رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام شيوه ارائه گزارش دولت به مردم و بيان مفاسدي که صداي همه را بلند کرده، برخاسته از همان شعار اعتدال دانست و گفت: مظلومترين دولت پس از انقلاب، دولت يازدهم است.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از فارس، آيتالله هاشمي رفسنجاني در ديدار اعضاي شوراي راهبردي جبهه متحد اعتدالگرايان ايران اسلامي، اعتدال را يک شيوه قرآني، روايات اسلامي و ضرورت عقلي در همه ابعاد زندگي انسانها، دانست و گفت: مقبوليت اين اصطلاح تا آنجاست که حتي افراطيون هم براي جلب حمايت مردم و ترميم جايگاه خود در جامعه، دم از اعتدال ميزنند که البته عمل به اعتدال لوازمي دارد که اولين آن اعتقاد و اعتماد به نقش مردم در جامعه اسلامي است که «امت وسط» هستند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان آياتي از قرآن کريم و ارائه تحليلهاي تفسيري و انطباق آن با احاديث و سيره نبوي و ائمه معصوم (ع)، گفت: اصطلاح «اهدنا الصراط المستقيم» که مسلمانان در هر شبانهروز با ايمان قلبي بر زبان ميآورند، تقاضاي توفيق براي حرکت در مسير اعتدال، به عنوان خط مستقيم رسيدن انسان به خداوند است.
هاشمي رفسنجاني، در بيان قباحت افراط، حتي در مسايل عبادي، به جريان «رجال الحق» در مسجد کوفه اشاره کرد و گفت: به قول مولا علي(ع) رجال الحق کساني هستند که با پرهيز از يمين و يسار و بر مبناي اعتدال اسلامي، هم به عبادت ميپردازند و هم دنياي خويش را آباد و از مواهب آن استفاده ميکنند و نميگذارند مرض افراط و بيماري تفريط آنان را از مسير حق دنيا و آخرت منحرف نمايد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: جمع بين سعادت دنيا و آخرت، اعتدال در عبادت و انفاق و خطّمشي در جامعه، از معارف اسلام و قرآن است.
وي با تأکيد بر اين نکته که مردم در انتخابات رياست جمهوري سال 92 به انديشه اعتدال رأي دادهاند، به عملکرد دولت دکتر روحاني در اين مدت اشاره کرد و گفت: عليرغم همه افراط کاريهاي که تندروها براي ايجاد وقفه در کارها انجام ميدهند، دولت با انديشه اعتدالي که تدين شرط آن است، در برخورد با مخالفيني که لباس نقد ميپوشند، نجابت به خرج ميدهد.
هاشمي رفسنجاني شيوه ارائه گزارش دولت به مردم و بيان مفاسدي که صداي همه را بلند کرده، برخاسته از همان شعار اعتدال خواند و گفت: فقط گاهي قطعاتي از کوه يخ غرق در درياي فسادها گفته ميشود و براي جلوگيري از سوءاستفاده دشمنان، از بيان همه مسايل پرهيز ميشود.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، در ادامه سخنان خويش با ارائه تحليلي از آثار سؤ افراط در مقاطع مختلف انقلاب اسلامي، گفت: دولت يازدهم، در حالي که مظلومترين دولت پس از انقلاب است و در عين حال به دليل تديّني که دارد، نميتواند عمق مشکلات به ارث برده را به مردم گزارش کند.
وي افزود: کساني که بدترين اوضاع را به عنوان ارث براي دولت برجاي گذاشتهاند و آنها که در مقابل فسادهاي سابق سکوت و حتي گاه حمايت کردهاند، امروز انتظار دارند که مردم فريب شعارهاي افراطي آنها را بخورند و با آگاهي به تجاهل کشانده شوند.
هاشمي رفسنجاني در بخش ديگر سخنانشان با تأکيد بر اين نکته که «آموزش بهترين راه جذب نيرو براي تفکرات سياسي است»، آموزش اعتدال به جامعه و به خصوص جوانان را از وظايف اسلامي و تشکيلاتي احزاب خواند و گفت: وقتي جامعه بر مدار اعتدال بچرخد، افراد اهل افراط و تفريط يا جذب حقانيت اعتدال ميشوند و يا به دره تندروي سقوط ميکنند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تأکيد بر اين نکته که «ممکن است نتيجه نهايي افراط به کارهاي تروريستي شبيه داعش ختم شود»، اوضاع کشورهاي افغانستان، ليبي و مصر را مصداق بارز از چاله به چاه افتادن دانست و گفت: مردم عليه استعمار و استبداد قيام کردند، اما تندروهايي که لباس دين برتن کردهاند، بلايي بر سر مردم آوردند که ميبينيد چگونه زنان و کودکان را سر ميبرند!
وي افزود: افراطيها نميگذارند جوامع در ابعاد اجتماعي استقرار يابند و افراد معتدل جلوي ظلم، تندروي و بي تفاوتي ميايستند و در اين ميان، مردم به عنوان اکثريت و براساس ذات انساني خويش، طرفدار اعتدال گرايان هستند.
هاشمي رفسنجاني با ابراز نگراني از گسترش گروههاي تروريستي در کشورهاي اسلامي و تلاش بعضي از تندروها در داخل کشور براي القاي شکاف بين پيروان مذاهب، گفت: اگر جلوي افراطيهاي ديني را نگيريم، داعشهاي ديگري با اسامي ديگر خلق ميشوند که بهترين ابزار دشمنان مسلمانان براي اسلام هراسي هستند.
در آغاز اين ديدار آقايان مهندس محمد ارشدي، رئيس کل ـ عليرضا گل عليزاده، دبير اجرايي ـ امير افسردير، معاونت جوانان دانشجويان ـ دکتر سيروس کاظمي زاده، معاونت اقشار و مناطق جبهه متحد اعتدالگرايان ايران اسلامي، ضمن ارائه گزارشي از برنامهها و فعاليتها، به بيان ديدگاههاي خويش در خصوص مسايل مهم سياسي، اجتماعي و فرهنگي پرداختند.
انتهاي پيام/ف