|
کد مطلب: 119162
سيل ۸ ميليوني بيکاران در راه بازار کار
تاریخ انتشار : 1393/07/16 12:56:30 نمایش : 1843
وزير اقتصاد دولت تدبير و اميد ميگويد دولت اشتغال زايي را به عنوان يکي از مهمترين سياستها و برنامه هاي فعلي خود در دستور کار دارد و بزودي و در سالهاي آينده بايد براي ۸ ميليون متقاضي کار، شرايط اشتغال فراهم شود. با وجود دستيابي دولت به توفيقاتي در مهار نرخ تورم و بهبود وضعيت رشد اقتصادي؛ اما بازار کار همچنان در رکود شديد به سر ميبرد.
 به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، يکي از مسائل مهمي که در شرايط فعلي کشور را با خود درگير کرده است، مسئله بيکاري کارجويان جوان و ناتواني بنگاه ها در جذب صدها هزار متقاضي شغل است. اين مسئله آنقدر جدي است که بيکاري به عنوان يکي از بزرگترين مشکلات و دغدغه هاي خانواده ها به حساب مي آيد.
دولت تدبير و اميد با درک اين مسئله، حل معضل بيکاري را به عنوان يکي از بزرگترين وعده هاي خود مطرح و درباره آن سخن گفت. رئيس جمهور بيکاري را ام المفاسد خواند و شرايط فعلي بازار کار کشور را رنج آور تلقي کرد.
وي در قالب گزارش ۱۰۰ روزه اول دولت تدبير و اميد نيز مواجه شدن دولت تدبير و اميد با بيکاري را يکي از مسائل جدي پيش روي خود و تيم همراهش دانست. در عين حال، واقعيت اين است که در بخش اشتغال زايي و مهار نرخ بيکاري اغلب دولت هاي فعال در دهه هاي گذشته ناموفق بوده و مجموعه اقدامات نتوانسته در اين زمينه راهگشا باشد.
دولت ها معمولا با وعده هاي بزرگي در اينباره پا به عرصه فعاليت گذاشتند و حتي در قالب طرح هاي گوناگوني نيز ميلياردها تومان منابع صرف ايجاد اشتغال شد؛ اما نتيجه آن شد که هنوز هزاران نيروي متقاضي کار در کشور وجود دارند و اشتغال به يکي از خواسته هاي اصلي مردم در سفرهاي استاني دولت ها تبديل شده است.
مردم در مواجه با مقامات عالي کشور، از بيکاري جوانان سخن مي گويند و مي خواهند هرچه سريعتر در اينباره فکري بشود. آنها در ديدارهاي يکسال گذشته با رئيس جمهور، نوشته هايي را در دستان خود گرفتند و از روحاني خواستند هر تلاشي که براي حل معضل بيکاري مي تواند، انجام دهد.
کارشناسان مي گويند اشتغال زايي موضوعي نيست که بتوان آن را به صورت جداگانه و در قالب يک پروژه در دولت ها تعريف و بدون در نظر گرفتن ساير شرايط اقتصادي و حتي سياسي کشور اجرا کرد.
به عقيده کارشناسان بازار کار، اشتغال نتيجه مجموعه اقداماتي است که با بهره گيري از توان و ظرفيت هاي بخش هاي مختلف اقتصادي حاصل مي شود. بنابراين نمي توان انتظار داشت در طول يکسال گذشته از فعاليت دولت تدبير و اميد که اقتصاد در رکود تورمي شديد به سر برده، فعاليت ها در بنگاه ها به حالت نيمه تعطيل بوده، بسياري از واحدها از کمبود نقدينگي و سرمايه در گردش رنج مي برند، واردات کالاهاي غيرضرور و بي رويه و تحريم ها همچنان ادامه دارد؛ هزاران شغل جديد در اقتصاد ايران ايجاد شده باشد.
مقامات ارشد دولتي مي گويند تا قفل هاي بسته شده بر دست و پاي اقتصاد ايران باز نشود، خبري از اشتغال زايي نخواهد بود. در واقع قرار گرفتن اقتصاد ايران در طول يکي دو دهه اخير در شرايط نامناسب اقتصادي، باعث انباشت صدها هزار تقاضاي شغل در کشور شده است.
طبق آخرين اعلام مرکز آمار ايران، تعداد بيکاران مطلق کشور ۲ ميليون و ۵۳۰ هزارنفر است، اما برخي مقامات ارشد دولت تدبير و اميد خبر از بيکاري ۶ ميليون نفري نيز مي دهند. هشدارهاي فراواني در طول يکسال گذشته در اينباره داده شده و بسياري از مقامات دولت از احتمال وقوع بيکاري بزرگ در کشور ابراز نگراني کرده اند.
برخي مقامات ارشد دولت مانند وزير کشور به تازگي عنوان کرده اند در صورت ادامه شرايط فعلي، اقتصاد ايران در ۷ سال آينده و در آستانه سال ۱۴۰۰ با ۱۱ ميليون نيروي فارغ التحصيل دانشگاهي متقاضي کار روبرو خواهيم بود.
مسئولان وزارت کار نيز عنوان کرده اند تعداد جمعيت فعال کشور از ۲۲ ميليون نفر فعلي در سال ۱۴۰۰ به ۳۵ ميليون نفر بالغ خواهند شد که اين موضوع به صورت بالقوه ۱۳ ميليون تقاضا براي شغل را به همراه خواهد داشت؛ بنابراين در يک دوره چند ساله اقتصاد کشور بايد براي ورود ميليون ها نيروي جديد به بازار کار مهيا شود.
در تازه ترين اظهارنظر، علي طيب نيا وزير امور اقتصادي و دارايي يکي از مهم ترين اهداف دولت در شرايط فعلي را تأمين اشتغال مولد براي نيروي جوان کشور عنوان کرد و گفت: در آينده نزديک بايد براي ۸ ميليون نفر شغل ايجاد کنيم.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|