شنيده ها حکايت از اين دارد که با وجود آمادگي کامل مردم شهر يزد براي تدفين شهدا در اين شهر و آماده سازي قبور مطهر شهدا، مقرر شده تا شهدا تنها در اين شهر تشييع و بعد از آن به تهران منتقل شوند.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، با وجود اينکه امروز در بسيار يا از نقاط کشور پيکر مطهر شهدا تشييع و تدفين شد اما تدفين شهدا در شهر يزد همچنان در هالهاي از ابهام قرار دارد.
شنيده ها حکايت از اين دارد که با وجود آمادگي کامل مردم شهر يزد براي تدفين شهدا در اين شهر و آماده سازي قبور مطهر شهدا، مقرر شده تا شهدا تنها در اين شهر تشييع و بعد از آن به تهران منتقل شوند.
مردم دارالعباده «يزد» يکي از پرشورترين افراد در دفاع از ارزشهاي اسلامي و انقلابي هستند؛ مردمي که در ميان همه اقوام خوب ايراني به خلوص نيست و همراهي با آرمانهاي انقلاب اسلامي و شهداي دفاع مقدس شهره هستند.
در همين راستا مردم شهيد پرور و ولايت مدار يزد از ديرباز خواهان تدفين شهداي گلگون کفن هشت سال دفاع مقدس در شهر دارالعباده بودهاند؛ تا جايي که اخيرا مردم دارالعباده، اصناف وبازريان يزدطي طوماري خواستار دفن باشکوه ابدان مطهر شهيدان گمنام در حسينه اميرچقماق يزد شدند. امضاکنندگان در اين طومار خاکسپاري شهداي گمنام را تعظيم شعائر الهي و شکر نعمت خداوند دانستند و معتقدند که شهيدان محل دفن خود را قبل از شهادت انتخاب کردند.
با اين حال، ميدان اميرچخماق اين شهر دو سالي است که در کش و قوس دفن شهداي گمنام است؛ چنانکه مسئولان استان يزد از استانداري تا ميراث فرهنگي و گردشگري بهانه هاي مختلفي را براي ممانعت از تدفين اين شهداء دست و پا کرده اند.
دو سال پيش بود که موضوع دفن شهدا در اين ميدان تاريخي دارالعباده ايران مطرح شد، اما با مخالفت مسئولان استانداري و ميراث فرهنگي يزد موضوع به تعويق افتاد تا اينکه به گفته سردار باقرزاده، فرمانده کميته جستجوي مفقودين، حتي درباره مسئله موقوفه بودن محل مورد نظر براي دفن از محضر مقام معظم رهبري استفتاء شد و معظم له نيز ضمن تاييد فرمودند: «چون اين کار در راستاي اهداف انقلاب اسلامي و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت ميباشد بلامانع است».
فرمانده کميته جستجوي مفقودين ستاد کل نيروهاي مسلح در حالي دوباره ماجرا را به جريان انداخته است و خبر از خاکسپاري ۸ شهيد گمنام در روزهاي شهادت امام رضا(ع) در ميدان اميرچخماق ميدهد که محمد مهدي شرافت، مدير کل ميراث فرهنگي يزد مخالف اين اقدام است.
مدير کل ميراث فرهنگي يزد تصريح کرده است که «ميدان اميرچخماق يک مجموعه تاريخي است و در فهرست ميراث ملي به ثبت رسيده است و بر اساس قوانين حاکم، امکان دفن در مجموعههاي تاريخي وجود ندارد و از سوي ديگر حتي احتمال حفاري براي انجام پژوهشهاي ميراثي در اين مکان وجود دارد.»
او همچنين گفته است که «اگر اين شهدا در محوطه بزرگي که مردم براي تفريح و گردش به آن مراجعه ميکنند دفن شوند و مزار آنها در حد فقط يک سنگ قبر باشد در شأن شهدا نيست. پس بايد نمادي براي آنها در نظر بگيريم که نصب نماد در اينجا مخالف ضوابط ميراث فرهنگي است!»
اين ادعاي عجيب در حالي از سوي آقاي شرافت مطرح شده که بعيد به نظر مي رسد شهداي جنگ تحميلي را جزء ميراث گرانبهاي فرهنگي کشور ندانيم. و اين در حالي است که اساسا محل در نظر گرفته شده براي تدفين شهداء در محلي از موقوفه است که حالت تاريخي اين محل نيز به حالت خود باقي مي ماند.
مزار و يادمان شهداي هشت سال دفاع مقدس بايد در اماکن عمومي و مناطق پررفت و آمد ايجاد شود تا مردم نيز بتوانند هر لحظه با جواناني که جان خود را در راه دفاع از دين و اعتقادات مردم ايران فدا کردند، تجديد بيعت کنند. اينکه محل تدفين شهدا تنها به اماکن بقعههاي زيارتي و مذهبي محدود شود، علاوه بر اينکه توجيه عقلاني ندارد، در تقابل با فلسفه اصلي انقلاب اسلامي نيز هست.
ديدار رهبر انقلاب با مردم شريف يزد در ميدان اميرچخماق در سال 1386
از سوي ديگر، مردم شهر يزد به طور جدي خواهان ايجاد يادمان شهدا در ميدان امير چخماق هستند و بايد مسئولان به اين خواسته منطقي افکار عمومي، پاسخي سريع و دقيق بدهند؛ پاسخي که از سوي سردار باقرزاده لبيک گفته شد:» همهٔ ملاحظات مربوط به حفظ ميراث فرهنگي از حيث نماد و يادمان شهيدان مراعات خواهد شد. مکان مورد نظر محل شهادت سه تن از مردم اين شهر در جريان انقلاب بوده است و هم اکنون مسمي به ميدان شهدا و محل تجمعات انقلابي از جمله ۲۲ بهمن و ۹ دي و ديدار تاريخي مقام معظم رهبري با مردم استان يزد در اين ميدان صورت پذيرفته است و روزانه صدها توريست اعم از خارجي و داخلي از اين مکان بازديد مينمايند. اين نقطه از لحاظ کارشناسي مورد تاييد ميباشد.»
انتهاي پيام / 590 پ