به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، چند ماه پيش بود که شيخ تدبير و اميد براي افزايش صميمت ديدارش با هنرمندان و اعضاي تشکلهاي فرهنگي وهنري با اين استدلال که هنر، خود ارزش است؛ تقسيم هنرمندان به ارزشي و غير ارزشي را بي معنا خواند و البته اين نسخه تجويزي صميمت، منحصر به اين يک جمله و يک نشست صميمي! نبود و نيست و در همين راستا در اين مدت اظهارات گاه و بيگاهي از جناب آقاي جنتي وزير و برخي مشاورين شخص رئيس جمهور به گوش رسيد.
شايد بتوان تازهترين اميدبخشي و پمپاژ صميمت را مربوط به سخنراني شيخ معتدل در چهارمين جشنواره ملي ارتباطات و فناوري اطلاعات دانست. اظهاراتي که از ديد رسانههاي غربي و رسانههاي زنجيرهاي جريان خاص داخلي مستحق دست و جيغ و هورا بود تا جايي که يکي از روزنامههاي زنجيرهاي سخنان رئيس جمهور را «دفاع بي سابقه روحاني از شبكه هاي اجتماعي» خواند و به نظرش جناب روحاني «از موضوعاتي سخن گفت كه سال ها بود همگان قصد پنهان كردن شان را داشتند. از موضوعاتي دفاع كرد كه تا ديروز خط قرمز برخي ها بود و براي تابو ماندنش اصول بسياري رعايت شده بود، محافظه كاري كرده بودند».
جناب رئيس جمهور حقوقدان در سخنانش که به زعم رسانههاي زنجيرهاي نشان از اين داشت که به شعارهاي انتخاباتي اش پايبند است و آنها را فراموش نكرده است؛ از تعداد بالاي لايك هاي فيس بوك و ميزان بازديدهاي از يوتيوب شگفت زده شد و تحول بزرگي در دنيا به نظرش آمد.
همچنين يادآور شد که «سال هاي اول انقلاب ورود ويدئو به کشور به عنوان يک دغدغه ما بود که چگونه با ورود آن ايمان و هويتمان را حفظ کنيم، اما ديديم که ويدئو آمد فراگير شد و در همه خانه ها رخنه کرد اما در ايمان جوانان اثري که نگذاشت هيچ ، بلکه حضورشان در مسجد و دعا و در مظاهر انقلابي و راهپيمايي ها بيشتر شد ، به جبهه دفاع رفتند و افتخار آفريدند» شيخ معتدل که بارها تأکيد داشته سرهنگ نيست بدون آنکه تأثيرات مخرب ماهواره و قابل قياس نبودن ماهواره با ويدئو در نظرش بيايد اينگونه ادامه داد که: «بعدها قصه ديگري شروع شد، اينکه با ماهواره چه کنيم؟ اگر خداي ناکرده تلويزيوني بتواند با يک ديش مخفي يا آشکار، شبکه ديگري را بگيرد و جوانان بتوانند آن شبکه را ببينند، چگونه ايرانيت و اسلاميت ميماند» و البته سخنانش را با اين تأکيد ادامه داد که «ديديم که ماهواره آمد و مبارزه در پشت بام ها و بالکن ها تاثيرگذار نبود و نه ايمان مردم پر زد و رفت و نه هويت مردم از دست رفت».
در خصوص اين اظهار نظرها با نايب رئيس دوم کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي به گفتگو نشستم. بيژن نوباوه در گفتگو با نماينده معتقد بود: اين نظرات غير کارشناسي نظر شخصي آقاي رئيس جمهور است و به دليل ناکاميهاي اقتصادي دولت است و براي انحراف افکار عمومي و عدم توضيح اين ناکاميها، چنين شعارهايي را مطرح ميکند. اين شعارها در دوران اصلاحات هم مطرح شد و منجر به بروز مشکلات خاصي در رسانهها و همچنين شيوع فساد در جامعه شد.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در ادامه توضيح داد که: «مقايسه ويدئو و ماهواره قياسي صد در صد اشتباه و ناصحيح است. قبل از اينکه به تبيين اين مسئله بپردازيم بايد از آقاي رئيس جمهور سوال کرد علت اينکه ايشان ماهواره را يک امر طبيعي در زندگي ميدانند چيست؟ ماهوارهها از سوي چه کساني و با چه هدفهايي سازماندهي ميشود؟ آقاي رئيس جمهور پاسخگو باشند که بحثي به نام تهاجم فرهنگي و تلاش کشورهاي به اصطلاح صنعتي را براي از بين بردن فرهنگ ساير کشورها و همچنين تلاش براي ايجاد تمايلات گوناگون کشورهاي جهان به سمت کشورها و فرهنگ غربي را قبول دارند يا خير؟ اين مهمترين سوال است که مشخص شود رئيس جمهور اساساً چيزي را به عنوان تهاجم فرهنگي از جانب کشورهاي غربي عليه کشورهاي جهان سوم و در حال توسعه را ميپذيرند يا خير؟»
نوباوه با تأکيد مجدد بر اينکه اساساً اين نظرات کارشناسي نيست چرا که حتي بسياري از کشورهاي غربي هم در مورد کشورهاي خودشان در خصوص ماهوارهها اختلاف جدي دارند؛ اظهار داشت: حتي در بسياري از کشورهاي اروپايي و آمريکايي استفاده بدون اجازه قانوني و بدون فيلتر از ماهواره ممنوع است البته شايد آقاي رئيس جمهور از اين مصاديق بي اطلاع هستند! در کشور آمريکا استفاده از ماهواره ممنوع است و بسياري از برنامهها فيلتر شده است. در کشور انگلستان استفاده از ماهوره ممنوع است بجز ديشهاي ?? سانتي که فقط اتحاديه اروپا را پوشش ميدهد. در کشور آلمان هم به همين صورت است بجز ديشهايي که اتحاديه اروپا را آنهم به شکل محدود پوشش ميدهد.همه اينها بهانههايي است که اين کشورها به جهت جلوگيري از نفوذ ماهوارهها به کشورهايشان بکار ميبرند».
وي در ادامه تصريح کرد: «درواقع ماهوارهها وسايل ابزار سلطه هستند. اگر استدلال آقاي رئيس جمهور صحيح بود چرا تحريم آمريکا عليه ما با تحريم ماهوارهها صورت گرفت؟ اگر ماهوارهها در جريان عادي زندگي مردم موثر نيستند پس چرا آمريکا همه ماهوارههاي ما را تحريم کرد و مانع پخش برنامههاي صدا و سيما در نقاط مختلف جهان شد؟ اينگونه استدلالها و اظهارات ناصحيح است و رئيس جمهور به اطلاعات بيشتري در اين خصوص نياز دارند.»
عضو کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به دفاع ضمني رئيس جمهور از فيس بوک اظهار داشت: بايد از رئيس جمهور سوال پرسيد که آيا شبکههاي اجتماعي براي خدمت به کشورهاي جهان ايجاد و تأسيس شده است؟ اگر اينگونه است چرا کشورهاي غربي خودشان براي استفاده از شبکههاي اجتماعي محدوديت قائل هستند؟ چرا کشور انگستان در دورران تغييرات داخلياش يک ماه فيسبوک و توئيتر را کامل فيلتر کرد و بست؟! چرا رئيس جمهور آمريکا ميگويد حتي به دخترانم اجازه استفاده زياد از فيسبوک را نميدهم؟آيا اين دلايل کافي نيست که آقاي رئيس جمهور در تفکراتشان تجديد نظر کنند.»
در نظر نماينده مردم تهران «اين طبيعي است و هرکس حق دارد که هرطور که ميخواهد زندگي کند و اگر خودشان و خانوادهشان در فيسبوک و توئيتر حضور دارند که بعضاً هم ديده ميشود، مربوط به خودشان است اما اين تصورها براي جامعه اسلامي ناصحيح و مضر است و ايشان حق ندارد تصوراتشان را در جامعه منتشر کنند».
مرجع : جام نيوز