به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، آيتالله سيداحمد خاتمي در خطبههاي اين هفته نماز جمعه تهران با اشاره به انفجارهاي اخير در شهرهاي بوستون و تگزاس اظهار کرد: بايد زمان کمي بگذرد تا بتوانيم تحليل واقعبينانه داشته باشيم، تا به حال گمانهزنيهايي صورت گرفته است، اما از اين تريبون دو نکته قابل بيان است. موضع نظام در اين باره اين است که انفجار و کشتن آدمهاي بيگناه را در همهجا محکوم ميکنيم، در آمريکا، سوريه، عراق، پاکستان و افغانستان در همه جا اين اقدامات محکوم است.
وي گفت: براساس يک منطق اين محکوميت صورت ميگيرد، چراکه انسان محترم است. در روايات است که حضرت رسول(ص) به احترام جنازه يک غير مسلمان بلند ميشوند.
خاتمي اضافه کرد: انسانها همه جا محترم هستند نه فقط در آمريکا، کشتن زنان و بيگناهان در آمريکا بد است، اما اين اقدام در سوريه و عراق و غيره خوب است؟ رفتار در اين باره در آمريکا و اروپا منافقانه است، چطور است از انفجار در آمريکا متاثر ميشويد اما سلاح ميفرستيد در سوريه که زنان و کودکان با آن کشته ميشوند، اين تناقض يعني شما از شعارهاي ضدتروريسم و حقوق بشر استفاده ابزاري ميکنيد که اين رفتار محکوم است.
وي تصريح کرد: به وجدانهاي بيدار دنيا ميگويم که حالا که ديديد کشتار بيگناهان چقدر فجيع است، پس در پاسخ به وجدانهايتان وارد صحنه شويد و دولتمردانتان را تحت فشار قرار دهيد که ارسال سلاح به سوريه را قطع کنند.
خطيب نماز جمعه اين هفته تهران با اشاره به به سالروز 29 فروردين روز ارتش جمهوري اسلامي ايران و ديدار عزيزان اين عرصه با مقام معظم رهبري در تجليل از نيروهاي نظامي کشور به ويژه ارتش گفت: علي(ع) در نهجالبلاغه در عهد مالک اشتر، 5 ويژگي براي نيروهاي مسلح نظام اسلامي بيان ميکنند اول، نيروهاي مسلح دژهاي مستحکم ملت هستند و مردمياند. بنابراين نيروهاي مسلح ما محبوب مردماند. دوم، آنها مايه زينت حاکمان عدل هستند، حاکمان عادل با داشتن اين بازوهاي توانا به اجراي احکام اسلامي ميپردازند. امروز ارتباط نيروهاي مسلح ما با فرمانده کل قوا از بالا به پايين نيست و آنها فرمانده کل قوا را نايب امام زمان (عج) ميدانند و اين اطاعت عشق است.
خاتمي درباره معيار سوم، گفت: امروز تنها ارتش مکتبي که در زير آسمان است نيروهاي مسلح نظام مقدس جمهوري اسلامي هستند. ارتش نظامهاي ديگر از يک شخص، خاندان يا حزب ديکتاتور مثل صدام و آلخليفه و کشورهاي کمونيستي حمايت ميکنند. اما ارتش ايران تنها از اسلام ناب محمدي حفاظت ميکند. چهارم، امنيت کشور را نيروهاي مسلح تامين ميکنند.
وي ادامه داد: با مديريت ولي فقيه امروز نيروهاي ما در بهترين وضعيت خود از آغاز انقلاب تاکنون در عرصههاي مختلف قرار دارند. اينکه دشمن با اين مجموعه نيروهاي مسلح جرات تعرض به اين خاک را نخواهد داشت تودهني محکمي به آنها خواهد بود. و پنجم اين که يک نظام مقتدر نيروهاي مسلح مقتدر ميخواهد. اول انقلاب، امام به عنوان مدافع بزرگ ارتش وارد ميدان شد و بر حفظ شدن ارتش تاکيد کرد و روز 29 فروردين را براي آنها تعيين کرد.
اين عضو مجلس خبرگان رهبري درباره انتخابات رياست جمهوري آينده کشور گفت: در هر انتخابات سه واژه "رقابت، نقد و شعار" به کار برده ميشود و مهم است. 32 انتخابات گذشته در رقابتي باشکوه انجام شده است، اما رقابت بايد از جنس جمهوري اسلامي ايران نه غرب باشد، آنها معتقدند هدف وسيله را توجيه ميکند و در تبليغات ميخواهند به هر طريق به کرسي انتخاباتيشان برسند و تخريب و فعل حرام همه مجاز است. اما در ايران نبايد اين اتفاق بيفتد، غيبت، تهمت، تخريب و افشاي اسرار هميشه گناه است، چه در انتخابات و چه در مقاطع ديگر.
امام جمعه موقت تهران درباره "نقد" گفت: نميگويم نقد نکنيد، طبيعي است که در يک جامعه آزاد بايد نقد باشد، يک طوري براي مردم حرف نزنيد که انگار 34 سال اين کشور خراب بوده و امروز "من" به عنوان فرشته نجات ميخواهم بيايم و مردم را نجات دهم. اين فرد به درد رياست جمهوري نميخورد. به بهانه انتخابات به برخي منتصبين اصولگرايي و ارزشگرايي اتهام وارد ميکنيم و مي خواهيم آنها را زير سوال ببريم که اين خطا و گناه است پس نقد آري، اما نقد غيرمنصفانه نه.
خاتمي درباره "شعار" خاطرنشان کرد: هر کانديدايي در پي جذابترين شعار است، اما بصيرت مردم اينجا حرف اول را ميزند. که وقتي فردي فلان شعار را ميدهد ببيند امکانپذير است يا نه يا باغ سبز نشان دادن براي فريب مردم است، بنابراين نبايد به شعارها توجه کرد.
خطيب نماز جمعه تهران تاکيد کرد: برخيها دنبال اين هستند که غربيها از آنها در جريان انتخابات حمايت کنند، اما بدانند که حمايت از آنها از سوي غربيها همانا و از چشم مردم افتادن همانا.
وي ادامه داد: ممکن است برخي غربيها براي بيآبرو کردن يکي از کانديداها بخواهد از او حمايت کند، اما آن کانديدا بايد فورا بيانيه دهد و خطش را از آنها جدا کند.
وي درباره بايدها و نبايدهاي شادي در زندگي به سوره يونس اشاره کرد و گفت: تشويق به شادي و سرور در اين سوره اشاره شده است که " شادي که در آن خدا و معنويت باشد هيچگونه مورد نکوهش نيست. حضرت رسول اکرم(ص) ميفرمايند: من هم اهل شوخي و خنده هستم اما ذرهاي شوخيهايم از مرز حق خارج نميشود. اما شادي که همراه با غفلت از ياد خداست که به "ولنگاري" تعبير ميکنند اين است که هر کاري دلمان خواست انجام دهيم اما اين شادي نامطلوب است.
وي ادامه داد: خدا از اين نوع شاديها خوشش نميآيد. کسي که هرکاري دلش خواست انجام داد منتظر برخورد قهرآميز خدا باشد. شادي بايد براي خدا باشد که گناه به آن آلوده نباشد.
خطيب اين هفته نماز جمعه تهران به جواناني که ميخواهند تشکيل خانواده بدهند، گفت: مجلس عروسي مجلس شادي است، اما نبايد مجلس غفلت از خدا باشد. اختلاط محرم و نامحرم و پذيرايي با مشروبات حرام، موسيقيهاي مبتذل مسلم و حرام، مصداق غفلت از خداست و آنها خير نخواهند ديد. ميخواهيد خوشبخت شويد حريم خدا و دل پيغمبر و حضرت زهرا(س) را نشکنيد، بنابراين در شاديهايمان مرتکب حرام و ترک واجب نشويم.
وي ادامه داد: در تفريحات نبايد غيبت انجام شود و يا نماز اول وقت ترک شود.