|
کد مطلب: 140179
مخالفت اوباما با تحريم تازه عليه ايران
تاریخ انتشار : 1393/10/24 09:53:42 نمایش : 1072
رئيسجمهور آمريکا روز سهشنبه در ديدار با سران کنگره جديد اين کشور، بار ديگر با تصويب تحريمهاي تازه عليه ايران اعلام مخالفت کرده و گفت چنين اقدامي مذاکرات را از خط خارج کرده و آمريکا را در ائتلاف بينالمللي، منزوي ميکند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، «باراک اوباما» رئيسجمهور آمريکا که روز سهشنبه ميزبان سران کنگره جديد اين کشور بود، بار ديگر تصريح کرد که تصويب تحريمهاي تازه عليه ايران، نه تنها مذاکرات هستهاي با اين کشور را به شکست ميکشاند، بلکه موجب ميشود تا آمريکا منزوي شود.
در بخشي از بيانيه کاخ سفيد در رابطه با اين ديدار که در آن سران هر دو مجلس از هر دو حزب و همچنين «جو بايدن» معاون رئيسجمهور آمريکا حضور داشتهاند، آمده است: «رئيسجمهور بر اهميت تلاشهاي ديپلماتيکمان که با هدف جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح هستهاي صورت گرفته، تصريح کرد.»
اين بيانيه ميافزايد: «او بر مخالفت قوي خود با تصويب تحريمهاي بيشتر که ميتواند مذاکرات را از خط خارج کرده و ايالات متحده را از ائتلاف بينالملليمان، منزوي کند، تأکيد کرد.»
ديروز هم «سامانتا پاور» نماينده آمريکا در سازمان ملل، با بيان اظهاراتي مشابه، گفته بود تصويب تحريمهاي جديد عليه ايران، به جاي تهران، واشنگتن را در جامعه بينالمللي منزوي ميکند. (+)
وي که در مرکز «مککانل» دانشگاه «لوئيزويل» صحبت ميکرد، در اين رابطه گفت: «اگر حالا تحريمهاي جديد مرتبط با مسئله هستهاي را کليد بزنيم، از منزوي کردن ايران به سمت انزواي بالقوه خودمان حرکت کردهايم. برخي اعضاي کنگره معتقدند که زمان تشديد تحريمهاي ايران فرا رسيده است. آنها اينطور استدلال ميکنند که اين موثرترين راه براي رسيدن به اين است که ايران برنامه هستهاي خود را کنار بگذارد.»
خانم پاور ادامه داد: «ما در دولت معتقديم که در برهه کنوني، افزاش تحريمها، تلاشهاي ما براي رسيدن به اين هدف مشترک را به ميزان قابل ملاحظهاي تضعيف ميکند.»
نمايندگان کنگره جديد آمريکا، که از هفته گذشته رسما کار خود را با اکثريت جمهوريخواه در هر دو مجلس سنا و نمايندگان آغاز کرده، در حال حاضر دو طرح ضدايراني را در نوبت معرفي دارند. طرح اول را «مارک کرک» و «رابرت منندز» در نظر دارند که خواهان تصويب تحريمهاي مشروط عليه ايران است. طرح دوم هم متعلق به «باب کورکر» و «ليندسي گراهام» است که خواهان تصويب هرگونه توافق با ايران، پيش از اجرايي شدن آن، در کنگره است. دولت آمريکا که از ابتداي مذاکرات هستهاي نقش پليس خوب را ايفا کرده است، در بيانيههاي عمومي خود اعلام کرده است که تصويب اين طرحها ميتواند مذاکرات هستهاي جاري ميان ايران و گروه موسوم به ۱+۵ را در معرض خطر قرار دهد. (+)
دور تازه مذاکرات هستهاي ايران و گروه موسوم به ۱+۵ در حالي از روز ۲۸ دي (۱۸ ژانويه) در شهر ژنو سوئيس برگزار ميشود که بر اساس توافق موقتي که سال گذشته در همين شهر به دست آمد، قرار بود طرفين نهايتا ظرف يکسال، يعني تا سوم آذر ۹۳ (۲۴ نوامبر ۲۰۱۴)، به توافق نهايي دست يابند. با اين حال، پابرجا بودن اختلافات موجب شد تا مهلت اين مذاکرات، دو بار تمديد شود. ضربالاجل جديد مذاکرات هستهاي، ۹ تير ماه ۹۴ (۳۰ ژوئن ۲۰۱۵) اعلام شده است.
قرار است پيش از آغاز اين دور از مذاکرات، نمايندگان ايران و آمريکا، مذاکرات دوجانبه داشته باشند. امروز (چهارشنبه) وزيران خارجه ايران و آمريکا در شهر ژنو ديدار ميکنند تا «راهنماييها لازم» را به تيمهاي مذاکرهکننده، ارائه دهند. اين ديدار ساعت ۱۴ به وقت تهران برگزار ميشود.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|