به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، در بازديد روز يکشنبه فرمانده معظم کل قوا از نمايشگاه توانمندي هاي نيروي هوافضاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، «پهپادهاي» ايراني RQ170 به همراه پهپاد RQ170 آمريکايي غنميتي به نمايش درآمد که همين نمايش شروعي خواهد بود بر کابوس جديد آمريکايي ها چراکه بنا بر اطلاعات کسب شده، سپاه پاسداران قرار است بر خلاف آمريکايي ها که از اين هواپيما در حوزه اطلاعاتي و شناسايي استفاده ميکنند، آن را در حوزه رزمي و به عنوان يک هواپيماي بمب افکن عليه ناوهاي آمريکايي بکار بگيرد.

بازديد رهبر انقلاب از پهپاد آمريکايي غنيمتي و مدل ايراني RQ170 در جريان بازديد رهبر انقلاب از اين پهپاد، يکي از مسئولان نيروي هوافضا طي توضيحاتي گفت: «آمريکاييها عمده مزيتهاي هواپيماهاي بدون سرنشين را روي اين هواپيما متمرکز کردهاند که اگر اهم آن را بشماريم در درجه اول بحث اختفاي آن است که اختفاي راداري، راديويي، حرارتي، صوتي، بصري و رسانهاي را در حد بالايي در آن رعايت کردهاند.
در مرحله اول، بعد از اينکه پرنده به غنيمت گرفته و تسخير شد ما اطلاع زيادي از معماري داخل، رايانه ها و ديگر اجزاي آن نداشتيم. ولي به يکسري حافظهها و هاردهايي که در دسترس بود و ميشد شناسايي کرد دسترسي پيدا کرده و سعي کرديم در مرحله اول اين دادهها را بازيابي کنيم. شايد مشابه کاري که بعد از تسخير لانه جاسوسي انجام شد و سعي کردند آن اطلاعات بازيابي شود اما اين کار با چند تفاوت اصلي صورت گرفت.
ما در اينجا حتي جنس اطلاعات را نميدانستيم که بايد دنبال چه بگرديم. در اينجا بحث کُدينگ و رمز را داشتيم که به فضل خدا اين مرحله را رد کرديم.
ديتايي که در اين مرحله استخراج شد، شامل تصاوير ويدئويي و تصاوير فراطيفي بود که حجم زيادي از اين اطلاعات را شامل ميشد. اطلاعات اين 2 هارد کاملاً شناسايي شد.

پهپاد آمريکايي به غنيمت گرفته شده
مسير پروازهاي اين هواپيما در 13 مأموريت بوده که هم از افغانستان و هم پاکستان اطلاعات برداشته که اطلاعتش داخل کامپيوتر موجود است.
تدبير فرمانده نيرو اين بود که در کنار اين کار، ما مهندسي معکوس را روي سختافزار اين پرنده نيز انجام دهيم لذا پرندهاي تعريف شد که RQ ايراني است.
براي رسيدن به آن با توجه به پيچيدگي ديناميک پروازي بايستي يک پرنده با ابعاد کوچکتر تعريف ميکرديم که ارزانتر و سادهتر باشد که اين کار را انجام داديم.
تستهاي زميني را هم انجام داديم و انشاالله بعد از اين نمايشگاه، تست پروازي آن نيز انجام ميشود.»
اين پهپاد ايراني قادر خواهد بود کار شناسايي و رزم عميق را نيز انجام دهد.
اين درحاليست که آمريکايي ها از RQ170 در حوزه شناسايي استفاده ميکنند اما بنا بر ماموريت تعريف شده سپاه براي مدل ايراني RQ، از اين پهپاد به عنوان بمب افکني رادارگريز عليه ناوهاي آمريکايي استفاده خواهد شد.

پهپاد ايراني ساخته شده از روي RQ170 بنا بر اين گزارش، نمونه 15درصد اين پهپاد در هفته قبل، تست پرواز را با موفقيت پشت سر گذاشته و در سال جاري نيز نمونه 40درصد و يک به يک آن به پرواز در خواهد آمد.
* «زلزال بارشي» با 30 بمب 17 کيلويي/ موشکي معادل 36 راکت
يکي ديگر از دستاوردهايي که در جريان بازديد 2ساعته فرمانده معظم کل قوا از نمايشگاه دستاوردهاي نيروي هوافضاي سپاه پاسداران، به نمايش درآمد موشک «زلزال بارشي» بود.

30 بمب 17 کيلويي در موشک زلزال بارشي بکارگرفته شده که اين بمبها در فاصله نزديک به زمين پخش ميشود و براي زدن باند فرودگاه و تجهيزات پخش شده روي زمين مناسب است.
موشک زلزال با سوخت جامد از جمله مهمترين موشکهايي است که با برد حدود 300 کيلومتر ميتواند اهداف و پايگاههاي دشمن در اطراف ايران را در فواصل کوتاه مورد هجوم قرار دهد.
براي اولين بار، در رزمايش پيامبر اعظم6 بود که موشکهاي زمين به زمين زلزال از روي لانچرهاي 3تايي شليک شد که اين امر شليک تعداد بيشتري از موشکهاي زلزال در مدت زمان کم را امکانپذير کرده و موجب ميشود تا تعداد موشکهاي بيشتري براي شليک در آنِ واحد آماده شوند.

شليک راکت زلزال از لانچر 3تايي در رزمايش پيامبر اعظم6 در رزمايش فوق، تعداد 9 فروند از اين موشکها به صورت همزمان از روي لانچرهاي 3تايي شليک شدند.
حالا با نصب سر جنگي هاي باراني بر روي موشک زلزال که در بازديد رهبري به نمايش درآمد، اين موشک که بنا بر اعلام قبلي، به لحاظ دقت در انهدام اهداف نيز ارتقاء چشمگيري يافته، توانايي انهدام طيف متنوعي از اهداف را به دست آورده است.
اين نوع کلاهک محوطه نسبتاً گستردهاي را در زمان فرود مورد اصابت قرار ميدهد.

گرافيک لحظه جدايش بمبهاي بکارگرفته شده در موشک زلزال بارشي
بنا بر گفته يکي از فرماندهان نيروي هوافضاي سپاه، موشک «زلزال بارشي» هم از لحاظ عملياتي و هم به لحاظ اقتصادي با 36 راکت زلزال برابري ميکند.
* سامانه موشکي «سوم خرداد» سپاه قابل مقايسه با S300 روسي/ افزايش بُرد تا 200 کيلومتر
يکي از سامانههاي بسيار مهمي که در بازديد فرمانده معظم کل قوا از نمايشگاه دستاوردهاي نيروي هوافضاي سپاه به نمايش گذاشته شد، سامانه موشکي پدافند هوايي «سوم خرداد» بود.

ويژگي سامانه موشکي سوم خرداد نسبت به سامانههاي مشابه خود اين است که تمام الزامات و تجهيزاتش در يک خودرو جمع شده است. اين سامانه در زمينه رادار جستجوگر و رهگير و موشکي ارتقاء يافته است.
سامانه پدافندي سوم خرداد، همزمان 4 هدف را رهگيري و 8 موشک «طائر» را شليک ميکند.
اين سامانه توانايي هدف قرار دادن هواپيماهاي جنگنده، بمب افکن و موشک هاي کروز را تا ارتفاع 25 کيلومتري دارد.

به گفته يکي از فرماندهاي نيروي هوافضاي سپاه، سامانه موشکي سوم خرداد (محصول مرکز تحقيقات پدافند راداري سپاه) با سامانه S300 روسي قابل مقايسه است با اين تفاوت که بُرد فعلي سامانه ايراني 50کيلومتر بوده و بُرد 100 کيلومتري و در ادامه، 200 کيلومتري آن نيز در دست اجرا است.