پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 114476
غني‌سازي بالاي ?? درصد در صورت نياز به سوخت زير دريايي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 587

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار ، فريدون عباسي رئيس سازمان انرژي اتمي ايران عصر امروز در همايش «انرژي هسته‌اي هزينه يا فرصت» در دانشگاه صنعتي شريف با بيان اينکه برنامه‌اي براي غني‌سازي بالاي 20 درصد نداريم گفت: مصارف 20 درصد براي اورانيوم در ساخت آشکار‌سازهاي هسته‌اي و تحقيقات رآکتور است و هرچه آشکار‌سازها به سمت نتروني پيش بروند جزو محدوديت فروش به ايران است که در حال ساخت آنها هستيم.

وي ادامه داد: فعلا برنامه‌اي براي غني‌سازي بالاي 20 درصد نداريم ولي در برخي موارد نظير مصارف خاص مثل کشتي و زيردريايي اگر محققان ما نياز به حضور بيشتر در زير دريا داشته باشند بايد موتور‌هاي کوچکي را بسازيم که براي ساخت آن سوخت 45 تا 56 درصد غني‌سازي شده نياز است.

وي افزود: در اين صورت ممکن است به اين سوخت نياز داشته باشيم.

وي افزود: تاکنون آژانس گزارشي مبني بر غني‌سازي 50 درصدي ايران نداده است زيرا چنين چيزي وجود ندارد و فقط يک گزارش 27 درصدي بوده که آن هم گاهي ممکن است در راه‌اندازي ماشين‌ها خطاي اپراتوري وجود داشته باشد که ما براي آژانس توضيح داديم و قابل قبول بود.

رئيس سازمان انرژي اتمي ايران ادامه داد: آنچه در حال حاضر داريم مديون زحمات گذشته است و در حال حاضر نيز کابينه‌هاي لازم را براي آموزش نيروي انساني فراهم کرديم.

وي افزود: در گذشته براي توليد 10 هزار مگاوات برق هسته‌اي برنامه‌ريزي شد و قرار بود 2 رآکتور در بوشهر و 2 رآکتور در خوزستان فعال شود. پس از انقلاب فرصتي براي ارزيابي گذشته به وجود آمد ولي با تحميل جنگ روبرو شديم.

به گفته عباسي پس از جنگ مقدمات لازم براي انعقاد قرارداد با کشورهاي خارجي مطرح شد و فرصتي فراهم شد تا آموزش ببينيم که چطور رآکتور بسازيم و پس از آن دانشگاه‌هاي تحصيلات تکميلي ما نيز فعال‌تر شده و فارغ‌التحصيلان جذب سازمان انرژي اتمي شده‌اند.

عباسي اظهار داشت: از سال 84 توجه به انرژي هسته‌اي بيشتر شده و ملاحظات سياسي تا حد زيادي کنار گذاشته شد و اکنون در زماني هستيم که بايد دستاوردهاي ناتمام را تکميل کنيم تا سبب رشد صنعت در کشور شويم.

وي افزود: در حال حاضر آمادگي داريم هماهنگي‌هاي لازم را با مراکز ليزري انجام دهيم تا در زمينه‌هاي ليزر نيز دانش فناوري را داشته باشيم و نيازهاي کشور را رفع کنيم.

رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: در صنعت هسته‌اي بايد بحث مواد بيشتر مورد توجه قرار گيرد و به مواد مورد نياز بيشتر بپردازيم که براي اين منظور يک قطب مواد در اصفهان ايجاد کرديم.

يک شرکت جامع براي توسعه کاربرد پرتوها نيز راه‌اندازي کرديم و اميدواريم شرکت‌هاي خصوصي مورد حمايت سازمان انرژي اتمي فعال‌تر شوند.

وي گفت: براي توسعه تحقيقات در کشور درهاي سازمان انرژي اتمي براي دانشجويان فوق‌ ليسانس باز است تا موضوعات تحقيقي براي رساله‌هاي دکتري انجام دهند.

عباسي عنوان کرد: ساختاري که در جهان گذاشته شده به اين صورت است که شوراي امنيت دست چند کشور است که داراي سلاح هسته‌اي هستند و موضوع پرونده هسته‌اي ايران نيز به وسيله چند کشور اروپايي و آمريکا نهاده شده که با اين موضوع برخورد سياسي شده و آمريکايي‌ها موضوع را هدايت کرده اند و مي‌خواهند خودشان تصميم‌ بگيرند.

وي افزود: تيم مذاکره کننده ما بايد در موضع قدرت باشد و پشتوانه قدرت ما نيز مردم و روحيه انقلابي ما است.

عباسي گفت: اگر غني‌سازي ما را به طور عادي در اختيارمان قرار مي‌دادند خودمان به دنبال آن نمي‌رفتيم ولي محدوديت‌ها باعث شد تا به دنبال کشف منابع داخلي خود باشيم.

رئيس سازمان انرژي اتمي تصريح کرد: در مذاکرات 5+1 خوب پيش رفتيم و در مورد کشورهاي چين و روسيه نيز بايد بگويم که آنها به دنبال منافع خود هستند و زماني که به نفعشان باشد با ما همراه مي‌شوند.

وي با اشاره به امنيت نيروگاه بوشهر در برابر زلزله گفت: راغب بودم نيروگاه بوشهر در شبکه زلزله بود تا ميزان قدرتش در برابر زلزله مشخص مي‌شد.

وي افزود: نيروگاه هسته‌اي بوشهر آخرين استانداردهاي ايمني را دارد و مشکلي در رابطه با زلزله نداريم.

وي در مورد جريان‌سازي کشورهاي حاشيه خليج فارس گفت: اين جريان‌سازي را مثبت ارزيابي مي کنم زيرا همين که سطح دانش کشورهاي حاشيه خليج فارس افزايش يافته تا مسائل زيست‌محيطي را بررسي مي‌کنند مهم است و اگر رآکتور بوشهر نبود آنها مي‌خواستند راجع به کدام تکنولوژي حرف بزنند؟

عباسي ادامه داد: آنها سطح ايمني کشور خودشان را بالا ببرند زيرا ما در خليج فارس رآکتور‌هاي بيشتري خواهيم داشت و اگر نگراني دارند حاضريم آموزش‌هاي لازم براي ايمني را به آنها بدهيم.

وي در رابطه با احتمال حمله جزئي به نيروگاه بوشهر گفت: از کساني که آدم‌کشي را راحت انجام مي‌دهند حملات جزئي بعيد نيست و ما بايد آمادگي لازم را داشته باشيم و اقدامات پدافندي را انجام دهيم.

وي گفت: در حال حاضر ما 6 زنجيره با 164 تا 170 سانتريفيوژ با غني‌سازي 20 درصد داريم که 2 زنجيره در سايت احمدي روشن در کاشان و 4 زنجيره در مجتمع شهيد علي‌محمدي است.

وي ادامه داد: چين و روسيه تحت سيطره اروپا و آمريکا نيستند و مستقل هستند و به بازار خودشان نگاه مي‌کنند که اگر ما برايشان نفع داشته باشيم به دنبال روابط اقتصادي هستند و ما نيز بايد منافع و عزت خود را در نظر بگيريم.

منبع:فارس


 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html