پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 150311
دخالت نايب‌رئيس مجلس آلمان در امور داخلي ايران/ از تعيين تکليف براي حصر خانگي تا تاييد حرف يک فيلمساز
تاریخ انتشار : 1393/11/06 07:52:54
نمایش : 1233
کلوديا رويت با دخالت آشکار در امور داخلي ايران گفت: اميدوار بودم حصر خانگي برداشته شود و اگر اين اتفاق بيفتد مردم رضايت بيشتري خواهند داشت.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از فارس، کلوديا رويت نايب‌رئيس مجلس قانون‌گذاري آلمان بعدازظهر امروز در فرهنگستان علوم با محمدرضا عارف با رئيس بنياد اميد ايرانيان ديدار و درباره مسائل مختلف داخلي و خارجي گفت‌وگو کرد.

رويت در ابتداي اين ديدار که با حضور سيدعلي خرم و مقامات وزارت امورخارجه کشورمان و همچنين سفير جمهوري فدرال آلمان در ايران برگزار شد، با بيان اينکه آمده تا از تحليل‌هاي عارف در زمينه مسائل داخلي استفاده کند، ضمن دخالت آشکار در مسائل داخلي کشورمان گفت: من آمده‌ام تا يک سال مانده به انتخابات مجلس بدانم که در سفر بعدي خود شما از من در چه جايگاهي دعوت خواهيد کرد.

وي در ادامه با اشاره به حوادث پس از انتخابات سال 88 تصريح کرد: ما در سال 2009 (88) شاهد حرکت‌هايي در جامعه مدني ايران بوديم و نمودهاي آن را در جامعه شما ديديم که دانشجويان و جوانان آزادي مي‌خواستند.

نايب‌رئيس مجلس آلمان در ادامه اين ديدار مجددا به بحث انتخابات مجلس آينده ايران ورود کرده و با اشاره به جايگاه شوراي نگهبان، گفت: من شنيده‌ام که در ايران همه مي‌توانند کانديد شوند ولي بايد از فيلتر شوراي نگهبان رد شوند و همينطور شنيده‌ام که برخي نتوانسته‌اند از اين فيلتر عبور کنند.

رويت ادامه داد: پيامدهاي انتخابات 88 در جامعه ايران هنوز ادامه دارد و ما در ماه‌هاي اخير حرف‌هايي را درباره رفع حصر و حرف‌هايي از اين قبيل شنيده‌ايم و به عقيده من حصر خانگي بايد برداشته شود و اگر اين اتفاق بيفتد فکر مي‌کنم مردم رضايت بيشتري خواهند داشت و من اميدوار بودم که اين حصر برداشته شود.

نايب‌رئيس مجلس آلمان با بيان اينکه من يک فعال حقوق بشر هستم، تصريح کرد: به عقيده من انسان بايد اصلاحات حقوق بشري را ابتدا در خانه خود درست کند و بعد از آن به گوآنتانامو و ابوغريب انتقاد کند.

وي ادامه داد: آقاي پناهي (از فعالان فتنه 88) فيلمساز مورد علاقه من است و او فيلم‌هاي زيبايي مانند آفسايد را درست کرده که در آنجا به علاقه زنان ايران به فوتبال مي‌پردازد و به عقيده من اين حرف درستي است که زنان بايد بتوانند در ورزشگاه‌ها ورود پيدا کنند.

در ادامه اين ديدار يکي از اعضاي هيات آلماني که به عنوان نماينده مجلس آلمان نيز فعاليت مي‌کند با پيگيري وضعيت يکي از متهمان فتنه 88 اظهار داشت: من از شما مي‌خواهم که درباره وضعيت سلطاني پيگيري‌هاي لازم انجام شود زيرا وقتي ما اين مسئله را از سفير ايران در آلمان پيگيري کرديم جوابي نشنيديم.

براساس اين گزارش، محمدرضا عارف رئيس بنياد امور ايرانيان نيز در اين ديدار با بيان اينکه ما هميشه علاقمند به گسترش روابط با آلمان بوده‌ايم، اظهار داشت: علاقمنديم در شرايطي که توسعه روابط دو کشور به بهبود شرايط منطقه منجر مي‌شود از اين امکان استفاده کنيم.

وي سفر رويت را نشان‌دهنده علاقمندي آلمان به گسترش با ايران دانست و افزود: مجالس دو کشور به دليل جايگاه قانون‌گذاري مي‌تواند ظرفيت‌هاي خوبي را در اين زمينه ايجاد کند و يکي از اولويت‌هاي فرهنگستان علوم آلمان است.

رئيس بنياد امور ايرانيان با اشاره به علاقمندي مسئولان آلماني براي ايفاي نقش در مسئله درياچه اروميه، گفت: فاجعه زيست محيطي در درياچه اروميه اگر رخ دهد، قطعا منطقه را تحت تأثير قرار خواهد داد و به اطلاع شما مي‌رسانم دولت تدبير و اميد کارگروهي را از اساتيد مجرب را تشکيل داده تا اين مشکل را حل کنند.

عارف با اشاره به موضوع مقابله با تروريسم اظهار داشت: کشور ما بيشترين هزينه را در برابر خشونت تروريست متحمل شده و با همين نگاه بحث گفتگوي تمدن‌ها از سوي دولت اصلاحات و همچنين بحث جهان عاري از خشونت از سوي دولت آقاي روحاني مطرح شده است.

وي با بيان اينکه ما مقابل تروريسم و خشونت جدي هستيم ولي به صورت گزينشي عمل نمي‌کنيم، اظهار داشت: ما از کشورهاي ديگر نيز انتظار داريم که به صورت نمايشي و گزينشي در بحث تروريسم عمل نکنند.

رئيس بنياد امور ايرانيان با اشاره به اظهارات نايب رئيس مجلس آلمان درباره انتخابات مجلس آينده ايران گفت: قطعا مي‌دانيد جايگاه مردم در قانون اساسي ما بالا بوده و همه دست‌اندرکاران حکومت به طور مستقيم و غيرمستقيم توسط مردم انتخاب مي‌شوند و جداي از اختلافات مردم تأثير جدي در انتخابات دارد.

عارف با اشاره به انتخابات سال 92 گفت:‌ در انتخابات 92 اصلاح‌طلبان حضور جدي داشتند و با همکاري که با اعتداليون داشتيم توانستيم اکثريت را بدست آوريم و آقاي روحاني به عنوان رئيس جمهور انتخاب شد.

وي انتخابات مجلس آينده را مدنظر قرار داد و افزود: ما از هم‌اکنون برنامه‌هاي جدي در جبهه اصلاحات براي مجلس داريم و برآورد ما اين است که اگر حضور مردم مانند انتخابات سال 92 باشد، مي‌توانيم اکثريت مجلس آينده را بدست آوريم و اميدواريم انتخابات بين دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب در فضايي صميمي برگزار شود.

رئيس بنياد امور ايرانيان تصريح کرد: حرف آخر را در انتخابات مردم مي‌زنند ولي ما فکر مي‌کنيم مردم به اصلاحات راي خواهند داد.

عارف در ادامه با اشاره به اظهارات نايب رئيس مجلس آلمان درباره انتخابات 88 و وقايع پيرامون آن اظهار داشت:‌ در انتخابات 88 مشکلاتي پيش آمد که ما خوشحال هستيم که به دنبال آن انتخابات 92 را برگزار کرديم؛ انتخاباتي که حتي شکست‌ خوردگان آن نيز احساس پيروزي مي‌کردند.

وي افزود: رويکرد ما به عنوان اصلاح‌طلبان اين است که انتخابات سال بعد مانند انتخابات سال 92 خواهد بود.

رئيس بنياد امور ايرانيان اظهارات کلاويا رويت را درباره شوراي نگهبان مدنظر قرار داد و افزود: شوراي نگهبان جايگاه قانوني داشته و نقش نظارت را در انتخابات برعهده دارد و ما خوشبين هستيم که دستگاه‌هاي اجرايي و نظارتي و همچنين کانديداها در انتخابات در چارچوب قانون عمل کند.

وي ادامه داد:‌ اگر همه در چارچوب قانون عمل کنند ما نگران اصلاح‌طلبان از فيلتر شوراي نگهبان نيستيم.

عارف با اشاره به جايگاه مجلس در قانون اساسي ايران، اظهار داشت: در کشور ما هيچکس نمي‌تواند مجلس را منحل کند.

رئيس بنياد امور ايرانيان با بيان اينکه ما مجلسي همراه و همگام با دولت مي‌خواهيم که تنها در موارد خاص از ابزاري مانند استيضاح استفاده کند، گفت: ما به دنبال چنين مجلسي هستيم تا بتوانيم مشکلات کشور را حل کنيم.

وي ادامه داد: ما همچنين تلاش مي‌کنيم زنان را براي حضور جدي‌تر در انتخابات تشويق کنيم و يکي از اولويت‌هاي ما بحث حقوق شهروندي است که دولت منشوري را براي اين موضوع آماده کرده که در حال آماده شدن است.

عارف در پاسخ به درخواست نماينده مجلس آلمان از وي براي پيگيري وضعيت عبدالفتاح سلطاني (فعال فتنه) گفت: من در جريان پرونده سلطاني نيستم و مطمئنم که تنها موضوع دريافت جايزه حقوق بشري دليل دستگيري وي نبوده است.

رئيس بنياد امور ايرانيان با بيان اينکه ما در مورد مسائل حقوق بشر در همه دنيا حرف داريم، اظهار داشت:‌ البته ادعا نمي‌کنيم که در وضعيت مطلوب قرار داريم بلکه در زمينه حقوق بشر ضعف هم داريم.

وي با بيان اينکه برخي از امکانات همخواني ندارد، تصريح کرد:‌به عنوان مثال موضوع عدم دادن سوخت به هواپيماهاي مسافربري ايران با کدام يک از معيارهاي حقوق بشري تطابق دارد و شما بايد ببينيد که رفتارهاي غير حقوق بشري چقدر در کشورهاي اروپايي محکوم مي‌شود.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html