پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 117832
خاک پاي محرومان را توتياي چشم کنيم/ هدف آرماني نبايد ما را دچار روشهاي غيرعقلاني کند
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1590

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، سيد حسن خميني نوه بنيانگذار انقلاب اسلامي در سخنراني مراسم بيستم و پنجمين سالگرد رحلت حضرت امام خميني(ره) با اشاره به موضوع محروميت زدايي و توجه به محرومان در نگاه امام راحل گفت: مسير عرصه اقتصاد را بايد با تدبير پيمود و نبايد هدف آرماني، ما را دچار روشهاي غيرعقلاني کند.

وي همچنين به موضوع مهم وحدت ملي اشاره کرد و اظهار داشت: امام خميني(ره)جهاد سازندگي را براي رفع محروميت شکل داد ولي شعار اصلي آن اين بود که امام فرمودند :«همه با هم».

سيد حسن خميني تصريح کرد: رمز پيروزي که هميشه تاکيد امام(ره) بود وحدت و اتحاد و دوري از کينه‌هاست تا بتوان محروميت را از بين برد.

وي گفت: مهمترين هدف امام در انقلاب در مرحله اول رفع محروميت از جامعه بود و رفع محروميت از ميان مسلمانان در مرحله دوم و رفع محروميت از نقاط مختلف جهان که در ابتداي انقلاب تحت عنوان مستضعفين مطرح مي‌شد در مرحله سوم بود.

وي افزود: اين واژه در سالهاي آخر عمر امام تحت عنوان جنگ ميان فقر و غنا مورد استفاده قرار گرفت و به عنوان يک کليدواژه در صحبتهاي امام مورد اشاره بود.

نوه امام اظهار داشت: جنگ فقر و غنا، جنگ فقير و غني نيست جنگ فقر و غنا به معناي جنگ با سيستمي است که باعث ايجاد فقير در جامعه مي‌شود و باعث مي‌شود جامعه به دو قطب فقير و غني تبديل شود.

سيد حسن خميني با بيان اينکه جنگ فقر و غنا که در کلمات امام ما بود به عنوان يکي از مهمترين اهداف انقلاب اسلامي همواره مدنظر پديدآورندگان انقلاب و مردمي بود که آن روزها باعث ايجاد اين نظام مقدس شدند اظهار داشت:در نگاه امام فقر محترم نيست، فقرا محترم هستند، استضعاف محکوم است اما مستضعفين به عنوان وارثان زمين مورد احترام هستند و محبوبند.

وي اظهار داشت: در نگاه امام بايد قواعد نظام اسلامي بر مداري شکل بگيرد که جامعه در نهايت با محروميت مواجه نباشد؛ بايد اين واژه را بتوان در در فرهنگها و کتابها نهادينه کرد، به همين جهت در اولين روزهاي پيروزي انقلاب بيشترين نهادهايي که شکل گرفت در همين راستا بود، بنياد مسکن براي امر مسکن، کميته امداد براي کمک به محرومين، بنياد مستضعفين، بنياد 15 خرداد و... از اين جمله هستند.

سيد حسن خميني خاطرنشان کرد: در زماني اين حمايت از محرومان و مستضعفان از سوي امام مطرح شد که دو نظام اقتصادي سرمايه‌داري و سوسياليستي بر جهان حاکم بود که نظام سوسياليستي به نام بارور کردن کارگر يک ديکتاتوري کارگري را ايجاد کرده بود.

وي افزود: اتکاي امام به انديشه متعالي اسلامي و اميد ايشان به قدرت خداوند و همدلي و همراهي و عزم راسخ ملي در پيمودن راه امام و پيوند ناگسستني که ميان امام و مردم برقرار بود نيروي عظيمي را در سرزمين ما به وجود آورد که ما مي‌دانيم که اين توانستن هم به نيروي فکري مردم ايران متکي است هم به نيروي بازوان آنها و هم به فضاي بيروني و دروني کشور.

نوه امام با بيان اينکه از نگاه امام(ره) هم اسلام راهگشاست و هم مردم مي‌توانند اين راه‌گشا بودن را در زندگي خود مشاهده کنند گفت: امام(ره) همواره به مسئولان گوشزد مي‌کردند که با محرومين باشيد و يک موي کوخ نشينان را به کاخ نشينان ندهيد.

سيد حسن خميني خاطرنشان کرد: امام مسئولان را به اين امر توجه مي‌دادند که آنچه که دنيا و آخرت ما در آن نهفته است و سعادت اين دنيا و آن دنياي ما با خود همراه دارد تلاش در جهت رفع محروميت و استضعاف و کمک به يکايک محرومين در جامعه است که اين يکي از شعار‌هاي اساسي و مهم در تاريخچه انقلاب ماست.

وي افزود: شکل‌گيري انقلاب همواره بر دوش همين قوم بوده و هميشه امام مسئولين را به اين امر توجه مي‌دادند که بدانيد بر دست و بازوي چه کسي بايد بوسه بزنيد و چه کساني اين مسند را در اختيار شما قرار دادند.

نوه امام خميني(ره) ادامه داد: اين شعار بزرگ يک نقشه راه دارد و در اينجا بايد به اين نکته اشاره کنم که رهبر معظم انقلاب همواره بر اين پيام امام تأکيد ويژه داشته است و اين يکي از درس‌هايي است که امروز همه بايد به آن توجه داشته باشيم.

سيد حسن خميني خاطرنشان کرد: يکي از مهم‌ترين امور در تحقق گفته امام(ره) دوري از شعارزدگي و احساسات است. مانند هر امر عقلايي ديگر قواعد اقتصادي محتاج تدبير و عقلانيت است. بايد با تدبير، با نيروي فکر و انديشه و به دور از شعارزدگي که بعضا ممکن است با نيت خير و يا سوء باشد اين مسير را پيمود و نبايد اجازه دهيم تا اين هدف آرماني ما را دچار مسيرهاي غيرعقلاني کند.

وي افزود: عامل دوم در اين حوزه که جزو واجبات است وحدت ملي است. جهاد سازندگي يکي از ارگان‌هايي است که هميشه امام آن را براي رفع محروميت پديد آورده است اما بالاي شعار اصلي اين نهاد مقدس جمله‌اي است که امام فرمودند: «همه با هم» رمز پيروزي که همواره مورد تأکيد آن بزرگوار بود و ما را به آن وعده مي‌داد وحدت و همدلي و دوري از کينه‌هاست.

نوه امام اظهار داشت:‌سينه‌ها را بايد از کينه‌ها بشوييم تا بتوانيم اين محروميت که ريشه سختي در تاريخ ما نيز دارد و با تلاش قابل حل است از جامعه ريشه‌کن کنيم.

وي افزود: امام مي‌فرمودند که وحدت رمز پيروزي ما علت ايجاد اين حکومت و علت بقاي آن نيز هست.

سيد حسن خميني خاطرنشان کرد: يکي ديگر از عوامل تحقق رفع محروميت همت است و همانطور که امسال به نام اقتصاد و فرهنگ نام‌گذاري شده و اين يعني ما اقتصاد را با فرهنگي که در جهت رفع محروميت است عجين کنيم.اقتصاد امري است که مردم را آزار مي‌دهد اما مهم‌تر از همه اين است که فرهنگي که بتواند اين مشکل را حل کند ريشه در همت عالي مسئولان و مردم، وحدت همه اقشار مختلف جامعه دارد و اگر قشري از مردم را کنار بگذاريم قطعا ديرتر به مقصد مي‌رسيم.

نوه امام(ره) اظهار داشت: کشور آميخته‌اي از همه امکانات است، تلاشي که در طول سا‌ل‌هاي اخير در جهت بسط دانش در کشور صورت گرفت و بارها مورد تأکيد رهبر معظم انقلاب نيز بود يکي از نقاط درخشان کارنامه انقلاب است.

سيد حسن خميني خاطرنشان کرد: توانايي مالي فراوان، اقتصاد مقاومتي را مي‌طلبد. اقتصاد مقاومتي به معناي اين است که همت کنيم تا جهت اقتصاد رفع محروميت باشد. بالا بردن همه شاخصه‌‌ها امر صحيحي است اما اولويت اول با توزيع برابر ثروت در جامعه است و در مرحله دوم اينکه اين فرهنگ را به عنوان يک واقعيت در ذره ذره وجودمان حل کنيم و راه حل آن تنها و تنها دولت نيست. رفع محروميت به کمک مجلس و قوه قضائيه نيز نياز دارد.

وي افزود:‌همت عالي براي حل مشکلات اقتصادي نيازمند يک عزم ملي است و عزم ملي وحدت ملي را مي‌طلبد و وحدت ملي احتياج به همت يکايک ما دارد.

نوه امام اظهار داشت: انتظار امام پس از 25 سال از رحلتشان از ما و يکايک مسئوليني که حضور دارند، اين ‌است که خاک پاي محرومين اين کشور را مانند اول انقلاب طوطياي چشم‌مان کنيم. نگاه‌مان به حل مشکلات اقشار ضعيف جامعه باشد و اين مسئله نيازمند همت عالي، وحدت ملي و تدبير و عقلانيت است.

سيد حسن خميني خاطرنشان کرد: ممکن است کساني با نيات خير رفتارهايي داشته باشند که ما را از هدف دور کند.

وي افزود: اين انقلاب ثمره خون‌هاي پاک شهيداني است که بعضي از آنها در بهشت زهرا آرميده‌اند و خون‌هاي پاک آنها بود که اين درخت تناور را مانند يک شجره طيبه بارور کرد و امروز جامعه اسلامي زير اين درخت تناور بالنده و شاداب به پيش مي‌رود.

نوه امام اظهار داشت: ما روزهاي سختي را پشت سر گذاشته‌ايم اما اگر قرار باشد به پشت سر نگاه کنيم جز مشکلات بيشتر جز کينه‌ها و جز تلخي ها نمي‌بينيم. بايد به جلو نگاه کنيم و به آينده اميد داشته باشيم و حتما لطف خداوند کريم بنا به وعده‌‌اي که داده محقق خواهد شد.

منبع:دانا

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html