کد مطلب: 117538
شرايط و جزئيات جديد وام مشاغل خانگي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1539

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، نشست تخصصي مشاغل خانگي، راهي براي درآمد بيشتر با حضور مهناز امامدادي رئيس ستاد مشاغل خانگي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي برگزار شد. در اين نشست خوانندگان بازار کار و متقاضيان ايجاد مشاغل خانگي و کارآفرينان عرصه مشاغل خانگي مسائل، مشکلات و سؤالات خود را در زمينه هاي مختلف مطرح کردند.

رئيس ستاد مشاغل خانگي وزارت تعاون، کار و رفاه در اين نشست گفت: ستاد توسعه و حمايت از مشاغل خانگي از پيشنهادات سازنده بخش‌هاي مختلف خصوصي و تعاوني براي توسعه بهتر و بيشتر مشاغل خانگي استقبال مي‌کند.

وي از مشارکت ?? دستگاه دولتي براي توسعه مشاغل خانگي در کشور خبر داد و افزود: رشته هاي مشاغل خانگي در راستاي نياز هاي جامعه بازنگري مي‌شود و امروز به مشاغل خانگي به عنوان يک ضرورت در دنيا توجه مي‌شود

امامدادي با اشاره به اينکه مشاغل خُرد و خانگي در اکثر نظام‌هاي اقتصادي شناخته شده است خاطرنشان کرد: توسعه اشتغال از طريق مشاغل خرد و خانگي به عنوان يک ضرورت در توسعه اشتغال و کارآفريني در اکثر کشور هاي دنيا مطرح است و دولت‌ها براي توسعه مشاغل خانگي توجه ويژه اي دارند.

اين مقام مسئول در وزارت کار با اشاره به اينکه مشاغل خانگي در بسياري از کشور هاي دنيا سابقه چندين هزار ساله دارد افزود: با وقوع انقلاب صنعتي و توجه به صنايع تا حدود زيادي توجه به مشاغل خانگي کمرنگ شد و نقش اين مشاغل در زندگي مردم کاهش يافت ولي در ادامه به ويژه با ظهور اينترنت توجه به مشاغل خانگي دوباره مورد توجه قرار گرفت و در حال حاضر اين مشاغل اهميت ويژه اي در اقتصاد بسياري از کشور هاي دنيا دارد.

وي به کمبود شغل و محدوديت ايجاد اشتغال و مشکلات اقتصادي دولت‌ها اشاره کرد و بيان داشت: نياز کم به منابع مالي و مزاياي فراوان مشاغل خانگي و نقش سازنده آنها در اشتغال و توسعه اقتصادي موجب شده تا اين بخش در کشور ما نيز مورد توجه قرار گيرد و به عنوان يکي از سياست‌هاي مثبت براي اشتغال مورد توجه باشد.

رئيس ستاد مشاغل خانگي وزارت تعاون، کار و رفاه با اشاره به اينکه مشاغل خانگي تناسب بسياري با فرهنگ کار کشور ما دارد افزود: مشاغل خانگي زمينه تناسب و توازن شغلي و شخصي را در منزل براي افراد به ويژه بانوان که مسئوليت کار منزل را برعهده دارند فراهم مي‌نمايد و موجب شده تا دولت‌ها از اين ظرفيت‌ها براي توسعه متوازن استفاده کنند.

امامدادي با اشاره به اينکه نرخ اشتغال در مشاغل خانگي کشور کم و حدود ?? درصد است گفت: نرخ مشارکت در بسياري از کشورها مثل ايتاليا و اسپانيا ?? تا ?? درصد است و اين در حالي است که با توجه به مسائل فرهنگي و اجتماعي کشور ما توجه به مشاغل خانگي و توسعه آن مزيت‌هاي فراواني دارد و تناسب بيشتري با فرهنگ کار کشور ما مي‌تواند داشته باشد.

وي با تصريح اينکه پتانسيل‌هاي مشاغل خانگي در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته است افزود: رهبر معظم انقلاب در روز زن از اشتغال به عنوان مسئله دوم براي زنان ياد کردند و فرمودند نقش اول زن توجه به بنيان خانواده است و توجه به مشاغل خانگي دقيقا در راستاي فرمايش رهبر معظم انقلاب است که زنان مي‌توانند در کنار امور منزل به اقتصاد و اشتغال نيز توجه نمايند.

اين مقام مسئول در وزارت کار با بيان اينکه نگاه جنسيتي به مشاغل خانگي نداريم گفت: با توجه به پتانسيل و ظرفيت مشاغل خانگي و هماهنگي آن با مسئوليت بانوان در منزل مي‌توان گفت زنان بيش از مردان مي‌توانند در اين بخش نقش آفريني کنند و زمينه توسعه اشتغال را موجب شوند.

امامدادي با اشاره به اينکه نيمي از جامعه زنان هستند و زنان در حال حاضر حدود ?? درصد ظرفيت دانشگاه‌ها را به خود اختصاص داده‌اند يادآور شد: زنان و دختران تحصيلکره سرمايه هاي کشور هستند که يا از امکانات دانشگاهي رايگان و يا از دانشگاه‌هاي غيردولتي و با هزينه خانواده به تحصيل پرداخته‌اند و بايد از اين ظرفيت عظيم کشور استفاده کنيم که مشاغل خانگي يکي از زمينه هاي بسيار خوب در زمينه توسعه اشتغال براي زنان است.

وي درباره نوع سياست‌ها و توسعه مشاغل خانگي در حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: مشاغل خانگي از سال ???? مورد توجه قرار گرفت که در سال ?? حدود ? هزار ميليارد تومان، در سال ?? هم ???? ميليارد تومان و در سال ???? به دليل مشکلات سيستم بانکي به ??? ميليارد تومان کاهش يافت که از اين ??? ميليارد تومان تنها يک پنجم به متقاضيان مشاغل خانگي پرداخت شد.

رئيس ستاد مشاغل خانگي وزارت تعاون کار و رفاه با اشاره به اينکه بر اساس قانون مشاغل خانگي سالي يکبار بازنگري مي‌شوند گفت: سه گروه مشاغل مورد حمايت قرار مي‌گيرند که يک گروه همان اشخاص حقيقي هستند که براساس مهارت همه کار را خودشان انجام مي‌دهند و تسهيلات را هم خودشان دريافت مي‌نمايند.

اين مقام مسئول در وزارت کار ادامه داد: گروه دوم کساني هستند که مهارت دارند ولي در بحث بازاريابي و فروش نيازمند افراد ديگر هستند و گروه سوم افراد و مجموعه هائي هستند که توان مديريت و حمايت از اين اشخاص را دارند که از اينها به عنوان پشتيبان نام مي‌بريم که بر اساس تحقيقات انجام شده گروه سوم در کشور هاي مختلف دنيا بسيار هستند و بايد تلاش کنيم کسب و کارهاي خانگي به اين سمت و سو پيش بروند و امکان کار در عرصه وسيع‌تري فراهم آيد.

وي با اشاره به اينکه بر اساس قانون بايد ?? درصد تسهيلات به افراد حقيقي پرداخت شود تصريح کرد: بايد ?? درصد تسهيلات به افراد پشتيبان اختصاص يابد ولي سعي کرده‌ايم خط کشي سفت و سخت در اين زمينه نباشد و با توجه به نياز و شرايط استان‌ها اين تسهيلات با درصدهاي متفاوت به متقاضيان پرداخت شود.

امامدادي با اشاره به اينکه در سال ???? تعداد مشاغل خانگي شناخته شده ??? شغل بود افزود: اين مشاغل در بخش‌هاي مختلف صنايع دستي، فرش، شيلات و توليدات کشاورزي و دامي، تجارت الکترونيک و ... را شامل مي‌شد که سالي يکبار بازنگري مي‌شود و تمامي ضوابط و مقررات در سايت وزارت تعاون کار و رفاه و در بخش مشاغل خانگي موجود است. همچنين درباره مشاغل اطلاعات مفيدي براي متقاضيان وجود دارد.

رئيس ستاد مشاغل خانگي کشور در ادامه درباره اينکه آيا تعداد مشاغل خانگي نسبت به سال‌هاي قبلي کاهش يافته است گفت: تعداد مشاغل کاهش نيافته بلکه دسته بندي مشاغل تغيير کرده و تعاوني‌ها مي توانند به عنوان پشتيبان در مشاغل خانگي نقش آفريني کنند.

وي درباره حمايت از تعاوني‌ها نيز گفت: متقاضيان در زمان ثبت نام بايد توجه داشته باشند که چنانچه تعاوني هستند بايد در بخش پشتيبان ثبت نام نمايند و فرم‌هاي خاص خود را پُر کنند. تعاوني‌ها پتانسيل خوبي دارند و نگاه دولت اين است که تعاوني‌ها در اين زمينه‌ها مورد توجه قرار بگيرند و نقش خود را در بازاريابي و بازارسازي براي مشاغل پشتيبان ايفا نمايند.

اين مقام مسئول در وزارت کار در پاسخ به سؤال ديگري درباره تداخل برخي مجوزها در زمينه مشاغل خانگي نيز گفت: براي همه رشته‌ها فرم هائي طراحي و تعريف شده ولي براي مشاغل دامي و کشاورزي به دليل حساسيت، مجوز جهاد کشاورزي لازم است که ممکن است تا حدود کار در اين زمينه کُند شود ولي اگر موردي باشد مشکل آن را حل مي‌کنيم.

رئيس ستاد مشاغل خانگي يادآور شد: از نظرات همه کساني که مي‌توانند ستاد را در ارائه خدمات بهتر براي ايجاد مشاغل خانگي ياري نمايند استفاده خواهيم کرد. وي درباره رشته هاي صنايع دستي نيز گفت: در کنار توجه به رشته هاي سنتي به عنوان ميراث ملي و فرهنگي در بحث مشاغل خانگي تلاش مي‌کنيم رشته هاي جديد نيز ايجاد شود و توسعه يابد. در بين رشته هاي سنتي جواهرسازي، بدليجات و غيره از حوزه هاي مورد توجه ماست.

وي درباره پاسخگوئي به سؤالات متقاضيان گفت: افراد مي‌توانند با شماره تلفن‌هاي ???????? لغايت ?? با ستاد مشاغل خانگي تماس حاصل نموده و سؤالات خود را مطرح نمايند. ستاد مشاغل خانگي خود را موظف مي‌داند از پيشنهادات بخش خصوصي و تعاوني و فعاليت‌هاي پشتيباني و ديدگاه‌ها و پيشنهادات کارآفرينان استفاده نمايد.

امامدادي درباره آموزش‌هاي مورد نياز در زمينه مشاغل خانگي گفت: بر اساس نيازسنجي اولويت پرداخت تسهيلات افراد مهارت ديده است و بر اساس اين ضرورت آموزش يکي از نيازهاي اساسي در زمينه اشتغال و همچنين مشاغل خانگي است.

مرجع : خبرگزاري مهر

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html