به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، در اين باره از پيامبر اسلام حضرت محمد (ص) روايت شده است: هرگاه در شهري (سرزميني) کسي از اعمال ناشايست خود توبه کند، خداوند به پاس جايگاه و برتري اين بنده، تمام مردم آن شهر را مورد رحمت خود قرار داده و عذاب را از آنان و از مردگان آنان به مدت چهل روز برطرف مي سازد و برتر از آن، گناه چهل سالِ مردگان را خواهد آمرزيد، و نيز مي فرمايند: التّائبُ مِنَ الذَّنبِ کَمَن لاذَنبَ لَه؛ توبه کننده از گناه مانند کسي است که هيچ گناهي نداشته است، و در جايي ديگر بيان مي دارند: هر کس يک سال پيش از آن که بميرد، توبه کند، خداوند توبه او را مي پذيرد، سپس فرمودند: يکسال زياد است؛ هر کس يک ماه قبل از فوتش توبه کند، خداوند توبه او را قبول مي کند. مجدد فرمودند: يک ماه هم زياد است؛ هر کس يک هفته پيش از مرگش توبه نمايد، توبه اش در بارگاه خدا مقبول است. سپس فرمودند: يک هفته هم بسيار است؛ هر کس يک روز قبل از وفاتش توبه کند، خداوند توبه او را قبول مي کند. باز فرمودند: يک روز نيز زياد است؛ هر کس قبل از ديدن عزرائيل و چند لحظه مانده به مرگش توبه نمايد، خداوند توبه اش را قبول مي نمايد.
علاوه بر اين از امام باقر (ع) نقل شده است: مومني که از گناهان خويش توبه کند، تمام گناهان وي بخشيده مي گردد و بايد پس از آن کار نيک نمايد.
عرض شد: اگر بعد از توبه و استغفار مجدد گناه کند و دوباره توبه کند چه حکمي دارد؟
امام باقر (ع) فرمودند: اگر بنده ي مومن از گناه خود پشيمان شود و مجدد توبه نمايد، خداوند توبه ي او را مي پذيرد.
عرض شد: اگر چند بار اين کار را تکرار کند يعني گناه نمايد و مجدد توبه نمايد چه حکمي دارد؟
حضرت فرمودند: هر لحظه که مؤمن به استغفار و توبه بازگردد، خداوند نيز به آمرزش او برمي گردد و گناهانش را مي آمرزد و به درستي که خداوند بخشاينده و مهربان است؛ چرا که توبه را مي پذيرد و از کردارهاي بَد درمي گذرد، پس مبادا مومنان از رحمت خداوند نااميد باشند!
پي نوشت:
?- نوري طبرسي. مستدرک الوسائل، ج??: ???، ???، ???.
?- کليني. کافي، ج?: ???، ???، ???.
?- آسوده. هشدارهاي غيبي: ???، ???، ???.