در رنج سني ۱۸ تا ۲۸ سال هستند يادآور شد: فضايي را که براي شما روايت مي کنيم سابقه ۶ ساله دارد. زماني که ما در سال ۸۸ با گردانندگان فضاي مجازي مستهجن برخورد کرديم مسئولين آن ها دستگير وحکم قضايي خوبي براي آن صادر شد، اما متاسفانه اين احکام اجرا نشد. حالا پس از سپري شدن ۶ سال هر روز اين روند گسترش يافت لذا در صورت عدم وجود عزم جدي نمي توان مقابله اساسي با اين جريان داشت
* عدم بازدارندگي لازم در قوانين موجود / همت مجلس و قوه قضاييه را مي طلبد
مصطفي عليزاده در خصوص پيش بيني هاي قانون براي تعديب و مجازات اين افراد گفت: بعضي قوانين بازدارنده است و برخي ديگر از اين قابليت بي بهره اند و ما از مجلس شوراي اسلامي و قوه قضاييه در اين مسير استمرار مي طلبيم از آن جا که برخي مجازات ها از بازدارندگي لازم برخوردار نيست برخي از مجرمين به کار خود ادامه مي دهند بسياري از کاربران قصد فعاليت در حوزه هاي مجرمانه ندارند اما گرفتار مي شوند.
کارشناس ويژه فضاي سايبري سپاه ادامه داد: اين موضوع در ۳ حوزه رقم خورده و مديران اين صفحات در ۳ محور اصلي تهاجم فرهنگي فعاليت مي کنند که اين حوزه ها عبارتند از حوزه هاي اخلاقي، اعتقادي و رفتاري .
وي با اشاره به بخش اول اين حوزه ها ادامه داد: اين بخش شامل ايجاد برخي جذابيت ها مانند جمع آوري عکس هاي مستهجن و اين اقدام همزمان با انتشار شماره تلفن برخي زنان با عفت که شماره تلفن هاي مختلف در زير عکس ها منتشر و موجب مزاحمت براي اين افراد گرديد که اين صفحات به طور کلي حذف شده اند.
مصطفي عليزاده بخش دوم را پديده ابتذال عنوان کرد و ادامه داد: شکل گيري پديده مدلينگ توسط برخي عکاسي ها، آرايشگاه ها، مزون ها... به اين ترتيب شکل گرفت که آن ها از مراجعه کنندگان خود عکس گرفته و آن را منتشر مي کردند و از آن جا که افرادي که اين عکس ها را منتشر کرده اند،زير بار اين عمل خود نمي روند لذا ضعف قوانين بازدارنده در اين بخش به چشم مي آيد به عنوان مثال براي انتشار اين قبيل عکس ها جريمه نقدي تعيين و آتليه مجرم پس از پرداخت اين مبلغ مجدداً قادر بود به کار ادامه دهد که البته ما با وزارت ارشاد براي صدور مجوز مشورت هايي انجام داديم.
* برخي دختران اين مرز و بوم ناآگاهانه به سمت جريانات و اهداف صفحات مستهجن حرکت مي کنند
کارشناس ويژه فضاي سايبري سپاه بخش بعدي را اين طور عنوان کرد که برخي از دختران اين مرز و بوم که در معرض آسيب قرار دارند ناآگاهانه به سمت اين جريانات حرکت مي کنند و اين موضع مهمي است که بايد جلوي آن گرفته شود بسياري از خانواده ها به اين دلايل از هم پاشيده مي شوند و زمينه ابتلا به آسيب بسياري از دختران جوان به اين ترتيب فراهم مي شود و بسياري از خانواده ها حتي از فعاليت دخترانشان در اين شبکه ها بي اطلاع اند که بازگشت آن ها بعضاً غير ممکن است.
مصطفي عليزاده در ادامه با اشاره به قبح شکني از مقدسات در شبکه هاي اجتماعي گفت: فرزندان انتظارات نا به جاي خود را از پدران و مادرانشان در اين شبکه ها جستجو مي کنند
کارشناس ويژه فضاي سايبري سپاه با اشاره به شوخي هايي که در قالب مقدسات در اين شبکه ها شکل مي گيرد افزود: ماموريت اين صفحات در اين است که در قالب جوک به نق و غر زدن پيرامون هر مسئله اي که در کشور رخ مي دهد مي پردازند.
وي با اشاره به اين موفقيت هايي که در کشور اتفاق مي افتد،افزود: هر موفقيتي که در کشور صورت مي گيرد به تمسخر از سوي عده اي در اين شبکه ها گرفته مي شود.
* کاربران فضاي اجتماعي با فضاي خود باختگي روبرو مي شوند
مصطفي عليزاده با اشاره به کارکرد شبکه هاي اجتماعي خاطر نشان کرد: زماني که کاربر شبکه هاي اجتماعي به اين صفحات مراجعه مي کند تصور مي کند که با فضاي شاداب و بانشاطي روبرو خواهد شد،اما اين گونه نيست آن ها زمان برگشت با فضاي خودباختگي مواجه مي شوند
کارشناس ويژه فضاي سايبري سپاه با اشاره به حوزه اخلاقيات، رفتار و اعتقاداتي که دچار خودباختگي از سوي افراد شده است اظهار داشت: آسيب قبل از ورود به فضاي اجتماعي کمتر است اين در حالي است که اين آسيب ها پس از ورود بيشتر مي شود.
وي با اشاره به اين که استفاده کنندگان از شبکه هاي اجتماعي دچار سرخوردگي مي شوند بيان کرد: آن ها فضاي عمومي را نيز دچار مشکل مي کنند.
مصطفي عليزاده با بيان اين که اين صفحات مورد سوء استفاده شبکه هاي اجتماعي خارجي و ضدانقلاب قرار مي گيرد افزود: فضاي ظرفيت براي آن ها فراهم مي شود به طوري که تلاش مي کنند با تبليغات در شبکه هاي خارجي در مناسبت هاي مختلف از ظرفيت هاي موجود بهره بگيرند.
کارشناس ويژه فضاي سايبري سپاه با بيان اينکه براي توزيع انبوه شايعات در اين شبکه ها اقداماتي صورت مي گيرد گفت: مديران ناخواسته به دام اين شبکه ها مي افتند.
وي با اشاره به اين که مديراني که در اين شبکه هاي اجتماعي فعاليت مي کنند وارد فضاي ايمن و مطمئني شده اند افزود: ما در تلاش هستيم تا آسيب ها را کم کنيم.
* به همه شبکه هاي اجتماعي اشراف اطلاعاتي کامل داريم
مصطفي عليزاده با تاکيد بر اين که ما به همه ي شبکه هاي اجتماعي به لحاظ اطلاعاتي اشراف کاملي داريم،اظهار داشت: از دوستان درخواست مي کنم تا فضاي اين شبکه ها به دور از گناه و معصيت کنند.
کارشناس ويژه فضاي سايبري سپاه با اشاره به اين که تلاش مي کنيم تا فضاي امني را براي جوانان فراهم کنيم ادامه داد: به خانواده ها اين نويد را مي دهيم که اين آسيب ها را کم خواهيم کرد.
شاه ميرزايي در ادامه برنامه در پاسخ به سوال ديگري پيرامون ايجاد فضاهاي امن براي جوانان گفت: ما با دو بخش سلبي و ايجابي روبرو هستيم به طوري که برخي از دستگاه ها بايد در اين حوزه فعاليت کنند زيرا مسئله به امنيت کشور برمي گردد.
* در دنيا شبکه هاي اجتماعي کارکرد، آموزشي، شغلي و حرفه اي دارند
وي با اشاره به اين که در حوزه ايجابي بسياري از شبکه ها کارکرد آموزشي، شغلي و حرفه اي در دنيا دارند خاطرنشان کرد: متاسفانه ما اين گونه نيستيم.
عضو حقيقي شوراي عالي شبکه هاي مجازي با اشاره به اين که در حوزه شبکه هاي اجتماعي دانش آموزي اقدامات خوبي آغاز شده است گفت: شبکه هاي اجتماعي دانش آموزي را نبايد در فضاي اينترنت بياوريم.
شاه ميرزايي با تاکيد بر اينکه با همکاري دانشگاه صنعتي شريف تدابير خوبي در اين راستا انجام شده است عنوان کرد: در حوزه عدالت آموزشي ، عدالت سلامت و شبکه هاي سلامت نيز اقدامات خوبي صورت گرفته به گونه اي که بسياري از اين اقدامات بايد توسط ابزارهاي اطلاعات انجام شود.
وي با بيان اين که شبکه هاي اجتماعي داخلي در حوزه هاي تخصصي کار مي کنند گفت: شبکه اجتماعي دانش آموزي در دنيا به نام علم و دو وجود دارد که دانش آموزان با اجازه معلم خود ارتباط برقرار مي کنند.
عضو حقيقي شوراي عالي شبکه هاي مجازي با اشاره به اين که اين شبکه کارکرد آموزشي دارد افزود: ما در جامعه اي هستيم که بسياري از پديده ها به صورت دو گانه رخ مي دهد.
شاه ميرزايي گفت:در جامعه غرب فضاي غير مجازي وجود دارد که نوجوانان آموزش هاي لازم را مي بينيم به طوري که خودشان را با هر گونه مسائلي آماده مي کنند. اما اين در حالي است که در جامعه ما فضاي بيروني و مجازي استانداردهايي را دارند که سبب شده ما از آن ها عقب بمانيم.
وي با اشاره به اين که در بسياري از کشورها اينترنت نوجوانان وجود دارد،ادامه داد: فضاي جامعه ما ديني و اخلاقي است به طوري که نوجوانان ما آموزش هاي لازم را در اين رابطه نمي بينند و در مراجعه به شبکه هاي اجتماعي دچار آسيب مي شوند.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|