پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 119577
شيوع سرطان دستگاه گوارش در سايه عدم نظارت بر استفاده از کودهاي شيميايي/مصوبه اي که همچنان اجرا نمي‌شود!
تاریخ انتشار : 1393/09/02 09:16:35
نمایش : 1194
ماجراي کودهاي شيميايي بيش از آنکه به وزارت کشاورزي مرتبط باشد، بايد در دستور کار سازمان محيط زيست قرار گيرد. حال بايد منتظر ماند و ديد که آيا رئيس سازمان محيط زيست پس از خروج از بحران بنزين هاي وارداتي و آلودگي هوا، سراغي از روند مخرب اين کودهاي شيميايي مي گيرد يا خير.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، سرطان بيماري دردناکي که از تکثير غير طبيعي سلول هاي بدن شروع مي شود، اين روزها در کشور ما روز به روز در حال افزايش است و يکي از رايج ترين اين سرطان ها، سرطان معده يا دستگاه گوارش است که بيشترين مرگ و مير ناشي از سرطان در ايران را شامل مي شود که عوامل مختلفي سبب بروز اين نوع سرطان عنوان شده است.

 

سرطان دستگاه گوارش به عنوان شايع ترين نوع اين بيماري به حساب مي آيد و تنها عاملي که موجب بروز اين بيماري مي شود، نوع تغذيه افراد است. از يک سو اين سرطان به دليل رژيم تغذيه و از سوي ديگر نيز به خاطر کودهاي شيميايي است که در مواد غذايي، ميوه و سبزيجات استفاده مي شود و تاثير بسزايي در به وجود آمدن اين بيماري در بدن انسان دارد.

 

 در کنار اين کودهاي شيميايي، سموم شيميايي نيز در به وجود آمدن سرطان دستگاه گوارش تاثير گذار است. چراکه شيوه استفاده از اين سموم غير استاندارد و ميزان آن بيش از حد نياز است. براي نمونه مي توان به سموم استفاده شده براي ميوه خيار اشاره کرد که بعد از اضافه کردن سم، بايد 15 روز صبر کرده و بعد ميوه را برداشت کرد. اين در شرايطي است که اغلب کشاورزان بلافاصله بعد از افزودن سم، اين ميوه را مي چينند و همين مسئله موجب افزايش احتمال سرطان دستگاه گوارش مي شود.

 

فست فودها نيز به دليل بهره گيري از مواد نگه دارند، جزو دلايل اصلي ايجاد سرطان دستگاه گوارش هستند. استفاده از مواد نگه دارند نيکراتل که در غذاهاي آماده بکار مي رود، در بدن انسان راديکال آزاد ايجاد کرده و به صورت گسترده نيز در مواد غذايي استفاده مي شود.

 

البته با خبر شديم يکي از نهادهاي عالي تصميم گيرنده در کشور، مصوبه اي براي عدم استفاده از کودهاي شيميايي و استفاده از کود ارگانيک را در دستور کار قرار داده است. اين در حالي است که پيش از اين نيز با توجه به خطرات و مضراتي که اين کودها دارند، اقداماتي در زمينه تعليق آن انجام گرفته بود، اما همچنان مشاهده مي شود که در سطح وسيعي، کودهاي شميايي در مواد غذايي استفاده مي شود.

 

در اين ميان نکته جالب توجه اينجاست که وزارت کشاورزي اصرار بسياري براي استفاده از اين کودها دارد. از سوي ديگر نيز سازمان محيط زيست به رياست خانم ابتکار که اين روزها بابت واردات بنزين هاي به اصطلاح پاک، تحت هجمه هاي سنگين رسانه اي و افکار عمومي قرار دارد، در ماجراي کودهاي شيميايي نه ورودي داشته و نه اقدام مناسبي در اين زمينه ترتيب اثر داده است. از همين رو اين سوال پديد مي آيد که چه کسي مسئوليت جان انسان ها رادر دولت يازدهم بر عهده دارد؟ از يک سو ماجراي بنزين هاي آلوده وارداتي و از سوي ديگر مصرف گسترده کودهاي شيميايي اين روزها موجبات افزايش بيماري سرطان را فراهم ساخته و گويا قرار نيست اقدام مناسبي در اين زمينه صورت پذيرد.

 

از سوي ديگر نيز شنيده مي شود کودهاي شيميايي در حال آلوده کردن مجاري آب هاي زيرزميني هستند. حتي در اين باره گزارش هايي درباره ورود کودهاي شيميايي به آب شرب و يا آب دام ها در روستاها و شهرها نيز گزارش شده که دام هاي بسياري را نيز تلف کرده است.

 

يکي ديگر از مضراتي که کودهاي شيميايي براي محيط زيست ايجاد مي کند، از بين بردن باروري خاک است. کود وقتي شسته مي شود وارد آب زيرزميني مي شود و در اين مسير ph خاک را تغيير مي دهد و براي بازگرداندن ph خاک به وضعيت قبلي، نياز به گوگرد پاشي در حد وسيع و با هزينه هاي هنگفت است.

 

بنابراين مي توان گفت ماجراي کودهاي شيميايي بيش از آنکه به وزارت کشاورزي مرتبط باشد، بايد در دستور کار سازمان محيط زيست قرار گيرد. حال بايد منتظر ماند و ديد که آيا رئيس سازمان محيط زيست پس از خروج از بحران بنزين هاي وارداتي و آلودگي هوا، سراغي از روند مخرب اين کودهاي شيميايي مي گيرد يا خير.

 

انتهاي پيام/ق

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html