پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 119737
ما از تمديد بيشتر سود مي‌بريم تا ايراني‌ها
تاریخ انتشار : 1393/09/16 10:10:42
نمایش : 1759
لس‌آنجلس تايمز با اشاره به تعطيلي مراکز هسته‌اي، دستاوردهاي ايران و ۱+۵ از مذاکرات را در کنار هم گذاشته و مي‌گويد که حتي در صورت عدم توافق در مهلت جديد، بهتر است همين راه «تمديد» را در پيش بگيريم.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، روزنامه آمريکايي لس‌آنجلس تايمز در مقاله‌اي به بررسي تبعات توافق و يا عدم‌توافق ميان ايران و ۱+۵ پرداخته و گفته که حتي در صورت عدم توافق، بهترين راه براي غربي‌ها، همين تمديد مذاکرات است.

در ابتداي گزارش، نويسنده آمريکايي به دستاورد مذاکره براي طرفين مي‌پردازد و مي‌گويد که مذاکرات وين براي غرب دستاوردي نداشت اما ايراني‌ها توانستند در ازاي کاستن از ذخائر اورانيوم خود، از شدت تحريم‌ها کمي بکاهند.

طرفين در پي يافتن مقصر براي شکست بعدي مذاکرات هستند

روزنامه آمريکايي به جو غالب در رسانه‌ها پيش از مذاکره مجدد وزراي خارجه ايران و ۱+۵ اشاره مي‌کند و مي‌گويد قرار است مذاکره‌کنندگان در ماه جاري ميلادي مجدداً گرد هم آمده و در خصوص برنامه هسته‌اي ايران گفت‌وگو کنند اما بنظر مي‌رسد طرفين پيش از رسيدن به ميز مذاکرات، مذاکرات را از پيش شکست خورده مي‌دانند و در صدد مقصر جلوه دادن طرف مقابل، براي اين شکست محتمل هستند.

ايراني‌ها در کف خيابان آمريکا را محکوم مي‌کنند/آمريکا در سنا شاخ و شانه مي‌کشد

لس‌آنجلس‌تايمز نيم‌نگاهي به تأثيرات مذاکرات در جوامع ايران و آمريکا و عکس‌العمل ملت و نهادهاي مدني طرفين به اين گفت‌وگوها داشته و نوشته که فعل و انفعالات اجتماعي و حکومتي در پس ميز مذاکره هم جريان دارد؛ در آمريکا سناتورهاي جمهوري‌خواه از تشديد تحريم‌هاي ايران پيش از بازگشت مذاکره‌کنندگان شکست خورده به کشور سخن مي‌گويند و در ايران هم مردم با به راه انداختن راهپيمايي، تلاش آمريکا براي رسيدن به توافقي مشابه توافق‌هاي صورت گرفته با کشورهاي مستعمراتي را محکوم مي‌کنند.

هزينه تمديد مذاکره از جنگ کم‌تر است

در ادامه اين نشريه پرآوازه آمريکايي رويکرد مثبت در برابر تمديد مجدد مذاکرات اتخاذ مي‌کند و مي‌نويسد که اگر به توافق با ايرانيان نرسيم، تمديد مجدد مذاکرات اگرچه بن‌بست موجود بر پرونده هسته‌اي اين کشور را خاتمه نمي‌دهد ولي حداقل مي‌تواند از بدتر شدن اوضاع و بروز جنگ جلوگيري کند.

بذل و بخشش ۷ ميليارد دلاري ۱+۵ از دارايي‌ها بلوکه شده خود ايرانيان

در اثبات صحت اين تحليل، لس‌آنجلس تايمز به توقف‌هاي صورت گرفته در برنامه هسته‌اي ايران اشاره کرده و از آنها به عنوان دستاورد توافق ژنو ياد مي‌کند. روزنامه آمريکايي نوشته که اگر به دستاوردهاي توافق موقت و تمديد مذاکرات نگاه کنيم، مي‌بينيم که در ۱۰ ماه گذشته، ايران درصد غني‌سازي خود را کاهش داده، کار در رآکتور آب‌سنگين اراک را متوقف کرده و به بازرسين خارجي، آزادي عمل بيشتري براي بازرسي از تأسيسات هسته‌اي داده است؛ در عوض غرب قول داده که سالانه ۷ ميليارد دلار از دارايي‌هاي مسدود شده ايرانيان را آزاد کند.

نشريه آمريکايي به اوضاع دخل و خرج دولت ايران و فشار حاصل از بودجه انقباضي بر ايرانيان هم گريزي مي‌زند و با حسابي ساده، جايگاه اين ۷ ميليارد دلار را در اقتصاد ايران نشان مي‌دهد. در اين مقاله آمده که دولت ايران تا سال ۲۰۱۱، سالانه حدوداً ۱۰۰ ميليارد دلار از محل فروش نفت به خزانه خود واريز مي‌کرد که با تشديد تحريم‌هاي غرب عليه بخش‌هاي بيمه، کشتي‌راني و به خصوص فروش نفت خام، مقدار اين پول سير نزولي به خود گرفت.

اين مقاله مي‌افزايد:‌اين پول در سال ۲۰۱۱ به ۵۰ ميليارد دلار رسيد و با کاهش قيمت نفت، انتظار مي‌رود عوائد ايرانيان از فروش طلاي سياه، به ۳۱ ميليارد دلار برسد. در صورت تحقق قول ۱+۵، هفت ميليارد دلار ديگر به اين مبلغ افزوده خواهد شد.

بايد اين مهم را درنظر داشت که ۷ ميليارد دلار مزبور، سقف برداشت اعطايي ۱+۵ به ايران است و به معناي انتقال کامل اين مبلغ به حساب بانک مرکزي نيست؛ برداشت اين پول تا آخرين سنت مستلزم همکاري طرف غربي است که پس از اتمام مهلت شش ماهه توافق ژنو، رويترز مدعي شد که ايرانيان نتوانسته‌اند ۲ ميليارد دلار از مبالغ آزاد شده را به کشور خود بازگردانند.

کشورهاي ديگر در برابر غيرمنطقي بودن تحريم‌هاي ايران، موضع گرفته‌اند

نويسنده آمريکايي به مشکلات تندروهاي سنا براي صف‌آرايي جدي‌تر در برابر ايرانيان هم مي‌پردازد و مي‌گويد که «از آن طرف، جنگ‌طلبان سنا (جمهوري‌خواهان) مانند سناتور «منندز» خواهان تشديد بيش از اين تحريم‌ها همزمان با ادامه مذاکرات هستند؛ اين استراتژي اما با يک مشکل جدي روبرو است. تحريم‌ها تنها در صورتي اجرايي مي‌شود که طرف‌هاي تجاري ايران با بندهاي اجرايي تحريم موافقت کنند؛اين کشورها در صورتي تحريم‌ها را به صورت کامل پياده مي‌کنند که ايرانيان علناً به عنوان طرف مقصر در شکست توافق جلوه کند.»

نتيجه: آمريکا در مذاکرات مي‌خواهد زمان بخرد/مي‌دانيم که ايران هيچ‌گاه برنامه هسته‌اي را کنار نمي‌گذارد

«لس‌آنجلس تايمز» در آخر نتيجه‌گيري مي‌کند که «با همه اينها يک دليل بسيار خوب براي تمديد مجدد مذاکرات وجود دارد.» روزنامه آمريکايي اين استدلال خود را از زبان «گري سمُر» مدير اجرايي مرکز علوم و امور بين‌الملل دانشگاه «جان‌اف کندي» مطرح مي‌کند.

«سمُر» به فارين‌پاليسي گفته «ما در مذاکرات به دنبال خريد وقت هستيم؛ ما سعي مي‌کنيم برنامه هسته‌اي ايران را به تعويق بياندازيم؛ نبايد حتي به شوخي فکر کنيم که تا زمان حضور دولت فعلي در ايران، راه‌حل دائمي براي برنامه هسته‌اي ايران وجود دارد.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html