عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي از افزايش تخصيص اعتبارات بودجه ۹۴ به راه آهن شهرکرد – مبارکه خبر داد.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مجيد جليل پيش از ظهر امروز در نشست خبري با اشاره به پروژه راه آهن شهرکرد – مبارکه اظهار داشت: سال گذشته مجمع نمايندگان استان در توافقي از ماده 180 اعتباراتي براي اين پروژه در نظر گرفتند و امسال نيز اعتبارات ماده 180 استان 2 برابر شده است.
وي با بيان اينکه در سطح ملي و همگام با استاندار پيگيري افزايش رديف ملي اين پروژه هستيم، افزود: سهم بيشتري براي اجراي اين پروژه اساسي در بودجه 94 در نظر گرفته ميشود.
نماينده مردم لردگان در مجلس شوراي اسلامياجراي اين پروژه را هزينهبر و زمانبر دانست و گفت: اين پروژه نيازمند مشارکت بخش خصوصي است و در حال حاضر نيز سرمايهگذاراني در اجراي اين پروژه مشارکت کردند و سعي نمايندگان استان تسريع در پيشرفت اين پروژهها است.
جليل با اشاره به ادغام راه آهن شهرکرد - مبارکه با راه آهن سراسري ادامه داد: اين پروژه اگرچه رديف اعتباري سنوات گذشته را دارد ولي در مدت 2 سال گذشته بهدليل عدم تحقق درآمدهاي نفتي شده پروژههايي از اين قبيل با رکود روبهرو شده است.
تزريق اعتبار به پتروشيمي لردگان تا 2 ماه آينده
وي افزود: عليرغم پيگيريهاي استاندار و مجمع نمايندگان استان براي استفاده از فاينانس چين اين اقدام به جايي نرسيد ولي در سفر رئيس جمهور به چين، پيشنهاد استفاده از پول نقدي ايران که در اين کشور وجود دارد، در قالب فاينانس چين ارائه شده است تا مشکل تبادل ارزي بهوجود نيايد.
عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي از يپيگيري اين موضوع خبر داد و خاطرنشان کرد: پتروشيمي لردگان بهعنوان يکي از اولويتهاي 5 گانه کشور مطرح شده و تا 2 ماه آينده نيز اعتبار به پروژه تزريق ميشود.
جليل بيان کرد: اين پروژه پنجمين پروژه اقتصادي پتروشيمي کشور محسوب ميشود که با تزريق اعتبار به آن ميتواند زمينه اشتغال200 نفر از جوانان متخصص استان را فراهم کند.
وي با شاره به اينکه سد ونک که براي مصارف آشاميدني، کشاورزي و صنعت است، افزود: همواره يکي از آرزوهاي مردم لردگان بهويژه بخش خانميرز تکميل اين سد بوده و تاکنون اين پروژه پيشرفت زيادي داشته است.
عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي گفت: تخصيص آب به سد ونک در شوراي عالي آب داده شد و مردم رفسنجان و کرمان نيز از اين سد بهرهمند ميشوند.
جليل ادامه داد: پيمانکار اين پروژه تا يک ماه آينده فرصت عمل به تعهدات خود را دارد که در غير اينصورت پيمانکار تغيير ميکند.
وي با بيان اينکه همواره در حضور رئيس جمهور و وزرا مخالف با خام فروشي فولاد بودهام، تصريح کرد: ظرفيت فولاد که به 2 ميليون تن ميرسد خام فروشي در عمل نفعي براي استان ندارد و نه تنها اشتغالزايي نداشته بلکه مديريت پروژه به تدريج از دست رفته و حتي صنايع تبديلي بخش فولاد نيز از دست ميرود.
عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي با اشاره به توافقنامهاي با فولاد مبارکه تنظيم شده، گفت: بخشي از توليدات خام فولاد استان در قالب آهن اسفنجي به استان همجوار صادر ميشود و در آنجا به فراوردههاي مورد نياز داخل و بخش صادرات تبديل شود.
جليل با بيان اينکه اين اقدام مقطعي بوده و بايد فازهاي بعدي فولاد را پيگيري و گسترش دهيم و از خام فروشي دست برداشته شود، گفت: اگر چارهاي براي اين موضوع انديشيده نشود ارزش افزوده استان کاهش يافته و مشکل بيکاري نيز برطرف نميشود.