پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 119926
اوج شايعات وايبري در سرازيري ارزش‌هاي اخلاقي
تاریخ انتشار : 1393/10/04 09:23:05
نمایش : 1180
يکي از اعضاي کميسيون اجتماعي مجلس دليل سرعت انتشار شايعات در شبکه‌هاي اجتماعي مانند وايبر را ناديده گرفتن ارزش‌هاي اخلاقي دانست و گفت: اگر سرعت آن کنترل نشود عاقبت غم‌انگيزي در انتظار جامعه خواهد بود.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، ورود فناوري‌هاي نوين ارتباطي مانند وايبر، واتس آپ و تانگو به سبد محصولات مورد نياز خانواده‌ها موضوعي است که نمي‌توان آن را انکار کرد اما استفاده شتاب زده و بدون برنامه ريزي از اين نرم افزارها باعث شده است، آسيب‌هايي مورد توجه خانواده‌ها و جوانان باشد که به اذعان بسياري از کارشناسان اگر علاج واقعه را از هم اکنون نکنيم در آينده بايد منتظر عواقبي باشيم که هزينه‌هاي سنگيني را به جامعه تحميل خواهد کرد.

در همين زمينه با محمد اسماعيل سعيدي يکي از اعضاي کميسيون اجتماعي مجلس گفت و گو کرديم تا اين بار از زاويه‌اي ديگر به اين نرم افزارها نگاه کنيم.

 ورود نرم افزارهاي نوين ارتباطي به جامعه در چه شرايطي اتفاق افتاد؟ و چرا نتوانستيم قبل از ورود اين نرم افزارها پيوست فرهنگي مناسبي را براي آنها تدوين کنيم؟

سعيدي: ورود اين فناوري‌ها يک بحث اجتناب‌ناپذير است، اما بايد اين سؤال پرسيده شود که همزمان با ورود فناوري‌هاي نوين به جامعه به خصوص در بين جوانان مسئولان چه تدابيري انديشيده‌اند که استفاده از اين ابزارها به صورت منطقي و در مسير صحيح قرار گيرد؟

اگر اقبالي وجود دارد چه عواملي باعث شده است اين اقبال به وجود بيايد؟ آيا از اين نرم افزارها استفاده درست و صحيح مي‌شود؟

به نظر من با توجه به اينکه اين فناوري‌ها به صورت برق‌آسا ورود پيدا کرد و يکسري امکانات ارتباطي جديد و متفاوت از فضاي ارتباطي گذشته در اختيار جوانان قرار مي‌داد به سرعت با استقبال مواجه شد به گونه‌اي که مسئولان از آن جا ماندند.

انسان تنوع‌طلب است و به دنبال مسائلي است که يا از آن منع شده بود يا به آن دسترسي نداشت بنابراين اين نرم افزارها در جديدي را بر روي جوانان باز کرد.

به هر حال اين نرم افزارها وارد جامعه شده است و در سايه غفلت و بي توجهي ممکن است با آسيب‌هايي مواجه شويم که عواقب آنها را نتوان جبران کرد، هم اکنون بهترين اقدام براي کاهش اين آسيب‌ها چيست؟

سعيدي: بايد مسئولان همراه با ورود نرم‌افزارهاي جديد آموزش استفاده صحيح از اين فناوري‌ها را در اختيار جوانان قرار دهند.

نظام آموزش ما چقدر در اين مسير گام برداشته است؟ به اعتقاد من اصلا در آموزش و پرورش، نظام آموزش عالي و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي فرهنگسازي استفاده از اين امکانات هيچ اقدام عملي انجام نشده است. در حاليکه بايد اين اتفاق بيفتد.

بايد مضرات استفاده ناصحيح را متذکر شده و استفاده صحيح را آموزش دهيم در اينصورت تعداد محدودي مي‌مانند که استفاده‌هاي نامطلوب دارند و براي آن عده محدود مي‌توان برنامه ديگري داشت. اما حتي يک گام عملي براي آموزش خانواده‌ها نيز انجام نشده است.

 اين بخش مربوط به وظايف نهادهاي آموزشي است که هر کدام به دلايلي تا کنون در اين مسير ورود پيدا نکرده اند، اما در اين شرايط خود افراد چه وظايفي دارند؟

سعيدي: اين نرم افزارها باعث شده است ارتباطات فاميلي و خانوادگي را مختل شود.

وقتي انسان از مضرات يک موضوع اطلاع‌ ندارد و متوجه نيست که چه عواقبي در انتظارش است به طور ناخواسته در مسيري قرار مي‌گيرد که نمي‌تواند آن را کنترل کند.

اعتياد نيز به همين ترتيب است افرادي که هم اکنون گرفتار اعتياد شده اند هيچ گاه نمي‌خواستند وارد شوند اما زمينه‌هايي ايجاد شد، وارد شدند و ديگر نتوانستند خود را نجات دهند.

اعتياد به نرم افزارهاي ارتباطي نيز به اين ترتيب است عده‌اي در اين گروه مطالبي را مي‌فرستند، سپس ناخودآگاه در مسيري قرار مي‌گيرند که ديگر نمي‌توانند از آن گروه‌ها فاصله بگيرند و به اين ترتيب بنيان خانواده‌ متضرر مي‌شود.

هم‌اکنون اين نرم‌افزارها وارد کشور شده است اما متاسفانه هيچ گامي در مسير آموزشي جوانان و خانواده‌ها برداشته نشده است، هم‌اکنون در جمع‌ها و محافل خانوادگي همه با گوشي‌هاي خود سرگرم هستند و مي‌توان گفت ارتباطات خانوادگي را مختل کرده است و ارتباطاتي که به نوعي در رشد عواطف موثر بود را مختل کرده است.

وقتي پدر و مادر براي تربيت فرزندان مسئولانه برخورد نکنند جوان با افراد ناباب معاشرت مي‌کند و در دام اعتياد مي‌افتد. افراد ناخواسته وارد گروهي مي‌شوند و مطالبي منتقل مي‌شود که به مرور متوجه مي‌شوند ارتباطات از حد مجاز فراتر مي‌رود و طبيعي است که به دنبال آن به سوءظن، تزلزل بنيان خانواده و طلاق است.

جوانان در اين ميان چه مسئوليتي دارند، نمي‌توان با محول کردن تمام اين کاستي‌ها به مسئولان وظيفه خود جوانان را انکار کرد.

سعيدي: افراد بايد در وجود خودشان اين موضوع را تقويت کنند و من معتقدم اکثرا جوانان به عواقب سوء اين موضوع آشنا نيستند و ناخودآگاه مسيري را مي‌روند که فردا بنيان خانواده‌ها از بين مي‌رود نهاد خانواده، آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و آموزش عالي که به نوعي با آموزش جوانان سرو کار دارند بايد همگام با تکنولوژي‌هاي جديد برنامه‌هاي آموزش جديد را داشته باشند تا آقايان و مسئولان به خود بيايند آسيب‌ها را ديگر نمي‌توان کنترل کرد.

اصول اخلاقي از جمله مواردي است که در اين نرم افزارها گاهي ناديده گرفته مي‌شود و با توجه به اينکه اين تکنولوژي‌ها بدون محدوديت سني در اختيار بيشتر گروه‌هاي سني قرار دارد، بعضا انتشار اينگونه مطالب مي‌تواند اثرات سوء تربيتي را ايجاد کند،دليل انتشار اين نوع پيام‌ها در فضاي مجازي چيست؟

سعيدي: متاسفانه عوامل مختلفي باعث شده است تا بخشي از مطالبي که در اين نرم‌افزارها به اشتراک گذاشته مي‌شود غيراخلاقي باشد که يکي از دلايل آن بالا رفتن سن ازدواج است.

چراکه انسان به صورت طبيعي به ازدواج نياز دارد و دين ما نيز به ازدواج به موقع تاکيد کرده است و وقتي اين اتفاق نمي‌افتد از دو حال خارج نيست يا اينکه فرد پا بر روي نفس خود مي‌گذارد و يا اينکه از طرق مختلف سعي مي‌کند نيازهاي خود را برطرف کند. عده‌اي با کار و تحقيق سر خود را مشغول مي‌کنند و انرژي و هيجان خود را صرف امور ديگري مي‌کند عده اي ديگر از طرق نامشروع به دنبال اين امور مي‌روند.

چون نظارتي بر روي محتواي پيام‌هاي ارسالي در اين نرم افزارها وجود ندارد افراد پيام‌هايي را به اشتراک مي‌گذارند که بيانگر خواسته‌هاي منطقي و غير منطقي آنها است.

تا کنون بارها در مورد تهاجم فرهنگي غرب به کشور هشدار داده شده است، اما همچنان شاهد هستيم با ورود اينگونه نرم افزارها به راحتي فرهنگ متزلزل غربي وارد کشور مي‌شود، چرا پيوست فرهنگي از سوي مسئولان جدي گرفته نمي شود؟

سعيدي: وقتي مقام معظم رهبري هجوم فرهنگي را مطرح کردند مسئولان جدي نگرفتند و هنوز هم آقايان در خواب غفلت هستند.

اوايل دهه هفتاد رهبري به هجوم فرهنگي غرب اشاره کردند و يکي از مواردي که باعث شد فرهنگ بيگانه در فرهنگ داخلي ما تاثير گذاشت اين بود که به نياز جوانان توجه نکرديم و فکر کرديم خود به خود همه چيز درست مي‌شود.

در صورتي که اين غفلت باعث شد فضاي جامعه خفه شود و وقتي فضايي مانند وايبر و واتس‌آپ ايجاد مي‌شود عقده‌ها مانند دمل سرباز مي‌کنند و يک دفعه متوجه مي‌شويم فيلم‌ها، عکس‌ها و صحبت‌هايي منتشر مي‌شود که در ذهن آدم نمي‌گنجد چون اين غفلت باعث شده براي نيازهاي طبيعي جوانان برنامه نداشته باشيم و اين موضوع شرايطي را به وجود مي‌آورد که خودش را در اين فضاها نشان مي‌دهد.

گسترش سريع شايعات در فضاي وايبر و واتس آپ از ديگر آسيب‌هاي اين نرم افزارها است، چرا سرعت انتشار شايعات در اين نرم افزارها بالا است؟

سعيدي: انتشار شايعات، مطالب کذب، فيلم‌ها، کليپ‌ها و مطالب مختلف سريع در اين شبکه‌ها جريان پيدا مي‌کند.

وايبر شبکه‌اي است که صهيونيست‌ها دقيق روي آن برنامه‌ريزي کرده‌اند و يکي از موضوعاتي که به دنبال آن بودند بخش شايعه است.

وقتي يک انسان مي‌خواهد به سمت پيشرفت و صعود برود زمان بر و خسته کننده است، اما در سقوط سرعت صد برابر صعود است وقتي مسير سقوط را آماده کرده‌اند لذا به سرعت اين اتفاق مي‌افتد و در عرض چند ثانيه يک شايعه در کل جهان منتشر مي‌شود.

اگر اين روند به وسيله جوانان يا مسئولان کنترل نشود چه عواقبي در انتظار جامعه ما خواهد بود؟

سعيدي: هم اکنون بخشي از انرژي جوانان در حال تخريب است و نيروي فعال جامعه را درگير خود کرده است، يکي از اهداف صهيونيسم بين‌الملل اين بوده است که نيروي جوانان و نشاط جوانان را به خمودگي تبديل کند و از طرق مختلف نشاط جامعه را از بين ببرد.

دروغ، کذب و شايعه جايگزين حقايق مي‌شود و سوءظن، تزلزل بنيان خانواده‌ها، طلاق و ارتباطات خارج از قاعده، ضابطه و شرع گسترش پيدا مي‌کند.

اگر اين مسير و سرعت آن کنترل نشود عاقبت غم‌انگيزي در انتظار جامعه خواهد بود و اين خطري است که کسي در صورت غفلت از آن در امان نخواهد بود.

بنابراين شما با فيلتر کردن و محدود کردن استفاده از اين نرم افزارها موافق نيستيد؟

سعيدي: معمولا ما وقتي مي‌خواهيم کاري را انجام دهيم راحت‌ترين کار را انتخاب کنيم که در مورد اين نرم افزارها نيز راحت ترين اقدام فيلترينگ است اما در اين صورت نرم افزارهاي ديگري به سرعت وارد و جايگزين مي‌شود.

تا مسئولان بخواهند اقدام اساسي انجام دهند مشکلات افزون‌تر مي‌شود، کار سخت آموزش و فرهنگ‌سازي است چراکه هم اکنون برخي از فيلم‌ها و عکس ها که فساد در جامعه را گسترش مي‌دهد با فيلتر حل نمي‌شود و نوجوان و جوانان را تحت تاثير منفي خود قرار مي‌دهد از گذشته ضرب المثلي وجود داشت که گفته مي‌شد دزد يک قدم از پليس جلوتر است بنابراين اگر اين نرم افزارها فيلتر شوند مسير دور زدن آنها باز مي‌شود.
 
کد مطلب: 590 پ
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html