پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 150350
نام استقلال و پرسپوليس تغيير خواهد کرد
تاریخ انتشار : 1393/11/09 10:01:49
نمایش : 1392
معاون پيشين باشگاه استقلال با بيان اينکه اميدوار است در واگذاري استقلال و پرسپوليس دقت لازم صورت بگيرد گفت: بابررسي شرايط اعلام شده پيش‌بيني مي‌شود خريداران بايد در دو سال700 ميليارد تومان هزينه کنند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، هاشم ساعدي ضمن تشکر از وزارت ورزش، سازمان خصوص‌سازي و همه نهادهايي که در واگذاري دو باشگاه استقلال و پرسپوليس نقش دارند گفت: بايد از همه عزيزان تشکر کنم که تلاش کردند واگذاري استقلال و پرسپوليس طبق قانون صورت بگيرد. سالها بود که اين موضع درحد يک تصميم و يا تنظيم کردن يک صورتجلسه پيگيري مي شد و جاي خوشحالي دارد که اين بار عملياتي‌تر اين تصميم در حال پيگيري است و اراده قوي بر واگذاري اين دو باشگاه وجود دارد.

نکته مهمي که نبايد فراموش نشود
وي در ادامه خاطرنشان کرد: نکته‌اي که مهم است و بايد در اين واگذاري دقت شود بررسي تاريخچه واگذاري تيم‌ها و باشگاه‌هاي فوتبال به بخش خصوصي در سالهاي گذشته است که نشان داده موفقيت‌آميز نبوده است. هر چند کساني که وارد عرصه باشگاهداري شدند علاقمند به ورزش بودند و قصد داشتند براي فوتبال کشور موثر باشند. نيت افرادي مثل هدايتي، شفيع زاده، انصاري، پرهام و ... کمک به فوتبال بود.

موانعي که باعث ناکامي شد
سخنگوي پيشين باشگاه استقلال در ادامه ارزيابي اش از شرايط واگذاري فوتبال به بخش خصوصي به خبرنگار مهر گفت: با وجود نيت خيري که اين افراد داشتند اما از آنجا که زيرساخت هاي فوتبال ايران براي خصوصي شدن فراهم نبود برنامه هاي آنها به درستي اجرا نشد و موفقيت آميز نبود. هرچند اين افراد بسيار دلسوز و پرتلاش بودند اما شرايط و قوانين اجازه مديريت خوب به آنها را نداد. شما الان ببينيد تيم‌هايي مثل استقلال اهواز، استيل آذين، شاهين بوشهر، ابومسلم، شموشک و .. کجاي فوتبال ما هستند.

واگذاري موفق اين دو باشگاه الگو مي شود
وي در ادامه گفتگويش با خبرنگار مهر خاطرنشان کرد: اگر اين واگذاري با منطق و با شرايط خوبي انجام شود مي‌تواند الگويي باشد براي آينده و براي باشگاه هايي که الان صنعتي و دولتي هستند. به همين خاطر مسئولان امر بايد در واگذاري اين دو باشگاه دقت لازم را داشته باشند چرا که اتفاق مهمي براي خصوصي شدن فوتبال در حال رخ دادن است.

قيمت اعلام شده دو حالت دارد
هاشم ساعدي در مورد ارزش ۲۹۰ ميليارد توماني که براي واگذاري اين دو باشگاه اعلام شده است گفت: اگر ما قيمت اين دو باشگاه را از لحاظ برند و موقعيت اجتماعي در نظر بگيريم اين قيمت از نظر بنده پايين است و مي تواند بالاتر باشد. اما از نظر اقتصادي و شرايط اقتصادي قيمت اعلام شده بالاست و به احتمال فراوان متقاضي براي اين قيمت و اين شرايط که الان در مزايد درج شده مناسب نخواهد بود.

روز مزايده همه چيز مشخص مي‌شود
وي در ادامه گفتگويش با خبرنگار مهر خاطرنشان کرد: شايد برخي با اين ديدگاه بنده موافق و يا مخالف باشند اما در روز مزايده مشخص خواهد شد که با اين شرايط خريداري وجود دارد يا ندارد. اگر خريدار بود و با شرايطي که اعلام شده خواستار دو باشگاه شد مشخص مي شود که به درستي قيمت گذاري شده است اما اگر متقاضي و خريدار مراجعه نکرد دو حالت دارد؛ يا قيمت از نظر اقتصادي بالاست و يا اينکه سرمايه‌گذاران و خريداران توان اين پرداخت را ندارند. در هر دو صورت ممکن است که مزايده برگزار نشود و دست اندرکاران مجبور شوند شرايط مزايده را تعديل کنند که بايد در شرايط جديد تسهيل کنند و تدبير جديدي داشته باشند.

۳۵۰ ميليارد تومان هزنيه براي دو سال
قائم مقام پيشين باشگاه استقلال در مورد رقم هايي که بايد از سوي خريداران براي در اختيار گرفتن استقلال و پرسپوليس پرداخت شود گفت: افراد متقاضي بايد ۴۰ درصد مبلغ اعلام شده را نقد بدهند که حدود ۱۲۰ ميليارد تومان خواهد شد. ضمن اينکه بايد سالانه هم ۸۵ ميليارد تومان اقساط را بدهند. حالا در کنار اين پرداخت‌ها که بايد صورت بگيرد قاعدتا استقلال و پرسپوليس مي‌خواهند به صورت حرفه اي کار کنند که در اين صورت سالانه بين ۲۰ تا ۳۰ ميليارد تومان هزينه تيمداري مي شود.

اگر بخواهيم دو سال هزينه جاري باشگاه را در نظر بگيريم مي شود ۶۰ ميليارد تومان. خريداران بايد طي دو سال ۲۹۰ ميليارد تومان را نيز پرداخت کنند. ۶۰ ميليارد هم بايد هزينه باشگاه کنند که در مجموع مي شود ۳۵۰ ميليارد تومان. ميانگين اين رقم سالي نزديک به ۱۲۰ ميليارد تومان مي شود که بايد تامين شود. در مجموعه خريداران بايد براي اين دو باشگاه در دو سال حداقل ۷۰۰ ميليارد تومان هزينه کنند.

آيا برداشتي وجود خواهد داشت؟
ساعدي در ادامه گفتگويش با خبرنگار مهر ضمن مطرح کردن اين پرسش که : « بايد ديد کسي که مي‌خواهد اين پول را هزينه کند برداشتي خواهد داشت يا خير؟ » گفت: بايد ببينيم در دو سال اخير درآمد اين دو باشگاه چه بوده است. در استقلال که خودم سالها به عنوان مسئول در مجموعه آن حضور داشته‌ام در بهترين حالت درآمد حدود ۲۰ ميليارد تومان بود که شامل حق پخش تلويزيوني، دريافت حق بليت فروشي، دريافت حق تبليغات دور زمين، اسپانسر و اسپانسرشيب‌ها و يکسري فعاليت هاي اقتصادي و کمک هاي مردمي مي شد.

در حال حاضر هم شرايط و درآمدها همين است. البته به خاطر افزايش حق پخش تلويزيوني مي توان متصور شد که رقم درآمدها به نزديک ۳۰ ميليارد تومان هم برسد. پس اگر قرار است کسي سرمايه گذاري کند بايد بيش از اين درآمد داشته باشد تا بتواند باشگاه را اداره کند که با توجه به شرايط اقتصادي موجود بعيد است اجازه چنين کاري به مالک داده شود.

برند را واگذار مي کنند نه شرکت فرهنگي - ورزشي را
وي در ادامه ارزيابي اش از شرايط واگذاري دو باشگاه استقلال و پرسپوليس گفت: در اين مزايده که آگهي آن منتشر شده است بخشي از دارايي ها و برند باشگاه را به مزايده گذاشته اند نه شرکت فرهنگي - ورزشي استقلال و پرسپوليس را.

اسم استقلال و پرسپوليس عوض مي شود
هاشم ساعدي در ادامه گفتگويش با خبرنگار مهر خاطرنشان کرد: در شرايطي فعلي با اساسنامه‌اي که اين دو باشگاه دارند در ثبت شرکت‌ها به عنوان يک شرکت فرهنگي و ورزشي ثبت شده اند در صورتيکه در مزايده فقط برند استقلال و يکسري دارايي شامل زمين و يک ساختمان دارد واگذار مي شود. مشکلي که در اين زمينه بوجود مي آيد اين است که اشخاص حقيقي يا حقوقي که مي خواهند اين دو باشگاه را بخرند نمي توانند با همين نام فعلي ادامه بدهند چون اين نام با يک اساسنامه و يک شماره ثبت مشخص به ثبت رسيده است و لذا مالکان جديد بايد اساسنامه جديد داشته باشند و به ثبت شرکت ها هم برسانند که در اين صورت بايد نامي غير از آنچه الان ثبت شده است را براي اين دو باشگاه در نظر بگيرند که ممکن است با پسوند يا پيشوند و يا اضافه کردن کلمه اي قابل حل باشد.

واگذاري تشريفات قانوني اموال زمان مي برد
وي با تاکيد بر اينکه طي کردن مراحل قانوني و تشريفات واگذاري اموال اين دو باشگاه از وزارت ورزش به خريداران زمان زيادي را نياز دارد افزود: ورزشگاه‌ها و ساختمان هاي اين دو باشگاه تحت مالکيت وزارت ورزش و فدراسيون فوتبال است و بايد تشريفات انتقال مالکيت آنها انجام شود که طبيعتا زمان زياد نياز دارد. همين اتفاق کار را براي خريداران سخت خواهد کرد. البته اين احتمال وجود دارد افرادي که قصد واگذاري اين دو باشگاه را دارند مقدمات واگذاري را انجام داده باشند و بنده از آن بي اطلاع باشم. ولي شرايط را که بررسي مي کنيم متوجه مي شويم اين مسائل را به آينده واگذار کرده اند و مشخص است که هنوز کاري براي آن انجام نشده است.

اميدوارم پاسخ هاي روشني وجود داشته باشد
وي ادامه داد: اميدواريم واگذاري اين دو باشگاه با دقت و حساسيت بالايي انجام شود و براي نقطه نظراتي که مطرح مي شود پاسخ هاي روشني وجود داشته باشد تا همه چيز شفاف و بدون ابهام باشد. انتظار اين است که اين واگذاري به گونه اي انجام شود که از آن به عنوان الگويي مناست براي واگذاري فوتبال به بخش خصوصي نام برده شود.

« تصفيه » بايد صورت بگيرد
هاشم ساعدي در پايان گفتگويش با خبرنگار مهر خاطرنشان کرد: علت اينکه دست اندرکاران فقط برند و برخي دارايي هاي باشگاه را واگذار مي کنند به اين خاطر است که اين دو باشگاه بدهي ها و طلبکاران پرتعدادي دارند و مشخص شدن وضعيت آنها زمان زياد و شايد نامشخصي خواهد برد. به همين خاطر بايد «تصفيه» اين موارد که ممکن است چند سال طول بکشد انجام شود.

علت اينکه واگذارکننده اين دو باشگاه را به طور کامل واگذار نکرده اين است که بايد اين دو باشگاه را با کليه بدهي‌ها و طلب‌ها و دارايي‌ها واگذار مي کرد - که چون خيلي از درآمدها و بدهي‌ها مجهول است- لذا هر کسي ريسک نمي کند اينها را خريداري کند. به همين خاطر است که واگذار کننده بخشي از دارايي ها را واگذار کرده و شرکت را وارد مزايده نکرده است تا بحث «تصفيه» انجام شود.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html