کد مطلب: 117536
دولت به هيچ وجه دچار اشتباه نشود
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1413

بانک ها چند روز پيش با هم به تفاهم رسيدند تا نرخ سود سپرده ها بين ?? تا ??درصد باشد. اما اقتصاد ايران چندسالي است با بيماري هلندي يعني نرخ رشد اقتصادي پايين همزمان با تورم بالا دست وپنجه نرم مي کند و حل اين مشکل با توجه به تصميمات اخير دولت چندان ساده نيست.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، در حقيقت دولت اگر بخواهد تورم را کاهش دهد مي تواند با افزايش نرخ سود، مردم تشويق کند تا پولشان را به جاي خرج کردن در بانک ها پس انداز کنند تا از تقاضاي اضافي در بازار کاسته شده و تورم نيز به تبع آن کاهش يابد. در اين حالت رشد اقتصادي کاهش مي يابد. در مقابل با کاهش نرخ سود بانکي مردم تشويق مي شوند تا پس انداز خود را از بانک ها خارج کرده و در بازارهاي ديگر خرج کنند. اين موضوع به ايجاد تقاضا و رونق گرفتن اقتصاد منجر خواهد شد اما در اين شرايط تورم افزايش خواهد يافت. اين موضوع با سخنراني اخير حسن روحاني جور در مي آيد؛ چرا که دولت او در حل و فصل بيماري هلندي، نه نرخ تورم بلکه نرخ رشد اقتصادي را مدنظر قرار داده است.

اما اينکه دولت براي برون رفت و درمان بيماري هلندي بايد به کدام اولويت توجه کند؟ نرخ رشد اقتصادي يا نرخ تورم؟

درهمين زمينه، دکتر مصطفي عمادزاده، کارشناس مسائل اقتصادي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي افکارنيوز، مي گويد: «نرخ تورم حاصل نرخ رشد است. اگر دولت اولويت خود را بر نرخ رشد بگذارد، هم تورم و هم اشتغال در مسير زمان اصلاح مي شوند. در حقيقت با متمرکز شدن دولت بر نرخ رشد اقتصادي، در يک فاصله نسبتا معمول هم تورم تحت کنترل قرار مي گيرد و هم وضعيت اشتغال بهتر مي شود.»

وي با اشاره به کاهش نرخ سود بانکي مي افزايد: «با کاهش نرخ سود بايد نرخ تسهيلات نيز اصلاح شود. با کاهش نرخ تسهيلات، مردم مي توانند تسهيلات گرفته و به تبع سرمايه گذاري ها توسعه يافته و درنتيجه نرخ رشد افزايش يابد.»

از او مي پرسيم آيا اين موضوع اتفاق دوران محمود احمدي نژاد و تورم افسارگسيخته را تکرار نمي کند؟ او مي گويد: «اتفاقي که در زمان دولت محمود احمدي نژاد افتاد اين بود که منابع مالي درجايي که مي بايست سرمايه گذاري نشد و به هيچ وجه کمکي به توليد نشد. اما اگر نقدينگي درجايي که به توليد کمک کند، خرج شود، کار ضدتورمي انجام شده است. در زمان محمود احمدي نژاد منابع تلف مي شد و جايي هزينه مي شد که آنجا به توليد کمکي نمي کرد. رشد بايد در اولويت دولت قرار گيرد و به صورت گوشواره مسائلي مانند تورم ، اشتغال و امثال آن بهبود يابد.»

عمادزاده در مورد زمان خروج بيماري هلندي از اقتصاد ايران نيز معتقد است: « اين موضوع کاملا بستگي به اين دارد که مادر مسير انجام کار دچار اشتباه نشويم و چگونه اين کار را انجام دهيم. در اينصورت شايد بتوان بعد از ??ماه اولين آثار آن را ملاحظه کرد.»

منبع:افکار

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html