به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در نشستي که روز گذشته(جمعه) در محل سراي اهل قلم برگزار شد در ابتداي سخنان خود گفت: روز معلم را تبريک ميگويم معلماني که سرنوشت انسانها را رقم ميزنند و هرچه تمدن جلو ميرود نقش معلمين و اساتيد در ساختن آينده بشر موثرتر ميشود.
وي افزود: مردم ما بسيار مشکلات اساسي براي خريد کتاب دارند و اين چند روزي که در اين محل ميگذرد عيد کتاب است و ما از مسئولين ميخواهيم که به مردم کمک کنند.
رضايي تصريح کرد: اينجا مصلي است و براي نمايشگاه طراحي نشده است و اميد است که براي سالهاي آينده فضايي بهتري براي نمايشگاه کتاب بوجود بيايد و اگر خدماتدهي خوب باشد قطعا مردم هم راضي خواهند بود.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سوال يک خبرنگار در مورد مشکل کاغذ گفت: ما نميتوانيم که وارد سياستگذاري براي کاغذ شويم، اما سياستهاي فرهنگي به زودي ابلاغ خواهد شد و ما سعي ميکنيم که نظارت خود را ادامه دهيم.
رضايي در پاسخ به سوالي مبني بر توجه به دغدغه رهبري و جايگاه ادبيات دفاع مقدس و پايداري گفت: من هنوز در بحث دفاع مقدس چيزي ننوشتهام چرا که فضاي سياسي کشور به شکلي است که از آن خاطرات سوء استفاده سياسي ميشود و به اين دليل که من فرمانده بودهام و مسائل زيادي از امام و فرماندهان دارم نگراني من اين است که در اين فضا از آن خاطرات استفاده سياسي شود.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران گفت: زماني که اصلاحطلبان ميآيند ميگويند که چرا بعد از آزادي خرمشهر جنگ ادامه پيدا کرد اما نتيجه اين سوال يک آسيب بزرگي به نظام وارد ميکند. زماني هم که اصولگراها سر کار ميآيند ميگويند که چرا جام زهر به امام دادهايد. اين يکي از نگرانيهاي من است که اگر که ما اين مسائل را بگوييم هر فردي از بخشي از اين حقايق عليه ديگري استفاده ميکند و اصل جنگ را زير سوال ميبرد. اما با اين وجود من ناچارم به خاطر تحريفهاي غير منصفانه از جنگ اين خاطرات را بنويسم.
وي در جواب سوال ديگري گفت: در کشمير ??? شاعر فارسي زبان وجود داشت. در افغانستان و تاجيکستان هم همين طور بوده است، يعني زبان فارسي ميتوانست گسترش داشته باشد. نمايشگاه کتاب نيز ميتواند حضور گستردهتر در کشورهاي فارسي زبان داشته باشد، چرا که آنها امروز براي تحقيق در مورد هند بايد فارسي بلد باشند.
رضايي در پاسخ به سوال خبرنگاري که از مستند «من روحاني هستم» و هجمههايي که به اين فيلم شده بود سوال کرد، پاسخ داد: من اين مستند را نديدم و فقط شرحهايي را درباره آن شنيدهام. نقد کردن مهمترين دستاورد انقلاب اسلامي است و فضاي باز سياسي از نعمت انقلاب است. فيلمها بايد مجوز بگيرند و از راه قانوني طي شوند و اين مستند ظاهرا مسير قانوني خود را طي نکرده و لزومي به اين برخوردها نيست. کساني که که ميخواهند کارکنند بايد مجوز بگيرند و بزرگترين مشکل اين مستند اين است که قانوني نيست.
دبير مجمع تشخيص مصلح نظام در پاسخ سوال خبرنگار تسنيم که نظر وي را در مورد رويکرد چند ماهه مسئولان فرهنگي کشور سوال کرده بود، گفت: من معتقدم که بايد قواعد سياسياي در کشور به وجود بياوريم که اينها مکمل قانون است، نقد نياز به قانون و قاعده دارد. مشکل جامعه سياسي ايران عدم تبديل قواعد دموکراسي به رفتارهاي جا افتاده است. مثلا هر دولتي ميآيند چه احمدينژاد و چه روحاني توپخانهها شروع ميکنند. يعني بايد به هر دولتي يک تا دو سال فرصت داده شود و پس از آن ارزيابيها انجام شود.
رضايي در مورد وزير ارشاد گفت: جنتي خودش فرهنگي است و صريح به من گفت که به روحاني گفتم اگر بين نظرات شما و رهبر انقلاب اختلاف بيفتد من نظر رهبري را ترجيح ميدهم و بايد به تيم مستقر در ارشاد فرصت و اجازه بدهيم و من اشکال فرهنگي در ?? سال گذشته را به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ميگيرم؛ چراکه تاکنون نتوانسته فرهنگ انقلابي اسلامي و شايسته جمهوري اسلامي را اشاعه دهند و مطمئن هستم اگر شورا کار خود را درست انجام دهد با مشکلات فرهنگي روبرو نخواهيم بود و فرهنگ جهادي در کشور مستقر ميشود و با توجه به فرمايشات امام و رهبر انقلاب معلوم است که اين شورا کارش را درست انجام نميدهد.
منبع: تسنيم