به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، «جان کري» وزير خارجه آمريکا بار با بيان اين ادعا که تحريمهاي بينالمللي ايران را وادار به مذاکره در مورد برنامه هستهاي کرده، گفت توافق ژنو توانسته فاصله تهران تا دستيابي به بمب اتم را افزايش دهد.
کري که روز پنجشنبه با شبکه «پيبياس» مصاحبه ميکرد، در پاسخ به سوالي در مورد دستاوردهاي سياست خارجي دولت «باراک اوباما»، گفت: «رئيسجمهور با ايران وارد تعامل شده است. ما (قبلا) در مسير برخورد قطعي قرار داشتيم، چراکه آنها در حال ساخت يک سيستم هستهاي بودند و جهان نيز در برابر آنها ايستاده بود. اما رئيسجمهور يک سري تحريمها را اعمال کرد و اين تحريمها ظرفيتي ايجاد کرد که بتوان ايران را به پاي ميز مذاکره آورد.»
وي افزود: «الان در ميانه مذاکرات هستيم. همه تائيد ميکنند که در اين مدت ساختار تحريمها يکپارچه مانده است. برنامه هستهاي متوقف شده و به عقب بازگردانده شده است. اکنون همچنين زماني را که ممکن است ايران براي گريز (به سمت سلاح اتمي) نياز داشته باشد، را افزايش دادهايم. اين يک موفقيت است.»
کري در حالي بار ديگر از مقوله موسوم به «زمان گريز» صحبت کرده، که تهران علاوه بر رد کردن هرگونه تلاش براي ساخت تسليحات هستهاي، با استناد بر متن توافق موقت ژنو، اعلام کرده است که ساختار و ابعاد آتي برنامه هستهاي، بايد بر اساس «نيازهاي عملي» اين کشور باشد. با اين وجود طرف غربي تنها مسئله فاصله احتمالي تا بمب را مد نظر قرار داده و بر محدود شدن بيش از حد ميزان غنيسازي ايران اصرار دارد.
ايران و گروه موسوم به ?+? روز سوم آذر سال گذشته به توافقي موقت دست يافتند که به آنها ? ماه زمان داده است که براي دستيابي به راهکاري جامع، مذاکره کنند. بر اساس آن توافق، تهران پذيرفت بخشي از فعاليتهاي هستهاي خود را در قبال لغو برخي از تحريمها، محدود کند. دوره ? ماهه توافق ژنو در حالي روز ?? تير به پايان ميرسد، که طرفين بعد از دور اخير مذاکرات، از عدم پيشرفت مناسب در گفتوگوها خبر دادهاند. تهران «زيادهخواهي» طرف مقابل، به خصوص آمريکا، را عامل کندي پيشرفت اعلام کرده و خواستار واقعبيني ?+? شده است.