نمايندگان مجلس شوراي اسلامي پس از استماع سخنان رئيس جمهور، وزير پيشنهادي علوم و مواضع موافقان و مخالفان با 197 راي موافق و ۲۸ راي مخالف، فرهادي را از بهارستان راهي ساختمان وزارت علوم کردند.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، جلسه علني صبح امروز مجلس شوراي اسلامي براي رسيدگي به صلاحيت «محمد فرهادي» وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري دقايقي پيش با اعلام علي لاريجاني رئيس نهاد قانونگذاري کشورمان در صحن بهارستان آغاز شد.
در نشست علني صبح امروز پارلمان که با حضور 196 نماينده مجلس رسميت يافت، برنامهها و صلاحيت پنجمين گزينه پيشنهادي دولت يازدهم براي تصدي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بررسي شد و در پايان نمايندگان مجلس شوراي اسلامي پس از استماع سخنان رئيس جمهور، وزير پيشنهادي علوم و مواضع موافقان و مخالفان با 197 راي موافق و ۲۸ راي مخالف، فرهادي را از بهارستان راهي ساختمان وزارت علوم کردند.
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي پس از استماع سخنان رئيس جمهور، وزير پيشنهادي علوم و مواضع موافقان و مخالفان با 197 راي موافق و ۲۸ راي مخالف، فرهادي را از بهارستان راهي ساختمان وزارت علوم کردند. - See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930905000086#sthash.mzhVsuam.dpuf
حجتالاسلام روحاني رئيسجمهور کشورمان روز چهارشنبه 28 آبانماه در نامهاي به علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي «محمد فرهادي» را بهعنوان پنجمين وزير پيشنهادي خود براي تصدي سکان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بهمنظور کسب رأي اعتماد به مجلس معرفي کرد.
رئيسجمهور پيش از اين «جعفر ميلي منفرد»، «رضا فرجي دانا»، «محمود نيلي احمدآبادي» و «فخرالدين احمدي دانشآشتياني» را بهعنوان وزراي پيشنهادي علوم به مجلس معرفي کرده بود که ميلي منفرد نتوانست از پارلمان رأي اعتماد بگيرد، اما فرجي دانا پس از کسب رأي اعتماد مجلس در آبانماه سال گذشته تنها 10 ماه سکاندار اين وزارتخانه بود، چراکه وکلاي ملت مردادماه سال جاري بهدليل انتصابات وي و عملکرد نادرستش در اين وزارتخانه، رأي اعتماد خود را پس گرفتند.
پس از استيضاح فرجي دانا، رئيسجمهور «نيلي احمدآبادي» را به پارلمان معرفي کرد که جلسه رأي اعتماد به وي 20 روز پيش يعني 7 آبان در صحن علني برگزار شد و نيلي احمدآبادي تنها موفق به کسب 79 رأي موافق در مقابل 160 رأي مخالف شد و نتوانست از بهارستان، وزارت بگيرد.
فخرالدين احمدي دانشآشتياني ديگر گزينه پيشنهادي دولت براي اين وزراتخانه نيز، با 171 راي مخالف، 70 رأي موافق و 13 رأي ممتنع موفق به کسب راي اعتماد از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نشد.
روحاني وارد مجلس شد
حجت الاسلام روحاني دقايقي پيش براي دفاع از برنامههاي وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري وارد صحن علني مجلس شوراي اسلامي شد.
حجتالاسلام حسن روحاني رئيس جمهور کشورمان دقايقي پيش، براي دفاع از برنامههاي "محمد فرهادي" وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري وارد صحن علني مجلس شوراي اسلامي شد.
محمدرضا باهنر و تني چند از نمايندگان مجلس به استقبال رئيسجمهور رفتند.
علاوه بر وزير پيشنهادي دولت، محمود علوي وزير اطلاعات، اسحاق جهانگيري معاون اول رئيسجمهور، مجيد انصاري معاون پارلماني رئيس جمهور، محمدعلي نجفي سرپرست وزارت علوم، علياصغر فاني وزير آموزش و پرورش، قاضيزاده هاشمي وزير بهداشت، محمدرضا صادق، سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رئيسجمهور، شهيدي محلاتي رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران و علياکبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي، رئيس جمهور کشورمان را براي حضور در اين جلسه همراهي ميکنند.
علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي بهمحض ورود رئيس جمهور به صحن علني پارلمان به وي خيرمقدم گفت.
روحاني: رسانهها راي نياوردن وزرا را به مسائلي منتسب نکنند که باعث توهين به مجلس شود
حسن روحاني رئيسجمهور کشورمان صبح امروز در جلسه راي اعتماد به محمد فرهادي وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اينکه همه امور و کارها شامل حراست از مرزهاي کشور بر دوش مجلس شوراي اسلامي است، اظهار داشت: هر گونه اقدامي با رأي مجلس شوراي اسلامي صورت ميگيرد و مقابلهنامهها،قراردادها و تأييد همه مسائل مهمي که به عنوان قرارداد بين ايران و کشورهاي مختلف و حتي دادن وامها بر دوش مجلس شوراي اسلامي است.
روحاني ادامه داد: سايتها و رسانهها راي ندادن مجلس را به مسائلي منتسب نکنند که باعث اهانت به مجلس شود. ما نظام دموکراسي غيرحزبي هستيم که در دنيا تجربه نشده است و مشکلات خاص خودش را دارد. دموکراسي در آنجا که نظرات قانوني با افکار عمومي مردم منطبق نيست، سخت پيش ميرود.
"امروز براي پنجمين بار خدمت نمايندگان مجلس ميرسم تا وزير پيشنهادي را براي وزارتخانه مهم علوم خدمت نمايندگان معرفي کنم، از همه کانديداي سابق و وزراي پيشنهادي سابق که قبول زحمت کردند و به مجلس آمدند و توانستند راي 70 يا 79 نماينده رادر کنار خود داشته باشند اما نتوانستند راي اکثريت نمايندگان را کسب کنند تشکر ميکنم که براي رضاي خدا خود را آماده کردند."
وي تصريح کرد: اگر در انتخابات کسي راي آورد که با نفر بعدي سه برابر اختلاف داشت، به معناي آن است که گفتمان نفر پيروز راي اکثريت قاطع ملت را کسب کرده است.
روحاني ادامه داد: من از همه زحماتي که نمايندگان مجلس کشيدهاند، تشکر ميکنم. فرهادي در هر دو زمينه وزارت علوم و وزارت بهداشت داراي سابقه است. وي خدمات فراواني داشته است و خيلي از گوشها را شنوا کرده است. همانطور که قاضيزاده بسياري از چشمها را بينا کرده است. اميدواريم با چشم بينا و گوش شنوا و قلب سليم به ايفاي مسئوليت بپردازيم.
روحاني خاطرنشان کرد: مسئوليت فرهادي در هر دو وزارتخانه يک امتياز بزرگ است. فرهادي معتقد است که دانشگاه بايد مرکز علم باشد، نه سکوي جريانات سياسي. ما تنها اقتصاد دانشبنيان نميخواهيم. تعامل مجلس و دولت، فرهنگ و حرکت قواي سهگانه نيز بايد دانشبنيان باشد.
وي ادامه داد: ما به آراي مجلس در هر شرايطي احترام ميگذاريم. فرهادي انقلابي و معتدل است.
رئيسجمهور در پايان ضمن تبريک روز بسيج و نيروي دريايي ابراز اميدواري کرد که با راي نمايندگان گره از کار وزارت علوم باز شود.
روحاني مجلس را ترک کرد
حجتالاسلام حسن روحاني رئيسجمهور که براي دفاع از وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري در صحن علني مجلس شوراي اسلامي حضور يافته بود، دقايقي پيش صحن علني پارلمان را ترک کرد.
حجتالاسلام روحاني پس از حضور در صحن علني مجلس به دفاع از برنامههاي محمد فرهادي، پنجمين گزينه پيشنهادي دولت براي تصدي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري پرداخت و پس از پايان سخنان خود و با تامل اندکي در حالي که مخالف اول در حال سخنراني بود، صحن بهارستان را ترک کرد.
برخي از اعضاي هيئت دولت و محمد فرهادي وزير پيشنهادي همچنان در صحن علني حضور دارند و قرار است پس از سخنان مخالفان و موافقان برنامههاي وزير پيشنهادي علوم، فرهادي به ايراد سخنراني بپردازد.
پس از آن نيز هيئت رئيسه مجلس راي اعتماد به پنجمين گزينه دولت براي وزارت علوم را به راي نمايندگان مجلس ميگذارد.
مطهري: مخالفت من با فرهادي به دليل فضاي مثبت مجلس است
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: علت مخالفت من با وزير پيشنهادي علوم موافقت فضاي عمومي مجلس با وي است در حالي که دو وزير پيشنهادي قبلي که قيتر بودند با معيار فعاليت در فتنه از سوي مجلس رد شدند.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، علي مطهري در جلسه علني امروز مجلس (5 آذرماه 93) و در مخالفت با وزير پيشنهادي علوم و در بيان علت مخالفت خود گفت: علت مخالفت من اين است که احساس کردم فضاي مجلس در مجموع موافق وزير پيشنهادي است. در حالي که افراد قويتري از آقاي فرهادي با معيار درست مجلس که همراهي با فتنه خط قرمز ماست از سوي مجلس رد شدند و لذا احساس ميکنم گفتمان اصولگرايي به خطر افتاده و لازم است که از آن دفاع کنم.
وي افزود: ميخواهم با منطق اکثريت مجلس در مسئله وزارت علوم صحبت کنم و به عبارت ديگر ميخواهم از حيثيت و اعتبار مجلس دفاع کنم اگر مجلس آسيب ببيند کل نظام آسيب ميبيند. مجلس در جريان وزير سابق علوم (فرجيدانا) و در جريان راي اعتماد به دو وزير پيشنهادي قبلي مهمترين معيار و ملاک خود را در عدم همراهي با فتنه 88 اعلام کرد و گفت فتنه خط قرمز ماست. نامهنگاري يا تحصن مبني بر تظلم و دادخواهي را به معني فتنهگري اعلام کرد و گفت ما به چنين کسي راي اعتماد نميدهيم.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي اضافه کرد: آقاي نيلي احمدآبادي را به جرم امضاي تظلم 88 استاد دانشگاه از مقام رهبري به خاطر قضيه حمله عدهاي به دانشکده فني دانشگاه تهران و ضرب و شتم بازداشت دانشجويان فتنهگر ناميديم و به او راي اعتماد نداديم. آقاي دانش آشتياني را هم به جرم امضاي يک نامه انتقادي در جريان حوادث سال 88 فتنهگر ناميديم و هرچه گفت اطلاعي از آن نامه ندارم و نام من را بيخبر جزو امضاکنندگان قرار دادهاند از او نپذيرفتيم و گفتيم الان دير است. بايد همان موقع تکذيب ميکرديد. همچنين آقاي دانش آشتياني را که جرم همکاري با حزب مشارکت ضد نظام دانستيم و گفتيم صلاحيت وزارت را ندارد.
مطهري ادامه داد: اکنون آقاي فرهادي به عنوان وزير پيشنهادي علوم به مجلس معرفي شده است در حالي که وي در کارنامه سياسي خود امضاي نامهاي را به همراه آقايان خاتمي، موسوي و کروبي و دهها استاد دانشگاهها و افراد سياسي ديگر خطاب به مراجع تقليد در اعتراض به نحوه برخورد ماموران امنيتي و نظامي با مردم معترض دارد.
لاريجاني: اتهامزني به مجلس در عدم رأي دادن به وزرا اقدام ناجوانمردانهاي است
رئيس مجلس تأکيد کرد: اتهامزني به مجلس در عدم رأي دادن به وزرا اقدام ناجوانمردانهاي است.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در نشست علني صبح امروز (چهارشنبه) پارلمان و بعد از سخنراني علي مطهري به عنوان مخالف فرهادي وزير پيشنهادي علوم، اظهار داشت: آقاي مطهري در بخشي از سخنان خود گفت که «اگر مجلس به فرهادي براي تصدي سکان وزارت علوم رأي دهد، معاملهاي صورت گرفته است»، بايد در اين زمينه بگويم اين حرف درستي نيست.
وي افزود: نمايندگان مجلس شوراي اسلامي خودشان صلاحيت افرادي که معرفي ميشوند را بررسي ميکنند ممکن است به فرد پيشنهادي رأي بدهند ممکن است رأي ندهند، اينکه مجلس رأي بدهد يک جور متهم شود رأي ندهد يک جور متهم شود، اين اقدام جوانمردانهاي نيست.
رئيس مجلس بر همين اساس يادآور شد: اينکه گفته ميشود مجلس وزراي علوم پيشنهادي قبليرا فتنهگر ميدانست و به همين دليل به آنان رأي نداد، اين هم حرف درستي نيست، من از مجموعه رأي نمايندگان مجلس چنين برداشتي نداشتم، دريافت ما از رأي نمايندگان اين است که نمايندگان صلاحيت وزراي پيشنهادي قبلي را احراز نکردند و نتوانستند اطمينان کاملي بيابند
- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930905000086#sthash.kQHAdt5R.dpuf
مطهري: مخالفت من با فرهادي به دليل فضاي مثبت مجلس است
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: علت مخالفت من با وزير پيشنهادي علوم موافقت فضاي عمومي مجلس با وي است در حالي که دو وزير پيشنهادي قبلي که قيتر بودند با معيار فعاليت در فتنه از سوي مجلس رد شدند.
علي مطهري در جلسه علني امروز مجلس (5 آذرماه 93) و در مخالفت با وزير پيشنهادي علوم و در بيان علت مخالفت خود گفت: علت مخالفت من اين است که احساس کردم فضاي مجلس در مجموع موافق وزير پيشنهادي است. در حالي که افراد قويتري از آقاي فرهادي با معيار درست مجلس که همراهي با فتنه خط قرمز ماست از سوي مجلس رد شدند و لذا احساس ميکنم گفتمان اصولگرايي به خطر افتاده و لازم است که از آن دفاع کنم.
وي افزود: ميخواهم با منطق اکثريت مجلس در مسئله وزارت علوم صحبت کنم و به عبارت ديگر ميخواهم از حيثيت و اعتبار مجلس دفاع کنم اگر مجلس آسيب ببيند کل نظام آسيب ميبيند. مجلس در جريان وزير سابق علوم (فرجيدانا) و در جريان راي اعتماد به دو وزير پيشنهادي قبلي مهمترين معيار و ملاک خود را در عدم همراهي با فتنه 88 اعلام کرد و گفت فتنه خط قرمز ماست. نامهنگاري يا تحصن مبني بر تظلم و دادخواهي را به معني فتنهگري اعلام کرد و گفت ما به چنين کسي راي اعتماد نميدهيم.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي اضافه کرد: آقاي نيلي احمدآبادي را به جرم امضاي تظلم 88 استاد دانشگاه از مقام رهبري به خاطر قضيه حمله عدهاي به دانشکده فني دانشگاه تهران و ضرب و شتم بازداشت دانشجويان فتنهگر ناميديم و به او راي اعتماد نداديم. آقاي دانش آشتياني را هم به جرم امضاي يک نامه انتقادي در جريان حوادث سال 88 فتنهگر ناميديم و هرچه گفت اطلاعي از آن نامه ندارم و نام من را بيخبر جزو امضاکنندگان قرار دادهاند از او نپذيرفتيم و گفتيم الان دير است. بايد همان موقع تکذيب ميکرديد. همچنين آقاي دانش آشتياني را که جرم همکاري با حزب مشارکت ضد نظام دانستيم و گفتيم صلاحيت وزارت را ندارد.
مطهري ادامه داد: اکنون آقاي فرهادي به عنوان وزير پيشنهادي علوم به مجلس معرفي شده است در حالي که وي در کارنامه سياسي خود امضاي نامهاي را به همراه آقايان خاتمي، موسوي و کروبي و دهها استاد دانشگاهها و افراد سياسي ديگر خطاب به مراجع تقليد در اعتراض به نحوه برخورد ماموران امنيتي و نظامي با مردم معترض دارد.
لاريجاني: اتهامزني به مجلس در عدم رأي دادن به وزرا اقدام ناجوانمردانهاي است
رئيس مجلس تأکيد کرد: اتهامزني به مجلس در عدم رأي دادن به وزرا اقدام ناجوانمردانهاي است.
به گزارش فارس، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در نشست علني صبح امروز (چهارشنبه) پارلمان و بعد از سخنراني علي مطهري به عنوان مخالف فرهادي وزير پيشنهادي علوم، اظهار داشت: آقاي مطهري در بخشي از سخنان خود گفت که «اگر مجلس به فرهادي براي تصدي سکان وزارت علوم رأي دهد، معاملهاي صورت گرفته است»، بايد در اين زمينه بگويم اين حرف درستي نيست.
وي افزود: نمايندگان مجلس شوراي اسلامي خودشان صلاحيت افرادي که معرفي ميشوند را بررسي ميکنند ممکن است به فرد پيشنهادي رأي بدهند ممکن است رأي ندهند، اينکه مجلس رأي بدهد يک جور متهم شود رأي ندهد يک جور متهم شود، اين اقدام جوانمردانهاي نيست.
رئيس مجلس بر همين اساس يادآور شد: اينکه گفته ميشود مجلس وزراي علوم پيشنهادي قبليرا فتنهگر ميدانست و به همين دليل به آنان رأي نداد، اين هم حرف درستي نيست، من از مجموعه رأي نمايندگان مجلس چنين برداشتي نداشتم، دريافت ما از رأي نمايندگان اين است که نمايندگان صلاحيت وزراي پيشنهادي قبلي را احراز نکردند و نتوانستند اطمينان کاملي بيابند.
مخالف/احمدي: فردي از جنس آموزش عالي بايد در وزارت علوم قرار بگيرد
نماينده دهلران در مجلس با بيان اينکه بايد کسي در مصدر آموزش عالي قرار گيرد که دردهاي پارکهاي علم و فناوري و نه درد اتاقهاي عمل را بداند، گفت: چرا نبايد فردي از جنس آموزش عالي در وزارت علوم قرار گيرد.
علي محمد احمدي نماينده مردم دهلران در مجلس شوراي اسلامي صبح امروز (چهارشنبه) در جلسه رأي اعتماد به وزير پيشنهادي علوم در مخالفت با وي اظهار داشت: جلسه رأي اعتماد امروز ما مربوط به وزارتخانهاي است که از اساسيترين و پايهايترين وزارتخانه کشور است.
وي افزود: برخلاف تصورات برخي که ميپندارند قدرت نظامي ميتواند بازدارندگي ايجاد کند بايد بپذيريم آنچه که فراتر از بازدارندگي قدرت ايجاد ميکند، علم و دانش است.
اين نماينده مجلس بيان کرد: اگر دغدغه ما ارتقاي علم، دانش و تکنولوژي و جايگاه ايران در منطقه و جهان در اين موارد است، بايد وزيري متصدي وزارت علوم شود که سند چشمانداز 20 ساله را براي وزارت علوم بتوانند محقق کنند.
احمدي با بيان اينکه وزير پيشنهادي علوم از فرزندان انقلاب اسلامي است، خاطرنشان کرد: بنده نه از آقاي فرهادي بلکه، از آقاي رئيس جمهور اين سؤال را دارم که آيا انتخاب فرهادي حل عملياتي يقه سفيدان بيکاري که نظام آموزش عالي بايد آنها را کارآفرين خلق کرده باشد، حال خيل بيکاران سرگردان به بار آورده است را دارد؟
نماينده دهلران تصريح کرد: ما شاهديم که برنامه آقاي فرهادي تنها 48 ساعت پس از وزير پيشنهادي قبلي به مجلس ارائه شد، ما بايد تلاش کنيم مشکلات آموزش عالي را حل کنيم، نه اينکه واقعيتهاي آموزش عالي را ناديده بگيريم، گفتمان تمدنساز بايد قدرت علمي کشور را ارتقا ببخشد.
وي با بيان اينکه فرهادي در دهه 60 وزارت آموزش عالي را بر عهده داشته است، گفت: آيا انتزاع وزارت علوم از وزارت بهداشت اشتباه بوده، اگر اين طور نبود چرا نبايد فردي از جنس آموزش عالي در وزارت علوم قرار گيرد؟
احمدي افزود: بايد کسي در مصدر آموزش عالي قرار گيرد که درد پارکهاي علم و فناوري را بداند نه دردهاي اتاق عمل را، چراکه آقاي قاضيزاده هاشمي دردهاي اتاق عمل را ميداند.
اين نماينده مجلس اضافه کرد: درد امروز ما پارکهاي علم و فناوري و هزاران فارغالتحصيل پيام نور است که اين روزها به اوج بيکاري رسيدهاند.
وي در ادامه سخنان خود بيان کرد: تعدادي از وزراي کابينه سن بالا داشتند که عدهاي گفتند با تحرک خود جبران ميکنند، اما از آن تعداد تنها يک نفر توانسته است تحرک خوبي داشته باشد، ما در وزارت علوم فردي ميخواهيم که از دانشگاهها بازديد کند.
احمدي در پايان سخنان خود با بيان اينکه اميدواريم با وفاقي که در مجلس به وجود آمده فرهادي رأي اعتماد لازم را داشته باشد، يادآور شد: اما انتظار داريم فرهادي در آموزش عالي تراز انقلاب اسلامي حاضر شود.
موافق/رهبرياملشي: فرهادي مصداق بارز عدالت است، مخالفان خلاف واقع نگويند
نماينده رودسر با بيان اينکه وزير پيشنهادي علوم مصداق بارز اعتدال است، گفت: مخالفان فرهادي بايد بر اساس مستندات با وي مخالفت کنند و چيزي خلاف واقعيت نگويند.
محمد مهدي رهبرياملشي نماينده مردم رودسر در مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني امروز چهارشنبه پارلمان در موافقت با محمد فرهادي به عنوان وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اينکه زماني که بخواهيم امانتي را به شخصي بسپاريم، وي بايد اهليت داشته باشد، اظهار داشت: اهليت يعني فرد از نظر صداقت، امانت، عدل و احسان شايستگي لازم را داشته و در عين حال تخصص لازم را نيز دارا باشد.
وي با بيان اينکه وزير پيشنهادي علوم هر دو ويژگي ذکر شده را داراست، افزود: من به عنوان فرد کوچکي از مجلس از اينکه ما هنوز نتوانستهايم يک فرد مناسب را براي مسئوليت خطير وزارت علوم انتخاب کنيم از يک جهت خوشحال و از يک جهت ناراحتم.
رهبري اضافه کرد: ناراحتي من به اين دليل بود که کشور ما امروز در وضعيت خاصي قرار دارد و ما بايد به مسئولان کمک کنيم تا مسائل به درستي پيش برود.
وي با اشاره به زمان اعلام وصول نامه معرفي وزير پيشنهادي علوم تصريح کرد: در آن زمان تشخيص من اين بود که فضاي مجلس براي آقاي فرهادي مناسب است و وي بالاي 200 رأي موافق خواهد داشت.
اين نماينده مجلس خطاب به مخالفان وزير پيشنهادي علوم اضافه کرد: عزيزاني که قصد مخالفت با فرهادي را دارند بايد بر اساس مستندات با وي مخالفت کنند و چيزي خلاف واقعيت نگويند.
رهبري املشي به مخالفت علي مطهري نماينده مردم تهران با وزير پيشنهادي علوم اشاره کرد و گفت: آقاي مطهري که من احترام فراواني برايشان قائلم در مخالفت با وزير برخي از مسائلي را مطرح کردند که واقعيت نداشت، به طور مثال آن نامهاي که اعلام شد آقاي فرهادي آن را به امضا رسانده به گفته وي آن نامه توسط وزير پيشنهادي علوم امضا نشده است، ما نبايد زماني که سايت يا رسانهاي مطلبي را نوشت آن را منعکس کنيم.
رهبري همچنين تصريح کرد: مطهري به اين موضوع اشاره کرد که فرهادي در يکي از احزاب حضور داشته اما فرهادي تأکيد دارد من در آن حزب نبودم.
وي وزير پيشنهادي علوم را مصداق بارز عدالت توصيف کرد و از همکاران خود خواست تا به محمد فرهادي براي تصدي پست وزارت علوم رأي مثبت دهند.
وافق/قرباني: فرهادي اعلام کرد فتنه خط قرمز ماست/وزير پيشنهادي در اوج بحران دانشگاهها را مديريت کرد
نماينده مردم آستانه اشرفيه تمايل نمايندگان نسبت به راي اعتماد به وزير پيشنهادي علوم را نشاندهنده توانمندي او خواند و گفت: فرهادي شخصا به من اعلام کرد که فتنه خط قرمز اوست.
محمدحسين قرباني نماينده مردم آستانه اشرفيه امروز چهارشنبه در صحن علني مجلس در موافقت با محمد فرهادي وزير پيشنهادي علوم با اشاره به تحولات رخ داده در دهههاي گذشته در وزارت علوم دانشگاهها را داراي نقش مهم در ترسيم برنامههاي کشور عنوان کرد و گفت: امروز تمايل نمايندگان به راي مثبت به فرهادي نشاندهنده توانمندي اوست.
وي خطاب به علي مطهري گفت: بسياري از کساني که ديروز به عنوان مخالف براي فرهادي ثبتنام کرده بودند امروز با پس گرفتن مخالفت خود موافق وي شدند.
قرباني 4 محور مهم مؤثرتر در راي اعتماد به وزير پيشنهادي علوم به جهت حساسيت جايگاه وي را تشريح کرد و گفت: اول آنکه فتنه خط قرمز ماست و دوم اينکه بايد راجع به آن روشنگري صورت گيرد.
وي افزود: سوم اينکه فتنه 88 جلوهاي از توطئه دشمنان بوده و چهارم هدف از فتنه گمراه کردن مردم بود.
نماينده مردم آستانه اشرفيه در مجلس تصريح کرد: شخصا با آقاي دکتر فرهادي در اين مورد صحبت کردم که ايشان اعلام کرد که فتنه خط قرمز ماست.
وي با اشاره به درايت فرهادي در ماجراهاي بيمارستانهاي حضرت رسول و امام خميني در جريان فتنه 88 گفت: ايشان 8 سال وزير بودند که 4 سال آن در وزارت علوم و 4 سال آن در وزارت بهداشت بوده است؛ دوران وزارت بهداشت ايشان اوج بحران در دانشگاهها بود و من خود به عنوان دانشجو نحوه مديريت ايشان را از نزديک رصد ميکردم.
قرباني با اشاره به سوابق اجرايي فرهادي در موسسه دانش و پژوهش ايران تاکيد کرد: باور داريم آقاي فرهادي منتسب به هيچ جريان سياسي نيست و از رئيسجمهور بابت انتخاب چنين گزينهاي تشکر ميکنم.
مخالف/احمدي: فردي از جنس آموزش عالي بايد در وزارت علوم قرار بگيرد
نماينده دهلران در مجلس با بيان اينکه بايد کسي در مصدر آموزش عالي قرار گيرد که دردهاي پارکهاي علم و فناوري و نه درد اتاقهاي عمل را بداند، گفت: چرا نبايد فردي از جنس آموزش عالي در وزارت علوم قرار گيرد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، علي محمد احمدي نماينده مردم دهلران در مجلس شوراي اسلامي صبح امروز (چهارشنبه) در جلسه رأي اعتماد به وزير پيشنهادي علوم در مخالفت با وي اظهار داشت: جلسه رأي اعتماد امروز ما مربوط به وزارتخانهاي است که از اساسيترين و پايهايترين وزارتخانه کشور است.
وي افزود: برخلاف تصورات برخي که ميپندارند قدرت نظامي ميتواند بازدارندگي ايجاد کند بايد بپذيريم آنچه که فراتر از بازدارندگي قدرت ايجاد ميکند، علم و دانش است.
اين نماينده مجلس بيان کرد: اگر دغدغه ما ارتقاي علم، دانش و تکنولوژي و جايگاه ايران در منطقه و جهان در اين موارد است، بايد وزيري متصدي وزارت علوم شود که سند چشمانداز 20 ساله را براي وزارت علوم بتوانند محقق کنند.
احمدي با بيان اينکه وزير پيشنهادي علوم از فرزندان انقلاب اسلامي است، خاطرنشان کرد: بنده نه از آقاي فرهادي بلکه، از آقاي رئيس جمهور اين سؤال را دارم که آيا انتخاب فرهادي حل عملياتي يقه سفيدان بيکاري که نظام آموزش عالي بايد آنها را کارآفرين خلق کرده باشد، حال خيل بيکاران سرگردان به بار آورده است را دارد؟
نماينده دهلران تصريح کرد: ما شاهديم که برنامه آقاي فرهادي تنها 48 ساعت پس از وزير پيشنهادي قبلي به مجلس ارائه شد، ما بايد تلاش کنيم مشکلات آموزش عالي را حل کنيم، نه اينکه واقعيتهاي آموزش عالي را ناديده بگيريم، گفتمان تمدنساز بايد قدرت علمي کشور را ارتقا ببخشد.
وي با بيان اينکه فرهادي در دهه 60 وزارت آموزش عالي را بر عهده داشته است، گفت: آيا انتزاع وزارت علوم از وزارت بهداشت اشتباه بوده، اگر اين طور نبود چرا نبايد فردي از جنس آموزش عالي در وزارت علوم قرار گيرد؟
احمدي افزود: بايد کسي در مصدر آموزش عالي قرار گيرد که درد پارکهاي علم و فناوري را بداند نه دردهاي اتاق عمل را، چراکه آقاي قاضيزاده هاشمي دردهاي اتاق عمل را ميداند.
اين نماينده مجلس اضافه کرد: درد امروز ما پارکهاي علم و فناوري و هزاران فارغالتحصيل پيام نور است که اين روزها به اوج بيکاري رسيدهاند.
وي در ادامه سخنان خود بيان کرد: تعدادي از وزراي کابينه سن بالا داشتند که عدهاي گفتند با تحرک خود جبران ميکنند، اما از آن تعداد تنها يک نفر توانسته است تحرک خوبي داشته باشد، ما در وزارت علوم فردي ميخواهيم که از دانشگاهها بازديد کند.
احمدي در پايان سخنان خود با بيان اينکه اميدواريم با وفاقي که در مجلس به وجود آمده فرهادي رأي اعتماد لازم را داشته باشد، يادآور شد: اما انتظار داريم فرهادي در آموزش عالي تراز انقلاب اسلامي حاضر شود.
موافق/رهبرياملشي: فرهادي مصداق بارز عدالت است، مخالفان خلاف واقع نگويند
نماينده رودسر با بيان اينکه وزير پيشنهادي علوم مصداق بارز اعتدال است، گفت: مخالفان فرهادي بايد بر اساس مستندات با وي مخالفت کنند و چيزي خلاف واقعيت نگويند.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، محمد مهدي رهبرياملشي نماينده مردم رودسر در مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني امروز چهارشنبه پارلمان در موافقت با محمد فرهادي به عنوان وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اينکه زماني که بخواهيم امانتي را به شخصي بسپاريم، وي بايد اهليت داشته باشد، اظهار داشت: اهليت يعني فرد از نظر صداقت، امانت، عدل و احسان شايستگي لازم را داشته و در عين حال تخصص لازم را نيز دارا باشد.
وي با بيان اينکه وزير پيشنهادي علوم هر دو ويژگي ذکر شده را داراست، افزود: من به عنوان فرد کوچکي از مجلس از اينکه ما هنوز نتوانستهايم يک فرد مناسب را براي مسئوليت خطير وزارت علوم انتخاب کنيم از يک جهت خوشحال و از يک جهت ناراحتم.
رهبري اضافه کرد: ناراحتي من به اين دليل بود که کشور ما امروز در وضعيت خاصي قرار دارد و ما بايد به مسئولان کمک کنيم تا مسائل به درستي پيش برود.
وي با اشاره به زمان اعلام وصول نامه معرفي وزير پيشنهادي علوم تصريح کرد: در آن زمان تشخيص من اين بود که فضاي مجلس براي آقاي فرهادي مناسب است و وي بالاي 200 رأي موافق خواهد داشت.
اين نماينده مجلس خطاب به مخالفان وزير پيشنهادي علوم اضافه کرد: عزيزاني که قصد مخالفت با فرهادي را دارند بايد بر اساس مستندات با وي مخالفت کنند و چيزي خلاف واقعيت نگويند.
رهبري املشي به مخالفت علي مطهري نماينده مردم تهران با وزير پيشنهادي علوم اشاره کرد و گفت: آقاي مطهري که من احترام فراواني برايشان قائلم در مخالفت با وزير برخي از مسائلي را مطرح کردند که واقعيت نداشت، به طور مثال آن نامهاي که اعلام شد آقاي فرهادي آن را به امضا رسانده به گفته وي آن نامه توسط وزير پيشنهادي علوم امضا نشده است، ما نبايد زماني که سايت يا رسانهاي مطلبي را نوشت آن را منعکس کنيم.
رهبري همچنين تصريح کرد: مطهري به اين موضوع اشاره کرد که فرهادي در يکي از احزاب حضور داشته اما فرهادي تأکيد دارد من در آن حزب نبودم.
وي وزير پيشنهادي علوم را مصداق بارز عدالت توصيف کرد و از همکاران خود خواست تا به محمد فرهادي براي تصدي پست وزارت علوم رأي مثبت دهند.
وافق/قرباني: فرهادي اعلام کرد فتنه خط قرمز ماست/وزير پيشنهادي در اوج بحران دانشگاهها را مديريت کرد
نماينده مردم آستانه اشرفيه تمايل نمايندگان نسبت به راي اعتماد به وزير پيشنهادي علوم را نشاندهنده توانمندي او خواند و گفت: فرهادي شخصا به من اعلام کرد که فتنه خط قرمز اوست.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، محمدحسين قرباني نماينده مردم آستانه اشرفيه امروز چهارشنبه در صحن علني مجلس در موافقت با محمد فرهادي وزير پيشنهادي علوم با اشاره به تحولات رخ داده در دهههاي گذشته در وزارت علوم دانشگاهها را داراي نقش مهم در ترسيم برنامههاي کشور عنوان کرد و گفت: امروز تمايل نمايندگان به راي مثبت به فرهادي نشاندهنده توانمندي اوست.
وي خطاب به علي مطهري گفت: بسياري از کساني که ديروز به عنوان مخالف براي فرهادي ثبتنام کرده بودند امروز با پس گرفتن مخالفت خود موافق وي شدند.
قرباني 4 محور مهم مؤثرتر در راي اعتماد به وزير پيشنهادي علوم به جهت حساسيت جايگاه وي را تشريح کرد و گفت: اول آنکه فتنه خط قرمز ماست و دوم اينکه بايد راجع به آن روشنگري صورت گيرد.
وي افزود: سوم اينکه فتنه 88 جلوهاي از توطئه دشمنان بوده و چهارم هدف از فتنه گمراه کردن مردم بود.
نماينده مردم آستانه اشرفيه در مجلس تصريح کرد: شخصا با آقاي دکتر فرهادي در اين مورد صحبت کردم که ايشان اعلام کرد که فتنه خط قرمز ماست.
وي با اشاره به درايت فرهادي در ماجراهاي بيمارستانهاي حضرت رسول و امام خميني در جريان فتنه 88 گفت: ايشان 8 سال وزير بودند که 4 سال آن در وزارت علوم و 4 سال آن در وزارت بهداشت بوده است؛ دوران وزارت بهداشت ايشان اوج بحران در دانشگاهها بود و من خود به عنوان دانشجو نحوه مديريت ايشان را از نزديک رصد ميکردم.
قرباني با اشاره به سوابق اجرايي فرهادي در موسسه دانش و پژوهش ايران تاکيد کرد: باور داريم آقاي فرهادي منتسب به هيچ جريان سياسي نيست و از رئيسجمهور بابت انتخاب چنين گزينهاي تشکر ميکنم.
- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930905000086#sthash.00sHbMGD.dpuf
مخالف/ مشهدي عباسي: برخيها از رأفت نظام سوءاستفاده ميکنند
نماينده مردم فيروزکوه و دماوند در مجلس شوراي اسلامي گفت: چه دليلي دارد کسي که در فتنه دست داشته بخواهد وزير شود برخيها از رأفت نظام سوءاستفاده ميکنند.
حميدرضا مشهدي عباسي نماينده مردم فيروزکوه و دماوند در مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني امروز (5آذر 93) در مخالفت با وزير پيشنهادي علوم ضمن تبريک به مناسبت فرا رسيدن سالروز تشکيل بسيج مستضعفين، گفت: بحثهايي مطرح شده که لازم است در اين جلسه دفاع کنيم. از هجمههايي که يکي دو ماه گذشته عليه مجلس صورت گرفته است.
وي افزود: ملت شريف ايران لازم است بدانند که در زمان انتخاب شدن اوباما به عنوان رئيسجمهور آمريکا تحليلي را تحويل او داد که در رابطه با ايران نيز مباحثي در آن وجود داشت.
عباسي تصريح کرد: سازمان سيا در رابطه با ايران به اوباما گفته بود که به نحوي برنامهريزي کند تا در پايان دوره رياستجمهورياش چالشي به نام ايران براي آمريکا وجود نداشته باشد.
وي اضافه کرد: تا بحث فتنه مطرح ميشود موضوع سياسي ميشود بسياري از مشکلات اقتصادي مردم به خاطر همين بحث فتنه و ناداني برخي سياستمداران بوده است.
عباسي تأکيد کرد: بعد از بحثي که سازمان سيا به اوباما مطرح کرد فتنه 88 ايجاد ميشود و اين فتنه باعث نا امني تهران شد.
وي اضافه کرد: سيا باز تأکيد ميکند که فرصت هست تا از راه اپوزيسيون به ايران ضربه بزنيم. يک ناداني باعث شد تحليل سيا عوض شود و فشارهاي تحريمي که امروز وجود دارد اثر فتنه است.
اين نماينده مجلس گفت: اگر اينکه من با فرد اصلاحطلبي نشستم و گفتند با فتنهگران نشستهاي اشتباه است ولي کسي که فتنهگرياش محرز شده را نميتوان ناديده گرفت.
عباسي خاطرنشان کرد: چه دليلي دارد که يک فتنهگر بيايد و بخواهد وزير شود کسي که اساتيد و دانشجويان را عليه نظام شورانده است کسي که به دنبال براندازي نظام بوده است. برخيها از رأفت نظام سوءاستفاده ميکنند.
وي اضافه کرد:اگر نمايندگان مجلس به اين نتيجه رسيدند فردي صلاحيت ندارد که وزير شود نبايد جنجال کرد.
اين نماينده مجلس تصريح کرد: توقع داشتيم رئيسجمهور که به دنبال تعامل و وحدت است مباحثي را که باعث زياد شدن فاصله و از بين بردن وحدت ميشود را مطرح نميکرد.
عباسي اظهار داشت: فرجي دانا نزديک به 110 رأي مثبت از مجلس گرفت ولي بعد آن مجلس را زير سؤال بردند لااقل با موافقان خودتان درست برخورد کنيد.
وي اضافه کرد: برخي از دوستان همکار صحبتهايي ميکنند که مجلس را زير سؤال ميبرد بايد به اين مباحث توجه کرد تا باعث سوءاستفاده دشمنان نشود.
مشهديعباسي با اشاره به نقاط ضعف گزينه پيشنهادي وزارت علوم، گفت: عدم تعامل با مجلس يکي از ضعفهاي فرهادي بوده است که اميدواريم ترميم کند، مدتي که زحمت سازمان هلال احمر را داشت گزارشي از وي نديديم، ما ميگوييم دولتمردان گزارش عملکرد به مجلس بدهند تا عملکرد مثبت آنها را به مردم بگوييم ولي در سازمان هلال احمر ظهور و بروزي نديديم، فرهادي فقط يک جلسه در روزهاي اول با کميسيون اجتماعي داشت.
وي افزود: اميدواريم در وزارت علوم فرهادي به اين مسائل توجه کند و تعامل با مجلس مورد توجه قرار بگيرد.
مشهديعباسي ادامه داد: در بحث بورسيه نيز جار و جنجال بسياري به پا شده است به طوري که برخي از خانوادههاي شهدا ميگويند که با آنها برخورد شده است، ما مي گوييم دولتمردان در کارها با نمايندگان مشورت کنند، اگر کسي تخلف کرده بايد برخورد شود ولي در حال حاضر به خانواده شهدا اجحاف مي شود.
وي با بيان اينکه نظام بايد با افراد فعال در فتنه برخورد کند، گفت: نميگوييم اين افراد را بازداشت کنيد زيرا نظام ما نظام رئوفي است ولي حداقل اين افراد جريمه شوند و پست نگيرند.
مشهديعباسي خطاب به گزينه پيشنهادي وزارت علوم اظهار داشت: بحث نظارت بر تحصيلات تکميلي در دانشگاه آزاد و پيام نور بايد مورد توجه قرار گيرد، شما کار بزرگ و سنگيني پيش رو داريد در حال حاضر در بحث رشتهها آمايش نداريم و بايد اين مسئله را مورد توجه قرار دهيم.
وي افزود:امروز ما چقدر تحصيلکرده بيکار داريم؟ چه آمايش سرزميني داريم که برخي رشتهها را حذف کنيم؟ تحصيلکردگان مقاطع دکترا و ارشد وضعيت اشتغال نامناسب دارند و در وزارت علوم به اين موضوع توجه نشده است.
وي افزود:دانشگاهها ميتوانند اثرات مثبت بر فرهنگ جامعه داشته باشند و از نشريات تا مباحث مختلف را مطرح کنند به طوري که پس از مقاطع کارشناسي و کارشناسي ارشد فارغالتحصيل از نظر اخلاقي و ديني و علمي از شاخصهاي قبلي بالاتر باشد.
مشهديعباسي با بيان اينکه برخي اساتيد دانشگاه تبليغ دينهاي انحرافي را در کلاسها دارند، گفت: اين مسائل بايد به شدت نظارت شود. متأسفانه برخي مسائل را در دانشگاه ها ميبينيم که ناراحت هستيم.
وي با اشاره به ضرورت تعامل دولتمردان با مجلس، گفت: وزرا و سازمانها بايد ارتباط بيشتري بانمايندهها داشته باشند زيرا نمايندهها حرف ملت را مي زنند و زبان مردم هستند. اميدواريم به اين مسائل توجه شود تا شاهد توسعه ارتباط وزارت علوم با کميسيونهاي مختلف به خصوص کميسيون آموزش و تحقيقات باشيم.
موافق/هاشمي: وزير علوم با بورسيههاي غيرقانوني برخورد کند/لزوم توجه به سوابق شبههناک برخي رؤساي دانشگاهها
نماينده تهران با تأکيد بر لزوم توجه به سوابق شبههناک برخي رؤساي دانشگاهها توسط وزير علوم گفت: تعداد اندکي از افراد به ناحق و ناروا بورسيه شدند که بايد با آنها برخورد شود، اما حقوق همه بورسيهشدهها نبايد ضايع شود.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، سيد مهدي هاشمي نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در نشست علني صبح امروز (چهارشنبه) خانه ملت در سخناني به عنوان موافق محمد فرهادي وزير پيشنهادي علوم اظهار داشت: انتظار داريم نمايندگان مجلس با رأي خوبي آقاي فرهادي را راهي وزارت علوم کنند، تجربه گذشته نشان ميدهد که مجلس به طور دقيق و صحيح تصميم ميگيرد و شاهد بوديد که دو هفته بعد از استيضاح فرجيدانا، مقام معظم رهبري فرمودند بايد خط قرمز فتنه حفظ شود.
وي افزود: تمام شبهات مطرح شده در مورد فرهادي خوشبختانه رفع شده است و انتظار داريم وزير پيشنهادي علوم با اصول و ارزشهايي که تاکنون پايبند بوده، در اين وزارتخانه نيز آنها را مدنظر قرار دهد، انتظار داريم در اين دوره مانند گذشته برگ زرين ديگري بر افتخارات آقاي فرهادي اضافه شود، اميدواريم وزير پيشنهادي علوم، به موضوعات فرهنگ، اقتصاد مقاومتي، پژوهش و فرهنگ و بخش خصوصي دقت نظر را داشته باشد، ارتقاي سطح علمي و تقويت بسيج از برنامههاي آقاي فرهادي است، توجه ما بايد به ارزشها باشد و آنان را مدنظر قرار دهيم.
نماينده تهران در بخش ديگري از سخنانش تصريح کرد: طبيعتا پاسخگويي به مسائلي که در گذشته بوده و مطرح شده از انتظارات مجلس است، در مذاکراتي که داشتيم، آقاي فرهادي به اين موضوع مقيد بود که قوانين و مقررات در جايگاه حداکثري خودش بايد مدنظر قرار گيرد، انتظار داريم موضوع رؤساي دانشگاهها که سوابق قابل قبولي نداشته يا شبههناک هستند، مورد دقت و توجه لازم قرار گيرد که البته اين موضوع در برنامههاي وزير پيشنهادي علوم بوده و هست.
هاشمي در بخش ديگري از سخنانش تأکيد کرد: در موضوع بورسيهها يکسري حقوق از برخي افراد ضايع شده است، طبق گزارشاتي که داده شده، تعداد اندکي از بورسيهها مغاير با قوانين و مقررات بورسيه و پذيرفته شدند که طبيعتا نبايد به خاطر اين تعداد اندک و محدود حق همه بورسيه شدهها ضايع شود، قطعا فرهادي بايد از حقوق افراد ذيحق در اين زمينه صيانت کند و با افرادي که به ناروا و به ناحق از اين حقوق بهرهمند و بورسيه شدند نيز برخورد کند.
وي در پايان خاطرنشان کرد: لازم است درباره برخي مسائل مطرح شده مبني بر معامله مجلس بگويم ما اگر اهل معامله بوديم با رؤساي جمهور معامله ميکرديم، اين حرف درستي نيست که اگر مجلس به فرهادي وزير پيشنهادي علوم رأي دهد، پس معامله کرده است.
علي لاريجاني رئيس مجلس نيز با مزاح و با خنده در پاسخ به هاشمي گفت: حالا شما معامله را به هم نزنيد!
موافق/نادران: عدم سياهنمايي و خارج بودن از حلقههاي تندروي مشارکتي نقاط مثبت وزير پيشنهادي علوم است/ فتنهگران در جنايت جنايتکاران بينالمللي شريکند
نماينده مردم تهران در مجلس مديريت فرهادي در هلال احمر را نکته مثبت وي خواند و گفت: ايشان نسبت به دوره ماقبل خود سياهنمايي نکرد و ضعفهاي آن دوره را رسانهاي نکرد و اين به معني اعتدال است.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس الياس نادران نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي امروز (چهارشنبه) در صحن علني مجلس در موافقت با محمد فرهادي وزير پيشنهادي علوم خط قرمز مجلس در مواجهه با مديريتهاي کلان را فتنه برشمرد و با تاکيد بر اينکه نمايندگان اسير حاشيهسازي نخواهند شد، گفت: دو نکته مثبت در سوابق آقاي فرهادي وجود دارد که اول مديريت اخير ايشان در هلال احمر است که نسبت به دوره قبل از خود سياهنمايي نکردند.
وي افزود: نه به اين معنا که در دوره پيشين مديريت هلال احمر ضعفي نبوده است بلکه از آنجا که ميخواست حرکتي رو به جلو داشته باشد آن ضعفها را رسانهاي نکرد و اين يعني اعتدال.
نادران خارج بودن از حلقه تندروي مشارکتي و غيرمشارکتي برخلاف گزينههاي قبلي پيشنهادي را نکته مثبت دوم فرهادي خواند و ادامه داد: فرهادي به علت تندرويهاي اصلاحطلبان در مجلس ششم نتوانست در دور دوم رياست جمهوري آقاي خاتمي به مجلس معرفي شود.
وي با تاکيد بر اينکه اصولگرايان بابت راي اعتماد خود به فرهادي هيچ توقعي از وي نخواهند داشت، گفت: اگر آقاي رئيسجمهور يک مورد را سراغ دارند که مجلس بابت آراي راي اعتماد يا عدم راي اعتماد مطالبهاي از ايشان داشتهاست بيايد و علني پشت تريبون بگويد.
نماينده مردم تهران در مجلس جرم فتنهگران را اميدوار کردن دشمن به ايجاد و استفاده از شکافهاي اجتماعي عنوان کرد و اظهار داشت: تحريم بيمهها، تحريم نفتکشها و تحريمهاي ديگر به دليل همين اميدواريهاي دشمن ناشي از فتنه 88 بود.
نادران سران فتنه را شريک جنايت جنايتکاران بينالمللي برشمرد و اظهار داشت: آنها در نتيجه فتنه 88 تصور کردند ميتوانند با ترک ميز مذاکرات به اهداف خود دست يابند.
نماينده مردم تهران در مجلس گفت: انتظار داريم سياستهاي وزارت علوم تغيير کند. همانطوري که از فرجي دانا خاضعانه تقاضا کرديم که شما خود وزارت را اداره کن نه اينکه شما را اداره کنند.
وي با درخواست از فرهادي براي انتخاب مديران و مشاوران از کساني که موجب عدم بازداشت شرايط سال 88 ميشود، خاطرنشان کرد: علاوه بر اين بايد معاونان از ميان کساني انتخاب شوند که پيشرفت و توسعه علمي را در دانشگاهها به بار آورند.
وي به جلسات خصوصي فراکسيونها و کميسيونها با فرهادي اشاره کرد و بيان داشت: فرهادي در اين جلسات عنوان کرد که من سرباز ولايت هستم و دست سربازان ولايت را ميبوسم.
نماينده مردم تهران در مجلس گفت: در مورد بورسيهها به ويژه کساني که در حق آنها ظلم شد ميخواهيم که ملاک عمل آقاي فرهادي مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي باشد و وزارتخانه از سياسيتبازي و تحت تاثير گروهها قرار گرفتن بري باشد.
وي با يادآوري سابقه وزارت علوم فرهادي افزود: امروز ايشان پختهتر شده و حتما اين وزارتخانه را که اکنون حوزه بهداشت از آن جدا شده است، بهتر اداره ميکند.
نادران راي مجلس را راي موافق و مشروط برشمرد و گفت: تا زماني که آقاي فرهادي سرباز ولايت هستند و قانون ملاک تصميمگيري ايشان بوده راي ما باقي است اما اگر دوباره اين وزارتخانه گرفتار جريانهايي شود که بخواهند به آن طمع کنند ما با کسي عقد اخوت نبستهايم.
نادران در پايان از نمايندگان خواست به حاشيهسازيها اعتنا نکنند.
فرهادي: فتنه خط قرمز ماست/هيچ نامهاي را امضا نکردهام
وزير پيشنهادي علوم گفت: مسأله محوري امروز کشور پيشرفت علمي در دانشگاهها است.
محمد فرهادي وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري صبح امروز (چهارشنبه) در صحن علني مجلس اظهارداشت: خداوند را سپاس ميگذارم که بندگانش را به حال خود نميگذارد و هر زماني را زمان امتحان قرار ميهد اميد که همه در اين آزمون از سر صدق وارد شويم و با صدق خارج شويم.
وي با گراميداشت هفته بسيج و تبريک ميلاد امام محمد باقر (ع) خاطرنشان کرد: در ابتداي سخن تقارن اين جلسه را با ولادت امام محمد باقر (ع) شکافنده علوم به فال نيک ميگيرم و روز بسيج مستضعفين را تبريک عرض ميکنم و کوشش جهادي براي دستيابي به قلههاي دانش بشري را که در بيان مقام معظم رهبري متبلور شده است مسئول چنين بينش عميق ديني يعني درهمآميختگي اخلاص جهادي و پيشرفت علمي ميدانم.
وي افزود: همچنين پيشاپيش شهادت مدرس متقارن با روز مجلس است را تبريک عرض ميکنم و از حسن ظن و اعتماد رئيس جمهور براي معرفي من براي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري کمال امتنان را دارم.
فرهادي ادامه داد: نمايندگان عزيز صادقانه بگويم کارنامه علمي و مديريتي خود را در مقابل جانفشاني خانواده شهدا و ايثارگران بسيار ناقابل ميدانم و چيزي براي عرضه ندارم. از سخنان نمايندگان محترم به عنوان موافق و مخالف بسيار بهره جستم اما ترجيحم اين است که به جاي پرداختن به پارهاي از مسائل به متن بپردازم. چرا که امروز نيازهاي واقعي جامعه و نياز علمي و دانشگاهي متن است.
وزير پيشنهادي علوم تصريح کرد: امروز ديد پيشرفت علمي کشور که شرط بقاي ماست که چه ميطلبد و فردي که براي اين مسئوليت معرفي ميشود بايد چه شرايط و برنامههايي را داشته باشد مدنظر است چرا که امروز بايد به دنبال معيار باشيم تا بتوانيم معيارهاي واقعي را بسنجيم و اجازه ميخواهم با معرفي نيازهاي واقعي جامعه و نظام دانشگاهي کشور و همين طور برنامههاي خود بپردازم.
فرهادي با بيان اينکه نمايندگان کمافيالسابق با برنامههاي من آشنا هستند، خاطرنشان کرد: در اين چند روزه فرصتي فراهم شد که از نزديک در فراکسيونهاي مختلف و کميسيونهاي مختلف به گفتوگو با جمع کثيري از شما بنشينم و امروز از اين تريبون که مسلما علاقمندان سرنوشت اين مملکت و دغدغهداران پيشرفت علمي کشور به آن گوش سپردهاند به مهمترين رئوس آن ميپردازند.
وزير پيشنهادي علوم با بيان اينکه مسئله محوري امروز و آينده کشور مسئله پيشرفت علمي کشور و دانشگاه است، خاطرنشان کرد: من اين را به صراحت اعلام ميکنم بهتر است سخنان امام(ره) را دوباره بخوانيم. دانشگاه مبدأ تحولات اصلي جامعه است، چرا که علم سبب اقتدار ملي ماست و به اعتبار فعاليت خود در دو دستگاه فرهنگ و آموزش و بهداشت و قريب به 35 سال در عرصههاي مختلف ميگويم اقتضائات علمي را از درون دانشگاههاي جهان استخراج کنيد. بيشک پيشرفت علمي عزم ملي را ميطلبد که بايد به اين امر توجه شود.
فرهادي با اشاره به برنامههاي خود براي وزارت علوم گفت: ارتقاي کيفيت آموزش عالي، اعتبار علمي رشتهها و مدارک دانشگاهي، حمايت از تبديل علم به فناوريهاي مفيد و تجاري سازي آنها از طريق اقتصاد دانشبنيان در راس برنامههاي من قرار دارد.
وي تحول و ارتقاي علوم انساني را از ديگر برنامههاي خود برشمرد و گفت: ما در زمينه علوم انساني مراکز رشد فعال نداريم بنابراين ميتوانيم ارتقاي علوم انساني را با تاسيس مراکز رشد تحقق بخشيم، البته با وجود شوراي تحول علوم انساني حتما در زمينه تحول علوم انساني و بازبيني رشتهها در وزارت علوم اقدام ميکنيم.
گزينه پيشنهادي وزارت علوم گفت: تاسيس اتاقهاي نظريهپردازي و تقويت کرسيهاي آزادانديشي، تنظيم سند تحول آموزش عالي کشور، توسعه پايدار براساس اقتصاد مقاومتي با ايفاي نقش دانشگاه از ايده تا بازار، حرکت به سوي الگوي ايراني- اسلامي دانشگاه و توسعه پايدار علم و فناوري و توجه به مسائل فرهنگي دانشگاه، پژوهشهاي قرآني و فرهنگ عفاف و حجاب و همچنين تعامل فعال با مراکز علمي و دانشگاهي معتبر جهاني از طريق ديپلماسي علم و فناوري نيز از اولويتهاي برنامه وزارت علوم است.
فرهادي با بيان اينکه هنوز براي آموزش عالي سند تحول تهيه نشده است گفت: تنظيم سند تحول آموزش عالي و گسترش رويکرد دانشگاه کارآفرين و ايجاد مناطق آزاد و همچنين توسعه متوازن آموزش عالي براساس آمايش استاني نيز در دستور کار قرار ميگيرد زيرا روزي فجرآفريني اولويت دانشگاه بود و امروز کارآفريني در دستور کار است.
وي اضافه کرد: حفظ و ارتقاي منزلت دانشگاه، دانشجو و استاد، گسترش آموزش و پژوهش تقاضامحور و دانشگاه ماموريتگرا، ظرفيتسازي و حمايت از انواع تشکلهاي دانشجويي در چارچوب ضوابط و حرکت به سوي توزيع امکانات آموزشي به ويژه در مناطق محروم و استفاده از ظرفيتهاي قانوني هياتهاي امنا نيز در دستور کار وزارت علوم قرار ميگيرد.
گزينه پيشنهادي وزارت علوم با بيان اينکه دانشگاه بايد محل آرام، پرتحرک و با نشاط باشد، گفت: براساس برنامه من تشکلها در چارچوب ضوابط شکل ميگيرند و مديريت شده فعاليت ميکنند و نشريات نيز بايد در مسير انقلاب و علم باشند، باور عميق من اين است که براي تحقق اين برنامهها بايد از مديراني بهرهگيري کرد که علاوه بر تدين و ايمان از تخصص و توانايي نيز برخوردار باشند و تحقق اين برنامهها را فراتر از مسائل حزبي و جناحي بدانند.
وي اضافه کرد: اگر همينقدر ثمره کار و تلاش من و همرزمان شهيدم در ستاد انقلاب فرهنگي و تاسيس دانشگاه و راهاندازي دورههاي دکترا اکنون به گونهاي شده است که بار ديگر گزينه ايجاد تحول بنيادين در آموزش عالي شدهاند برخود ميبالم و از خداوند مدد ميجويم.
فرهادي در ادامه خاطرنشان کرد: اگر مجلس به اين جانب اعتماد کند بنده به کمک مديراني با صلاحيت برنامه تحول بنياديني را دنبال ميکنيم که در راستاي اجراي اسناد بالادستي و حمايتهاي مقام معظم رهبري و بر مشي اعتدال باشد.
وزير پيشنهادي علوم تصريح کرد: بنده مواضع و سابقه روشني دارم و فراجناحي بوده و خواهم بود. بنده کشوري فکر ميکنم و سرمايههاي کشور را به بهانههاي مختلف تخريب نميکنم و پيش از هر چيز خود را در محضر خدا و وامدار مردم ميدانم.
فرهادي تأکيد کرد: فکر ميکنم رأي شما، برنامههاي من و ياري دانشگاهيان ميتواند تقويت پايههاي نظام و پيشرفت آموزش عالي را به همراه داشته باشد.
وي پيرامون دانشجويان ستارهدار نيز گفت: ما به دنبال فضاي آرام و با نشاط علمي در دانشگاهها هستيم. در خصوص دانشجويان ستارهدار نيز بررسيهايي صورت گرفته و مواردي باقيمانده که با تشکيل کميته در چارچوب قوانين بررسيها را انجام خواهيم داد.
فرهادي در خصوص نحوه انتخاب مديران نيز گفت: شرايط کلي انتخاب مديران اين است که آنان عالم، متدين و در مسير نظام و انقلاب باشند و کميتهاي براي انتخاب و انتصابها خواهم داشت و البته در کنار آن مشورتهايي با مجلس، شوراي عالي انقلاب فرهنگي و نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاهها در خصوص مسائل فرهنگي خواهم داشت.
وزير پيشنهادي علوم خاطرنشان کرد: بنده هيچ نامهاي را امضاء نکردهام حال اگر اسم هست يا نيست نميدانم. بنده معتقدم فصلالخطاب رهبري هستند و فتنه خط قرمز ماست.
فرهادي در پايان گفت: ستاد تحول علوم انساني نيز تشکيل شده که قطعاً در اين زمينه فعاليتهايي خواهيم داشت و اميدواريم توفيق شود در اين سنگر بتوانيم خدمت کنيم.
کليددار وزارت علوم مشخص شد/ قفل شهرک غرب بالاخره به دست «فرهادي» باز شد
نمايندگان مجلس با 197 رأي موافق به پنجمين وزير پيشنهادي دولت يازدهم براي تصدي سکان وزارت علوم رأي اعتماد دادند.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه امروز (چهارشنبه) پارلمان صلاحيت و برنامههاي محمد فرهادي وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري را مورد بحث و بررسي قرار دادند.
سپس وکلاي ملت با 197 رأي موافق، 28 رأي مخالف و 10 رأي ممتنع از مجموع 235 رأي مأخوذه، به محمد فرهادي براي تصدي سکّان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري رأي اعتماد دادند.
علي لاريجاني در پايان براي فرهادي آرزوي توفيق کرد.
بدين ترتيب با راي اعتماد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي سکاندار وزارت علوم بعد از چند ماه بلاتکليفي مشخص شد و محمد فرهادي رسما از امروز به عنوان وزير علوم کار خود را آغاز ميکند.