به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، در روز هاي اخير و با مشخص شدن اسامي پيشنهادي رئيس جمهور منتخب براي کابينه يازدهم،موجي از گمانه زني ها و بعضا انتقادات نسبت به برخي افراد معرفي شده در ميان نخبگان جامعه مطرح گرديده است.
اعلام آقاي محمد علي نجفي براي احراز پست وزارت آموزش و پرورش از جمله انتقادات بسياري از کارشناسان مرتبط با مقول? مهم و حياتي آموزش و پرورش مي باشد،اما آنچه در اين بين از اهميت بسيار بالا برخوردار مي باشد همانا حضور فردي در وزارت آموزش و پرورش مي باشد که بتواند سند تحول بنيادين آموزش و پرورش را به بهترين نحو اجرا نمايد ،امري که ضرورت معرفي فردي قوي و با سبق? فرهنگي در امر تعليم و تربيت را براي احراز پست وزارت آموزش و پرورش دو چندان خواهد نمود.
آيا با مباني غربي مي توان سند تحول را اجرائي ساخت؟
بايد اذعان نمود که اجرايي نمودن سند تحول بر اساس مقدمه مندرج در متن اين سند باارزش بايد بر اساس مقول? تربيت اسلامي صورت پذيردلذا در متن اين سند مي خوانيم: «تأکيدات حکيمانه رهبرفرزانه انقلاب اسلامي مبني برضرورت تحول بنيادي درآموزش وپرورش باتکيه برفلسفه تعليم وتربيت اسلامي ايراني و تدوين الگويي اسلامي ايراني براي تحول و پرهيز از الگوهاي وارداتي،کهنه و تقليدي محض،چراغ راه برون رفت از چالشهاي نظام آموزشي کشور ميباشد.».
با ذکر تأکيدات مقام معظم رهبري بر اساس متن مورد نظر در سند تحول بايد گفت سابق? وزير پيشنهادي آموزش و پرورش تناسبي با تحقق کامل سندتحول بنيادين آموزش و پرورش ندارد،و قطعا حرکت دولت يازدهم درمعرفي ايشان براي پست وزارت آموزش و پرورش منجر به تضعيف حرکت رو به جلوبراي تحقق سند راهبردي مذکور خواهد گرديد.
براي اثبات مدعايمان فقط کافي است گوشه اي از عملکرد ايشان در ده? 70 در آموزش و پرورش کشور مورد توجه قرار گيرد تا به عمق اشتباه دولت يازدهم در انتخاب ايشان پي برده شود.
در ابتدا بايد گفت ايشان فاقد تخصص تربيتي در ابعاد نظري و ريشه اي ،به خاطر نداشتن يک نگاه روشن مبنايي نسبت به تعليم و تربيت بانگاه اسلامي مي باشند،زيرا تخصص ايشان رياضيات مي باشد لذا در فضاي فکري و تخصصي تعليم و تربيت قرار ندارد و در ضمن سال هاي طولاني است که حتي با مقول? آموزش و پرورش نيز به دور مي باشد و در واقع ايشان يک فردي سياسي است . که اين امر به تنهائي صلاحيت ايشان براي احراز پست وزارت آموزش و پرورش ،را زير سوال خواهد برد.
در ضمن با مروري کوتاه بر اقدامات انجام گرفته در دوران مسئوليت ايشان بر مسند وزارت آموزش و پرورش،به وضوح تقليد هاي ناقص ازمباني آموزشي غربي در بدنه سيستم آموزش و پرورش به چشم مي آيد که اين نوع نگرش ايشان براي تحقق سند تحول يک تهديد محسوب مي گردد زيرا در متن سند و بر اساس فرمايش مقام معظم رهبري ضرورت پرهيز از الگوي وارداتي غربي به دست اندرکاران مقول? تعليم و تربيت مورد گوشزد قرار گرفته است.
از سوي ديگر ايشان با الگوبرداري ناقص از سيستم آموزشي غرب مشکلات فراواني را در مسير تعليم و تربيت براي دانش آموزان فراهم نمود امري که کيفيت محوري را در نظام آموزش متوسطه به پايين ترين سطح خود رساند.
لذا با آسيب هاي ذکر شده در مديريت اجرائي ايشان به وضوح مي توان گفت که معرفي ايشان براي احراز وزارت آموزش و پرورش،شرايط را براي اجراي سند تحول مورد خدشه قرار خواهد داد.
ضعف در پرورش محوري مهمترين ايراد وزير پيشنهادي
از مهم ترين آسيب دوران اجرائي ايشان بر وزارت آموزش و پرورش همانا بي اعتنائي به مقول? پرورش يا تربيت اسلامي در مدارس مي باشد لذا بايدگفت ايشان بابي اعتنايي وتضعيف معاونت پرورشي درزمان تصدي خود بر وزارت آموزش وپرورش به روشني عدم تفکيک بين تعليم وتربيت اسلامي ومباني سکولار را در عمل اثبات نمودند امري که تبعات آن تابه حال گريبانگير سيستم آموزشي کشور بوده است،لذا بايد اذعان نمود سند تحول در آموزش و پرورش امري بينش محور است نه آموزش محور،ليکن متأسفانه ايشان در طول مديريت خود با ابلاغ برخي بخشنامه ها نه تنها پرورش محوري را در بين دانش آموزان تضعيف نمودند بلکه با تعطيلي تدريجي دانشگاه مهم و ضروري تربيت معلم،اصل مهم نيروي انساني متخصص و متعهد را تضعيف نمود و مقول? استاد محوري که در اسلام نيز مورد سفارش اکيد مي باشد را با اعمال برخي مديريت هاي سليقه اي به نابودي کشاند.
لذا تأکيدات بيش از حد به مقول? اموزش و ضعف مفرط ايشان در امر پرورش محوري در همان ايام مسئوليت ايشان ، دانش اموزان را دچار خسته گي مفرط نمود و در مدارس اصل حافظه پروري رشدي عجيب يافت که اين امر خلاقيت را در بين دانش آموزان به سمت نابودي سوق داد که اين آسيب هاي دوران تصدي ايشان بايد به عنوان مانعي بزرگ براي احراز صلاحيت ايشان براي وزارت آموزش و پرورش مد نظر قرار گيرد.
در خاتمه بايد گفت ضعف مفرط ايشان در مقول? پرورشي و نيز نابودي معلم محوري در مدارس با تعطيلي تدريحي مراکز تربيت معلم،و نگاه متفاوت ايشان در عمل به مقول? تقدم تربيت وتزکيه بر علم و تأکيدات مکرر ايشان بر مباني غربي در طول مديريت ايشان،مي تواند به عنوان ضعف هاي اساسي وزير پيشنهادي در عدم احراز صلاحيت براي پست وزارت اموزش و پروش مد نظر نمايندگان محترم مجلس قرا گيرد،لذا اميد است نمايندگان محترم با مد نظر قرار دادن ضرورت تحقق سند بنيادين تحول در اموزش و پرورش و ضرورت معرفي اشخاصي مناسب تر براي وزارت اموزش و پرورش،در راستاي تکليف و حجت شرعي خود اقدام نمايند .
منبع خبر: بلاغ