کد مطلب: 119235
سلاح شيميايي صدام گريبان آمريکا را گرفت
تاریخ انتشار : 1393/07/23 11:01:48
نمایش : 1711
روزنامه نيويورک تايمز در گزارشي تحقيقي با موضوع مواد شيميايي از دوران ديکتاتور سابق عراق، نوشته است که بين سال هاي ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱ در چندين مورد، نظاميان آمريکايي با اين مواد برخورد کرده و در مواردي دچار مجروحيت شده اند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، روزنامه نيويورک تايمز در گزارشي تحقيقي با اشاره به مستنداني که به واسطه قانون گردش آزاد اطلاعات به دست آورده، نوشته است که در طول يک دهه گذشته، نظاميان آمريکايي در عراق بارها با مواد شيميايي به جا مانده از رژيم سابق عراق برخورد کرده اند، اما به دستور پنتاگون از اعلام عمومي اين مطلب خودداري کرده اند.

به نوشته نيويورک تايمز، بين سال هاي ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱، نظاميان آمريکايي به کرات با مواد شيميايي مواجه شده و در دستکم ۶ مورد به دليل تماس يا استنشاق اين مواد، دچار مجروحيت شده اند.

اين روزنامه تصريح کرده است که اين مواد از زمان جنگ عراق عليه ايران به جا مانده است. نيويورک تايمز نوشته است که «مايه شرمساري» است که در ۵ مورد از ۶ حادثه منجر به مجروحيت آمريکايي ها، عامل حادثه بمب هايي بوده که در آمريکا طراحي، در اروپا ساخته و با کمک غرب با مواد شيميايي پر شده اند.

بنا بر اين گزارش، دستکم ۱۷ نظامي آمريکايي و ۵ افسر پليس عراق پس از سال ۲۰۰۳ با ذخاير شيميايي مواجه شده اند. در اين موارد بيش از ۵۰۰۰ بمب يا موشک حامل مواد کشنده شيميايي شناسايي شده است.

اما از آنجا که تمامي اين مواد پيش از سال ۱۹۹۱ توليد شده و اين بر خلاف ادعاي دولت وقت آمريکا مبني بر وجود برنامه فعال تسليحات شيميايي در عراق بوده، آمريکا در تمام اين مدت از اعلام وجود اين مواد خودداري کرده است.

نيويورک تايمز در ادامه اين گزارش توضيح داده است که دولت صدام حسين چطور در زمان جنگ با ايران، پس از مايوس شدن از پيروزي با تسليحات متعارف، به ايجاد برنامه شيميايي روي آورده و دولت هاي غربي مشتاق به شکست انقلاب اسلامي ايران، در اين مسير به بغداد کمک کرده اند.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html